Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #203775   savas
 14 Bir 2010 20:35
Gali but. Geroj prietemoj tas antras matosi geriausiai. Po to - pirmas ir tie su geltonu atspalviu. Nors ner jokiu fluorascensiniu dazu, bet tie melsvi dryziai atrodo lyg svytetu. Ir geltoniem, ir raudoniem "pakrauna" :-D . Nu vienzo, pats galesi isitikint...
 #203789   vanesa
 14 Bir 2010 21:41
Negaliu atsižiūrėt, koks grožis... Aš jau įsimylėjau į Savo masaliukus. Iš paskutiniųjų fotosesijos- labiausiai mieliausias antras iš apačios, pavadinčiau tokį "kivi-lemon".
 #203803   vanesa
 14 Bir 2010 22:24
Ačiū labai, man net truputį nepatogu pasidarė, nesu išskirtinė juk... Bet kokie fainulkos ... Savas, aš per tavo masaliukus čia visą naktį prasėdėsiu turbūt. Ypatingai dabar trečias iš viršaus mano favoritas, nedrįsčiau tokio net sušlapinti, ką jau ten mėtyti...
 #203821   ZILVA von jurasemia
 15 Bir 2010 07:17
savas
tu jau daraisi tuo kuo turi darytis , bet .... aš negirsiu , aš pyksiu , aš rūgosiu .... na ir atleiskit išdėstysiu savo požiūrį -
- kodėl dedi nebaigtų darbų foto ? ...jie gi dar nesuklijuoti , neplaukioję , nebaigti jie dar , negi dėtum parodon pusiau nutapytą paveikslą ... šitaip galima būtų dėt , mano supratimu , kai reiktų pasikonsultuot sustrigus kurioj nors gamybos stadijoj ar norint parodyt gamybos kūrybos proceso eiliškumą , ...
- kitas dalykas , čia liestų visus meistrus - rimti voblerių darytojai skaito blogu tonu , neišvalytas nuo dažų likučių ir nuo lako kilpeles ....
savas tavo vaaputikai tikrai puikūs ...bus ....
kestuti 666 , Xfirefix jūsų darbai nuostabūs ;-var-var. svarbiausia nesustoti , judėti pirmyn ir tik pirmyn....
...na ir atleiskit , kad įsijaučiau , bet ...yra kaip yra.
 #203827   Vegys
 15 Bir 2010 07:55
savas rašė:Paveikslėlis
Savas, ar jau užbaigei šį monstrą ? :) Kažkaip foto niekur neradau ...
 #203834   ZILVA von jurasemia
 15 Bir 2010 08:23
balza 12 cm
Paveikslėlis
abaši 12 cm šedukai , liežuvėliai plexiglasas .
Paveikslėlis
na ir ...Pirmadienio Dvasia , balza 8cm .
Paveikslėlis
 #203838   savas
 15 Bir 2010 09:06
Vegy, dar nebaigtas, todel ir foto ner. Pradingo is pardes stora viela, kol prisiruosiau nusipirkt :e:e .
Zilva, Tu teisus - padariau nesamone, idedamas nepabaigtus - pasitaisysiu. Kas liecia dazus ant kilpeliu, tai nezmoniskai sunku juos pasalint pridziuvusius, o kadangi su tais pagaliukais pats zuvis juokinu, tai taip ir palieku :roll:
 #203842   ZILVA von jurasemia
 15 Bir 2010 09:21
savas rašė:Vegy, dar nebaigtas, todel ir foto ner. Pradingo is pardes stora viela, kol prisiruosiau nusipirkt :e:e .
Zilva, Tu teisus - padariau nesamone, idedamas nepabaigtus - pasitaisysiu. Kas liecia dazus ant kilpeliu, tai nezmoniskai sunku juos pasalint pridziuvusius, o kadangi su tais pagaliukais pats zuvis juokinu, tai taip ir palieku :roll:
aš šalinu lauk praktiškai po kiekvieno procedūrinimo , krapštalynės daug , bet ji pateisina galutinę išvaizdą ...pabandyk krapštyt dar kol nėr visiškai išdžiūvę , kol dar tokie pusiau pusiau , svarbu dažus , vėliau jei plonas sluoksnelis lako netyčia kur palieka tai jau nebe taip matosi ....
...o sau , ne sau , bet vis tiek norisi turėt gražiai išbaigtą daiktą ...
savas tu Meistras , o Meistras sau negali leisti atsipalaiduot .
 #203845   savas
 15 Bir 2010 09:44
ZILVA von jurasemia rašė: ...
savas tu Meistras , o Meistras sau negali leisti atsipalaiduot .
Niu, manau cia truputi per skambiai...Meistras visu pirma turi but profas, o profas - tai žmogus, turintis profesiją ir iš jos pragyvenantis. Mano uzsiemimas - tik hobis ir tik pradinuko lygis... kol kas, aisku :roll: :ruko
P.s. ZILVA von jurasemia, a kokios priezastys Jusu avatara vercia nuolatos keist veido spalva :shock:
 #203867   ZILVA von jurasemia
 15 Bir 2010 11:22
savas rašė: Niu, manau cia truputi per skambiai...Meistras visu pirma turi but profas, o profas - tai žmogus, turintis profesiją ir iš jos pragyvenantis. Mano uzsiemimas - tik hobis ir tik pradinuko lygis... kol kas, aisku :roll: :ruko
P.s. ZILVA von jurasemia, a kokios priezastys Jusu avatara vercia nuolatos keist veido spalva :shock:
...nesutinku , Meistru gali būt ir ne profas (čia turiu galvoje tą kurio tai yra pragyvenimo šaltinis) , tavo lygis tikrai jau nėra pradinuko , kelk sau didesnius reikalavimus , priversk save kilt ...
...na , o dėl avataro veido spalvos tai tiesiog nuotaikų kaita ir ..... , kad kitiems linksmiau butų ''plot
 #203881   savas
 15 Bir 2010 12:50
Gerai, gerai. Tuoj parsinesiu valties inkara prie kojos prisirist, kad per daug nuo zemes neatitrukt, ir kilsiu... :-D
A dabar tas primityvus, bet efektyvus budas Zetukus lankstyt. Atsiprasau is kart uz nelabai normalius paaiskinimus ir foto (uzsilenke mana programike su katra zmoniskai viska pateikt galima), bet manau suprasit kas prie ko:
Is paprasciausios faneros reik pasidaryt toki pribumbasa
Paveikslėlis
Nieko sudetingo, tik reiktu islaikyt stacius kampus ten kur jie turi buti status ir tiksliai padaryt tarpeli su norimu kampu, kad org.stiklas gerai isistatytu ir nesitabaluotu. Aisku, reikia prisipjaustyt ruosinuku. Gerai, kad jie irgi butu tvarkingi staciakampiai. Aplamai tai viska reikia stengtis daryt su kaip imanoma mazesnem paklaidom, nes su kiekvienu etapu mini paklaidele pradzioje virsta i dideli nesusipratima pabaigoj :-D (isbandyta savo kailiu).
Na kagi, istatom ruosinuka i tarpeli ir kaitinam
Paveikslėlis
Kaitint reiktu tiek, kad nepradetu lyditis ruosinuko briaunos (priklauso nuo atstumo iki silumos saltinio), bet visas stiklas siek tiek pradetu linkt nuo savo svorio. Gali tekt kelis kart pakartot sita etapa, kol pagausit ta geriausia momenta, kada jau galima lankstyt, o kada jau per daug ikaitintas stiklas, na bet viskas imanoma. Kiek pastebejau, reikia is pradziu gerai ikaitint pacia fanera, tada susivienodina kaitinimo laikas. Na ir tada reikia greitai ir tiksliai atlikt sulenkimo operacija - tik viens ir viskas, nes pataisymai nebeimanomi.
Paveikslėlis
Gaunam toki vaizdeli
Paveikslėlis
Isimam per sona liezuvelio ruosini ir dedam kita.
Is pradziu norejau daryt reguliuojamo kampo formele, kad butu universali, bet neapsimoka. Paprasciau pasidaryt keleta skirtingiems kampams ir org. stiklo storiams. Gal kam pamacys, nes Zetiku darbo nepalyginsi su paprastais liezuveliais, o pasidaryt juos gan paprasta, aisku kai praeini visus mastymo, eksperimentu ir kitokiu ...entu kelius :-D ::hai-bai
 #203898   kestutis666
 15 Bir 2010 14:22
kestuti 666 , Xfirefix jūsų darbai nuostabūs ;-var-var. svarbiausia nesustoti , judėti pirmyn ir tik pirmyn....
...na ir atleiskit , kad įsijaučiau , bet ...yra kaip yra.[/quote]

Jums irgi aciu uz pagirima!
Sustoti tai niekada, as dabar darau dar 16 nauju,kaip pabaigsiu, idesiu i foruma jusu teismui, tikiuosiu patiks :/braj;
 #203913   vanesa
 15 Bir 2010 16:07
Visų darbai gražūs, ir Zilvos von..., ir Kestucio, ir Savo, ir kitų... matosi, kad dūšios į darbą įdėta. Aplamai labai gražu, kai vyrai ką nors su meile kuria... O dar kai "prikūrit gavę", ir dirbt pradeda :grin: , tai čia iš viso fantastika ;-var-var.
 #203950   henyte
 15 Bir 2010 19:21
Zilva , Pirmadienio Dvasia - tikras angeliux , akys dziaugias ... O is kur abashi gavai , butu idomu isbandyt . Kiek suprantu jis kazkas tarp liepos ir balzos , lygtais visose imanomuose prekybos vietose buvau , bet niekur jo nemaciau .
P.S. Savas, graziai plaukioja zuveliokas...
 #203981   Kairys
 15 Bir 2010 21:39
Pritariu Henytei, Pirmadienio Dvasia liuks atrodo, tas žvilgsniukas... kaip gyvos būtybės. :gutgut
Aišku, kiti irgi super, tie spalvų perėjimai tokie sklandūs atrodo, ir tie raudoni liežuviai, man kaip ir nematytas variantas pasirodė. ;-) :gutgut Gražu, labai gražu, ir tikrai atgis vandenyje. ;-)
 #203997   kestutis666
 15 Bir 2010 22:34
[quote="savas"]Va kaip maudosi naujai iskepti, tik vietos super mazai (nestandartas)

Taip, as ant tokio ir pats uzkibciau ;-var-var.
 #203999   so_sure
 15 Bir 2010 22:47
savas rašė:Laukiu patarimu, kokias ir is ko deti sujungimo kilpas. Reiketu gana tvirtos konstrukcijos, bo sako ant tokiu ir krokodilai gali uzkibt.

Paveikslėlis

Ilgis 20cm.

as naudociau troseli, arba stora statybini vala (tokiu atveju daryciau sujungima per dvi vietas) :)
 #204002   savas
 15 Bir 2010 22:56
Psio, as jau apsisprendziau is ko ir kaip, tik vat pardej nebeliko - reiks laukt kol atsiras arba kitur ieskot. Aciu visiems uz vargus. Kai bus, tai iskart... Reiks tada prasyt kazko, kad isbandytu kokioj geroj vietoj, bo as anei vietu zinau, anei irankiu tokiu turiu...
 #204013   so_sure
 15 Bir 2010 23:42
savas rašė:Psio, as jau apsisprendziau is ko ir kaip, tik vat pardej nebeliko - reiks laukt kol atsiras arba kitur ieskot. Aciu visiems uz vargus. Kai bus, tai iskart... Reiks tada prasyt kazko, kad isbandytu kokioj geroj vietoj, bo as anei vietu zinau, anei irankiu tokiu turiu...

na tai gal pasidalinsi ir su kitais? :) is ko ir kaip...
 #204021   ZILVA von jurasemia
 16 Bir 2010 07:08
henyte rašė:Zilva , Pirmadienio Dvasia - tikras angeliux , akys dziaugias ... O is kur abashi gavai , butu idomu isbandyt . Kiek suprantu jis kazkas tarp liepos ir balzos , lygtais visose imanomuose prekybos vietose buvau , bet niekur jo nemaciau .
P.S. Savas, graziai plaukioja zuveliokas...
Vienas geras draugas Vilniuje gavo vieną lentutę abaši , iš kur ... iš kažkokio pirčių įrengimo stendo atrodo .... Aplamai žiūriu Klp. su medžiagom labai kūdai , kai ko prireikia retesnio tenka ieškot Vilniuje ... gerai kai yra gerų draugų .
 #204059   henyte
 16 Bir 2010 12:01
ZILVA von jurasemia rašė: Aplamai žiūriu Klp. su medžiagom labai kūdai .
Ne tas zodis , visur tik juodalksnis ir drebule , na ir berziniai kotai plaktukam ir kirviam , tiesa dar yr grebliu kotai , tai ten man neaisku drebule ar liepa ... Kazkokioi parduotuvej maciau lentu su uzrasu "siaurine pusis" , tai kaip suprantu kazkoks kedras turetu but , bet net nebandziau pas "berniuka" klausinet nes vis tiek nieko nezino ar nepasakys , paklausi "gal cia kedras" , atsakys , kad "jo,jo tikrai kedras" , o jai paklausi paklausi "gal cia pusis is Shikuciu daubos siauriniam Lietuvos pakrasty" , atsakys "jo,jo taip ir yr"...
 #204064   savas
 16 Bir 2010 12:16
is to abasiaus daro bagetus paveikslu remams, taip,kad galima pirkt bageta, pasalint visokius lipdinius, dazus ir drozt medinukus. Tik kaina nesveika gausis. Aplamai tai koks skirtumas is kokio pagalio sau pasidaryt maza vobleriuka? Aisku jei rimtesni daryt, tada galima ieskot kokio sunkesnio ar kietesnio medzio, bet kol neturim geru impregnantu ir laku, turbut visi vobleriukai bus viensezoniniai...
 #204068   ZILVA von jurasemia
 16 Bir 2010 12:25
neužsiciklinkit ant šito abašiaus - mano galva juodalksnis puikus lietuviškas medelis ir apsidirba puikiai , ir drožiasi gerai , ir savybės jo taip pat mane bent jau tenkina ...
...pasižiūrėkit kur kaime malkinėse gal guli keli metai gerai išdžiūvusių juodalksnio pliausku su geru tiesiu raštu , atsiskėlei balanėlę , šiek tiek padailinai ir turi ruošinuką ....
...tiesa prisiminiau , kažkas iš memelanderių sakė radęs išmestą abašio lentą pliaže , paskui kažkas kalbėjo , kad būdavo netgi padėklai iš Ekvadoro padaryti ne to iš balzos , ne to iš abašio ir seniau modelistai gaudavo tokios lengvos medienos iš ten ... jei kas gausit , nepamirškit pasidalinti ;-var-var.
 #204097   savas
 16 Bir 2010 14:53
Indomu, ar ber ant sio svieto dazu nitro pagrindu pirkt. Cia apie tokius, katrie bent kokias 7 pagrindines spalvas turi. Atgaivinau savo aerografikos aparaturta (ne pilnai dar), a kuom dazyt nebezinau. Kazkada buvau ivaldes acetoninius, o dabar su tuo akrilu - visiskas durnizmas... Kol apdziuva..., neduok die per daug atskiedi - nuplaukia ant neigeriancio pavirsiaus, oro sroves gave... Negi reiks is naujo mokytis?
P.s. Tik nesakykit nagu laka pirkt :-D
 #204098   ZILVA von jurasemia
 16 Bir 2010 15:11
savas
tu manęs negąsdink , aš žadu pereit ant akrilo , ....o kaip tada mūsų šiaurės vakarų broliai varo su akriliniais ir varo gražiai , gal čia tavo akrilas koks ne toks , arba gal skiesti reikia ne vandeniu , o specialiu skiedikliu akrilui arba (atleisk man Viešpatie) degtinuke , spirituku ..... ;uolrait kaip čia yra ?
 #204104   savas
 16 Bir 2010 15:30
Tiesiog as priprates buvau su acetonu. Momentinis dziuvimas, greitis, na tik smarve aisku ne kokia. Dabar pabandziau su akrilu (paciu paprasciausiu, bet pagal malima, dengima ir kt. - ne prasciausiu), tai kazko toli iki to - ka prisimenu. Nors gal ir blogai prisimenu, bo jau virs 20 meteliu praejo.
Spiritukas aisku gerai dziuvimui, degtinyte... Nemanau, kad tai labai paspartins procesa (nors apie ja Str. daugiau zino). Gal verciau pasildyta gamini ir ora naudot, bet tada vel problemos su galvutes uzsikisimu.
Vienzo, reiks ziuret, ka sios srities asai sneka. Pvz. sitam forume: http://www.unrealtech.ru/index.php?
 #204116   Mr. Nobody
 16 Bir 2010 16:56
apziurejes sita tema sugalvojau kad ir as noriu kazka pasidaryt nors esu visiskai zalias :) na kaip jau ir pradejau forma pacio vobleriuko turiu tik vat informacijos truputi truksta... Noreciau suzinot kaip itvirtinamos tos... hmm "kilpeles" kabliukams paciame vobleryje, kaip padaryti kad vobleris "dirbtu" na judintu uodega, bei kaip priklauso voblerio nerimas nuo liezuvelio pakrypimo kampo, jo formos bei ilgio? jei atsiusit interneto puslapius su informacija tai prasau kad butu tik ne rusiski :D rusu ne bum bum... o su lietuviskais, angliskais bei vokiskais jokiu problemu :)
 #204121   Kairys
 16 Bir 2010 17:35
Paskaitinėk šitą pačią temą, daug ką tinkamo rasi ir bus aiškiau. o gal jau ir skaitei?
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 9&start=60 Rimša gana vaizdžiai pradžioje viską aprašęs. O vėliau nubudo ilgai tylėjęs Savas ir Žilva vandenį pajudino, tai kad, manau, visko, ko reikia, rasi, tik atidžiai paskaityk temą. ;-)
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė