Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #223969   Kairys
 30 Rgs 2010 21:10
"Nelabai kaip nuplaukė - ajajai ajai" - patiko šita frazė, jau turbūt įsivaizdavai, kiek velnių būtum gavęs, jei nebūt atsigavęs margiokas? :-D Šauniai sezoną uždarei. :gutgut
 #223975   Vegys
 30 Rgs 2010 21:33
Nea, dėl "velnių" negalvojau. Žinai, gaila, jei paleidi, o jis pilvu aukštyn nuplauktų. Norisi, kad išgyventų. Tada jau geriau suvalgyt.
Man 45 cm jau daug. Įdomiausiai, kad tiek pirmo kibimo metu, tiek tada, kai užkibo - maniau, kad mažesnis. Nesupratau tik, kodėl man jo nesiseka prisityrauk, kodėl jis taip spurda :)
Man tokio upėtakio burna labai graži - jau didelė.
P.S. ssu rudmėsėm ne kas - minimum pusę teks išmest ... Senos + sukirmiję.
 #223990   Sokratas
 30 Rgs 2010 22:41
smagumėlis.
upė gana drumzlina, ar tik taip atrodo?
 #223994   Vegys
 30 Rgs 2010 22:58
Bobi,
Kai pradėjau žvejot, 50 cm gylyje per akinius matėsi dugnas puikiai. Taigi - nebuvo skaidri kaip ašara, ale ir ne kakava. Po to toks įspūdis šiek tiek labiau drumsta patapo. Ale vistiek, žvejojau ant natūralių spalvų, agresyvių spalvų net nedėjau. Kibo ant upėtakio imitacijos (hornet 3,5cm), melsvo horneto (4 cm) ir Jackson masaliuko ~ 4-5 cm irgi natūralių spalvų (netgi šiek tiek tamsokokas).
Įdomiausiai - žūklės metu pamečiau dėžutę su masalais (vienas liemenės kišenės užtrauktukas sugędęs). Gaila patapo. Vobleriukų ~ 10, visi nelabai naudojami, ale vistiek ~ 150-200 Lt nuostolis. Gryždinėdamas ėjau savo pėdom, kartais nuklysdams į šoną, pamesdamas pėdsakus. Kai buvau beveik prie pat žūklės pradžios - radau. Pasirodo, pamečiau traukiant upėtakį :) Pasisekė. Dzin, kad masaliukai beveik nenaudojami, ale kai prarandi - gaila.
 #224112   Sokratas
 01 Spa 2010 16:15
kur tau ne, vieną prarandi ir tai gaila.
 #224113   Fiskius
 01 Spa 2010 16:50
bobis rašė:smagumėlis.
upė gana drumzlina, ar tik taip atrodo?
Ta upe siaip visada turi savotiska drumzlinuma, niekad nebuna kaip ashara :roll:
 #224119   Vegys
 01 Spa 2010 17:29
Fiskius,
Aukštupyje - būna skaidru :) Ten kur gaudžiau ar net aukščiau kartais būna murzinas vanduo. Tokiam žvejot nemėgstu, nes daug masalų laidojasi + pravest masalus šalia kliuvinių sunku (nematai kliuvinių), o manau dažnai sėkmę lemia masalo pravedimas 50 cm nuo kliuvinio/slėptuvės + tikėjimo nėr. Tada kokia 5 km pavažiavus vanduo kartais būna kaip ašara, metro gylis matosi. Gaila, kad tokių duobių ten beveik nėr, seklu dar ten ...
 #224168   Fiskius
 01 Spa 2010 21:12
Na buna skaidrus tas vanduo, bet turi toki balzganuma, ypac gerai matosi kai saule pasviecia. Daugelis atpazysta sia upe is to vandens balzganumo ;-)
 #224186   f'eD
 01 Spa 2010 22:16
kiek siemet ten buvau, o buvau cielu du kartu, net ir aukstupy neradau skaidraus vandens. prastokas sezonas buva, isties.
 #224263   Valius
 03 Spa 2010 00:17
Vegys rašė:Šiemet turėjau begalę laiko žūklei ir kas keisčiausia - labai mažai žvejojau....
as irgi siemet leidau zuvims pailseti :)
Speju ta upe neatkirsta nuo juros, nes zuvies apatinio zandikaulio kablys kaip jurinio upetakio\slakio patino pasiruosusio nerstui.
 #224279   kablys
 03 Spa 2010 10:40
Ta upe dalinai neatkirsta nuo juros, bet tuo metu kai buvo sugautas tas upetakis,ta upe tikrai buvo atkirsta nuo juros nes 20km. zemiau zuvitakis yra uzdarytas,jis teoriskai gal but atidarytas po spalio 1 d. Tai joks ne jurinis upetakis ir tikrai ne is juros atkeliaves slakis. Tai grazuolis vietinis,nerstui besiruosiantis,upetakio patinas.
 #243256   Sokratas
 27 Gru 2010 07:58
22 puslapiai prirašyti,o ir sekančioj temoj Upėtakiniai masalai, taktika dar 14, skaityk, sūnau, ir sužinosi...
 #244323   f'eD
 29 Gru 2010 23:23
robert0521 rašė:ant ko kaudote upetakius?
ant teliaus akies ;-)
 #244817   Bratka
 01 Sau 2011 19:06
Kol drumstas vanduo tinka pintas,kai skaidrus siulyciau mono,arba florokarbona
 #244819   bigmodis
 01 Sau 2011 19:17
Bratka rašė:Kol drumstas vanduo tinka pintas,kai skaidrus siulyciau mono,arba florokarbona
o konkreciau manes pintas nedomina reikia tvirto paprasto kokybisko valo gal kas toki zino jai taip ivardinkit
 #244821   vital(vilnius)
 01 Sau 2011 19:18
mono arba fliurika,pinto jau senai atsisakiau gaudant upietakius.Man tiesiog nepatiko pintas upietakiu zvejiboi. Nors pazistami gaudo upietakius su pintu ir kada drumstas vanduo ir kada skaidrus.,ir ems patinka ;)
 #244822   Vegys
 01 Sau 2011 19:18
bigmodis,
Manau daug kas priklauso nuo žūklės sąlygų. Jei gaudai sekliai, kur gali įsibristi ir atkabint masalą - siūlau plonesnį. Imčiau pvz mono 0,16-0,18mm. Jei įsibrist negali, jei gaudai didesnėse upėse - siūlyčiau 0,2mm mono (apie pintus - žemiau). Aš gaudau pagrinde didesnėse upėse, tai su 0,18 mm (ypač kai drumstas vanduo) būna daug masalų praradimų. Kažkada jau esu rašęs, kad upėtakiams, kaip ir pvz lynams daug ką reiškia kaip arti pateiksi masalą. Jei lynui plaukt kokį 50 cm - kibimo teks laukt ilgiau, ne visad jis nori iš žolių išlįst. Jei upėtakiui pateiksi masalą per toli - irgi dažnai nenori išlįst. Todėl tenka rizikuot ir masalą vest ties riba, kai jau gali užkibt už kliuvinio.
Taigi, mano manymu žiūrėk į masalų praradimą. Upėtakis nėr toks didelis, kad traukytų valus.
Dėl pinto - šiemet naudojau 0,1 mm berods PowerPro. Man su pintu smagiau - plonesnis valas maloniau/taikliau metasi. Na, ir šiek tiek daugiau masalų išgelbėji (nors 0,1mm pintas vs 0,2mm mono - manau kad tas pats).Tik tiek. Daugiau jokių pliusų. Minusas - pintas brangesnis. Daugiau minusų jokių.
 #244823   vital(vilnius)
 01 Sau 2011 19:20
bigmodis rašė:
Bratka rašė:Kol drumstas vanduo tinka pintas,kai skaidrus siulyciau mono,arba florokarbona
o konkreciau manes pintas nedomina reikia tvirto paprasto kokybisko valo gal kas toki zino jai taip ivardinkit
mono;Owner Broad,Stroft
florkarbonas; Seaguar Grand Max,brangus bet labai geras :gutgut http://www.salmo.lt/shop/seaguar/grmsp5x-50m.html
diametrai;0,18, 0,20
Paskutinį kartą redagavo 1 vital(vilnius). Iš viso redaguota 1 kartus.
 #244824   Vegys
 01 Sau 2011 19:21
vital(vilnius) rašė:mono arba fliurika,pinto jau senai atsisakiau gaudant upietakius.Man tiesiog nepatiko pintas upietakiu zvejiboi. Nors pazistami gaudo upietakius su pintu ir kada drumstas vanduo ir kada skaidrus.,ir ems patinka ;)
Daug kas manau dar nuo koto priklauso. Mano apsoliutus parabolikas (jokiu tvičingu neužsiimu), todėl pintukas nėr blogis. Šiaip nemanau kad plėšri žuvis baidosi valo.
Kodėl jūs (Bratka / Vital) siūlot fluorkarboną ? Niekad nesu bandęs, negaliu nieko pasakyt. Negi dėl baidymosi ? Aš to nepastebėjau (mono vs pintas) ...
O mono stengiuosi geresnius pirkt. Nes taupant ant mono valo, dažnai praloši ant masalų ...
 #244825   Bratka
 01 Sau 2011 19:23
bigmodis rašė:
Is mono man labai patinka HM dragono firmos,nera pigus bet kokybe :gutgut
 #244827   Bratka
 01 Sau 2011 19:26
Vegys rašė:
vital(vilnius) rašė:mono arba fliurika,pinto jau senai atsisakiau gaudant upietakius.Man tiesiog nepatiko pintas upietakiu zvejiboi. Nors pazistami gaudo upietakius su pintu ir kada drumstas vanduo ir kada skaidrus.,ir ems patinka ;)
Daug kas manau dar nuo koto priklauso. Mano apsoliutus parabolikas (jokiu tvičingu neužsiimu), todėl pintukas nėr blogis. Šiaip nemanau kad plėšri žuvis baidosi valo.
Kodėl jūs (Bratka / Vital) siūlot fluorkarboną ? Niekad nesu bandęs, negaliu nieko pasakyt. Negi dėl baidymosi ? Aš to nepastebėjau (mono vs pintas) ...
O mono stengiuosi geresnius pirkt. Nes taupant ant mono valo, dažnai praloši ant masalų ...
Upetakis tikrai baidosi pintuko,isitikinau tuom ne karta,daugiau upetakiu zuklei-pintukui ne
 #244830   vital(vilnius)
 01 Sau 2011 19:29
Vegys
fliurikas ne taip bijo mehaniniu pazeidimu(akmenis,sakos ir t.t.) kaip pintas,fliurikas ne taip tamposi kaip mono,tvicinti gali be problemu,geriau slista uz pinta,minusas; maziau laiko(kg) negu pintas,branguokas. Fliurikas man tai "auksine vidure" tarp mono ir pintu :gutgut
Pabandik,liksi patenkintas ;-) .ipac ta Seaguar grand max-a ,geresni in LT nerasi :cool:
 #244832   vital(vilnius)
 01 Sau 2011 19:31
Bratka rašė:
Vegys rašė:
Upetakis tikrai baidosi pintuko,isitikinau tuom ne karta,daugiau upetakiu zuklei-pintukui ne
Darai pavadeli(1-1,5) is fliuriko ir neks neko nebaiduosi,ir dar pintukas ne taip greit 'shaibomis"eina nuo mehaniniu pazeidimu :cool: Beja japonai(pintuku gamintojai) visada rekomenduoja :!: nauduojant pintus si PE dariti pavadeli(shok leader) is FC :cool:
 #244833   Bratka
 01 Sau 2011 19:37
DArant pavadeli pintukas praranda savo esme :!: Pinta naudodavau vien tik del masalu isgelbejimo
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė