Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #207672   Pelekas
 11 Lie 2010 18:53
Cia viena meistras siulo pirkti savo gamybos voblerius. Taip pat galima nusipirkti ir ivairaus medzio vobleriu kuneliu be trisakiu, kilpu, nenudazytu, bet graziai apdirbtu ir impregnuotu. Kainos nuo 4 - 15 lt.
http://www.vobleriai.tk/
 #207676   savas
 11 Lie 2010 19:18
Pelekas rašė:Cia viena meistras siulo pirkti savo gamybos voblerius.
:-D Geras meistras, toks uztikrintas, pasitikintis ;-var-var. :-D . Blyn, bent jau nufotografuotu normaliai...
P.s. Kazkur jau as maciau sita nuoroda :-D
 #207701   ZILVA von jurasemia
 12 Lie 2010 08:44
...Tai čia tas nevisiškai adekvatus iš Gargždų ar iš kažkur , O.Benderio proanūkis pardavinėjantis barankos skyles , kažin ar jis pats suvokia ką daro ...
...gal kas norit litrą oro nusipirkti kuriame gulėjo tikrai geras rankų darbo vobleris ? ...norit , nebrangiai visai , bet pašto išlaidas apsimokat jūs ....
...galvoju tokie žmonės kaip tas , muša rankų darbo tikrai gerų voblerių prestižą , na nežinau , bet tikrai tokie veikėjai garbės nedaro .....
 #207704   ZILVA von jurasemia
 12 Lie 2010 09:08
Pelekas rašė:
Xfirefix rašė:Labai idomu gal kas is musiskiu yra bandes darytis formeles vobleriu darymui?Gal galite pasakyti savo nuomone apie voblerius is PVC?
Man atrodo, kad technika nesvarbu, svarbu galutinis rezultatas. Kam patinka medis, kam plastikas. Pries pradedant ka nors daryti, verta daug apie tai pasiskaityti ir surasti sau priimtina varianta, ir neklausyti kitu nepagristos nuomones ;uolrait
Skaityt visad verta , mokytis irgi ... o man atrodo svarbu viskas komplekse , visi taškai turi būti suderinti ir groti kaip orkestras , negalima duot sau atsipalaiduot nei viename gamybos proceso žingsnyje , tik tada gausis geras vaaputikas .... ,,technika nesvarbu" - tada klausimas ar ritė gaminta Japonijoje galima lyginti su tokia pat gaminta kur nors Malaizijoje , funkciją atlieka aišku , bet man esminis dalykas kaip tą atlieka ....
...važiuoti Žiguliuku , važiuoti Mersedesu - galutinį tašką pasieksi , aišku , bet kokiu būdu pasieksi ....
...aišku jei trauko vieną po kito tada geriau su ,,Žiguliuku" :) , kodėl tada tavo draugas neperka kokių pigių kinietiškų ar visai neblogų ir nebrangių lietuviškų ? ...kam tada Rapala , ar stormas ? ...bet aš sau išsikelčiau klausimą kodėl tiek daug nutrūksta , gal keisti reikia kažką pačiame žvejojime .... šiemet nutraukiau du voblerius - vienas mirtinai dugne , kitas aukštai medžių šakose pakibo ir nutraukus įkrito į upę ....
...prašom neužpykti už nuomonę , nes ir aš turiu teisę į savo viziją .
 #207757   Pelekas
 12 Lie 2010 12:28
savas rašė:Pinotekso impregnantai skiedziami vaitspiritu arba jo atitikmenimis. Nagu lakas yra acetono pagrindu. Sie dalykai nesiderina. Anksciau buvau idejes kelias nuotraukas koks efektas gaunas. Be to prie pinotekso ir epoksidke blogai limpa.
Taip, kai nusipirkau, pamaciau, kad padariau klaida. Abu impregnantai turi riebalo jei skiedziami vaitspiritu. Blin, tai kuo impregnuot balza ? :-ug
Cia vienas lenkas siulo Capon, tipo http://www.e-senukai.lt/apdailos-prekes ... 05l_2.html. Kaip suprantu cia jau riebalu nera ?
 #207778   savas
 12 Lie 2010 12:54
As butent su tokiu ir impregnuoju, tik dar papildomai atskiedes su nitro skiedikliu. Dziovint po valandos mirkymo paskum reikia ne maziau para ir geriau lauke, nes smarve tai atsakanti. Po to dar ikaitinus su epoksidke praeini ir turi toki "a la" akmenuka. Vienintelis blogumas - balza poringa, ir neaisku kaip tose porose tas "impregnantas" elgsis. Tam, kad uzpildyt poras, yra spec impregnantai. Bandysiu prisimint ir surast nuoroda (ten apie faneros impregnavima valtims kalba ejo, bet ir mums tiktu).
 #207950   kestutis666
 12 Lie 2010 19:46
gal kas man gali pasakyti, kokia kaina 1 kg vielos is nerudijancio plieno Lietuvoje, nes cia tas puslapis kur idetas su vielom nemeta kainos :/braj;
 #208069   PRobe
 13 Lie 2010 12:09
ZILVA von jurasemia nu darbeliai (gal jau aerografą spaudei) ohohoo ;-var-var. ir pasisakymas geras sutinku 100 procentų. Nesuprantu tū kuriem reikia pigei ,daug ir greitai.Jug darom ne dėl to, kad galėtume lengvai atsisveikinti nutraukdami.Man savadarbį prarasti būtų labiau gailą nei pirktinį, nes jis toks vienas.Va padovanot kita kalba (bet ne pardavinėti).
savas man taviškiai dirba neblogai, tuo labiau kad tuos didžiuosius ne taip lengva išjudinti.Reikia nemažai paeksperimentuoti (o ne tik skaityti).
Nu o tie pažaliave iš beržo
Paveikslėlis
 #208268   ZILVA von jurasemia
 13 Lie 2010 19:18
PRobe , ;uolrait , regis labai neblogai gavos ta žalia lydekutė ;-var-var. ,
...aero dar nesinaudoju ir kažkaip netgi netraukia manęs , kol kas balionėliai , bet nemanau , kad nuo to jie porastesni ....
...o šiaip tai jei dėl pardavimo , aš nesu kategoriškai prieš pardavimus nusistatęs , nes tiesiog dalinti darbus aišku galima , bet nieko blogo nematau jei vieną kitą ir parduosi , aš tik prieš beatodarišką voblerių kepimą dideliais kiekiais , prieš darymą ir pardavinėjimą nežinia ko kokybės prasme , nes kepant dideliais kiekiais mano manymu ji pirmiausia ir kenčia , jei gerai ir pakankamai kokybiškai padarytą vieną kitą vobleriuką ir parduosi .... tiesiog ateina matyt laikas kai norisi pereit iš mėgėjų į profus , na arba bent jau pusiau profus ir paskleisti savo darbus plačiau ...
 #208396   PRobe
 14 Lie 2010 10:56
ZILVA von jurasemia su balionėliais tavo dažymas tikrai neprastesnis nei aerografu, todėl ir stebina tas spalvų perėjimas, ranką turi atmušes :gutgut .Dėl pardavimo nesu ir aš kategoriškas, jei tai daro profas, o ne mėgėjas ar O. benderis. Nes gi žinom ką dažniausiai žvejai kaltina nepagavę laimikio -orą, masalą, meistrą ar firmą kuri tą masalą gamina, bet tik ne save.Todėl ir manau, kad gamint ir pardavinėt netaip jau ir paprasta.
Bandau įkelti vieną savo masaliuko darbą vonioja.
http://smotri.com/video/view/?id=v1476783c702
 #208398   Vegys
 14 Lie 2010 11:10
PRobe - gražu, ką čia daugiau pasakysi !
Aš jums juodai pavydžiu. Buvau kažkada pats užsidegęs tą daryt, ale ką padarysi, kad nagai kirviu kapoti, kad nemoku su instrumentais elgtis .... Paėmiau medžio kavalką, dildę / etc, pasėdėjau 30 min ir supratau - ne man tas .... O gaila. Koks turėtų būt malonumas ant savo masalo sugaut žuvį ! Prisiminimai iš kitos (ale panašios) operos - kiek džiaugsmo buvo, kai ant savo gamybos boilio karpį sugavau .... O čia vobleriai. Super !
 #208502   ZILVA von jurasemia
 14 Lie 2010 14:04
PRobe , labai gražiai vaikšto , švelniai taip , aš kibčiau , bet ar kibs žuvis tai ...vėlgi klausimėlis .... bet man patiko , aišku pabandyk didesniam vandenyje , vonia dar ne viskas , aš vonia nepasitikiu visiškai , nes po vonios bandymų , dideliam vandenyje pasirodydavo , kad viskas ne taip.... dabar stengiuos testuoti upėje tiek ramiame vandenyje , tiek srovėje ...
 #208722   PRobe
 15 Lie 2010 15:39
savas rašė:As butent su tokiu ir impregnuoju, tik dar papildomai atskiedes su nitro skiedikliu. Dziovint po valandos mirkymo paskum reikia ne maziau para ir geriau lauke, nes smarve tai atsakanti. Po to dar ikaitinus su epoksidke praeini ir turi toki "a la" akmenuka. Vienintelis blogumas - balza poringa, ir neaisku kaip tose porose tas "impregnantas" elgsis. Tam, kad uzpildyt poras, yra spec impregnantai. Bandysiu prisimint ir surast nuoroda (ten apie faneros impregnavima valtims kalba ejo, bet ir mums tiktu).
savas kokiu santykiu atskiedi ir ką tai duoda?
 #208735   savas
 15 Lie 2010 16:20
Tikslaus santykio deja negaliu pasakyt (lakas buvo jau anksciau naudotas ir siek tiek patirstejes, be to nematavau skiediklio kiekio), bet atskiedziau vos ne iki vandenelio... dabar nebeprisiminsiu kur tai suskaiciau, bet pabandes lyg ir nenusivyliau. Medis (liepa) igeria ta birzgala gana giliai, nedideli persigeria kiaurai, pamerkus i vandeni (be epoksidkes) neperslampa taip greit, kaip plikas pagaliukas bent jau vizualiai, lengviau nusislifuoja mikro plaukas pries dengiant epo (epo ant tu likusiu medienos plaukeliu labai nelygiai dengiasi ir paskum pries dazyma labai sunkiai slifuojasi). Ai, prisiminiau - tam visam misini dar yra kazkokia, bet mizerna dalis skiediklio, nupilto nuo vienkartiniu indeliu tirpalo, bet labai maza ir kokios nors itakos turbut neturi.
Na o praktiskai tai atrodo taip: vobleris be sito mirkalo, po zuvies prakandimo pabuves vandenyje na gal koki pusvalandi, jau grizus namo buvo neberemontuojamas - istino ir nusimete visa epo, dazu ir lako kevala. Kitas gi - praejes ta smirdancia procedura, gaude dar gera pusdieni (tipo labai laimingas :-D ), gryzo namo, isdziuvo, nusilakavo ir jau sudalyvavo keliose zuklese. Gal cia sutapimas ir visa ta nesamone tik opiumas smegenim, bet faktas butent toks.
P.s. Dabar padariau eksperimenta - panardinau i vandeni ir istraukiau du pagaliukus:
paprastas be lako - vanduo nuo pavirsiaus dingo per kelias sekundes.
tipo "impregnuotas" - vanduo ant pavirsiaus blizgejo gana ilgai (nusibodo laukt kol susigers ar isdzius)
Isvada - kadangi abu vandeny isbuvo vienodai, garavimas vienodas, tai kur dingo vanduo nuo paprasto pagaliuko tokiu zaibisku greiciu? Susigere ...
Na o apie tai, ar verta ta operacija atlikinet - sprest kiekvienam asmeniskai, nes egzistuoja ir kiti budai, Sis man patiko del to, kad ant virsaus dar epo sluoksni (karstu greituoju budu :-D ) galima uzdet.
 #208754   savas
 15 Lie 2010 17:46
PRobe, koks balastas Tavo dvinariuose lydekiukuose? Jie plaukiantys kaip suprantu. Gal bandei daryt kazka artimesnio suspenderiui? Man kazko nerealus balasto svoris gaunasi 14-kos cm lydekiukui - 18 gramu vien tik svino :shock: . Koks blyn tada bendras svoris gausis :e:e ?
Taip noretusi pagamint toki "naturaliai" plaukianti, kad sustabdzius nesautu kaip raketa i virsu, :roll:
 #208893   ZILVA von jurasemia
 16 Lie 2010 08:45
savas rašė:PRobe, koks balastas Tavo dvinariuose lydekiukuose? Jie plaukiantys kaip suprantu. Gal bandei daryt kazka artimesnio suspenderiui? Man kazko nerealus balasto svoris gaunasi 14-kos cm lydekiukui - 18 gramu vien tik svino :shock: . Koks blyn tada bendras svoris gausis :e:e ?
Taip noretusi pagamint toki "naturaliai" plaukianti, kad sustabdzius nesautu kaip raketa i virsu, :roll:
Savas , mano 40cm monstras svėrė 880 gramų ... jis plaukiantis , ir gana stipriai plaukiantis :) .
 #208909   PRobe
 16 Lie 2010 09:27
savas dėkui už atsakymą. Supratau laką atskiedei nes jis buvo sutirštėjes,nes šviežus jis gan skystas, nu dėl to viskas aišku pasireguliuosiu.
O,dėl tavo klausymo apie balastą, tai kol kas dedu įvairiai, eksperimentuoju(neturiu svrstyklių).Suspenderiai irgi kol kas tik mano galvoje, ateitį tikrai bandysiu.
ZILVA von jurasemia nu iki 1kg. galėjai datemt :grin: gal būtų nebeplaukes :/braj;
 #208991   Pelekas
 16 Lie 2010 19:11
Gal kas zinot is kokios medziagos gamina SIEK M vobleriukus, kadangi pats darysiu tik mazulius, tai man tos serijos jie labai patinka :?:
 #209050   Vegys
 17 Lie 2010 13:40
ZILVA von jurasemia rašė:Savas , mano 40cm monstras svėrė 880 gramų ... jis plaukiantis , ir gana stipriai plaukiantis :) .
A bandei kada nors ? Ar tik dėl grožio padarei ? :roll:
 #209163   savas
 18 Lie 2010 15:11
Na va, prasidejo priespaskutinis etapas eksperimentinio lydekiuko daryme - puse nudazyta, pradzius - antra puse tepsim, na ir lakavimas tada. Bet tiek dar nebuvau knisesis prie buratino - viskas niekis palyginus su balasto idejimu. Norejau suspenderi padaryt, bendra svino kieki greit suradau, a kai reikejo ji i voblerio kuna ikist... Nu cia ir prasidejo... Kad dvinaris vienodai po vandeniu pluduriuotu, o neriestu uodegos ar vidurines dalies i virsu, teko vos ne keturias valandas greziot, klijuot, spakliuot, slifuot, tas vietas lakuot ir prie vonios begiot... Visokie drozimai, dazymai - vienas juokas, palyginus su ta nesamone. Na bet gavosi kazkas. Tiesa, kad isjudint ir priverst dirbt toki sunkiasvori, teko apie septynis skirtingus liezuvius isbandyt, apsistojau prie mazdaug arbatinio saukstelio dydzio pusbalnio.
P.s. 14 cm pagaliukas sveria 36 gr. su visais kabliais be lako, gavosi letai skestantis (is akies matuojant - 10 cm. nugrimsta per kokias 3 sekundes.
P.p.s. O prasidejo viskas taip nekaltai - karsta, darbas neina... Ne veltui sakoma: - kai galva durna, tai ...
 #209165   ZILVA von jurasemia
 18 Lie 2010 15:15
Xfirefix rašė:Butu labai smagu nuotraukyte pamatyti tokio monstro :)
http://lt.netlog.com/jurasemia/photo/ph ... r=0#photos
http://lt.netlog.com/jurasemia/photo/ph ... r=0#photos
visi keturi Švedijoje , nes ir daryti buvo švedo pageidavimu ;;yel neįdomu jam mat su mažiukais trolinti , reikia monstrų , ...beje sako švedai ir su septyniasdešimt comų ilgio trolina ....
 #209169   savas
 18 Lie 2010 15:24
Jo, ispudingi. Tik gerai turetu atrodyt - eina zmogus i darba, pakeliui tokia malka drozdamas (pameni, Zilvinai, kalbejai apie toki varianta), grizdamas - antra pribaigineja... :-D
 #209185   ZILVA von jurasemia
 18 Lie 2010 17:18
savas rašė:Jo, ispudingi. Tik gerai turetu atrodyt - eina zmogus i darba, pakeliui tokia malka drozdamas (pameni, Zilvinai, kalbejai apie toki varianta), grizdamas - antra pribaigineja... :-D
šitie tąšyti kirviuku , paskui su geru dideliu peiliu , vėliau jau ant drelės užsidėjus švitroantglį , tai vieninteliai mano daryti ,,mechanizuotai" , labai jau dideli buvo , tokį jau ir nešiotis kišenėj nelabai išeitų ;-var-var.
 #209354   kestutis666
 19 Lie 2010 16:21
va noreciau, kad ivertintumete mano eksperimenta su aliuminio folija, maciau as cia japonai tokius daro ir as pabandziau, jusu teismas pasakys ar pavyko. Cia tiesiai ant balzos ruosinio, padaryta tam, kad paskui isardyti.

Paveikslėlis :/braj;
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė