Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #199913   arnas23
 26 Geg 2010 09:35
tai kad upėtakis čia, tik kad mažiau taškuotas nei įprastai. Per savo 11 metų žvejybą esu pagavęs ir labai taškuotų ir margų ir išvis su kokiais 15 taškelių per visą kūna gražuolių ;) šiaip sako, jei yra taškelių žemiau šoninės linijos - tai upėtakis ;) nors upėtakis pamigravęs į platesnius vandenius asimiliuojasi su šlakiais, kaip ir šlakiai pasilikę gyventi upelyje tampa panašūs į margius. Yra šiokia tokia maišatis tarp šių žuvų, tačiau nuotraukoj pats paprasčiausias margasis upėtakis ir tikrai gerai įmitęs ;uolrait
 #199934   krioklis
 26 Geg 2010 11:18
MINDULE rašė:Be ja, o čia kartais ne Šlakis? Šiaip jiems atskira tema yra :)
ne cia ne slakis,cia fotografota su telefonu , o jame yra blicas todel jis ir atrodo toks sviesus, o naturaliai jis atrode kaip tikras upetakis,atsiprasau uz foto kokybe kitasyk bandysiu geriau nufotkint ;-)
 #200055   MINDULE
 26 Geg 2010 19:12
Viskas OK, tik pasitikslinti norėjau...
Ir ištikrūjų tai pasiskaičiau Wikipedia:
Margasis Upetakis: http://lt.wikipedia.org/wiki/Margasis_up%C4%97takis
Šlakis: http://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0lakis

O čia iš angliško Brown Trout ( http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_trout ):

The brown trout (Salmo trutta morpha fario and S. trutta morpha lacustris) and the sea trout (S. trutta morpha trutta) are fish of the same species.

They are distinguished chiefly by the fact that the brown trout is largely a freshwater fish, while the sea trout shows anadromous reproduction, migrating to the oceans for much of its life and returning to freshwater only to spawn.
 #200417   Sokratas
 27 Geg 2010 16:53
galėjai nucopinti pirmą eilutę, tai būtų įsškėlę ir čia ir tada atrodytų tavo nuotrauka taip:

Paveikslėlis
 #200488   Tanius
 27 Geg 2010 19:21
Koks cia kotelis pas tave? Jau pas 2 zmogu fotkej toky matau? :roll:
 #200502   Edga
 27 Geg 2010 19:51
To Tanius DAIWA MEGAFORCE MGF 220ST uzmetimas 1-9g man jis smagus kotelis :-)
 #200506   Edga
 27 Geg 2010 19:56
bobis rašė:galėjai nucopinti pirmą eilutę, tai būtų įsškėlę ir čia ir tada atrodytų tavo nuotrauka taip:

Paveikslėlis
dekui zinosiu :-)
 #200571   krioklis
 28 Geg 2010 00:36
Saunuolis Edga ''plot ! tiesa koks ten vobleris :shock: niekaip neizlybinu nes kazkaip pasisukes?
 #200589   Edga
 28 Geg 2010 08:55
krioklis rašė:Saunuolis Edga ''plot ! tiesa koks ten vobleris :shock: niekaip neizlybinu nes kazkaip pasisukes?
Dekui,cia "stryke pro" baltas su raudonai violetinio atspalvio ir juoda linija nugara 5,5cm. suspending
 #203869   senuks
 15 Bir 2010 11:26
Uo jėgikės turėja :superšokas trečiuks cypi :-D vakar buvo sukilę,matyt dėl drumsto vandens drąsos daugiau :-D Vnž.sexas ir nekitaip :koliorava
Paveikslėlis
aplink 37cm
 #203910   cesius
 15 Bir 2010 15:42
Esi giliai ybrides :grin: taip toliau :gutgut
 #204080   senuks
 16 Bir 2010 12:44
Pagiriamasis žodis fluorakarbonui riverge-grand max,gi buvo 0,115mm storio :-D ruošta kiršliui,bet tą syk naudojau mudler-minow musikę,sumažintame variante ant 14nr kabo,tačiau nesibodžiu uždėt ir 10nr,po šito grąžuoliuko,dar paėmė tricatnikas,ale jau ant didesnio mudlerio.Vnž.pastaroji musė visą laik po ranka.Labai gerai į jį reaguoja(maž.variant)taparai ir sukimba dažniausiai jau didesnieji,kaip sakanat selektyviai atrenkam :-D kažkas panašaus,tik ne taip akuratnėj surišta :-D
http://globalflyfisher.com/tiebetter/tie-a-muddler/
aš kūdesnį rišu ir iš šviesaus elnio :koliorava
 #205237   Edga
 23 Bir 2010 09:26
Sugautas ant yozury minov 3.3 cm. sinking
 #205307   senuks
 23 Bir 2010 12:07
Nais,nais Edga :gutgut žinai,lankiau aš mamikę prieš sav.te yr toks prūduks,tai pasiėmiau bičiulio spinigiuką UL,bo te su muselka nepryeisi.Užsabačyjau tą patį juzurių vaikį 44,jablynkšt-3kg lydys :superšokas Vals mono 0,14mm,ištraukiau.Ką noriu pasakyt tuom..ogi nepajutau kaifo traukimo :mėlynvarla ir pac nustebau,kaip čia daba yr...pyst paleidau atgalios aš janją.Eidams namo supratau vieną dalyką-muselkos įtaka :-D yr žiaurinis reikals,kai šniųrą laikai ir junti visą žuvies veiksmą.Taigi Edga, imk muzgaudį :koliorava
 #205319   Edga
 23 Bir 2010 13:02
Nu man tai patiko trauk ta margi tris zvakes pastate valas ir 0.14 ejo kaip torpeda visus smugius puikiai jauciau ir azarto ir adrenalino pasisemiau,o paeme jis nedekingoj vietoj aplink sabakstynai,pribrist neisbaidzius margio beveik neimanoma tad stovejau ant kranto iki vandens 2m skardis tai dar teko ieskot kaip nulipt kad ji istraukt :-) na gal ateiti ir pabandysiu museliaut tik man tai atrodo ganetinai sunku
 #205320   senuks
 23 Bir 2010 13:21
Visks ok Edga :koliorava Ale tu padaryk kaip aš.Pamačiau kaip draugas dailiai guldo šniūrą,sėdėjau ir dyvinaus.Pyst ant rytojaus į krautuvę,bičiulis ant gazono parodė metimukus kelis,aš šuruj į upę.Čikšt,strepetys-tai buvo mano pirmoji žuviki ant muselkos.Ir nefyga te nėr taip sunku,nebent norėtum siekt castingo aukštumų.Prisirinkau aiškiai aš tų ydų metimo,bo taip ir beveik ir likau samoūčka-man tai netrukdo žvejoti,na nebent kartais,kai reikia sudėtingoj vietovėj išsisukt :-D kartais tenka ir už musikės paėmus,kaip su ragatka šauti :-D labai indomus dalyks ta muselini :koliorava
 #205372   Kairys
 23 Bir 2010 17:01
Senuks, tu jau užvaldytas muselkos esi, ;-) tiesiog jaučiasi tavo intonacijos skaitant parašytus žodžius. ;-) Ale kažkodėl žinok ir man smagu, smagu jausti, kad žmogų veža ten, kur jam norisi būti vežamam. ;-) Ir turi gerą rašymo manierą, faina skaityti. ;-)
 #209823   krioklis
 22 Lie 2010 01:07
Sveiki pagaliau po gero menesio ir man pavyko issirauti i zvejyba,tai nutariau patikrinti upeli kur pries dvejus metus buvo nusiaube elekrtrikai :evil: ,tai ka nusileidziu i upe prabrendu kokius 30 m su keliais metimais ir pamatau visa dugna nuseta upetakiu mailiumi nuo kokiu 5cm iki 20cm jie visi negyvi ir apyre dar pora metru vel tas pats vaizdas apie 30 zuvelioku negyvu uz 10 m vel viskas kartojasi, ojuk buvau pries 2metus rases Gamtos apsaugai kelius upelius su kordinatem kur dirba elektrikai jiems nusispjaut tegu dauzo tas zuvis nes ten per sudetinga vaziot ir zveju mazai nebus ka paskalpot , spjoviau i ta reikala ir nuvaziavau i kita labai maza upeliuka kur debilui elektrikui(nes jis nuo prigimties yra debiloidas) nedaeina kad ten gali but zuvies, na ka pirmas metimas ir sedi kokiu 20cm upetakis is pradziu skaiciavau iki kokiu 20stuku bet paskui pavargau tai per 3 valandas manau kokiui 50 stuku prilupau aisku jie nedideli nedideli nuo 15cm iki 30 cm bet pakaifavau, na tame upelije radau dvi duobes iki bambos :lol: viena buvo nekibi o antroje jau sedejo laimikis apie 40cm matavau pagal kota atleiskit uz foto skubejau paleisti tad nebuvo laiko rimtom fotosesijom :D
Paveikslėlis
 #210400   Edga
 26 Lie 2010 08:58
Grazus margis puiki zukle,na pirma dalis tai kraupi gamtos apsauga savo darbo nedirba.
 #210733   krioklis
 27 Lie 2010 23:49
homeris99 rašė:kokio dydzio sukrem gaudei :?:
as visalaik gaudau 2nr cia buvo meps black fury su geltonais taskais dejau todel kad buvau ta diena nusipirkes :grin: ir sutokiu kibimu nebuvo reikalo keisti , bet si sezona man buvo gan kibi meps boruze :gutgut
 #210875   Edebisi
 28 Lie 2010 20:12
na vat su 2 nr kitas reikalas, pirmu metimu upetakis veleu dar vienas uz geru 10 min atsipurte poto seke kirsliukas, pradejo greudeti ir viskas tuom baigesi :e:e visi nedidukai, paleisti
uzsikablevau ant ju idomi zukle ;-var-var.
jei nesunku gal kas galetu informuot kur arciau klp butu galima jeis pasidziaugt o tai pas senelius 100 kilu i viena puse vaziuot kaskaip per brangu :roll:
dekingas uz info :/brazasista
;-var-var. ;-var-var. ;-var-var.
 #210897   krioklis
 29 Lie 2010 02:58
homeris99 rašė:na vat su 2 nr kitas reikalas, pirmu metimu upetakis veleu dar vienas uz geru 10 min atsipurte poto seke kirsliukas, pradejo greudeti ir viskas tuom baigesi :e:e visi nedidukai, paleisti
uzsikablevau ant ju idomi zukle ;-var-var.
jei nesunku gal kas galetu informuot kur arciau klp butu galima jeis pasidziaugt o tai pas senelius 100 kilu i viena puse vaziuot kaskaip per brangu :roll:
dekingas uz info :/brazasista
;-var-var. ;-var-var. ;-var-var.
Pasiimi zemelapi ir studijuoji, siaip Minija ir Veivirzas yra motininnes upes, o toliau ziuri ir tikrini visus intakus ir intakelius siu upiu,patikiek per metus ar du surasi ne viena upes ruoza kur galesi pasidziaugti siais laimikiais.Sekmes! :/braj;
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė