Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #206097   Skumbrotas
 29 Bir 2010 19:25
MinimaLTechno rašė:kuo jis gali būti blogas? juk kibimai matysis? aš perku į dėlto, jog noriu labai jautrios galūnėlės išbandyti tokį žvejojimo būdą ir matyti menkiausią kibimą.
O tokiam dalykui pintas valas būtinas ir labai naudingas?
Šiandien buvau užsukęs į romadą ir specialiai pačiupinėjau šitą kotą. Pasitvirtino ką ir buvau sakęs - šūds :!: Pagaminta iš neaišku ko, stagaras nuo rankenos iki galiuko, jokio liaunumo ir smagumo :/nek Jausmas toks, kad lūš bemetant viršijus bent gramu užduotą svorį arba netyčia už nugaros užsikabinus kabliukui už žolės.... Arba bekeliant žuvį - nes kaip sakiau jokio liaunumo, bent kiek padabesnio pikeriuko viršunėlę galima suriest į barankikę ir su galiuku pasiekiant 3-ią ar 4-tą žiedelį nesulaužant, o šitoj nesamonėj net sulenkus vos 90 laipsniu kampu viršunėlė jau traška :/nek
Nusipirkus šitą šlamštą manau net nesuprasi kas tai per žvejyba yra su pikeriu ir kuom ji skiriasi nuo kitokių žvejybos dugnine stilių.
P.S. Klaipėdos romadoj mačiau mano minėtą mach3 pikeriuką. Pas mane senesnio modelio mach2 kuriais labai patenkintas, o mach3 matosi iš geresnės anglies padarytas, turėtu dar fainesnis būt :!:
 #206117   Ignelis
 29 Bir 2010 21:33
gaila kad shale nera degtuku dezhutes palyginimui, kaip bebutu sita karmushke feederiui iki 60gr yra ryskiai persunki. nes ji pati jauciu netoli 40gr sveria. o kur dar +pasharas. naudok nedidelius konteinerius 15/20gr +pasharas turetu geriau eitis, o jei srovei tai kabink uncija pusantros ar dvi ;-) ir jaukink ranka... :gutgut
 #206133   renaldas
 29 Bir 2010 22:32
MinimaLTechno rašė:

Kaži kaip dėl šito feederio?
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1874

bet nebebus toks jautrus kaip pickeris. aš grynai noriu laabai jautraus.
Sutaupyk bent 100 lietuvisku, pasiimk feederiukia max iki 90g uzmetimo, uzsidek pinta vala ir matysi net pugzlio ar dar kokio neuzaugos kibima kuo puikiausiai, jau nesnekant apie rimtesnes zuvies kibima...o vel pats suprasi, ka reik pakeist... ;-)
 #206138   MinimaLTechno
 29 Bir 2010 22:43
o su tuo kur parodžiau,nematysiu?:} tarkim be pinto. aš tai miegėjęs su signalizatoriaus žvejoti, noriu pickerį tiesiog išbandyti, nes čia prirašę esat, kad kibimai labai gerai matosi,apgaudysiu draugus, tai norisi išbandyti, bet noriu minimaliai investuoti. aišku, būtų daug pinigų, tai net klausimų nekiltų.
 #206143   renaldas
 29 Bir 2010 22:57
Tai ar tu draugelius nori apgaudyt ar pats malonuma pajaust gaudant? Aisku gali pirkt ir ta kur nuoroda imetei, zinoma gali ir su mono valu gaudyt, bet visi tie pigumo variantai, mazina feederio zukles efektyvuma, jautruma ir malonuma, taip kad cia jau tam paciam reik sprest ko tu nori... :?:
 #206160   Wytux
 30 Bir 2010 08:07
Techno - dek skelbima, kad pirktum deveta pickeri tokios ir tokios gramaturos- gal kas pasiulys nenaudojama ar turi nusipirke geresni ir jiems nereikalingas. Juk devetas yrankis min per puse pigesnis, tia uz tuos 60 litu jau galesi pasiimti deveta kainavusi apie 120-150 litu- pabandymui tikrai bus per akis, o ir zvejot dar gelsi n metu- juk naujas irankis po pirmos zvejybos devetu patampa.
 #206344   Antas
 30 Bir 2010 23:18
MinimaLTechno rašė:o su tuo kur parodžiau,nematysiu?:} tarkim be pinto. aš tai miegėjęs su signalizatoriaus žvejoti, noriu pickerį tiesiog išbandyti, nes čia prirašę esat, kad kibimai labai gerai matosi,apgaudysiu draugus, tai norisi išbandyti, bet noriu minimaliai investuoti. aišku, būtų daug pinigų, tai net klausimų nekiltų.
tai ko tu nori ar su pikeriu zvejoti ir i virsune ziureti ar ant pikerio uzdeti signalizatoriu?

patarimas nemeant pinigu, perki pikeri is maximos pavadinimu spro picker, issimatuoji keiciamu virsuniu diametra ir i zvejybos parduotuve, kur pardavineja virsunes, nueini ir sakai man reikia 0.5 ozo ar dar mazesnio kalibro ir viskas. matysi net uodo nusileidima ant masalo. jei virsunes per storos tada susiplonini ir isikisi.
p.s. tas virsunes galima prie visu meskerikociu pritaikyti, tai yra prie karpiniu, spiningu, matchu, balonkiu, muselinei ir t.t.
visa esme, kad cia kibima rodo virsunes, kurios taip pat parduodamos atskyrai. tai tau virsunes reikia ne pikerio :) kaina angline 15 lt stiklo 5 lt :-D
 #206374   Skumbrotas
 01 Lie 2010 10:53
Visokios kokybės yra, atitinkamai ir kaina. Pavasarį užsiėmiau rodbildingu, konstravaus nestandartines žiemines meškerėles ir spiningiukus sekančiai žiemai, ir jiems kaip tik reikėjo įvairių stiklinių galūnių, tad kokias 6 savaites šarinau po visas parduotuves iškodamas to, ko man reikėjo. Po 5lt tai nebent visai jau kietos ir aišku be žiedelių. Kad būtų feederiui pakenčiamos kokybės ir su normaliais žiedeliais tai manau kad kaina tik nuo 25lt ir prasideda... :roll:
 #206411   cipaks
 01 Lie 2010 13:18
sweiki visi kaip laimikiai? :/braj; turiu klausimeli tiem kas gaudo fyderiu! kokio ilgio butu praktiskiausias?(galvoju apie 360) ir kokiu gramu patartumet jimti? (galvoju apie 20-60) koki vala naudojate?(girdejau daug geru atsiliepimu apie pinta tarkim 0.10) --> is fyderio tikuosi kad gerai links ir jausis karsiukai geros raudes lynai bet ir karpius patraukti noreciau nemegstu kotu kurie kaip pagalys uzkibus mazesnei zuviai net nesijaucia kad kazka turi... kaip manot realus variantai?
 #206412   Skumbrotas
 01 Lie 2010 13:29
20-60g užmetimo tai čia beveik kaip ir pickeris, arba labai labai lengvas feederis. Tokio ilgesnio kaip 3,60m tikrai nereik, nelabai ir rasi ilgesnį.
Karšiukam, raudėm, karosam labai smagus daiktas, karpio didesnio nelabai eis suvaldyti, tik karpiukus.
Pintukas tokiam 0,10 tiks, juolab kad beveik visi populiariausi iš feederiam naudojamų realiai būna užstorinti iki 0,13-0,14.
 #206442   senelis
 01 Lie 2010 16:04
Skridžas rašė:Vakar žiurėjau browning stiklinės 25 lt :?
O kiek OZ turi tu browning? Cia Romadoje? Baigiu islauzyt savo browningus,kuriais buvau beveik patenkintas.O ir diametras ju +3.5 mm,kas yra gana reta... 25 lt visai normali kaina. Turejau tokiu is paziuros neblogai atrodanciu nusipirkes po 6 ar 8 lt utenos romadoje,tai kol supratau kodel valas kartais trukdavo nei is sio nei is to,tai pintuko rite gana greitai issvaidziau. O pasirodo ziedeliai pjove vala...
 #206455   cipaks
 01 Lie 2010 18:08
:ks> reikia pagalbos ''plot turiu teleskopini kota karpiams (brangus ir ismesti gaila) beda tokia kad 3 dalis nuo virsuneles turi iskilima pastebejau kai burbuliukas iskilo toks nerysku 2cm gal kaip sustabdyti kad toliau neskiltu ir sutvirtinti ar jau *pyp*?
 #206558   Raupsuotas
 02 Lie 2010 11:42
cipaks rašė::ks> reikia pagalbos ''plot turiu teleskopini kota karpiams (brangus ir ismesti gaila) beda tokia kad 3 dalis nuo virsuneles turi iskilima pastebejau kai burbuliukas iskilo toks nerysku 2cm gal kaip sustabdyti kad toliau neskiltu ir sutvirtinti ar jau *pyp*?
Tam yra dirbtuves ir meistrai :ks> Gausi visus atsakymus ir keiktis nereikesPaveikslėlis
 #206627   Skridžas
 02 Lie 2010 18:22
senelis rašė:O kiek OZ turi tu browning?
Na asortimentas įdomus yra 1 yra 1,5 bet reealai tik spalva viršunėliu ir užrašas skirtasi kai paimi i rankas paaiškėja kad jos vienodos :lol:

Dar yra ilgesniu ir trumpesniu, storis 4mm,va nesenai vena prišlifavau,nes pas mane apie 3mm dabar degu noriu išbandyti,šytos turėtu butui geros,nes paliginaau su senesnia kuri pjauna vala,tay šitoj žiedeliu daugiau ir berods žiedeliai geresni,ir žinoma liaunesnė,viršunė dar yra po kokias
2 štukas :roll:
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė