Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #197856   Vaidis
 19 Geg 2010 22:44
Taniau, jaučiu nesi pabūvojęs tikroje uodų 'puotoje' :lol: , kai sega per menkiausią plyšelį arba net per prigludusius drabužius, tai nebėra laiko kada galvoti ir purški kur papuola, kad tik tie bestijos atsiknistų :!:
P.s. čia iš savo asmeninės patirties....teko tarnauti bataljone, įsikūrusiame vidury miškų, tai kokių ten tik gyvių nemačiau ir savo krauju nevaišinau :lol: , tai va, sėdim miške per pratybas užsimaskavę, o uodai puola non stop :!: ir ne po vieną, o būriais :superšokas kala per komufliažą ir vargo nemato, išsitraukėm Bens'ą ir nusprendėm įsitikint jo efektyvumu realiai, tai va, papurškiam ant kokios nors vietos, tai nei vienas netūpia kokia 15-20min, o tik skraido aplink, po to vėl tūpia ir kanda '''bum nu ką, davai vėl purkštis, va taip va ir vargom ;-)
 #197858   Tanius
 19 Geg 2010 22:47
Tai čia kita situacija, bet esmė, kad neveikia jei ant rubu :!: :-D Plius kaip pvz bensa aliejinės konsistencijos tept ant rubu :?: :shock:
 #197859   Vaidis
 19 Geg 2010 22:50
Veikia ir ant rūbų, tik gal trumpesnį laiką nei ant odos :roll:
Na žinoma, ant gerų rūbų tai nepurkši, ale ant komufliažo tai gali kibirais pilt, kad tik tie svolačiai nekąstų '''bum
 #206654   HIPIS
 02 Lie 2010 22:19
Geras ekonominis varijantas, vienam, dviem sezonam..
 #206659   Tironas
 03 Lie 2010 00:27
AndriusK rašė:Jeigu galima pliusus ir minusus http://www.irishflyfishingshop.com/cata ... p-299.html
pliusas kad pigu ir didele kisene. bet su situ i siaure ar seip ilgesne isvyka nevaziuociau. cia eko variantas savaitgaliniam zvejui.
Uz labai panasius pinigus galima paimt sita: http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 42&pid=263

kaina lietuvoje 375lt. membrana geresne is esmes. ir pasiuvimas pats patogesnis
 #206660   Tironas
 03 Lie 2010 00:33
meskius rašė:sveiki visi,gal kas girejot apie KINETIC britkelnes?
visu ekonominiu variantu pagrindinis minusas tas kad buna tik standartiniai variantai. mano praktika rodo, kad lietuviu puse yra nestandartiniai, todel dazniausiai turi pirkti daug didesni dydi, kad nejaustu kad kelnes per trumpos. devint per dideli maisa, membrana trinasi ir idant yra pigi, gana graitai prasitrina.
aisku viskas priklauso kiek zvejoji, jei tik kartais ir vaikstai nedaug tai laikinas diskomfortas, siokia tokia trintis pakenciama.
per trumpos- siulem kapiec labai greitu laiku.

Dar reikia ziuret ar yra kazkokia garantija pigiom bridkelnem? daznai gali nebuti, o kad leist gali tikimybe 20-30%. deja, taip yra.

daugiau apie bridkelnes paskaitykit cia. straipsnis kiek komercinis, bet informacijos yra nemazai.
http://www.museline.lt/?p=119
 #206664   meskius
 03 Lie 2010 06:22
Tironas rašė:
meskius rašė:sveiki visi,gal kas girejot apie KINETIC britkelnes?
visu ekonominiu variantu pagrindinis minusas tas kad buna tik standartiniai variantai. mano praktika rodo, kad lietuviu puse yra nestandartiniai, todel dazniausiai turi pirkti daug didesni dydi, kad nejaustu kad kelnes per trumpos. devint per dideli maisa, membrana trinasi ir idant yra pigi, gana graitai prasitrina.
aisku viskas priklauso kiek zvejoji, jei tik kartais ir vaikstai nedaug tai laikinas diskomfortas, siokia tokia trintis pakenciama.
per trumpos- siulem kapiec labai greitu laiku.

Dar reikia ziuret ar yra kazkokia garantija pigiom bridkelnem? daznai gali nebuti, o kad leist gali tikimybe 20-30%. deja, taip yra.

daugiau apie bridkelnes paskaitykit cia. straipsnis kiek komercinis, bet informacijos yra nemazai.
http://www.museline.lt/?p=119
dekui uzinformacija!
 #209021   Antas
 16 Lie 2010 23:08
gal kas naudoja behr firmos bridklenes? kesita truputi sudetis Produktas pagamintas iš žalios spalvos aukštos kokybės 70% nailono ir PVC. Britkelnės pasižymi ypatingu lengvumu ir 100% vandens nepralaidumu.
kitos panasios neoprenas arba guma. kas geriau butu ir kodel?
 #209026   Airis
 17 Lie 2010 05:22
jau geriau pirk pigias kvepuojancias ir batus ,nei sita xymzascyta.atsieis virs 300,bet turesi daikta
 #209029   Sokratas
 17 Lie 2010 06:23
kokios čia tos pigios kvėpuojančios būtų?
 #209037   Sokratas
 17 Lie 2010 09:43
Gal žinot, kiek tas pigumas ten kainuoj ?
 #209081   krioklis
 18 Lie 2010 04:10
O skirtumas bus tik tas kad permokesi ir dar plius batus pirksi uz kokius 200lt, pirk ta ximzasita ir nesuk galvos, esu isbandes kruvas tu kvepuojanciu rubu (tiesa vasariniu) kaip buvau sliapias nuo prakaito taip ir likau tik sukisau i jos koki 1300lt manau ir su tom bridkelnem tas pats dar pamastik logiskai per kur jo kvepuos jei busi isbrides i vandeni gal deguoni is vandens trauks:DDDDDD lol reklaminiai bajeriai, ir galit saukti visi kad esu neteisus jus isleide kruvas pinigu tiem daiktam jau kitaip ne galit galvuot kad jie nekvepuoja oas isleides pripazistu kad didelio skirtumo nera gal but tik kaip eiline sintetika greiciau isdziuva
 #209087   Sokratas
 18 Lie 2010 08:44
galima pasiginčyt: nebūni juk įsibridęs iki pažastų visą laiką. Labiausiai ir prakaituojį tada, kai neįsibridęs ar mažai įsibridęs
 #209088   Taacis
 18 Lie 2010 09:12
krioklis rašė:... esu isbandes kruvas tu kvepuojanciu rubu (tiesa vasariniu) kaip buvau sliapias nuo prakaito taip ir likau
Tai, kad kvepuojanchios bridkelnes vienos, tai dar neviskas, o ar naudojai kvepuojanchius/prakaita nuvedanchius apatinius? Visokie Norfin apatiniai nesiskaito :/nek
 #209091   Antas
 18 Lie 2010 09:42
mano zvejyba sesli su pludine, tai jokio krosinio begiojimo nebus. pavasari karosai ir dabar ibridimas iki pazastu. atsibodo nuvaziuoji prie ezero praejimo jokio, tik per nendres. va tam ir reikia arba lindimui per jas arba ju nukapojimas su kuo nors, o slapintis nevisada norisi.

as klausiau, gal kas bande tas behr bridkelnes, nes jos sudarytos is 70% nailono ir 30% pvc arba kitos yra vien is gumos arba PVC, tokios rusiskos gumines.
 #209097   Sokratas
 18 Lie 2010 10:23
Taacis rašė:
krioklis rašė:... esu isbandes kruvas tu kvepuojanciu rubu (tiesa vasariniu) kaip buvau sliapias nuo prakaito taip ir likau
Tai, kad kvepuojanchios bridkelnes vienos, tai dar neviskas, o ar naudojai kvepuojanchius/prakaita nuvedanchius apatinius? Visokie Norfin apatiniai nesiskaito :/nek
o kokie skaitosi?
 #209105   Liveris
 18 Lie 2010 11:12
Truiu Fladeno ir rodos pvc ir gumos misinys. Va jau antra sezona pilu ir viskas normaliai ;)
 #209144   krioklis
 18 Lie 2010 14:09
Taacis rašė:
Taip apatiniai guaho, striuke vision,kelnes olandu armijos su kvepuojancia membrana(dar sios kelnes sioki toki efekta lyg ir duoda), na bet visa virsutine dalis geriau patyliesiu :/nek ,anksciau varinejau su trikotaziniais tai efektas beveik identiskas,tiesa mano zvejyba yra itin aktyvi upetakius medzioju tad tenka neviena kilometra sukarti, jei sedeciau su plude gal ir padetu.
 #209167   Sokratas
 18 Lie 2010 15:19
tai dabar, viską išbandęs, grįžai prie ,,chimzaščitos" ir nejauti skrtumo? Klausiu rimtai, nes, kai neturėjęs tų kviepuojančių, tai ir neįsivaizduoju.....O pirkt vien pabandymui kažkaip netraukia....
Na, o sėdint su plūde, kam tos bridkelnės mandros...
 #209175   Airis
 18 Lie 2010 15:47
nespejau anksciau atrasyti,tai dabar pasistengsiu.
kvepuoja ir tos pigiosios brydkelnes ir nereikia cia vandens drumsti.tik nereikia tiketis,kad esant plius20,tas prakaitas isgaruos staigiai. kaip nustaciau kad "kvepuoja"? ant pigiuju solvkroken brydkelniu yra antsiuvai ant kelenu ir subines,tai persirengian po zvejybos,apatiniai rubai tose vietose buna sudreke,o kitur sausa. kainuoja jos pigiai ir jau antras nesioju ,kas pora metu geriau naujas nusipirksiu,nei isleisiu daug pinigu brangioms simms ar vision,kurias taip pat sekmingai galima suplesyti netycia uz sakos. o siaip visos jos dyla vien nuo vaiksciojimo.
 #209178   Sokratas
 18 Lie 2010 16:32
kiek tas pigiai. nes vienam ir 1000 yr ne pinigas, o ktas ir 100 litų turėdamas jaučiasi esąs milijonierius :)
 #209211   Taacis
 18 Lie 2010 19:05
Antas rašė:mano zvejyba sesli su pludine, tai jokio krosinio begiojimo nebus. ...
Na, manau nebepletokim "geru brydkelniu" temos. Antas galejo ishkarto parashyti, kam jam tu kelniu reikia. Antai, nesuk galvos, pirk pigiausias- tokiam tikslui- tau tikrai ju uzhteks 10 metu...
 #209212   Taacis
 18 Lie 2010 19:11
bobis rašė:[quote="Taacis] Norfin apatiniai nesiskaito :/nek
o kokie skaitosi?[/quote][/quote]

Ish mano naudotu Guahoo, Omnitexo (modelio nepamenu, bet juodi), Hanah. Ir chia tikrai ne hi-endas, manau, kad yra geresniu/brangesniu.
 #209214   Taacis
 18 Lie 2010 19:20
krioklis rašė:
Taacis rašė:
krioklis rašė:kaip buvau sliapias nuo prakaito taip ir likau
...ar naudojai kvepuojanchius/prakaita nuvedanchius apatinius?
Taip apatiniai guaho, striuke vision,kelnes olandu armijos su kvepuojancia membrana, na bet visa virsutine dalis geriau patyliesiu :/.
Nu supratau, ash va kai tik neoprenus ir paprastas gumines kelnias benaudojantis (upetakiavimui ir braidymui po jura, ai dar plaukioju su BelloBoatu po ezherus), tai ir toliau nepirksiu kviepuojanchiu. Ash ir taip minimaliai sushlampu, aishku apatiniu rengiuosi tiek, kad vandeny butu neshilta (juroj vienoj vietoj ishstoviu iki puse valandos, o upeliuose 5 min- ir pasidaro shalta, su BellyBoatu plaukiot jau reikia shilchiau apsirengti- ten juk visa diena sedzhiu iki papu vandeny (yra buve, kad neatitaikau rubu ir teko baigti zhvejyba, taip pat yra buve, kad teko plaukt krantan ir viena sluoksny rubu palikti mashinoj).
 #221731   ksarinis
 20 Rgs 2010 17:16
Sveiki. Isigijau goretex batus. Prie batu iskart siule imti specialias kojines kainuojancias apie 30 lt. Susilaikiau kolkas. Klausimas, kas avite tokius batus, kokio pluosto kojines galime muveti prie siu batu? Kesu girdejes jog negalima aveti 100 proc medvilnes, vilnos ir t.t. Jei sudetis procentaliai skirtusi, tada tiktu? Aciu, uz atsakymus.
 #221741   Skumbrotas
 20 Rgs 2010 17:59
Avėti medvilnines ir vilnones kojines galima, bet tada prapuola goretecho privalumas išgarinti drėgmę lauk, nes anos turi savybę prakaitą sugerti į save. Čia tas pat kaip ir su goretech membraną turinčiais rūbais.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė