Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#21510   vital (vilnius)
 23 Sau 2007 14:24
Xrapas
Kaskaip iki "super lengvo UL" dar nedaejau ;-) Gal kada nuors :roll: ;-)
Ku-ku kur prapolet :?: :-D

#21634   zuviuks
 24 Sau 2007 15:09
Aukstaitis rašė:Vital - gal teko spiningu gaudyti "taikią" žuvį :?: Kaip žinia raudės (žuvys ;-) ) ne tokios jau ir taikios,gana smagiai puola guminukus.
Gal yra vobleriukių tinkančių šių žuvų gaudymui :roll: :?
Nieko ypatingo ten tom raudem nereikia.Jos puikiai griebia tik į vandeni ikritusi jaksonclasik 3cm naturalų spalvinimą, taip pat puikiai ima dorado triada magic.jai neima nuo pavirsiaus seega vos vos traukiant. Labai smagi zvejyba.Cia tvenkiny. upej gaudau kitas zuvis :)
įdeciau ir foto su raudem tik nelabai kertu kaip tai padaryti.

#21655   zuviuks
 24 Sau 2007 16:31
dekui visiem uz pagalba stai foto su raudem ir vienu lydekioku veliau bus daugiau beja kur zuvys apverstos ten mano draugo jos su gautos mikro tvisteriuku. jo didzioji 750gr mano 700gr lydekiokas 950gr mano visos zuvys ant vobleriuko :grin:

Paveikslėlis

#21676   vital (vilnius)
 24 Sau 2007 18:03
Ira gi auksaranku meistru :shock: nu kaip tokie vabala sapalas praleis ;-)
Paveikslėlis

#21683   vital (vilnius)
 24 Sau 2007 18:39
Nera ir neturiu :( ,sita foto as radau vienam rusu saite("Vlasenko"),kaip supratau cia vienas ukrainetis pats gamina :shock: :)Neblogai butu tokie viena is kur nuors gauti :roll: Kita savaite eigu viskas gerai turesiu va tokie japoniska vabala(Bassday Bun) ir dar daug visokiu idomiu vobleriuku ;-)
Paveikslėlisdidesni

#21688   zuviuks
 24 Sau 2007 19:20
vital (vilnius) rašė:Zuviks
Kaip tau "Rapa" vobleriukai?Papasakok apie tavo megstamos is "Rapos"?Okur sapalu "medzioji" eigu nepaslaptis :roll: :?:
na tie sapalai ir pagauti ant tu vobleriuku ;-) , o is rapu man labiausiai ir patiko kamanes spalvinimas.turiu ju ir daugiau(kitu spalvinimu) nes jie pigus, bet manau todel stirpriai yra nukentejusi ju kokybe praktiskai kiekviena reikia reguliuoti ir visi skirtingi :-D net to pacio modeliuko ir spalvinimo.be to jie gana lengvoki, sunku uzmest.sapalus daugaiusiai gaudau nemuneli, kartais apascioj pameginu ir musoj pastaraja dar reikia geriau pazinti :idea:

o tas grambuolys tai liuks atrodo. imciau toki meno kurineli jauciu ir svorio prilaiko, gerai mestusi.

#21714   Xrapas
 24 Sau 2007 20:47
Voblerius bandyti vonioj geriausia, kai ten žmona nesimaudo. Dar geriau, kai kur nors išėjusi ;-)
Dėl tų "vabaliukų" samadelkų- buvau kažkur skaitęs, kad neblogi gaunasi, iškrapščius džiovinto karkvabalio vidurius, į įpjovą krūtinėje įstačius plastikinį ležuvėlį, pripylus epoksidinių klijų ir, aišku, įmontavus kilputes kabliukams ir valui. Paskui telieka tik palakuoti ir "supernatūralistinis" masalas gatavas. O paruošų gegužės mėnesį bus sočiai ;-) Atrodo, lenkai kažkokiam žurnale rašė.
Visai įmanoma technologija, kai pagalvoji. Šapalai neturėtų ir sužaloti perdaug, o jei dar geru laku pralakuoti, tai ir upėtakių dantukų nebijotų :roll:

#21761   tuomahaukas
 25 Sau 2007 09:56
vital, aš oponuočiau taip: papuolus ant raudžių "zhoro", UL poperis turbūt būtų paskutinis masalas kurį kabinčiau, čia jau gryna imho :cool:

#21785   vital (vilnius)
 25 Sau 2007 13:50
As ir nesakiau kad popperis masalas raudems n.1 :) .As tik pasakiau kad ant ju ta zuvis kimba ;-) Gal ir tesa sakai :) eigu papulsi ant raudes "zhora" tai turbut ir neprisiminsi apie poperius. ;-) Bet gi buna pas zmones atvirksciai;gaudo pvzd. eseriu ant popperio ar walkerio o kimba raude ;-) Tada jau "razumas" neduos prikabinti kito masaliuka ;-) dar itodel kad ant pavirsutiniu masalu idomiau zvejoti,galima pamatiti tokie "cirka" ka isdarineja zuvis su poperiu ar walkeriu :-D

#21915   tuomahaukas
 26 Sau 2007 13:20
Kalvarijų turguje kartais pasirodo kažkas panašaus, dydis ne 1 kapeikos, apie 2,5 cm, sunkesnės. Upėje man jos patiko. Taip pat ir savadarbių l. mažų vartiklių yra: ir tandemų, ir įdomiai "tiuninguotų" ir t.t.
Tavo dovanoto Loco (luhr jensen) dar "neperkandau"- nu labai čiudnas masalas, įdomus ;-)

#21927   vital (vilnius)
 26 Sau 2007 14:33
Jo idomus tie UL vartikles :) Pazistamas gaudo su mikro-vartiklemes, jam patiko,o man kaskaip pre "metalo" nelabai trauke :) Sake kad galima vesti tas "mikro-vartikles" ir paprastu pravedimu ir "tvichingu" ir "dzhigu" :) Kaip sakant reike "perkasti" ta masala ;-)
Pora foto mikro-vartikliu
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Paveikslėlis

#22092   vital (vilnius)
 29 Sau 2007 18:12
Gal padarisim mini-hit paradas savo megstamu UL masaliuku(eigu galit su foto) ;-)
Mano ant sios dienos trietukas;
1.Tsuribito Baby F 3sm-upetakiai bet nedideli :(
Paveikslėlis
2.Bassday Minnow F 4sm.-irgi upetakiai,ir irgi nedideli
Paveikslėlis
3.Duel SeaFox Sp 5sm-eserei,lidekos gan dideli kaip UL-ui ;-)
Paveikslėlis

#22094   Denas
 29 Sau 2007 18:29
Kol kas sitas
SALMO Hornet 3.5cm-2.4g
Paveikslėlis
Lydeka nelegale :oops: :-D

#22126   Skumbrotas
 30 Sau 2007 14:04
Čia ne į hit-paradą. Čia mano paskutiniai Kiolne "sužvejoti" mikromasaliukai:
Paveikslėlis
Viršutinėj eilėj ir "rykliukai" - vokiečių firmos "Skorpion" gamyba, plaukiantys, 45-60mm. Suintrigavo "rykliukai" - pas juos liežuvėlis įklijuotas ne horizontaliai, bet su nedideliu kampu, turėtų įmituoti sužeistą žuvelę, t.y. truktelėjus verstis biški ant šono.
Slibinas - Cormoran gamybos, 50mm, turėtų tikti upėtakiam ir ešeriam.
Strymerį bandysiu šlakiams, upėtakiams, ešeriams ir lydekoms.

#22770   vital (vilnius)
 04 Vas 2007 14:13
Is naujenu ka gavau sikart labai patiko(kaip zuvims patiks kolkas nezinau ;-) )vobleriukas nuo japonu firmos "Forest" PIO 3cm. 2gr.
Iduomus toks "golovastikas",labai kokybishkai padaritas malonu i rankos paimti ::liux .Dar patiko "biudzetinis" vobleriukas nuo "River2Sea" BABY Min 5cm.,sito vobleriuko jau patikrino baltarusijos ULmegejai :) .Eserei valgo gan neblogai ;-) Buvo dar maziliai,bet nedave net nusifotografoti :-D Is ranku isplese :-D
"Varliukas" nuo Jackson; http://www.jackson.jp/lures/cyarl.html
"Fake Star" irgi Jackson; http://www.jackson.jp/lures/fakestar.html
Mikro-rattlinas "Jaco Vib"irgiJackson; http://www.jackson.jp/lures/jaco_v.html
Ir pora vabalu nuo "Bassday Bun"20f; http://www.bassday.co.jp/catalog/cat_bn.html
Forest Pio
Paveikslėlis
Baby min50
Paveikslėlis

#23234   vital (vilnius)
 05 Vas 2007 17:22
Zinai as anksciau irgi gaudavau eseriu tik su guminukais ,bet kaip pabandziau gauditi su vobleriukais ipac "tvicingu"metodu,kaskaip pre guminuku dabar ir ne trauke :cool: Net zinau kad su guminuku galima prisigauditi daugiau eseriuku,vistek man sio metu idomiau gauditi eseriuku su vobleriukais ;-) Turbut todel kad kibima galima pamatiti vizualei,kad reike banditi rasti zaidimo vobleriui ant kurio atsileps eseris,ir pati vobleriukai isvaizda labai patinka estetishkai ir t.t. ir visas sitas procesas man patinka ;-) :)

Cia turbut kiekvieno zmogaus skonio reikalas ,su kuo ir ka gauditi :)

#23255   Jackfish
 05 Vas 2007 21:05
apie masalus - as labiau sukriu megejas, ypac meps'ai del gero darbo ir kibumo:
Paveikslėlis
mano megstamiausias:
Paveikslėlis
siais metais manau apsistosiu vel prie sukriu, aisku vobleriai savo vieta irgi ras :)

#23256   Skumbrotas
 05 Vas 2007 21:05
Na, parašysiu apie čia dar neliestą masalą. Pereitą vasarą eksperimentavau porą kartų su žieminėmis stintinėmis blizgutėmis ir stambiom avižom. Rišau po kelias į sistemėles, ant galo dėjau mažus Storm riperiukus su įlietu galvakabliu. Gan įdomi žvejyba - iki pat kranto atsiveja būrys ešeriukų, jei neužkimba tada pristabdai ir biški paerzini judindamas sistemėlę. Paprastai matroskinam nervai neišlaiko ir griebia prie kojų. Gaila tik, kad šie masalai daugiau viliojo neužaugas, o ne kuprius....

#23262   Tadas
 05 Vas 2007 21:24
nu truputy ir as galiu usikist nesu as UL nu bet prijauciu truputy ir kuo toliau tuo labiau taiva neturiu net UL yrankiu bet vistiek kartais pagaudau ant mazu masalu nu kokie ten mazi 2-1nr mepsai taiva dedu 0.18mm vala risu 2-1nr mepsa ir zvejojiu eserius zinoma pagaunu kartais ir visai neblogai :cool:
va cia viena sekmingesniu pavasariniu eseriu zukliu
Paveikslėlis
o cia vienos vasarines zukles laimikiai
Paveikslėlis
kaip jum bebutu nepriimtina zuvys paimtos namo ir skaniai suvalgytos :oops:nuotraukose zuvys mazesnes atrodo :oops:

#23263   vital (vilnius)
 05 Vas 2007 21:31
Tik su viena kabliuku gaudau visada,o del kada paseteisino tai pasakisiu taip;buna pas mane "zajo..." uzeina,bet ko toliau to reciau tai atsitinka :-D istraukiu tada dezute su "guma",bet pora valandu ir jau vel trauke preristi vobleriuka :-D Kodel taip :donknow' :-D O eigu rimtai tai pasiteisino kur reike toli uzmesti,kur vobleriukas nevisada paseks.Ir dar kur labai gilu,taip sakant sita sistemale duoda gan greitai "prashukoti" telkini eskant zuvies :)

#23270   Agis
 05 Vas 2007 22:23
Vital, kad tavo mintys ir pamokymai ne veltui rasomos, galima spresti is mano masalu mazejimo :lol: Nezadu nusismulkinti iki UL, bet kaip sakoma "niekada nesakyk niekada" :-D
Paveikslėlis

#23272   Denas
 05 Vas 2007 22:42
O cia mano bardakas :oops:
Paveikslėlis
laukiu pavasario kada galesiu isbandit :roll:

#23280   vital (vilnius)
 06 Vas 2007 07:15
Eigu gaudat su sukremis ir voblereis,be jokiu "tvichingu" ir "popengu" tai galima uz tokie suma kaip pradziui uzsakiti is Baltarusijos labai gera UL kotuka kuris labai populerus Rusijoi ir Baltarusijoi"DAIWA Spinmatic"
http://www.daiwa.ru/catalog/item.asp?itemID=446 meta masaliukai "pasaka","laiko" zuvis irgi gud :!: .Ilgis 210 tas pats ULaite,jums daugiau ir nereikes pamatisit. ;-) 2.60ilgio cia jau bus ne UL,nors ten pvzd.bus ir parasita "1-5gr."IMHO
O pas mus parduotuvese tai uz tokie kaina,nieko is UL nerasit :( Galvokit,kaip tik vazios zmogus i Baltarusija,galiu suzinoti kaina eigu tiks ir iskart uzsakiti jums, atvez. ;-)

#23292   Xrapas
 06 Vas 2007 08:02
Tadas rašė:ydomiai cia taip :roll: bet man manau kad tiktu ir iki 10g uzmetimo :neutral:
"Rovana" prekiauja tokiais Byron Grey Mammoth Senso cast 270 up 10 gr, gerai mėto maždaug nuo 5 gr, bet dėl extrafast akcijos vobleriams nelabai tinka. Sukriukes meta "už horizonto" :-D. Blanką netyčia išbandžiau ekstremaliom sąlygom: irkluojant laisvai nuo viršūnės kabantis vobleris įsikabino į nendres ir tą pastebėjau tik kai viršūnė buvo beveik prie koto, (kaip LOOMIS reklamoje)- atlaikė :roll:
http://www.rovana.lt/lt/pages,id.87
Ešeriam, tiesa, mažai tinkamas kotas- didesnė pusė nusispardo :?

#23315   Magnumas
 06 Vas 2007 14:25
kokie skirtumai butu tarp WR UL ir tarp Premier Ul?

#23322   Xrapas
 06 Vas 2007 15:47
Wildriver- lašišinių žuvų gaudymui skirta spiningų serija
Premier- universalios paskirties spiningai
Skiriasi blanko konstrukcija- kūgiškumas ir sienelių storis
Premier UL kotai- įvairių ilgių, ilgiausias- 7 pėdos. Akcijos moderate ir fast.
Wildriver UL versija gaminama tik vieno- 10pėdų 6colių ilgio ir slow akcija
Duomenys iš gamintojų puslapio :neutral:

#23323   Magnumas
 06 Vas 2007 16:04
sita bendra informacija zinau,bet reiketu nuomoniu (netgi IMHO) kuris gal geresnis,kuris toks , kuris anoks...domina viskas :roll:

#23325   Xrapas
 06 Vas 2007 16:11
Tada reikia, kad atsilieptų kas nors, turintis abu kotus...jei toks atsiras ;-)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė