Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #205685   Ignelis
 26 Bir 2010 15:19
planuoji pasiimt pvc valtele ishsimoketinai, nes toki xarakteri jau turiu :? ir taupyt nemoku, zhvejot planuoju kursiu mariose, tiek neringoje (gal dugnine), tiek starkiu ir arciau miesto paplaukti, ar taip i koki ezeriuka ar uztvankele apsiplaukioti, na zodziu noreciau keik universalesnio dalykelio :roll: kadangi 2ieju varikliuku mano pinigine "neipers" (benzo ir el.) tj apsistosiu greiciausiai su el. kokiu 50/55lbs. zvejosiu vienas, bet gal kada ir porininka pasisodint noresiu.. :roll: patiko mano akiai sitas dalykelis
http://www.autovega.lt/index.php?action ... 69&lang=lt tiesa nko nenusimanau nei apie pvc nei kitas medziagas is kuriu gaminamos valtys. noreciau i 2500pinigeliu sutilpti. is mano puses valciai keliami reikalavimai butu tokie kad atlaikytu nemaziau5m (laikoma butu bute), butu imanoma saugiai isplaukti ir grizti i kranta. komforto perdaug uz tokia suma nesitikiu, bet noreciau, kad zvejojant 2iese butu imanoma(fiziskai) atlikti metima viens kitam akiu neiskabinant. :roll: beje ar atsiranda "durniu" kurie prie kiaules nugaros irklais atpumpuoja..? :lol: nes kolkas neisivaizduoju is kur motoriuka reix gaut, o pradzia padaryt reikia, nes kitaip kaip tevas kateri 12metu pirxiu :lol: . pasiulykit kasnors kanors nuo saves, jei matot kad visishkai ne i ta puse ziuriu... :ks>
 #205686   Skumbrotas
 26 Bir 2010 15:42
O ar kilis yra pastą kolibrį :?: Jei yra - imk, jei ne - net nemislyk, be kilio tik nedideliuose prūdeliuose ir ramiu oru tepaplaukiosi :!:
 #205690   Vaidis
 26 Bir 2010 16:16
Praitais metais ir aš nukaliau va tokią http://www.intexcorp.com/boats_lake_seahawk.html iš Maximos maitintojos :-D
Kol kas tik vieną syk teko išbandyt, Airis matė :lol: , *PYP* prie 0 ar tai plius 1 kol aš ją suraičiau į bagažinę :superšokas , bet tai pas mane ten 4-vietė atrodo, tai lyginant po nyroko, kaip laineris :-D galiu vaikščiot atsistojęs pirmyn atgal :gutgut :ruko
 #205691   Ignelis
 26 Bir 2010 16:41
labai abejoju ar tures, nes yra kategorijoje ne prie "kilines valtys" o prie "motorines valtys", del to kilio :idea:
man kaip zaliam kazkodel smegenyse sviete, jog kilis reikalingas tik tom valtelem su kuriomis bus zhadama salyginai greit plaukti, kad stabiluma turetu einant su benzininiu motoriuku, o el varikliukui jis nera tox svarbus, beje jei jis yra tox butinas tai kam isviso tada yra gaminamos valtys be kilio ant kuriu galima montuot varikliuka iki 10AG :?: :shock:
 #205692   savas
 26 Bir 2010 17:04
Igneli, kilis ne tik stabiluma " ant posukio" su galingu varikliu, bet ir padeda islaikyt daug maz tiesia krypti maza eiga. Kiek as asmeniskai pastebejau, tai visos didesnes pripuciamos - daugiau priskirtinos prie "buriniu" jei plauki vienas, nes ne kilis ir ne sroves, o vejas daugiausiai itakoja ju plaukima ir dreifa. Daznai buna, kad srove i viena puse, o pats su gelda (jei ner parasiuto ar irklu nuleistu) kaip su varikliu i priesinga varai. Tarp kitko kilio imitacija pasidaryt galima turbut bet kokiai pripuciamai, jei sugalvoji kieta dugna isidet, o kietas dugnas yra geris - jei ilgiau nei porai valandu reik plaikt, labai susigadija atsistot ir kojas pramankstint.
P.s. Man rods Vaidis su irklais skersai isilgai ta rajona pas kiaule su irklais ismaises :-D
P.p.s. psio vel varau prie undens :-D
 #205693   Vaidis
 26 Bir 2010 17:14
savas rašė:P.s. Man rods Vaidis su irklais skersai isilgai ta rajona pas kiaule su irklais ismaises :-D
-liežvis mašiau kai jaunas buvau ir raumenį auginau, daba jau žiūriu kur kas pavėžins kaip poną :-D
bet nematyčiau bėdos ir dabar su irklais pasimakaluot, nepalėgėlis koks esu :tia-tau
 #205695   Ignelis
 26 Bir 2010 17:43
shitas daigtas stipriai geresnis uzh priesh tai mineta..? :roll: liux kad yra tokie dalykeliai kaip inkaro laikiklis, tas kylis kuris nznau kam skirtas :lol: ir dugnas aliuminis kuri labiau giria... :roll: bet ir 500pinigu daugiau + grazhesnis ir ishsamesnis valties aprasymas... nznau blashkaus po interneta kaip nuo lenciugo nutrukes, jauciu tik kelis kart nupirkes ir isbandes skirtingu modeliu suprasiu ko istikro valtelei reikia, nes kai pvc neplaukiojes tj tos teorijos gali kiek nori skaityt... :v-ar

http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=30133
 #205717   Ignelis
 26 Bir 2010 22:50
kaiptik tevukui pasukau su ta mintim kad paieskotu motoriuko, o jis pasirodo turi 2variklius is "siukslyno" parsitempes, viena 15ag kita 5 tj motoriuka kaip ir turiu, belieka tik valtele nugriebt... abu aisku be popieriu, nes siukslynuose ju retai kada buna prie daigto, bet reikes meginti, pasinaudot patarimais su tais pirkimais :twisted: o valtelei jei bus maza vietos dviem gaudysiu vienas... :lol:
 #205723   Robinjo
 26 Bir 2010 23:33
Man patinka kai tu taip naiviai rasai ir juokiesi "gaudysiu vienas" .As noreciau paziuret kaip tu surenki 335 valti vienas, kuri sveria 65kg, aliumini ar kieta dugna, kai elementariausio suvokimo neturi :) :) :) . Tavo 5 motoriukas is siukslyno, dvitaktis jau eis i pavesi tuoi, nes ES tokio SH nebereik :) gana iliuzijom sklaidytis :) As dabar aplamai noreciau turet 4 metru ir varikliuka 20 ag (matamode ech tu kersintojau) (laivavedis ....) Dviem visada linksmiau , kai ant starkiu isvarai, tai pabazarini ir ziek net nepastebi kai 7-10h . O tu net valties neturedamas rasai, varysiu vienas, pzdiec.... :)))
 #205724   Ignelis
 26 Bir 2010 23:49
del to ir juokiuos nes znau kad tai realiai sudetinga, bet imanoma ;-) :gutgut jei dejuociau del kiekvieno kilogramo i sale kriausiu stumdyt ir gelezies uz pinigus neiciau kilnot, o namie dejuociau kaip ten sunku... :lol: nevertas mano postas tavo keiksmazodziu, pats moku bjauriai keiktis ;uolrait shudai/grabai/lavonai man yra visishkai vienodai nuo ko pradeti... :gutgut rasciau kuo kitu pasimaivyt, o ne varikliu :lol: mano gyvenime be zhvejybos yra N kitu prioritetu, del to ir stengiuos ekonomishkai susisukt... o mintim dalinuos del to kad forumas tam ir yra skirtas.
 #205732   ramkis
 27 Bir 2010 11:29
Igneli, nekreipk demesio i robinjo grybavimus, gal tauzija is pavydo, gal pas ji tokia nuomone. Nieks cia nezino. Pazystu daug zmoniu kurie turi 320-330 valteles, jie puikiai su jomis tvarkosi ir vieni. Surinkimas kai igundi yra greitas ir nesudetingas, tas pats ir su isardymu(zinau tai nes surenku as ju ivairiu dydziu ne viena, dirbu sitoj sferoj, reikia zmogui parodyt kas ir kaip). Ir vietos is bedos dviem pakanka, aisku didelio komforto nera, bat pakanka. Pagal pardavimus, t.y. pacios populiariausios valtys. O ir del variklio ans biski nusigrybavo, jau seniai uzdrausta pardavinet dvitakcius motorus ant ES, bet tai liecia tik naujus, o senus ir registruoti ir pirkti ir parduoti galima. Britanijoj net naujus pardavineja, bet ten ju triuksmo ir uzterstumo lygis yra artimas keturtakciams. O del popieriu nesiparink, cia tik ant Lietuvos reik registruot mazus variklius, o didesnej daly europos to daryti nereikia, kitose salyse net iki 20aj, nereikia registruot(is ten daugiausia ir pavagiama ir i LT parvezama juju), nueisi te kur registruoja, pasakysi nr variklio, ir pasakysi kad jam metu jau 100 ar dar daugiau, popierius pacukai seniai sutratino, ir turetu priregistruot. Bet jei viska apibendrinus, tai as imciau didesne 360-390, kaip sakant is didesnes neiskrisi, o mazesnes reikalui esant nepadidinsi, su ta mintim, kad gal kada sumstysi i jure iseit ar pan.
 #205741   savas
 27 Bir 2010 13:20
Jo, problemos niekad nesibaigia. Viena tai zinau tiksliai - kokia benusipirksi, vistiek po kurio laiko isryskes kazkokios savybes, kurios pacio netenkins ir noresis kazko geresnio (nebent kazkoki super laineri isigyt, bet ir tai...). Tos dideles kietais dugnais ir storo audinio tik gamykloj supakuotos salyginai mazai vietos uzima, paskui buna problematiska ypac jei norisi viska greit atlikti. Uztat ant vandens tikrai geriau uz tas visas lengvas ir minkstas. Surinkime ner jokiu bedu, tik reik nuosekliai viska daryt. Manoji susimontuoja per 20 min. kartu su putimu, aisku pompuot reik nusilus su rankine dvigubo veikimo. Nera pati moderniausia, todel tikrai ner kazko, kas palengvintu montavima, bet tame vargo nematau. Iki vandens jei nein privaziuot ar tingi nest (kai esi vienas) padeda papildomi ratukai prie transo, o karuti apie 60 kg esam visi stume ir be ipatingu pastangu. Manoji problema - transportavimas i zukles vieta su masina. Kol vazinejau su espeisu ir dar priekaba buvau pasidares, problemu nebuvo, o i scenika sukist tvarkingai valti, varikli ir visa zvejybini barachlo - jau sunku.
Na ir dar - didesnei valciai nori nenori reik kazkiek galingesnio varikliuko, jei nori normaliai is vietos i vieta nusikrapstyt, o cia jau prasideda kitos bedos.
 #205746   ramkis
 27 Bir 2010 14:41
saturnas rašė:
ramkis rašė: nueisi te kur registruoja, pasakysi nr variklio, ir pasakysi kad jam metu jau 100 ar dar daugiau, popierius pacukai seniai sutratino, ir turetu priregistruot.
ir is kur tokiu durnu minciu dar zmones turi :roll: '''bum :lol: :-D :superšokas ;;'plim
praktika :tia-tau :ruko
 #205792   Robinjo
 27 Bir 2010 20:46
ramkis rašė: nueisi te kur registruoja, pasakysi nr variklio, ir pasakysi kad jam metu jau 100 ar dar daugiau, popierius pacukai seniai sutratino, ir turetu priregistruot.
Aciu pasijuokiau :-D :-D :-D Su tokiu bajeriu bent cia zemupy , kai noretum pas Eugeniju Macijauska su tokiu "pokshtu" varikli priregistruoti, ne tai kad pasakytu "neregistruosiu" , bet dar ir ant triju raidziu pasiustu. Kas liecia tavajame poste isreiksta minti "turbut pavydi". Ko man pavydet? pats tampau valti ir varikli zemyn aukstyn laiptais , gerai kad tik antras aukstas :-D Rayyyma gerai sake siandien po zvejybos "nu i nafik vienam tokius vargus, gerai kad dar ne penktas aukstas". Ir nereikia pasakot apie kazkokius "draugus" kurie susirenka lengvai ir greitai, as irgi galiu surinkti vienas, bet kam save "prievartaut" jeigu esi su kolega? savas sako po prakaitu per 20min, o mes neskubedami aluti gurksnodami pamainom prisipuciam po pora valties sekciju ir net nesusile jau plaukiam. Ar cia zvejyba kai dar neisplaukes jau esi po prakaitu? :mėlynvarla Dar cia siulot jam pirkti iskart 360-390, negi manot kad ir sita ant peciu nusinesh? :-D :-D As galiu leisti Igneliui pabandyt nusinesti iki vandens kokia 10 metru savo Bush 3.30, cia ne merga kuria per peti persimeti o gabaritinis daiktas, vilkti zole visi gudrus, arba parasyt ratukai blabla, aisku jeigu daikto nesaugai tai vilkima irgi gali vadinti "neshimu". Priraset beleko svarbu rasinet. Ramkis ar pats esi tampes irklus, inkarus, pompa, dugno maisha, valti, varikli laiptais i virsu zemyn-aukstyn laiptineje, turbut nezinai koks tai uz*isantis reikalas? Speju tavo "draugai" ir variklius 10-20 ag uzsinesha, kurie sveria po 50-60kg uzsinesha, toki ant kojos laiptineje paslydus uzsimetus, tai jau neberupetu net zvejybos turbut, bet vistiek... nusinesha is buto ir patys susimontuoja ant valties. Nu aisku pablevyzgot visiem patinka. Zvejokit geriau o ne savo "tiesas" pasakokit.

p.s kas del zvejybos, siandien su Rayyyma likom su 0, viena pakabines buvau, pusiaukeleje atsipurte. Aplink tik kateriai, jachtos, girti "shumacheriai" , ech o sako krize :-D
 #205855   ramkis
 28 Bir 2010 10:39
nu apie tampyma i kazkelinta auksta kalbos nebuvo, kalba apie surinkima ir nusinesima iki vandens. as pvz visas savo valtis, variklius, akumus ir IRKLUS laikau garaze. O del varikliu registracijos, gal jus registruojate ne ten kur reikia, pagalvokit gerai. Zinau kaip sunku priregistruoti laiva ar varikli Klaipedoj, tai jus te ir varkit su jais, jie tytciojasi is jusu, o jus kaip avys paklustat jiems. Cia jusu reikalas. As zinau, kur registruoja zymiai paprasciau ir zmogiskiau, ir is 6aj nesunkiai padaro 5 aj. Ir galit cia spelioti ir uzgaulioti mano pasisakymus, man giliai nusisvilpt ant jusu gerbiamieji TEISUOLIAI, nepripazystantys, kad gali buti kitaip nei nutiko jums :tia-tau
 #206065   Kleckas1978
 29 Bir 2010 15:38
Cia tik kalbos ir mandravojimai inspektoriu kai ateina neismanantis zmogelis ji durnina ir bando lt isgrest sau i kisene. Jei atsivezi varikli ir pirkimo pardavimo sutarti ir imoka banke padariai ir kvita turi, registruoti jie privalo patikrine duomenis ar variklis nevogtas, kitokiu nesamoniu ir buti negali jei variklio numeriai tvarkoje ir variklis nera vogtas jie negali atsisakyti priregistruoti varikli - jei atsisako tada pareikalaukit kad parasytu jums tai rastiskai ir ten isdestytu kas ir kaip. Manau iskart priregistruos ir baiksis visi mamdravojimai. Aisku jei sutarti blogai suraset ar paso kopijos pardavejo nera ar varikli 10 ag kaip 5 ag bandai prakist tada kitas dalykas.
 #206592   Ignelis
 02 Lie 2010 15:38
zvejys.lt e parduotuvei xebra ishviso deretis nemegsta.... :liež-uvis :neutral: nusileido seip ne taip padaryti 3.8proc nuolaida... :roll: bishkeli mazhokai, juk neparduodi valciu po 10per diena :neutral: ..., kaip jum atrodo? mane tj suerzino... 'viarkt juolab kad prasiau ne nuolaidos o tik 250lt vertes bonuso(spiningelio) nuo jo atemus antkaini juk ir gautusi tas 100lt sausos nuolaidos :? . gaila jiem.., zhulikai blin... '''bum i ka jus patys atkreptumet demesi apie 2500pinigu :roll: ? 330/360m su kyliu... :roll: ar cia nlb yra ka rinktis uz tokios pinigus o tik pirkt tai kas yra..? :?
 #206596   Ignelis
 02 Lie 2010 16:00
ziauriai grazi valtele ir kaina liuxishka... ;uolrait bet problemos su pirkimu ishsimoketinai.., reiktu kreditke nauja pasidaryt kuria i minusa ivaryt galima :lol: +siuntimas neaishku kiek butu, +garantinis jei ka, :?
 #206698   AIVARIUKSTIS
 03 Lie 2010 18:50
Ignelis rašė:zvejys.lt e parduotuvei xebra ishviso deretis nemegsta.... :liež-uvis :neutral: nusileido seip ne taip padaryti 3.8proc nuolaida... :roll: bishkeli mazhokai, juk neparduodi valciu po 10per diena :neutral: ..., kaip jum atrodo? mane tj suerzino... 'viarkt juolab kad prasiau ne nuolaidos o tik 250lt vertes bonuso(spiningelio) nuo jo atemus antkaini juk ir gautusi tas 100lt sausos nuolaidos :? . gaila jiem.., zhulikai blin... '''bum i ka jus patys atkreptumet demesi apie 2500pinigu :roll: ? 330/360m su kyliu... :roll: ar cia nlb yra ka rinktis uz tokios pinigus o tik pirkt tai kas yra..? :?
A kuo cia zulikai '''bum zmones parduota ir tiek tavo teise pirkti ar ne pardavejo teise daryti nuolaida ar ne,jai tave netenkina kaina ieskai kitos valties :/braj; tokiai valciai 360 uz 2500 manau gera kaina :/braj;
 #207052   Kleckas1978
 07 Lie 2010 21:46
taigi pilna info kokia pirkti - BUSH, BRIG, Suzumar ir t.t. o tu ziuri i pigiena neaiskios kokybes.
Pasiziurek Skelbiu.lt Bush crab 330 nauja 2700 lt., Brigas dingo 330 ir tiek pat o tu kazkokia kitaiska nerimta valti nori pirkti uz 2500 lt.

As pvz esu uz bush vien del stumdomu suoliuku :gutgut
pats turiu suzumara 360 ir i mazesne ne uz ka nekeisciau. vien del to kad 360 eina jau siektiek platesnes + balionai didesni aisku ir svoris dasideda iskart, bet tiek su 330 tiek su 360 jei be priekabos tai nusileidineti vienam bus vargas ir tiek.
 #208843   Kleckas1978
 15 Lie 2010 21:40
Vienu zodziu pvc kad dviems zvejot komfortiskai reikia 3.6m, aisku galima ir i 2.6 m sutilpt, bet tikrai to nelinkiu, nes butu ne zvejyba o viens kito saugojimasis. Uz tavo turimus lt siulau kantrybes ir ieskoti normale naudota pvc valti su transu ir kyliu nuo 3metru dydzio.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė