Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #206730   savas
 04 Lie 2010 11:25
Pinotekso impregnantai skiedziami vaitspiritu arba jo atitikmenimis. Nagu lakas yra acetono pagrindu. Sie dalykai nesiderina. Anksciau buvau idejes kelias nuotraukas koks efektas gaunas. Be to prie pinotekso ir epoksidke blogai limpa.
 #206733   kestutis666
 04 Lie 2010 12:00
ZILVA von jurasemia rašė:Su tuo propionatu as galvoju tokie reikalai :
tai medziaga kuri yra tarsi bazine , i ja paskui ideda visokiu priedu , kietikliu , plastifikatoriu dar ko nors ir taip padaroma tam tikra medziagele kuria paskui impregnuojami ar lakuojami vobikai , kazkur striborge praslydo zodziai , kad ir Rapala ji naudoja tik deda kazko ten kazkiek , zodziu kuria savo , deda kazkokio priedo , greiciau plastifikatoriaus kazkoki procenta ir gauna sau priimtina produkta ... manau ta medziaga gal vaiksto ir kitais pavadinimais tik va visda tai labai sunku issiryskinti , nes paparastai tai ir buna paslapties pagrindinis objektas ...
Kestai 666 as naudoju poliuretanini laka , be to chebra Suomijoje ir kitur naudoja ir CAB laka , kuris taip pat poliuretaninis , jis skirtas butent vobleriams , bet yra vienas bet - tu rasai kaip stiklas , viskas but kaip ir neblogai , bet tik , kad jis nebutu labai ,,sausas" t.y. , kad kietas gerai , bet kartais tas kietumas buna labai trapus , norejau pasakyt skalus , greit skylantis ....
...situo savo parasymu apie propionata nepretenduoju i jokias absoliucias tiesas , tai tiesiog pamastymai ir mano nuomone , bet tai nereiskia , kad tai ir yra tikra tiesa ....
Taip, gali buti, nes ispaniskam forume skaiciau atsiliepimus tu, kurie ji naudoja- yra visko parasyta, ir kad skyla, ir kad ne...
Bet, as manau cia priklauso nuo vandens telkinio kranto, jeigu krantas uolos, tai faktas, kad skils....
 #206776   PRobe
 05 Lie 2010 10:12
[quote="Pelekas"]Padekit chebra del voblu dazymo. Ruosiuos dazyti nagu laku mazus vobleriukus.
Nu šitėk įkėlei reklamos kur ko gauti (iskyrus dažų) o prašai pagalbos dėl nagų lako...,aišku čia tavo pasirinkimas viskas tvarkoi.
Aš rašau tiems kurie tik žada pradėt, nes pats pasimoviau ant to nagų lako tik pradėjas domėtis apie vob.dažymą, ir patikėjau kad tai geras varijantas.nusivyliau stiprei. gerai kad pasitaikė po ranka pora dažų balionėlių (juodas ir baltas) dar tinklelio gabalas, trafaretą dar išsikirpau ,nu ir bent kaškas gavosi.
Mano patarimas iš nedidelės mano patirties nedažykit vobleriukų nei nagų laku ,nei lūpų dažais,nei akių tušu.....arba parodykit .
 #206879   Pelekas
 06 Lie 2010 14:12
Sutinku, kad geriau isvis aerografu, bet tam reikia ir salygas turet, o ne namuose virtuvej voblus gamint. Tuo labiau 1 cm vobleriuka graziai nudazyt su balioneliais ganetinai sunku :roll:
 #206882   Pelekas
 06 Lie 2010 14:25
Nusipirkau knyga Kastytis Stumbrys "Zvejo virtuve ir dirbtuve", tai yra idomiu patarimu apie masalu gamyba su nuotraukomis, moteriskems zuvies gaminimo receptuku :-D . Na, kaip uz 15 lt, tai idomu paskaityti ka LNK vaiduoklis daro :lol:
 #206948   ZILVA von jurasemia
 07 Lie 2010 09:11
Pelekas rašė:Nu kaip cia ciuvas graziai voblerius daro :shock: http://www.youtube.com/watch?v=-7WCEAwd ... r_embedded#!
Čia bičiulis Dimanikas iš Kochtla-Jarvės , jo voblerių galite pasižiūrėti striborge - http://www.striborg.ee/forum/viewtopic.php?t=1826
...aš čia irgi krūvelę šedikų pabaigiau , atleiskit , bet neturiu jėgų kilot šį kartą po keletą puslapių ir paskui kopinti adresus , užeikit pasižiūrėkit patys -
http://lt.netlog.com/jurasemia/photo/ph ... r=0#photos
 #207210   Pelekas
 08 Lie 2010 16:37
Mano menesio darbas - surinkti medziaga apie vobleriu daryma. Kas neturi laiko narsyti google, ras beveik viska cia:
http://rapidshare.com/files/405713949/V ... gamyba.rar ( 86 mb )

Turinys:
Vobleriai is medzio, organinio stiklo, epoksido, cd ploksteliu.
Formu vobleriams gamyba.
Dazymas, dengimas fotografijomis, folija, impregnavimas.
Foto vobleriu spalvinimo pavyzdziams
Ivairus straipsniai apie voblerius ir gaudymo jais subtilybes.
 #207226   mepps
 08 Lie 2010 17:33
geras darbas:) kai ko ir man prireiks:)dekui :)
 #207276   Xfirefix
 08 Lie 2010 19:29
ZILVA-as nezinau paziuriu i tavo sedevrus ir verkti noris 'viarkt manau tu ir pati RAPALA lenki ''plot
PELEKAS-aciu uz informacija
 #207384   Benas1994
 09 Lie 2010 11:27
Pelekas, gal galetum is naujo ideti arba ideti i failai.lt, nes rapidshare rodo, kad tas failas kolekcininkam ar pan. ir leidzia parsisiust ji tik 10 kartu (jau ir parsisiunte zmones tuos 10 kartu) ir daugiau siustis neleidzia.
Aciu :)
 #207392   Pelekas
 09 Lie 2010 12:08
Jo, :oops: greit ikelsiu nauja nuoroda :-D

Klausimas profams ;-)

Rosiuosi spalvint voblerius tokia tvarka:
1. Impregnuoju, isdziovinu
2. Padengiu lipalu keliais sluoksniais
3. Spalvinu nagu laku ar markeriais
4. Merkiu i parketo laka skiedziama vandeniu

Klausimas: ar bus gerai, ar geriau epoksidiniais klijais ant galo pertept ? susipainiojau visai tame dazyme skaitydamas straipsnius ? :roll: :lol:
 #207395   savas
 09 Lie 2010 12:20
kyla klausimas del antro punkto - kam reikia lipalo? Jei del grunto - tai turbut blogiausias pasirinkimas. Geriau nusipirk pigiausius gruntinius dazus akrilo pagrindu (sviesius), jei naudosi nagu laka.
 #207401   Pelekas
 09 Lie 2010 12:26
savas rašė:kyla klausimas del antro punkto - kam reikia lipalo? Jei del grunto - tai turbut blogiausias pasirinkimas. Geriau nusipirk pigiausius gruntinius dazus akrilo pagrindu (sviesius), jei naudosi nagu laka.
Aisku ;uolrait , o siaip tai imanomas toks variantas ? :?
 #207430   Pelekas
 09 Lie 2010 16:30
Paskaiciavus visus elementus, tai padariau isvada, kad ekonomiskiausi vobleriai gaunasi is PVC, organinio stiklo, kompaktiniu ploksteliu ar epoksido su medzio drozlem misinio, kuriam, aisku, reikia gipso forma pasidaryt. Kokie to pliusai ?

1. nera baimes del plesrunu dantu
2. nereikia impregnavimo
3. originalu kopijavimo galimybes

Tai tokie mano pamastymai :roll:
 #207481   ZILVA von jurasemia
 10 Lie 2010 08:25
Pelekas rašė:Paskaiciavus visus elementus, tai padariau isvada, kad ekonomiskiausi vobleriai gaunasi is PVC, organinio stiklo, kompaktiniu ploksteliu ar epoksido su medzio drozlem misinio, kuriam, aisku, reikia gipso forma pasidaryt. Kokie to pliusai ?

2. nereikia impregnavimo

Ekonomiškiausias variantas nesukant galvos juos nusipirkti .
 #207570   Xfirefix
 10 Lie 2010 12:37
Labai idomu gal kas is musiskiu yra bandes darytis formeles vobleriu darymui?Gal galite pasakyti savo nuomone apie voblerius is PVC?
 #207586   ZILVA von jurasemia
 10 Lie 2010 14:40
Xfirefix rašė:Labai idomu gal kas is musiskiu yra bandes darytis formeles vobleriu darymui?Gal galite pasakyti savo nuomone apie voblerius is PVC?
aš esu neigiamos nuomonės , kodėl... sunku paaiškinti ir ko gero užtruktų labai ilgai ... tiesiog taip yra - man vobleris iš medžio tai tarsi tikras paveikslas nutapytas dailininko , o va iš tų visų plastikų tai tarsi paveikslų reprodukcijos prikeptos spaustuvėje ... Na atleiskit už tokį sulyginimą , bet man taip atrodo , man atrodo kiekvieną vaaputiką reikia įšildyt delnais .... sakysit aš per daug gal romantikas , gal ...bet man taip patinka .
 #207600   savas
 10 Lie 2010 16:58
Nu je, nemanau, kad namu salygom atlieti vobleriai butu stebuklas. Kiek zinau budu gamint formas - tai nebent planuotum serijine gamyba pradet, kitaip visas vargas paprasciausiai nepasiteisins, o juk viena forma - tik vienos rusies vobleriukui tetinka. O juk norisi turet keleta, kad galetum prie ivairiu zukles salygu taikytis... Na nebent mazylius kokius stampuot, katruos droziant sunku tarp pirstu islaikyt, o gaudoma plonais valais ir daug prarandama. Tada gal gal..., bet nera taip paprasta ta vobleri atliet, kaip i proceso foto-reportaza ziurint atrodo. Reik atitaikyt sieneliu storius (antraip bus isbalansuotas), susiziuret medziagas tinkamas (gali per daug trapus gautis),... nu N dar visokiu niuansu gali buti. Tarp kitko, juo mazesnis vobleriukas - tuo daugiau itakos maziausias neatitikimas turi.
Geriau formele pasidaryt kokiam balansyrui. Sau pasidaryti kiek reikia ir dar draugam padovanot galima per daug galvos nesukant, nes viskas zymiai paprasciau ir pigiau. Tarp kitko neblogas tokiam tikslui skirtos formeles darymo budas (rusu kalba):
http://www.chen-la.com/articles/form.html
Aisku reiktu naudot balansyra uz pagrinda, o ne nykstuka, bet variantas vertas demesio jei bus gera ziema :-D ::hai-bai
P.s. Pelekai, didi darba padarei. As tai neisivaizduoju, kaip reiktu taip i viena kruva viska sukraut (kompe kaip senoj palepej visko ta tema priversta, net pats nezinau kas kur voliojasi) :-D Aisku reiktu kazkaip susistemint ta siukslyna, bet... :roll:
 #207608   kestutis666
 10 Lie 2010 18:14
as irgi uz medinius voblerius, nes kiek zinau, tai serijiniai gamybai atliejineja tuos medinukus ,kurie gerai pasiteisino gerai zvejyboje. ;-)
 #207627   Benas1994
 10 Lie 2010 22:31
kol kas nebandes vieno budo, kaip pasidaryt ta forma, bet rytoj bandysiu. taigi is medzio issidroziat vobleri, koki norit, pjaunat ji i dvi dalis isilgai. po to sumaisot is medzio pjuvenu ir lipalo tokia mase ir ipilat ja i kokia nors dezute. tada ta perpjauta vobleri ispaudziat i ta kose ir istraukiat, laukiat kol isdzius ir sukietes. kai isdziuna - i ja galit pilt savo kose, is kurios darot vobleri. pranesiu, kaip seksis :)
 #207629   savas
 10 Lie 2010 23:09
Reik pagalbos: padariau siokius tokius didesnius (apie impregnavima geriau neklauskit) buratinus - 14 cm.

Paveikslėlis

Daba domina tokie dalykas:
Nr. 1 - kas blogai, kad darbas labai vangus, vos ne vos "kliba" (itariu,kad svinas per daug istestas per korpusa).
Nr. 2 - ar uztenka dvieju trisakiu.
Nr. 3 - taikau i giliai nerianti, skirta velkiavimui ant starkiu. Ka pasiulytumet keist ar perdaryt, nes sitie tik eksperimentams ir negaila aukot, kad tik ta geruli viena padaryt.
 #207663   savas
 11 Lie 2010 15:31
Na nezinau kaip atrodys Jums, ale mane beveik tenkina (atsiprasau uz kokybe, bet ner lengva vienam ir vobla tampyt, ir gan sunku fotoaparata nutaikyt :oops: ). greiciau truktelejus neria gilyn (kiek dar nezinau) ir zymiai placiau ir agresyviau makaluojasi:
http://smotri.com/video/view/?id=v14749968564

Tuo paciu ir Fat Rap'o kopija (tik liezuvis - mano kuryba) suslapinau, reikia irgi balasto kieki ir vieta surast:
http://smotri.com/video/view/?id=v147498701f2

Dabar tik liezuvius tikslius pasidaryt pagal isbandytus pavyzdzius, balastus suklijuot ir gales uzsiimt dazymais
 #207666   Pelekas
 11 Lie 2010 18:09
ZILVA von jurasemia rašė:
Pelekas rašė:Paskaiciavus visus elementus, tai padariau isvada, kad ekonomiskiausi vobleriai gaunasi is PVC, organinio stiklo, kompaktiniu ploksteliu ar epoksido su medzio drozlem misinio, kuriam, aisku, reikia gipso forma pasidaryt. Kokie to pliusai ?

2. nereikia impregnavimo

Ekonomiškiausias variantas nesukant galvos juos nusipirkti .
Taip, bet moketi uz gera voblika 30 - 40 lt tai :superšokas , kai ji nupirkus galima priklonuoti ir nuspalvint panasiai po 5 - 6 lt.
Pavyzdziui, mano draugas vilnietis zvejys labai megsta Rapala's, tai jis per viena zukle zolems padovanoja 2 - 3 voblerius zvejodamas intensyviai ir ieskodamas zuvies buvimo vietu, kurios daznioausia buna gerokai apzelusios.Tai dabar daugiau meto Storm guminukus, kurie pigesni ir taip jis balansuoja tarp vobleriu ir siu guminuku.
Paskutinį kartą redagavo 1 Pelekas. Iš viso redaguota 11 kartus.
 #207667   Pelekas
 11 Lie 2010 18:18
Xfirefix rašė:Labai idomu gal kas is musiskiu yra bandes darytis formeles vobleriu darymui?Gal galite pasakyti savo nuomone apie voblerius is PVC?
Man atrodo, kad technika nesvarbu, svarbu galutinis rezultatas. Kam patinka medis, kam plastikas. Pries pradedant ka nors daryti, verta daug apie tai pasiskaityti ir surasti sau priimtina varianta, ir neklausyti kitu nepagristos nuomones ;uolrait
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė