Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #204405   Agis
 18 Bir 2010 13:15
Tai jau jūs ten dalinkitės, mes tik paskaitysim :lol:
Galėjai čia mestelti nuorodą ir nereiktų po kelias temas rašinėti ;-)
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 9&start=30
nes kadangi jis lietuviškas, tai manau visai nesvarbu kurioje jis šalyje.Svarbu, kad lietuviai ten renkasi.
 #204703   meskute
 20 Bir 2010 00:00
Sveikas Andriau ,kada baigsi atostogauti,skrisk namo.Jei jau nasusiskambinam ,tai bent forume susirasysim.Seip mane domina zvejyba juroje.Pries gerus metus mr.Okuma,parase visa neblogos informacijos tau prasant ,ir jums didelis aciu.Teko keleta sykiu buti tose pakrantese.Tik va man kilo kai kokiu neaiskumu kas liecia okumos aprasytus masalus,gal galetum inesti kiek aiskumo i mano sena galva.Poklausciau pacio autoriaus ,bet jis retai forume apsilanko.O sendiena juroje kibimo nebuvo,maciau tik kelias skumbres ant svetimu kabliuku.
 #204714   meskute
 20 Bir 2010 09:48
Andris rašė:Saliut visiem ::hai-bai ,ziuriu zvejyba paciam ikarstyje,o ypac juroje,jo gerai jums ten vakaruose,yra ten ka pagaudyt,pavydziu :cry: .Taciau ir musu pusei dar liko siltu vieteliu :lol: ,praeita sestadieni biciuliai pakviete i neeiline zukle,sako:lynai sukilo vaziuojam pasedet,net negalvojau po darbo i parda dziku ir pirmyn.
Veiksmas vyko grand canal,meskeres susimetem apie 18:00 ir baigem 23:00.Rezultatai:per trys 14 lynu 1 kuoja ir peilis(fuksas).
Dedu kelias nuotraukas.
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Sioje vietoje jau pries gera menesi lynu zvejyba atidariau,gera vietele,tad ikvepimo pagautas isvazinejau visas tas apylinkes per pora dienu radau tikrai vietu vertu demesio....bet manau paliksim ateiciai
 #204748   dalius1984
 20 Bir 2010 14:32
sweiki. rasau cia pirma kart bet siaip pasiskaitineju jusu foruma.tikrai naudingos info nemazai (mr. okuma). siaip noreciau juroje isbandyt pazwejot bet nezinau nei kaip nei su kuo nei ant ko :( pasiimkit mane kas y zwejyba pabandyt :). tik pirma iki parduotuwes reiktu nes jurai tai tik kota ir rite teturiu. buwom su kolega praeita 2dieni Lucan pazwejot tai nuo 22:00 iki 2:00 pagawau 7 unguriukus (wienas apie puse kilo ) natinio slieko dydzio ir eseriuku pora per delna.nieko gero zodziu. Navan bandem upej tokioj tai lydekiuka apie kg ykabinau. beje gywenu dubline 13 tj jei kas neoli zino zwejybos wietikiu tj galit pasidalint info. is anksto dekoku :gutgut
 #204862   oli
 21 Bir 2010 05:30
oli rašė:kati bl rashyt kad paskutines dvi zvejybos pravalas polnas '''bum ,nu linksma gal tiem kas macreles ir polakus gainioja,nes tu pasirode tuntais...
nu pagaliau pramusho bl ''plot shianakt buvom ant pliazo,invariau du seabasus(abu sveiki gyvi plauko toliau) kelis placeus,flounderius,nu good zvejyba ;uolrait
 #204972   Arnoldas
 21 Bir 2010 17:08
oli rašė:
oli rašė:kati bl rashyt kad paskutines dvi zvejybos pravalas polnas '''bum ,nu linksma gal tiem kas macreles ir polakus gainioja,nes tu pasirode tuntais...
nu pagaliau pramusho bl ''plot shianakt buvom ant pliazo,invariau du seabasus(abu sveiki gyvi plauko toliau) kelis placeus,flounderius,nu good zvejyba ;uolrait
gal gali papsakoti daugiau apie spiningavima juroje kokius yrankius naudoji masalus ir t.t. vietas ( ne tikslias bet plezas, molas, klifai... etc) dekuj :e:e
 #204973   Arnoldas
 21 Bir 2010 17:10
sveiki zvejautojai :D gal yra cia zveju is south west limerick tipperary clare, as is tipperary co. dazniausiu zvejoju upetakius upese mieste. Arba sia esamciame ezeriuke parke lydekos ten kimba neblogai. gal jus ponai zinot kokiu vietu kur nuo kranto paspiningauti lydeku kazkur netoli tipp.? nebyjokit neimu ir nevalgau zuvies. kaimynu lietuviu neturiu :D
 #204975   oli
 21 Bir 2010 17:25
Arnoldas rašė:
oli rašė:
gal gali papsakoti daugiau apie spiningavima juroje kokius yrankius naudoji masalus ir t.t. vietas ( ne tikslias bet plezas, molas, klifai... etc) dekuj :e:e
nu spinigaut juroj kaip ir nespinigauju,kartais tik pametau jai prie kokiu uolu zvejoju,shiaip dazniausiai zvejoju pliaze,kartais nuo uolu,labai retai nuo molu,mano irankiai "surfai",spiningas tik shiaip...
 #204976   Arnoldas
 21 Bir 2010 17:38
nu spinigaut juroj kaip ir nespinigauju,kartais tik pametau jai prie kokiu uolu zvejoju,shiaip dazniausiai zvejoju pliaze,kartais nuo uolu,labai retai nuo molu,mano irankiai "surfai",spiningas tik shiaip...[/quote]
esi pagaves ka spiningu? bass ar kazka pan as niekada nesu zvejojes sureme vandenyje :) todel man idomu. Kadangi esu uzkietejas spiningistas man spiningas labeu prie sirdies.Zinau kad vyrai lietuvoj gaudo lasisas ir vejazuves spiningu bet kaip cia...? :ks> :ruko
 #204982   oli
 21 Bir 2010 18:43
Arnoldas rašė:nu spinigaut juroj kaip ir nespinigauju,kartais tik pametau jai prie kokiu uolu zvejoju,shiaip dazniausiai zvejoju pliaze,kartais nuo uolu,labai retai nuo molu,mano irankiai "surfai",spiningas tik shiaip...
esi pagaves ka spiningu? bass ar kazka pan as niekada nesu zvejojes sureme vandenyje :) todel man idomu. Kadangi esu uzkietejas spiningistas man spiningas labeu prie sirdies.Zinau kad vyrai lietuvoj gaudo lasisas ir vejazuves spiningu bet kaip cia...? :ks> :ruko[/quote]
shiaip polaka gali pagainiot uzsidejas "girlianda" arba koki gumini kirmina raudona uodega,
jai anglishkai moki tai chia basui- http://www.ukbass.com/downloads/beginnersguide.pdf
 #205004   meskute
 21 Bir 2010 21:30
oli rašė:
Sveiki,dekui,kad dalinates mintimis apie zvejyba.Gal galetumete mane daugiau apsviesti apie masalus.Ar ura skitumas tarp normalaus krabo ,ir peeler krab kibimo atzvilgiu .Aisku jei nulupant kiauta ir tik mesa kabinant ant kablio.Dar viena minti neduoda ramybes.Gal kas nors naudojates pompa kasant lugworm,ar gal zinot kiek kainuoja,kur gauti ir svarbiausia ar tai naudingas daiktas.Ir dar ar kas nors naudojo druska "medziojant" razorfish,ir ar galima ju rasti Dubline????
ACIU IS ANKSTO .
 #205016   oli
 21 Bir 2010 22:55
meskute rašė:
oli rašė:
Sveiki,dekui,kad dalinates mintimis apie zvejyba.Gal galetumete mane daugiau apsviesti apie masalus.Ar ura skitumas tarp normalaus krabo ,ir peeler krab kibimo atzvilgiu .Aisku jei nulupant kiauta ir tik mesa kabinant ant kablio.Dar viena minti neduoda ramybes.Gal kas nors naudojates pompa kasant lugworm,ar gal zinot kiek kainuoja,kur gauti ir svarbiausia ar tai naudingas daiktas.Ir dar ar kas nors naudojo druska "medziojant" razorfish,ir ar galima ju rasti Dubline????
ACIU IS ANKSTO .
naudojam pagrinde lugwormus,kasam su shakem,nemanau kad su ta pompa butu geriau,bet jau niekad nemachiau kad kas su ja chia pumpuotu,galiu tik patart jai pirksi shake,nepagailek nusipirk gera,ash sugebejau per viena vakara dvi papilt,tai nesigavo nei lagu prikast ir laikas ir pinigai i ora ishleke
 #205030   meskute
 22 Bir 2010 08:29
Dekuj uz patarimus.Syki prisiskaites kaip lietuvoje gaudo pleksnes ,ir Rasputine nusipirkes papuvusiu kreveciu nuvaziavau i plezus.Tai airis pamates pats ismete krevetes ir dave lugwormu.Su jais kibimu turejau nemazai,bet laimikis nekoksai buvo ,vos viena pleksnyte ir polochas .Draugas patare naudoti ragworm,tipo geriau.Tai kasiau ne su sakem ,osu kastuvu......na bet prikasiau,tik va tam paciam pleze nei kibimo neturejau,nors kiti ir ant skumbres gaude...
 #205037   oli
 22 Bir 2010 09:53
ragworm irgi geris,bet su lugwormais mum geriau eina,bandyk gal sistemeles keist,pavadeliu ilgi,burbulu kokiu spalvotu pridek arba uzmetimo nuotoli,dar Grazvys patare gera bairi-paleist sistemele uzmetus su lengvu svoriu tabalotis kur ji nori,padejo tikrai pliakshniam gaudyt...
 #205093   Daktarelis
 22 Bir 2010 14:09
Meskute, kokiam pleze cia zvejoji ??? Jai jau is Rasputino perki ,gal pats kartais is Swords busi ?
 #205094   Angler
 22 Bir 2010 14:12
O ziuriu tu meskute visai pasinesei ant jurines zvejybos :) ,tu kaupk kaupk info :ks> veliau mane pamokysi :koliorava
 #205108   okuma
 22 Bir 2010 15:07
su krevetem galim sakyt,kad nieko ir nepagavau,nepasiteisina ten... o lug ir rag tai reikia naudot pagal tai kokia zuvi medzioji,abu jie super masalai.. dar geresni uz juos- black lug, king rag,o white rag tai isvis lygių jam nera,tik kad pririnkt ano reik nemazai padirbet ir zinot kur jo yra, rytu pusej tai isvis jo tik kelios vietos yra kur galima jo pasikasinet..
kas del pompos-pinigu svaistymas,geriau šake su tvirtu kotu :gutgut
 #205192   meskute
 22 Bir 2010 21:35
Daktarelis rašė:Meskute, kokiam pleze cia zvejoji ??? Jai jau is Rasputino perki ,gal pats kartais is Swords busi ?
zvejojau britas bay plezuose,o seip is blanciko esu ''plot
 #205194   meskute
 22 Bir 2010 21:44
okuma rašė:su krevetem galim sakyt,kad nieko ir nepagavau,nepasiteisina ten... o lug ir rag tai reikia naudot pagal tai kokia zuvi medzioji,abu jie super masalai.. dar geresni uz juos- black lug, king rag,o white rag tai isvis lygių jam nera,tik kad pririnkt ano reik nemazai padirbet ir zinot kur jo yra, rytu pusej tai isvis jo tik kelios vietos yra kur galima jo pasikasinet..
kas del pompos-pinigu svaistymas,geriau šake su tvirtu kotu :gutgut
aciu uz patarimus,sendien banziau jieskoti razorfish gal galetum pasufleruoti kokiam pleze ju daugiausiai.Pastebejau tik kelis kiautus,na nors kelis peeler krabus ir mussels radau.Ir dar koks geriausias budas ilgai islaikyti lugworm,ir gal bandei ant paprasto krabo mesos,ar ant veziu uodegeliu??
 #205196   meskute
 22 Bir 2010 21:53
pagooglinau apie king rag,esu tada ju rades jie buvo ziaurai slykstus ,dideli ir tokios lyg ir zalios spalvos.Ar tiesa ,kad jiems reik kojas nukarpyti ,pries dedant ant kablio.
 #205247   oli
 23 Bir 2010 09:47
meskute rašė:pagooglinau apie king rag,esu tada ju rades jie buvo ziaurai slykstus ,dideli ir tokios lyg ir zalios spalvos.Ar tiesa ,kad jiems reik kojas nukarpyti ,pries dedant ant kablio.
jo ir dantis ishraut kad nesikandziotu :lol:
 #205348   okuma
 23 Bir 2010 14:53
meskute rašė: razorfish gal galetum pasufleruoti kokiam pleze ju daugiausiai.Pastebejau tik kelis kiautus,na nors kelis peeler krabus ir mussels radau.Ir dar koks geriausias budas ilgai islaikyti lugworm,ir gal bandei ant paprasto krabo mesos,ar ant veziu uodegeliu??
razorfish rinkdavom pavasari,per spring tides,tada vanduo toliausiai atsitraukia i jura ir atidengia povandeninius kalniukus,kur jie ir buna,rinkdavom Don Lughaire (Donleri) beveik paciam uoste. Prisirinkdavom 800-1200 tai ant 3 uztekdavo metams. Lug kaip ir rag labai sunku islaikyt,isrinkinedamas suzeistus ir mirstancius kelis kart per diena-saldytuve pavyksta islaikyt 2+ savaites, bet tik plasmasiniuose induose,be jokiu priedu,vandens ar zoles.
O del peeler'io-jei gauni tai jokiu kitokiu krabu ir neieskok,
 #205350   okuma
 23 Bir 2010 14:59
meskute rašė:pagooglinau apie king rag,esu tada ju rades jie buvo ziaurai slykstus ,dideli ir tokios lyg ir zalios spalvos.Ar tiesa ,kad jiems reik kojas nukarpyti ,pries dedant ant kablio.
king rag tai praktiskai tas pats kirminas tik 50-80 cm ilgio,nieko ten karpyt nereikia,tik saugotis reik ,kad paciam neignybtu, o maut ant pavadelio visa su adata ir labai geras masalas smoothound'ams
 #205408   meskute
 23 Bir 2010 19:46
Aciu uz patarimus,na o kas liecia krabu jieskojima tai net ir nemazas malinumas.Sedi sau Howte prie svyturio sauleta diena per atoslugi,ant valo pririsi vistos koja,nuleidi ant smeliuko.Tik taikau arciau zoliu.Zuri,po minuteles islenda is sleptuves krabas ir bega prie vistukes.Pagriebes traukia itgal i zolynus,na tada ir trauki....retai kada paleidzia.Syki su draugu per pora valandu puse kibirro prigaudem.Airiai ziurejo kaip i marsiecius,netikejo jog ant vistos kojos galima krabu prigaudyti.
 #205412   meskute
 23 Bir 2010 20:00
Na o kas liecia koju karpyma,tai taip pavasarinej swordo parodoje rode... nors pats ir namaciau ,pasakojo kolega.Todel ir klausiu,paciam keista kiek atrodo,bet viso gali buti.
 #205418   oli
 23 Bir 2010 20:08
meskute rašė:Aciu uz patarimus,na o kas liecia krabu jieskojima tai net ir nemazas malinumas.Sedi sau Howte prie svyturio sauleta diena per atoslugi,ant valo pririsi vistos koja,nuleidi ant smeliuko.Tik taikau arciau zoliu.Zuri,po minuteles islenda is sleptuves krabas ir bega prie vistukes.Pagriebes traukia itgal i zolynus,na tada ir trauki....retai kada paleidzia.Syki su draugu per pora valandu puse kibirro prigaudem.Airiai ziurejo kaip i marsiecius,netikejo jog ant vistos kojos galima krabu prigaudyti.
tokio nebandet ivaldyt?

http://www.fishingmegastore.com/traps--cages_406.html

uzmeti toki ir aini rukyt kol sulys anie :ruko
 #205422   okuma
 23 Bir 2010 20:17
Ant howto svyturio nemazai laiko praleista, ten tik nakti spinigaut,geriausia naktis 100+ polaku ant spinigo,pasitaike tokiu po 3-4 kg. Dar vasaros gale ,rudeni-congeriai dideli kimba,tokie po 15-25 kg. Bet tam jau reik pasiruost,nes i akmenus jie lenda ir ate..
 #205423   meskute
 23 Bir 2010 20:26
okuma rašė:Ant howto svyturio nemazai laiko praleista, ten tik nakti spinigaut,geriausia naktis 100+ polaku ant spinigo,pasitaike tokiu po 3-4 kg. Dar vasaros gale ,rudeni-congeriai dideli kimba,tokie po 15-25 kg. Bet tam jau reik pasiruost,nes i akmenus jie lenda ir ate..
na kas lieciakrabu gaudyma,tai tik linksma pramoga,o kongeriam,nera laiko.Su viena diena neapseisi.Draugai sake ,kad neskanus tai jie eileje dar toli,nes kaip tai ir nesportiska ta zukle.Juos aktyviai istisai moldavai gaudo ant pietinio dublino uosto molo.Norisi su meskerele juroje pazvejot.
 #205431   okuma
 23 Bir 2010 20:51
Teisingas poziuris,kas del gaudymo, del valgymo-tai gaudau del smagumo,o ne del koks zuvies skonis :-D
 #205432   meskute
 23 Bir 2010 21:07
Na jei kas pasakytu,kad juroj kimba pleksnes ,ar kitokia zuvis ir ezere gerai ima lynai-tai pasirinciau jura,nes siemet lynus gaudiau jau balandzio vidurio,o va jura - didele paslaptis,kaip sviezia moteris .Vylioja ziauriai...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė