Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #212320   Ignelis
 06 Rgp 2010 11:46
as uz 110pinigu pasiemiau..., gal kur ir pigiau... :roll: jau spejau ir sulauzyt.... :lol: nepratus ranka mano nuo surfo ant tokiu liaunu... :oops: tai patrumpejo vienu ziedeliu nuo virsaus.., dabar geras daigtas arba kursmariu eseriam su paternosteriu arba nedickom sukrem... :gutgut :gutgut
 #212354   Sokratas
 06 Rgp 2010 18:49
jo, mano irgi patrumpėjo, paslydęs kai vanojau ant nugaros, o rankoj spinas, tai netalaikė viršūnė. Po to labai painiojosi valas už viršutinio žiedelio metant, bet neapsikentęs jį nuėmiau, ir nuėmęs nuo nulūžusio galiuko tulpikę, užklijavau, dabar vėl žvejoju ir vargo nematau, kaip sakoma...
 #212959   bes
 10 Rgp 2010 12:47
Ir man taip pat buvo suluzes per metima tik 2 g.
Mikado spiningas.
cesius rašė:
Airis rašė:tai uzlipai ar su durelem? as savo nesugebu sulauzyt kolkas
Abu kartus ispjove po 15cm tarp ziedu virs sudurimo metant 6g mikrika :-niak'
 #214994   SauliusM
 23 Rgp 2010 13:28
gal kas esat ciupineje ir tenryu lunakia ir graphiteleader finezza spinus ir galit juos palygint?
lunakia pats ciupinejau, labai patiko. finezzos rankose neturejau, bet atsiliepimu geru pilnas internetas. tai va sakau, gal kas kokios konkretesnes info sulyginimui imest galit?
 #215011   vital(vilnius)
 23 Rgp 2010 14:22
pardaviau nes reikejo pinigu ir vienas pazistamas zmogeliukas labai stiprei jo norejo :lol: neduodavo ramibes"parduok,parduok" :roll: :lol:
raso kad 95% carbon :cool: atkreipk demesio i finezos svori ir paligink su lunakija svoriu :cool:

http://www.graphiteleader.com.ua/gofs_792ul_s.html
http://fishing.tenryu-magna.com/en/shore/lunakia.html
dabar surinkau MJigui Lamiglasa Apalachian 8 iki 7gr :gutgut
 #215021   SauliusM
 23 Rgp 2010 14:49
nu aisku. o tiksliau aisku, kad nieks nebeaisku. nes as jau buvau beveik garantuotas kad man lunakijos reik. o ko dabar reik tai nebezinau...
va makaule bais lunakia gyre, gal mazu pakomentuos klausima lunakia vs finezza. nes kas cia dar ant marijos zemes pakomentuot gali tai nebezinau... :hrd :donknow'
 #215633   alkanas
 25 Rgp 2010 20:04
savaitgali apturejau laimes pabandyt 4 finezas, lunakia ir dar kazka is tenriu, jei reikia rimto mikrodzigo- vienareiksmiskai- fineza , del ko taip- reiketu isvardint vos ne viska, bet pagrinde, kaip jau supratot- svori galima iskaityt, ir man svarbiausia dar virsunes darbas ir jautrumas :gutgut :gutgut :gutgut
 #215661   Liveris
 25 Rgp 2010 21:23
alkanas rašė:savaitgali apturejau laimes pabandyt 4 finezas, lunakia ir dar kazka is tenriu, jei reikia rimto mikrodzigo- vienareiksmiskai- fineza , del ko taip- reiketu isvardint vos ne viska, bet pagrinde, kaip jau supratot- svori galima iskaityt, ir man svarbiausia dar virsunes darbas ir jautrumas :gutgut :gutgut :gutgut
Tai jau daba "diaflashas" nebelygis :D ?
 #215874   HIPIS
 26 Rgp 2010 22:39
Visu pirma kas patiko ir nepatiko..Finezoi patiko lengvumas jos :gutgut , nepatiko koto ilinkis, kaskaip perdaug virsunei viskas kliuna..patiko dizainas, ziedai :gutgut , bet nepatiko rankena :/nek :/nek :/nek ..tikrai nelietuviskam delnui projektuota..pertrumpa apatine dalis delnui, prie rites..i ranka jos briauna spaudzias...yra siokiu tokiu abejoniu del tvirtumo, pas rusus gan daznai buna uzuomenu, kad si koteli reik saugot, trapokas. :roll:
Pas Lunakija...nepatiko svoris :/nek nu, bet man tai gan dzin..patiko rankena :gutgut jokio diskonforto, gut delne stovi..nepatiko ziedu kojeles, galejo vizgi det kaip pas fineza..nu bet zukleu tai dzin, daugiau estetinis niuansas..patiko virsunes darbas, ner taip apribotas kai pas fineza, grazei pereina i kota :gutgut blanko ilinkis darbas su apkrova :gutgut geresnio tikriausei nesu mates...dar nepatiko spalva :lol: balta ji tokia hrenovai.. :/nek nu, bet yra airozoliniu dazu tam :lol:
Beje pas Lunakija virs 20%stiklo..todel ji kaip sako rusai ,,duraka ustoicivaja,, lietuviskai-tvirtas daiktas.Todel ir svoris jos biski didesnis nei Finezos..
Bet viskas kolkas subjektyvu..bendroi sumoi su abiem , gal pusanros valandos tesu bendraves..
Esu apsisprendes imt, vizgi Lunakija..nors Vitalis nuo jos soke :lol: fineza net pigiau butu..nu bet ne su ivaizdziu zvejosiu, malonu aisku, prie vandens, hebrai pasirodyt, bet kai zvejoju beveik visada vienas, hren to reik..jei daiktas nelimpa tai ner ko saves lauzyt..

ps. a kas ten dziginimui princese pritaike .. :?: :roll:
 #215878   SauliusM
 26 Rgp 2010 22:47
va va, rankenos dizainas vienareiksmiskai lunakijos naudai. del svorio tai irgi principe pofig ar ten 75 ar ten 100 gr nei nuo vieno nei nuo kito rankos neatkris. o kai del baltos spalvos, tai kazkur skaiciau, kad ten tipo specialiai taip daryta nes tipo balta spalva geriausiai matos vandns fone, nu tipo jei pagal gala kibimus ziuret. va mane tik su tuo superjautrumu finezos vital subalamutino. tai kur jus ten visgi tu finezu paciupinet randat?
 #215886   HIPIS
 27 Rgp 2010 07:26
Kas turi Finezas, nieks lietuvoi ner pirke, nebent perpirke..Virai vezas is baltarusiu arba is Sakuros sopo uzsisako, siuncia be problemu.
Kalbejaus su viruku kuris Lunakius stumdo, klausiau ko Finezu nevezat, atsake, kad norejo, bet ju naujiesiems rusam nespeja sabacint, tai su lietuviu apyvartom nieks ir neprasideda, liepia su rusais tartis.
O del jautruma tai..laaaabai subjektyvus reikalas.. juk zmones gan daznai forumuos klausineja, kaip kibima nuo zoles atskirt :lol: o jei stebi virsune, kaip siuo atveju, tai i ta ranka ne taip ir reik, nors i ranka ir su Mikado Felingu, kaskada pilnai jausdavau...nemanau, kad cia esme..Tiesiog jautruma i delna biski gesina koto svoris, inertiskumas, bet cia, palei mane minimaleus reikalas..
Beje kas dar nivkurse..
Ir fineza ir Lunakija.. yra Rocfis kotai...tai grynai japoniskas zukles stilius is prigimties nelabai ka bendro turintis su musu dzigu.. Rocfis tai spiningavimo atmaina isipletojus japonijoi, zukles budas zvejot juroi nuo kranto, nedideles eserzuves, mazais masalais o daugiausia kiek teko video matyt tai gyvulines kilmes masalais ant paternoster ir pan. sistemeliu..Taigi cia gaunas kaip ir spinas dugnine, kurios esme rodyt kibima kaip fideris :lol:
Nu bet japons nebutu japonu, jei visko nedamustu iki idealo...
Daugiau info cia..
Rokfis video
http://www.youtube.com/watch?v=n6ytgupwwCY
straipsniuks..
http://www.fishingplanet.ru/ru/library/ ... e_id_4=685
pletkai apie finezas..
http://ul-fishing.com/ulf/modules.php?n ... start=2580
o toliau jau kas kaip uzsikabliuos.. ;-)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė