Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #215275   vyrgaz
 24 Rgp 2010 14:43
Klausimėlis: gal žinot kurioj Kauno žuklės krautuvėj yra didžiausias kokybiškų feeder'io viršūnėlių pasirinkimas? Vienoj tokioj mažoj klausiau, tai ne ką teturėjo, o Raudondvario plente didelioj krautuvėj irgi kokį tai namų gamybos man įkišo..Aišku kokia kaina tokia ir kokybė..Kokių 10 žvejybų ir atlaikė..Dabar nepagailėčiau pėnegų, al nėr kada visų krautuvių apvažinėt..Tokia tai problema..
 #216716   Grantas
 31 Rgp 2010 12:04
Paskutineje ŽM laidoje Romados Tevas pristate "naujus" valus:

http://romada.lt/tv/?id=53

Gal kas bandete, ar jis is tikro teisybe sneka?

Labai noretusi pabandyti 0,07 - 0,09 pintuka vietoj dabar esancio 0,13 (realiai turbut kokie 0,2) upeje. Nes kol kas tai su 80g serykla Nemune ar Juroje eina pazvejot tik pakranteje...Nesa nesveikai.
 #216749   Vaidotas
 31 Rgp 2010 13:42
Grantas rašė:Paskutineje ŽM laidoje Romados Tevas pristate "naujus" valus:

http://romada.lt/tv/?id=53

Gal kas bandete, ar jis is tikro teisybe sneka?

Labai noretusi pabandyti 0,07 - 0,09 pintuka vietoj dabar esancio 0,13 (realiai turbut kokie 0,2) upeje. Nes kol kas tai su 80g serykla Nemune ar Juroje eina pazvejot tik pakranteje...Nesa nesveikai.
Jeigu valas neturi EFTTA logotipo, tikėjimas parašytais skaičiais yra tavo problemos :grin:

Ištrauka iš http://stroft.de/index_en.html faq apie pintus valus
Stroft rašė:The tensile strength of the world’s best dyneema fibre, when tested under laboratory conditions, is approx. 350 kg/mm2. See also: How are the fibres for STROFT multifilaments made? However, the finished product always has a slightly lower tensile strength, for two reasons: Ad1: The cross section of the line does not just contain fibres but also has air pockets between the individual fibres. Ad2: The braiding bends the fibres, this reduces the tensile strength in comparison with the linear tensile strength. After braiding the line has a tensile strength of 290 kg/mm2. Therefore a 0.18mm Dyneema fishing line can reach a maximum breaking strain of 7.4kg. More than this just isn’t possible! See also: What does breaking strain, breaking-load, tensile strength mean? Many vendors of multifilament lines give unrealistic values. Such as “0.06mm with 10.6 kg breaking strain”, from this we can calculate a tensile strength of 3751 kg/mm2. This value is more than ten times higher than possible. In reality a Dyneema line of 0.06mm diameter has a breaking strain of 0.85 kg. In this case either the angler is being taken for a fool or the people writing the label have no idea what they are talking about. But we don’t have to go into that any further.
 #216786   Grantas
 31 Rgp 2010 16:46
Dekui, Vaidotai. Apsvietei siek tiek :). Turint tokius duomenis, galima nesunkiai apsiskaiciuoti teorine imanoma nutraukimo jega. Mano dabartinis valas yra berods ~7kg, vadinasi, jis turi buti kokiu 0,2 (nes nera pats brangiausias :)). Teks orientuotis i kazkoki realesnius skaicius rasanti gamintoja, nes Romados reklamoj "0,06mm" valas laiko berods virs 5kg :).
 #220363   Apis
 13 Rgs 2010 10:39
Jo ir man panasi beda - luzo pusiau 1 oz virsunele o su 2 oz uzdejus seryklele 40 gramu neimanom normaliai itempti valo - tai teko pasunkinti viela prisukant svino gera smota :)

Man atrodo kad ziedus pats susimontuosi nes kiek maciau tai virsuneles eina be ziedu - ziedeliai atskitai buna pirkti tai kiek reikia tiek ir susidedi. Bet nesu isitikines. Apsvieskit kas geriau :)
 #220366   Skridžas
 13 Rgs 2010 11:30
Aš tai renkuosi viršunele tokio pat ilgio,o žiedeliu butu gerai kad butu daugiau nei senajai,bent jau mano visos su labai dideliais tarpais...Ir dar žiuriu kad butu storesnė jeigu nėra tokio tinkamao storio,tada su švitriniu prišlifuoji iki reikiamo storio ir pirmin į žvejyba :ruko
 #230653   zekisLT
 05 Lap 2010 00:55
sveiki zvejai, bliam po visa neta landzioju ir galvoju kokia nauja sistemele pradet naudeti dugninei meskerei...gaudant kuojas, raudes, karsius, hibridus...na zodziu nuo dugno kas kimba... ir niekaip neapsisprendziu, kur skaitai, ziuri, vis kita sistema...zinau kad tokiu klausimu jau buvo...bet kas ka naudojat siuo metu? kaip veikia? pinasi ar ne? paternosteris atrodo graziai, taciau turi noro jis man kazkodel apsisukti aplink vala pagrindini retkjarciais vistiek :? :neutral: taigi nzn ka ir be naudoti, ka risti savaitgalio zvejybai :donknow'
 #230883   trukeris
 05 Lap 2010 23:43
zekisLT rašė:sveiki zvejai, bliam po visa neta landzioju ir galvoju kokia nauja sistemele pradet naudeti dugninei meskerei...gaudant kuojas, raudes, karsius, hibridus...na zodziu nuo dugno kas kimba... ir niekaip neapsisprendziu, kur skaitai, ziuri, vis kita sistema...zinau kad tokiu klausimu jau buvo...bet kas ka naudojat siuo metu? kaip veikia? pinasi ar ne? paternosteris atrodo graziai, taciau turi noro jis man kazkodel apsisukti aplink vala pagrindini retkjarciais vistiek :? :neutral: taigi nzn ka ir be naudoti, ka risti savaitgalio zvejybai :donknow'
nerisk keliu pavadeliu o tik viena,ir jei teisingai risi paternosteri,nesipins
 #230885   zekisLT
 06 Lap 2010 00:16
trukeris rašė:
nerisk keliu pavadeliu o tik viena,ir jei teisingai risi paternosteri,nesipins
tai va, o kurioj vietoj tas teisingumas? db pvz rytojui susirisau taip: karabinas, suktukas trigubas(zemyn) slankiojanti serykla, karabinukas, pavadelis apie 20cm, virs seryklos ( nuo trigubo suktuko) guminis kemrikas(apie 5cm) laikyti turetu pavadeli toliau nuo pagrindinio valo, tikiuos isveksiu nemalonumu, o kaip veiks, matysiu ryt ;uolrait
 #230934   pensininkas
 06 Lap 2010 15:37
oi blyn, sviestas sviestuotas. elementaru, jei taip nori su suktukais karabinais zaisti. pagrindinis valas, ant jo dedi segtuka su suktuku (tavo paminetu atveju, jei noresi kaitalioti arba svinas slyvute su suktuku, arba seryklele), tada dvigubas suktukas, pavadelis, na, tarkim, 50 cm ... kabliukas.
nors tavo vietoj, dabar ruosiu sistemele rytojaus upinej zuklej, tai ant pagr valo dedu slyvute 10-12 g (karabinas suktukas 12 nr), tada dvigubas suktukas, pavadelis ~ 60-70 cm. seryklele jau ilsise dezuteje, laukia kitos vasaros. nors siaip, pameginsiu ryt ir seryklele, bendrai, viskas priklauso nuo upes vietos ir salygu.
P.S. nebijok susiploninti pavadeliu, siuo atveju naudok 0,12 mm, jei labai baisu, bandyk 0,14 mm. Bandziau pazaisti su 0,16 ir 0,12 - skirtumas akivaizdus plonesniojo naudai. Liaudiskai tariant - geriau daugiau kibimu ir zuvies, su tikimybe viena kita prarasti del neatlaikiusio valo, negu tuscia zvejyba.
 #230996   zekisLT
 06 Lap 2010 19:45
dekui pensininkas :beer'2 na mano sistemele kur dariausi nepasiseke, kaip ir tikejaus, virsutinis pynesi aplink pagrindini...taigi ilgai nezaides, susirisau greit paternosteri ir oki, tik va kibimu man nlb kas kliuvo deja...nzn ar tai oras cia pas mus, ar kad vanduo nuo liuciu sukiles per gera pusmetri...nieko, bandysim ;uolrait
 #231211   Agis
 08 Lap 2010 09:55
zeki, nepamiršk, kad kuo mažiau visokių suktukų, karabinukų, triūbelių :lol: tuo srovėje mažiau painiojasi plius yra mažiau veikiamo srovės ploto ir tik jeigu negali išsiversti be suktuko pavadėliui, tada kabink, o šėryklėlė puikiausia laikosi ir ant kilpos, nebūtinas tas karabinas, nes juk nekaitalioji šėryklos ar svarelio prieš kiekvieną užmetimą.Netgi kilpai užsiveržus nesunku ją atleisti turint po ranka kokią ylą, adatą ar kažką smailo.
 #233198   Agis
 15 Lap 2010 23:10
Ekonominė karpinė ritukė.Baitrūneris feederiui nereikalingas tai kaip ir ritė su bereikalinga funkcija ir papildomu svoriu jeigu kalbam apie rites ant feederio meškerės.
 #242197   troliuz
 21 Gru 2010 09:15
sveiki koto broliai :) mastau istoti i feederistu gretas, taigi noreciau jusu patarimo perkant kota, niekaip pats negaliu apsispresti.
Planuoju zvejoti ezeruose, mazai srauniose upese. Galvoju apie ~360 ilgio apie 80g-100g. Kaina apie 150 +-
Korsakas labai reklamavo sita:
http://www.salmo.lt/shop/meskeres/3931-360.html
o va dar radau, kad shimano kotams neblogos akcijos. Ka manote apie Alivio klase?
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=758

O gal apskritai dar neverta skubeti, gal pavasari buna geresniu akciju? Ka galetumete rekomenduoti is savo patirties? gal yra dar kokiu geru variantu, kuriuos praleidau?

Dekui is anksto!
 #242349   troliuz
 21 Gru 2010 20:34
vava rašė:turiu ta salmini. esu visai patenkintas.
pries pirkdamas butent tavo mineto zmogaus ir klausiau apie ji
kokias galunes naudoji? tos kurios buvo komplekte? jei neklystu, ten nera suzymeti svoriai. O gal pirkai browningo (?) kurias visi cia giria :)
 #247933   Guru
 13 Sau 2011 00:05
troliuz rašė:
vava rašė:turiu ta salmini. esu visai patenkintas.
pries pirkdamas butent tavo mineto zmogaus ir klausiau apie ji
kokias galunes naudoji? tos kurios buvo komplekte? jei neklystu, ten nera suzymeti svoriai. O gal pirkai browningo (?) kurias visi cia giria :)
Galuneles ziurek taip: paimi vpvz dvi uz paskutiniu ziedu lygiai- kietesne sulinks maziau - minkstesne labiau- vat ir suzinosi kuri minksciausia- stovinciam naudoju vidurine arba minksciausia
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė