Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #217779   Kleckas1978
 03 Rgs 2010 16:08
tai jus kai mazi vaikai tik aplot ir apsaukt mokat - ypac kai buna priestaraujama (beje jei netikit atvaziuokit parodysiu as tuos kotus kad ramiau ant dusios butu jum kad as ne koks pagyrunas o teisybe sakau kaip yra)
beje turejau as tu kotu ir 2,4 m ir 2,7m ir 3,0m ir 3,3m ir zinau ka sneku, o jus argumentuotai pasakykit kuo geriau kotas 2,7 uz 3,0 m zvejojant su masalais kurie patys dirba (nereikia tvicinti) nuo kranto?????
as pvz: siandien 5 valandas prabuvau zvejyboj - ir savaitej spiningauju 2-3 kartus. - jus tiek pazvejokit ir bus viskas ok.

ir nebereikes aiskinti kad 2,4-2,7 kotai yra geris '''bum

dar karta pakartosiu ilgumas reikalingas tada kai zoliu prie kranto n... ir su trumpu kotu ne velnio neina iskelti kad zoles nekibtu uz trisakiuku.
O ten metyt ar su 2,7 ar 3,0 metru tas pats s....

nepamirskit atsakyti kuom geriau 2,7 m kotas uz 3,0m kota zvejojant nuo kranto??????
apart to kad svers 10-15 gr daugiau ir tiek.
 #217781   SauliusM
 03 Rgs 2010 16:33
Kleckas1978 rašė:nepamirskit atsakyti kuom geriau 2,7 m kotas uz 3,0m kota zvejojant nuo kranto??????
jei tu nesupranti tokio momento, kad su trumpesniu kotu mojuot visa diena bus zymiai lengviau, net jei jis ir svers ta pati ka ilgesnis ir kad cia ne svoris groja sitoj vietoj, nu tai nera tau ka pasakyt sitoj vietoj. nes jei kotas yra 10% ilgesnis, tai su juo metant ir reikes 10% daugiau jegos idet metant ta pati svori tuo atveju jei kotu svoriai vienodi, jei jie ne vienodi (kaip dazniausiai ir buna), o ilgesnis bus sunkesnis tai tas skirtumas dar dideja.
priedo apie kota sneket minint tik jo ilgi irgi marazmas. apie koki kota klausi ar su uzmetimu iki 30gr ar su uzmetimu iki 10gr? nes vienu atveju bus viena istorija o kitu visai kita.
pirmu atveju tai ziurek kas parasyta auksciau del atmojavimo visa diena lengvumo. o antru tai jei paimsi kota su uzmetimu iki 10gr ir jis bus trimetrinis tai jis bus slangas. tuo tarpu kai 2,4m ilgio jis jau gali but ir normalios akcijos.
 #217789   henyte
 03 Rgs 2010 17:22
Nezinau kaip ten su nuovargiu del koto ilgio ( itariu , kad kazka pajusciau jei est ar gert savaite nebuciau gaves ) , su fizikos teorijom silpnai pas mane , bet pasakysiu , kad siandien grizau nuo Nemuno tai 30 cm pridetu prie 270 buvo tikras issigelbejimas patvinusioj upej , jeigu buciau "kaskadioras" kaip kiti gal ir braidyciau su "balotnikais" ties giliais skardziais ir tas 30 cm butu nusispjaut , bet nesu matyt toks drasus kaip , kad kaikurie "sapalininkai" ...
 #217797   alkanas
 03 Rgs 2010 18:19
sapalininkai nuo zodzio sapalioti ar nuo zodzio šapalas :grin:
 #217798   Kleckas1978
 03 Rgs 2010 18:22
SauliauM pagal tave gaunasi kuo trumpesnis tuo geriau - nes lengvesnis ir lengviau metyti ir ranka nepavargsta ir t.t. , tai kam isvis daro 3m kotus juk ir su 7" kotu gerai uzmetam :-D ir daznai to pilnai pakanka uzmesti ir istraukti zuvi :-D
tai kam pirkti 2,7m kota jei gali pasiimti 2m kotuka ir atsipalaidaves metyti :-D

nesamoningas palyginimas - lengviau metyti - as nebesuprantu pas mus tokie jau skysti zvejai kad pajaucia kad kotas + 20 gr sunkesnis (lyginant 2,7 -3,0m)prie 500 gr bendros mases :-D
nes rite tokio ilgio kotuj sveria ~300gr + kotas nuo gamintojo ir svorio klases 150-220 gr.

ir man idomu kam zmones perka 1141 loomi jei jau turi 841 ir 842? del to kad sunkiau metyti butu?
 #217811   SauliusM
 03 Rgs 2010 19:23
Kleckai, tu vel apie gramus. nu ne viskas gramais matuojama negi nesupranti. aisku netkris rankos ir su ilgesniu ir sunkesniu mojuojant, bet preecizikos ir koforto bus maziau, o man tai svarbu. nes zvejot as vaziuoju pirmoj eilej savo malonumui. zvejot preciziskesniais irankiais suteikia daugiau malonumo. nes su tokia logika, tai gali ir karpini kota pasiemes 3,9m ilgio spiningaut, nu nenumirsi, rankos neatkris...

del 1141 ir 842 as turiu savo nuomone kuria pasilaikysiu sau. nes jei parasysiu ja viesai tai vel rietenos prasides tik, ir daugiau nieko doro is to nebus.
 #217819   AndriusK
 03 Rgs 2010 19:34
nes jei parasysiu ja viesai tai vel rietenos prasides tik, ir daugiau nieko doro is to nebus.

+100. Ir isvis cia sita diskusija manau vertetu pratrint, nes kazkoks nesusirpratimas, kaip nekas cia moka uzkurt nesamone.
Ir dabar klausimas.

Su kokiu irankiu lengvau, patogiau tvicint. Ar spiningu ar su muiline?
ar cia kiekvieno skonio reikalas? Nes kolkas tvicinu tik su spininginiu inagiu, tad apie multika 0 informacijos ir ziniu.
 #217822   SauliusM
 03 Rgs 2010 19:37
AndriusK rašė:Ir dabar klausimas.

Su kokiu irankiu lengvau, patogiau tvicint. Ar spiningu ar su muiline?
ar cia kiekvieno skonio reikalas? Nes kolkas tvicinu tik su spininginiu inagiu, tad apie multika 0 informacijos ir ziniu.
ir taip ir taip bandau ta daryt, turiu pasakyt, kad galutines nuomones nesusidariau dar. aisku reiktu isskirt tvicinga su 20gr vobleriu ir su 5gr. su 20gr gal ir muiline geriau, su 5 gal mesmale. o vat su 10-15 tai dar niekaip galutines nuomones nesusidariau.
 #217872   BenasS
 03 Rgs 2010 20:36
Man patogiau su muiline, gal todel kad iskart pirkau normalia. Aisku pradejau su paprastu beinertcu ir viskas buvo ok, bet dabar tikrai muiline :gutgut
 #217901   SauliusM
 03 Rgs 2010 21:18
BenasS rašė:Man patogiau su muiline
o argumentu kodel bus? ar taip patogiau ir viskas?
 #217966   BenasS
 03 Rgs 2010 22:11
pati judesi is rieso geriau atlieki. Ritele delne,didesnis jautrumas ir seip man patogiau
 #218000   SauliusM
 03 Rgs 2010 22:52
BenasS rašė:pati judesi is rieso geriau atlieki.
mintis teisinga...
 #218106   henyte
 04 Rgs 2010 17:39
Cia ne slabakai , o kaip , kad kiti issireiskia , kazkokia "ilgio liga" ir ja persirgt galima ... Jeigu snekant medicininiais terminais tai "sutrumpejimo" liga persirgau ir matyt nebuvau galutinai issigydes nuo "ilgio ligos" , kadangi teko sugrizt ir prie ilgu kotu ... Nekuriant kulto Japonijos ir Amerikos gamintoju pasirinktoms meskeriu charakteristikom , renkuosi tai kas man patogu ir zinoma reikalinga , nesiremiant tokiais keistais principais kaip kad " kokio ilgio koto reikia norint pagaut sapala LM 44 masalu " ir neatsizvelgiant i salygas kuriomis bus gaudoma ... O kokia gali but "precizika ir komfortas" zvejojant 260 cm kotu jei sapalas "stovi" uz krumu kuriu krastas nutoles nuo zvejo 270 cm ( na ir zinoma isibrist neiseina ) ?
Tokioje situacijoje "geris" lieka vienas - kuo ilgesnis spiningas ... Aisku yra dar viena iseitis : pasiimt 330 , pasiimt 260 ( galvojant apie "precizika ir komforta" ) , pasimt 240 ( galvojant apie dar didesne "precizika ir komforta" ) na ir zinoma visus likusius ilgius , kuriuos gamina sio vargano pasaulio gelbetojai Tenryu , Daiko , Loomis ir kt.
Mano varganomis akimis matant spiningautojui reikalingas trumpiausias imanomas spiningas kuriuo butu patogu zvejot ( kad butu galima "preciziskai ir komfortiskai" zvejot kur tai imanoma tokio ilgio kotu ) ir ilgiausias ( proto ribose zinoma ( cia pridedu tam , kad neprasidetu siulymai zvejoti karpiniais 390 ilgio kotais ) ) . Na , o like ilgiai lieka kazkur uz mano suvokimo ribu ...
 #218271   SauliusM
 05 Rgs 2010 21:39
henyte rašė:Na , o like ilgiai lieka kazkur uz mano suvokimo ribu ...
panasu... nes savo terijom apgint kaip pavyzdzius duodi labai specifinius atvejus, o realybej 9 is 10 atveju bus ne tie specifiniai maksimalistiniai, bet tu vistiek zvejosi su maksimalistiniu kotu nes o a vdrug vobleri teks is po saku uzmest...
 #218273   SauliusM
 05 Rgs 2010 21:46
Jurginas rašė:Uoj slabakai, pavargstat nuo trimetrinių kotų... Su 11' gaudau ir nematau problemų. Nebent čia pensininkai su sudilusiais sąnariais rašinėja, tada suprantu :ruko
esme ne tame pavargsta ar ne pavargsta ir slabakai ar ne slabakai, bet kad nafig tu papildomu apkrovu reik kai 9 is 10 atveju is ju jokios naudos...
ai nu dar ir kita atskira istorija yra apie trimetrinius ligh ir ul kotus, nu anys budami tokio ilgio visi yra slangai. o su ilgu slangu nors biski didesnis vejalis ir jau lengvus masalus metyt visai nekas...nu "nepramusi" vejo su ilgu slangu ir lengvesniu masalu niekaip.
 #218310   Kleckas1978
 06 Rgs 2010 08:20
ir su trumpu ten ne ka pramusi light ir ul masalus metydamas jei geras vejas.
Man atrodo reikia risti ta ilgiu tema - nes tie ilgiai cia kaip motriskom - vienom patinka trumpi kitom ilgi pim..... - tai va :-D kiekvienam savo ir nereikia kazko bandyti itikinti, kad klysta, nes visi teisus, tik is skirtingu pusiu ziurint ir tiek.
 #218325   SauliusM
 06 Rgs 2010 08:38
Kleckas1978 rašė:ir su trumpu ten ne ka pramusi light ir ul masalus metydamas jei geras vejas.
jei gras vejas tai taip. bet jei vidutiniskas tai su fastu dar gali gyvent o su slangu beda.
tu siaip nejauti, kad pats sau priestarauji? va is valties tai tau trumpi kotai, o nuo kranto tai kuo ilgesni. tai gal ir is valties trimetrini kota pasiemes gaudyk? rankos tai neatkris...
 #218428   SatanKlaus
 06 Rgs 2010 13:09
Sauliau, trūks/plyš reikia ugnį kurstyti toliau?:D

Peace.
 #218530   henyte
 06 Rgs 2010 16:03
SauliusM rašė:panasu... nes savo terijom apgint kaip pavyzdzius duodi labai specifinius atvejus
teoriju isvedinejimas tavo sritis , pas mane viskas pagrista logika ir praktika . Kur tu radai specifinius atvejus ? Atvejai iprastiniai - kasdieniai , zemas vanduo - gaudau - tvicinu - dzigauju nuo akmenelio 2-210 ilgiu , aukstas vanduo - viskas apsemta gaudau ilgiausiu kotu koki turiu . Aiskiau jau kazin ar beparysiu . Tarpiniams ilgiams vietos nebelieka , tiksliau pasakius prasmes nelieka ju pirkt ir naudot .
 #218554   Kleckas1978
 06 Rgs 2010 17:22
SauliusM rašė:
Kleckas1978 rašė:ir su trumpu ten ne ka pramusi light ir ul masalus metydamas jei geras vejas.
jei gras vejas tai taip. bet jei vidutiniskas tai su fastu dar gali gyvent o su slangu beda.
tu siaip nejauti, kad pats sau priestarauji? va is valties tai tau trumpi kotai, o nuo kranto tai kuo ilgesni. tai gal ir is valties trimetrini kota pasiemes gaudyk? rankos tai neatkris...
is valties zvejoju ~80 % laiko ir zvejojau anksciau su 3 metru kotu ir rankos neatkrisdavo, bet susirgau tvicingu ir paskutiniu metu prisipirkau trumpu ~2m kotu (vien del tvico), bet jei nebuciau susirges tvico liga tai ir gaudyciau su 3m kotu ir pofik man butu ant tu paistalu sunku ir t.t. nes ne amerikoj gyvenam kur litais lyja :tia-tau
+ pasiemat koki dzerka (kotas svere vien po 200gr +) ir dauzot dzerkus po 100 gr ir rankos neatkrenta, o cia matai jau 180 gr 3m kota + koki dziga 25 gramus sunku pametyti '''bum
kad dar lygintumet 7" kota su 10" tai dar suprasciau bet dabar 9" vs 10" tai totali nesamone ir tiek.
 #218563   SauliusM
 06 Rgs 2010 18:22
Kleckai tu kleckai, vel tu su tais savo gramais. nu kiek tau reiks kartot, kad ne tik gramuose esme? nu nenori tu to suprast isvis. ir lengvais masalais panasu negaudai, nes visas kalbas apie light ir UL spinus sonan nusuki. tiekto, turi savo tikejima ir turekis ji sau.
 #218918   sunnuva
 08 Rgs 2010 11:51
Noriu nusipirkti nebrangų spiningėlį, kuris tiktų ir upeliuose upėtakius pagaudyt, ir ežere ešeriokus ar lydžiokus. Į didelius laimiukius nepretenduoju, nes pažvejoti gaunasi nedažnai. Todėl ir pinigų daug skirti nesiruošiu. Nusižiūrėjau šitą, ar jo duomenys atitiktų mano nedidelius poreikius, labiausiai turiu omenyje užmetimo svorį.
 #218928   Vegys
 08 Rgs 2010 12:09
Upėtakiams / ešeriams smagiau būtų mažesnės gramatūros. Ale kai nori gaudyt viską su vienu spiningėliu - tada kažką turi aukot. Žiūrint ant ko lydekiokus žadi gaudyt, ale gal galima viršutinę ribą nuleist 5-10 g ? Ty iki 5-15 ar 5-20 g ... Žiūrėk, ką dažniau žvejosi, pagal tai orentuokis.
Aišku tik viena, kažkada nusipirksi atskirą upėtakiams / ešeriams ir atskirą lydekoms. O šis tau pataps nebereikalingas ...
 #218938   SauliusM
 08 Rgs 2010 12:50
tam kam aprasyta mano supratimu labiausiai tiktu ~2,1m ilgio light spinas su uzmetimu iki ~7gr...
 #220838   BooMer1
 15 Rgs 2010 11:06
Sveiki, gal kas yra mates pirkti Mikado Feeling spiningeli LT parduotuvese :?:
Butu idomu paciupinet :cool:
 #220972   Jurginas
 15 Rgs 2010 17:44
Da čia viens klausimuks - kokia St.Croix AVS70MLF2 orientacinė kaina Lietuvoj būtų? Čia mol ieškau spiningiokio vobloms iki ~8 cm twichint, biški pigesnio nei 842, nes dar katuškę reiktų priderint. Nežinau kaip toks pasirinkimas, nes realiai nesu aš šito modelio rankose laikęs, kadangi Kaune nežinau kur jį rast o Vilniun nėr kadu nuvažiuot, tai jeigu kas turit patirties galit peikt ir kažką kitko siūlyt arba ne :D .
 #220976   SauliusM
 15 Rgs 2010 17:49
avidas kaip avidas. nors man aisku tas kur 6 coliais ilgesnis ir extrafastas zymiai smagesnis. bet jis aisku jau poziauris su visai mazais vobleriukais jau net ir per ziaurus gali but.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė