Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #220996   SauliusM
 15 Rgs 2010 18:56
:roll:blin... kol parasiau zinute... dingo ta i kuria atrasinejau...
 #222389   Hycel
 22 Rgs 2010 18:40
radau rusyje kota cormoran 20-60gr 270cm,ka daryt su juo? :D galima ka pagaudyt su tookiu ar per rimtas?
 #222395   Vegys
 22 Rgs 2010 18:55
Tinkamas velkiavimui.
Tinklamas dugninei :)
 #222399   Hycel
 22 Rgs 2010 19:15
Vegys rašė:Tinkamas velkiavimui.
Dugnine nemoku ,o velkiavimui valties neturiu 'viarkt
Nebent blizgiu galima biski nusipirkt ~20gr,pvz Kibs,pasimokyciau biski bent uzmesti :)
 #222917   Kleckas1978
 25 Rgs 2010 13:48
Vegys rašė:Tinkamas velkiavimui.
Pats gazas zemupi dzigus metyti - nemune, atmatoj ir pan.
aisku ir Kursiu mariose tokia gramatura pats gazas ;-var-var.
 #223038   SauliusM
 26 Rgs 2010 21:29
nu dar ale jurom ir juratem didelej upej nuo kranto i lydekas metytis tinkamas... :roll:
 #223216   drakonierius
 27 Rgs 2010 21:25
kai vanduo tokiam lygyje, koks buvo prieš kelias dienas neryje arba koks yra dabar jūroje ar minijoje - puikus spinas sunkiomis vartyklėmis dugnui šukuoti. o kitaip dugno ir nepasieksi vagoje - karlinkos tipo gelžgalis 40-50g. :gutgut :ruko
kur pritaikyti tokią gramatūrą visada rasi, tik nedaryk iš jo universalaus įrankio ir pats džiaugsies, kad jį turi.
beje, o koks jo įlinkis ale "akcija"? turiu įtarimą, kad bus kokis moderate su nuliniu jautrumu.
 #223220   albukas
 27 Rgs 2010 23:22
Sveiki, nusprendziau nusipirkti spininga. Vaikysteje kazkada spiningaudavau,aisku ne su tokia technika kaip dabar :) Taciau veliau kazkaip laiko nerasdavau, tai vat nusipirkau spiningeli, tad noriu jusu nuomones. Ar geras jis man pasirinkimas kaip pradedanciajam po daug metu :)
Catana Spinning BX 240 ML , Daiwa Crossfire-X 2500 su Dragon pintuku Invisible Braid II 0,15mm.
Spiningausiu su vidutiniais masalais, cukriukem ir vartyklem pradziai. Pats is Airijos tad pametysiu ir ezere, ir upej, ir gal juroj nuo krantu. Tai tiek laukiu komentaru :)
 #223221   Taacis
 28 Rgs 2010 05:52
albukas rašė:Ar geras jis man pasirinkimas :)
Bet juk jau nusipirkai... Nuomoniu ankschiau reikia ieshkoti, o ne post factum.
 #223233   inco`
 28 Rgs 2010 07:16
As gaudau su tokiu http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4412 , pirkau pries 2 sezonus, siemet trecia jau pradejau, tai man kaip paprastam pametyt megstanciam labai patinka sitas modeliukas...aisku kurie priprate gaudyt GLoomiais ir panasiai tai jiems cia gal prastas labai, o man kaip neispuikusiam rybokui tai labai gerai sitas modeliukas :) Ir patvicint smarves jam uztenka ir uzmetimo svoris man tinka... Zodziu kainos ir kokybes santykis ;uolrait
 #223731   AndriusK
 29 Rgs 2010 21:02
ranka sonkaulius griezia, ir visiska slana jisai
 #223802   SauliusM
 30 Rgs 2010 10:16
siokia tokia naujiena:
Sveiki malonus musu klientai.
Pranesame dziugia nuajiena.
Jau prekiaujame NORSTREAM spiningais!
http://www.norstream.lv/
Netrukus pamatysite asortimenta musu e-parduotuveje.
Isankstiniams uzsakymams taikomos nuolaidos iki 30%!

Jusu
www.fema-zukle.lt
 #223810   SauliusM
 30 Rgs 2010 11:18
uzklausiau pas juos kelis modelius del kainu tu kotu, kurie mane sudomino. atsakymas:
NorWay NW-80-H - standartine kaina - 1209Lt uzsakant is anksto - 959Lt
Ultra UL-80-ULF - standartine kaina - 229Lt uzsakant is anksto - 195Lt
ULTRA spiningai jei teko laikyti rankoje, labai gerai suklijuoti. Ypatingai universalus sis UL-90-ULF
 #223878   Evaldas Z
 30 Rgs 2010 13:25
SauliusM rašė:uzklausiau pas juos kelis modelius del kainu tu kotu, kurie mane sudomino. atsakymas:
NorWay NW-80-H - standartine kaina - 1209Lt uzsakant is anksto - 959Lt
Ultra UL-80-ULF - standartine kaina - 229Lt uzsakant is anksto - 195Lt
ULTRA spiningai jei teko laikyti rankoje, labai gerai suklijuoti. Ypatingai universalus sis UL-90-ULF
Ultra UL-80-ULF gal ir tiktu sapalams man, kazkaip planavau saviski pasikeist, bet rimciau neieskojau, o sis toks nieko atrodo. ilgio man gana (daba 220 naudoju ). gramatura irgi tinka (daba iki 14g ). tu, Sauliau, jeigu esi ciupinejas juos, gal gali issakyt savo nuomone - ar tiks jis man ?
 #223906   SauliusM
 30 Rgs 2010 14:48
nesu ciupinejes, bet jau uzsisakiau, tai kai atvaziuos tai teks ciupinet ta ultra. pirmoj eilej su mintim apie sapalus ir uzsakinejau...
cia va vieno ruso atsiliepimus apie butent ta kota radau:

В прошлом сезоне отработал на ура! Лёгкий, удобный, неплохая чувствительность и точность заброса. В основном применял воблеры до 7гр и микроджиг. Трофеи выловленные на него - щука 4кг, жерех 3кг, голавль и язь на 2кг. К недостаткам можно отнести - тюльпанчик без усиленной арматуры и местами пробковая ручка малость выкрошилась. Использовал по полной в экстремальных условиях. Не смотря на недостатки, за такие деньги ставлю 5!!!

pamaniau, 195 Lt galima surizikuot...
 #223918   Evaldas Z
 30 Rgs 2010 15:26
tai kiek supratau, uzsakei ta 2.44m 2-12g. kadangi sapalu sezonas jau link pabaigos, tai kolkas prasisuksiu su turimu, palauksiu tavo atsiliepimu kai gyvai pakratysi koteli :twisted: nors manau, jog turetu but :gutgut ir man teks ji jamt. per kiek laiko tau atsius ?
 #223921   SauliusM
 30 Rgs 2010 15:45
jo, sita ir uzsakiau, zada, kad kitos savaites gale tureciau gaut.
 #223937   dome
 30 Rgs 2010 17:58
SauliusM rašė:jo, sita ir uzsakiau, zada, kad kitos savaites gale tureciau gaut.
lauksim komentaru :cig.
 #224063   vysnia
 01 Spa 2010 09:40
Sauliau, tavo variantas kaip suprantu 225lt gaunasi? t.y. ten tie modeliai kaip ir parašyta vis po 10lt brangsta ilgėdami?

Kiek reikėtų kreipti dėmėsio į "SIC žiedeliai su intarpais yra skirti naudoti monofilomentinį valą, kurio skersmuo iki 0,23 mm."?
Aš norėčiau pintu žvejot ir dairausi spiningėlio ~2-8g masalams. Šiemet dar panaudočiau ešerių mikrinimui, o šiaip domintų ir spiningavimas upeliuose, svarstau koks ilgis, galia tam labiausiai tiktų - ~2.30, 1-7g?
 #224074   Vegys
 01 Spa 2010 10:11
O kuom ši kompanija tokia įpatinga, kad net neapžiūrėjus spiningų reiktų juos pirkt ? + "Спиннинги Ultra - это бюджетная серия"
Upeliams UL-70-ULF gal tiktų neblogai.
 #224077   SauliusM
 01 Spa 2010 10:20
vysnia rašė:Kiek reikėtų kreipti dėmėsio į "SIC žiedeliai su intarpais yra skirti naudoti monofilomentinį valą, kurio skersmuo iki 0,23 mm."?
Aš norėčiau pintu žvejot
manau maziau reiktu sukt sau smegenis tokiais klausimais, o imt ir zvejot.
 #224079   SauliusM
 01 Spa 2010 10:23
Vegy, nuorodose apie pacia kompanija. kas jie tokie. o apie ju spiningus raso ir rusu forumuose ir rusiskoj spaudoj nemazai. man idomu pabandyt as perku, tau neidomu, tu neperki. viskas paprasta.
 #224080   Skumbrotas
 01 Spa 2010 10:27
Jei kada prekiaučiau žūklės įrankiais, tai būtinai sukurčiau atsiliepimų forumą ir ten prirašyčiau aibę gerų atsiliepimų :lol: Akivaizdu, kad tai labai pozityviai veikia :!: Ruseliai tai senai pritaikė, tik ten biški profesonaliau daro - ne tik forumuose savo prekes giria, bet ir samdo grupę visiems žinomų "guru", kurie jau kokia 10 metų nebeturi laiko dorai pažvejoti, užsiėmę reklaminių straipsniukų rašymu ir reklaminių video siužetų darymu :-D
 #224083   SauliusM
 01 Spa 2010 10:36
Skumbrotas rašė:Jei kada prekiaučiau žūklės įrankiais, tai būtinai sukurčiau atsiliepimų forumą ir ten prirašyčiau aibę gerų atsiliepimų :lol: Akivaizdu, kad tai labai pozityviai veikia :!: Ruseliai tai senai pritaikė, tik ten biški profesonaliau daro - ne tik forumuose savo prekes giria, bet ir samdo grupę visiems žinomų "guru", kurie jau kokia 10 metų nebeturi laiko dorai pažvejoti, užsiėmę reklaminių straipsniukų rašymu ir reklaminių video siužetų darymu :-D
o kas tau sake kad neveikia? :lol: tik mano poziuris sitoj vietoj toks. kad yra guru kurie raso beleka ka tik jiem uzsako parasyt ir yra guru kurie dar ne galutinai su sazine susipyke. ir jei pagal to guru rekomendacijas kazka pirkes 10 kart nenusivyliau ir jis gana objektyviai ir teisingai aprase viska ir kazka nusipirkus mano nuomone sutapo su tuo kas buvo parasyta. tai kodel tureciau manyt, kad 11 karta bus kitaip... jei tiksliai ir konkreciai, tai as asmeniskai kokiu 80-90% pasitikiu tuo ka raso K.Kuzminas. esu ir siaip su juo kazkada susirasinejes rusu forumuose. tikrai zmogus nerasineja reklaminiu veju ir tikrai supranta tai ka raso. nu bet cia tik mano nuomone.
 #224084   Vegys
 01 Spa 2010 10:46
Skumbrotas,
yra dar kur jiems tobulėt. http://www.norstream.ru/item.php?itemID=105 - foto galėtų geresnias sudėt. O čia sumestos žuvys į krūvą prie kojų arba ant žolės ir viskas ...

Šiaip aukštesnio lygio spiningų kainikės nemažos .... 18000 rublių ( http://www.norstream.ru/item.php?itemID=105 ), kas gautųsi ~ 1400-1500 Lt. Arba - http://www.norstream.ru/item.php?itemID=79 modelis US-80UL pagal charakteristikas panašus į GL 842 (šis trumpesnis šiek tiek). Ale kaina - didesnė už GL. :roll:
 #224085   vysnia
 01 Spa 2010 10:47
Jei galima aš savo kuklią nuomonę apie "pirkimą aklai":
a) spiningas ne žmona, pasikeist pigiau ;)
b) išbandyt dažnai reikia daug laiko sugaišt paieškom, dažnai ir visai neįmanoma rast kažkokio modelio.
c) suradus dar reikia mokėt pakračius atskirt b nuo piršto... Nebent būtų info, kad akcijos aprašai visai ne į temą, tada gal būtina. Dėl apdailos kokybės, na.. žiūrėti punktą D.
Kaip nebūnant ekspertu/profu atskirt ar tai geras daiktas ar ne? Būnant pradedančiuoju nesuprasi net ar tau pačiam tas daiktas gerai ar ne, nes nežinosi į ką žiūrėt. Čia aš apie save.
d) biudžetinis, kokių stebuklų iš jo tikėtis? Palauksiu Sauliaus atsiliepimų ir apsvarstysiu. Pagal kainą ir techninius parametrus atrodo geras variantas.
e) aš mėgstu apsipirkinėt online, nepakeldamas subinės..

Jei kas iš guru pasidalintų patirtim gyvai parduotuvėj kur gausu kotų, tai tokį variantą aišku statyčiau į pirmą vietą ir nepagailėčiau tam laiko :) Nors ten garantuotai būtų variantas, kai ieškai koto už 200, o perki už >500 :D
 #224086   SauliusM
 01 Spa 2010 10:49
jei konkreciai del Norstream mane asmeniskai uzkabino sitas straipsnis:
http://www.rsn.ru/assets/files/articles ... /42-47.pdf
ir sita knygute:
http://lib.rus.ec/b/203506/read

kelios citatos is ten, kad simtu puslapiu vartyt nereiktu:

Norstream Stage 8 6", 4-21 г. Спиннинг далеко не «бюджетный», но сомнения относительно оправданности цены развеиваются, едва берешь его в руки. Удилище — очень легкое, «сухое» и изящное. Прекрасная сенсорика, очень достойный заброс в широком тестовом диапазоне, плюс запас живучести, который достигнут отнюдь не «экстенсивными» методами. Меня этот инструмент устраивает абсолютно, разве что могу вспомнить два эпизода. В одном из них не удалось вывести из коряжника крупную, килограммов на пять, щуку. В другом — басса, размер которого, увы, так и остался для меня загадкой. Но, предвосхищая такие случаи, лучше вооружиться спиннингом помощнее.

Norstream Stage 7 6", 3-21 г. Формально это удилище вроде бы почти ничем, кроме длины, не отличается от предыдущего. Но на самом деле они, как принято говорить, органично дополняют друг друга. Как раз со сдерживающим ресурсом у «7 6"-го» все очень хорошо, поэтому данная модель максимально оправданна для ловли в коряжнике или среди плотной травы. Ну и сенсорные характеристики и общее ощущение комфорта удовлетворяют самым высоким требованиям.

Norstream Dynamic-ll 7 6", 5-25 г. По способности «приземлять» крупную рыбу данное удилище не уступает многим гораздо более мощным. По крайней мере, щуку на 6 кг я с его помощью «выдернул» из коряжника, не прилагая особых усилий. Дело в том, что этот спиннинг проходит как Twitch Special, то есть в первую очередь он предназначен для рывковой проводки. А рывковая проводка, как мы привыкли, предполагает делать некоторый запас по тесту. Значит, «обычным» удилищем с тестом до 25 г более-менее комфортно можно тви- чить воблеры массой до 15–16 г. А в данном удилище заложена возможность работы с рывковыми воблерами (ну, может, кроме самых упористых) весом вплоть до самой верхней границы номинального теста. Соответственно, и общие силовые характеристики здесь выше, чем у аналогов по тесту.

Norstream Norway 2,44 м, 15–60 г. Это удилище, на мой взгляд, близко к идеалу, когда дело касается ловли на небольших водоемах на джеркбейты. Все же, в отличие от лодочного варианта, береговой не позволяет с легкостью манипулировать мультипликаторной снастью. Отсюда и выбор мощного спиннингового удилища, которое в паре с мощной безынерционной катушкой успешно закрывает вопрос ловли на легкие (1,5–2 унции) джерки. Серия Norway вообще создавалась для силовой рыбалки, и в донном случае такая ее направленность очень кстати.

o cia is to straipsnio apie Nilo eserius:
У меня в
качестве «лайтового» комплек-
та проходило следующее: уди-
лище Norstream Norway 8’, тест
до 60 г; катушка Daiwa Certaite
3500 и шнур с реальным тестом
около 17 lb. Что-то более легкое
не стоит вообще рассматри-
вать.

beje, Skumbrotai, sitas paskutinis komplektukas is Norway + Certate menkem is valties tai ledas butu dzigaut jauciu. tik kad kaina ne kiekvienam mirtingajam ikandama...
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė