Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #222613   Airis
 23 Rgs 2010 17:10
henyte rašė:.... kaip puiku , kad yra tokios vietos , kur galima nesigedinant issiverkt ... :-D
neverk brolau,jaunas dar esi,dar pagausi savo krokodila...

tfu,tfu,tfu-dar nesu tokio laikes,kad nebeitu sulaikyti--o noretusi :v-ar
 #222652   SauliusM
 23 Rgs 2010 19:29
Airis rašė:dar nesu tokio laikes,kad nebeitu sulaikyti--o noretusi :v-ar
pradek zvejot kokiu 0,08 mono valu, manau tavo svajone greit issipildys :lol:
 #222789   SauliusM
 24 Rgs 2010 14:43
ne :-D

buvau liudinykas kaip su 0,14 mono buvo realizuota 12 kg. aisku tokiam prude, kur karpiui nebuvo kur dingt ir po virs valandos varginimo su maciuku ant pludines tas karpis vos nenudvese :lol:

as pats su 0,30 spiderwire stealth esu 55kg realizaves ( ne Lietuvoj ).
taip kad manau, jei su 0,28 gaudysi, tai ner Lietuvoj tokiu zuvu, kuriu sustabdyt nesugebetum. nu nebent su labai nedidele tikimybe koks rekordinis shamas.
 #222800   gintars
 24 Rgs 2010 15:59
Jaj visi cia dalinasi monstru atakom, papasakosiu ir as savo nuotyki. uzpernai spalio pradzioj gaudziau salacius nemune, valas buvo naujai suvyniotas 0,26mm 150 metru. na ka metau metau ir tik staiga smugis ir pradejo rites stabdis cypti auksciausiom tonacijom, zuvis i viduri upes ir pradejo kilt pries srove, viskas baigesi tuo kad buvo isvyniota visas 150m valo, ir truko per surisimo mazga su bekingo valu, kad ir ka bandziau daryt, kiek ejau pakrante paskui, tiksliau begau,ka ir bedariau zuvis neklause visiskai, tokios jegos dar nebuvau mates. o ka per traukini buvau pasikinkes lieka tik speliot, bet manau kad tai galejo but lasisa.
 #222875   Vaidis
 24 Rgs 2010 20:42
tuoj susodinsim visus berbrus į podvodkę ir pirdolinsit į negyvenamą salą :!: :evil:
 #223347   henyte
 28 Rgs 2010 15:57
Gal kas kur matet Klaipedoj "BERKLEY FIRELINE BRAID TRACER" ir taip pat gal kas naudojot ir turit geru ar blogu ispudziu apie si pintuka ?
 #223348   Xrapas
 28 Rgs 2010 16:11
henyte rašė:Gal kas kur matet Klaipedoj "BERKLEY FIRELINE BRAID TRACER" ir taip pat gal kas naudojot ir turit geru ar blogu ispudziu apie si pintuka ?
Sezoną toks 50 lbs ant džerkinės ritės. Spalva pabluko po poros žvejybų, darbinė dalis gerokai paminkštėjo, mėgsta "gert" vandenį.
O šiaip apvalus, lygus, mazgus laiko.
 #223351   henyte
 28 Rgs 2010 16:35
Aciu , o gal ir kaina mazdaug perisimeni ? As zinoma ryt issiaiskinciau kokios jo kainos mazdaug pas mus , bet jei labai uzkeltos , tai gal ir nesidomet ir sivakar is ebay uzsisakyt ...
Mes juk snekam apie dvispalvi ne apie paprasta zalia ? O gal yra dar koks neblogas pasirinkimas is daugiaspalviu pintuku ? Zinau dar yra "Spiderware Camo Ultracast " , bet jo ryskioji dalis labai jau blanki ... Pas japonus kiek zinau daug tokiu valu yra , bet kaip is "nippon" parsisiust Vital arba Piatras turbut geriausiai zino ?
 #223486   Xrapas
 29 Rgs 2010 06:24
henyte rašė:Aciu , o gal ir kaina mazdaug perisimeni ? As zinoma ryt issiaiskinciau kokios jo kainos mazdaug pas mus , bet jei labai uzkeltos , tai gal ir nesidomet ir sivakar is ebay uzsisakyt ...
Mes juk snekam apie dvispalvi ne apie paprasta zalia ? O gal yra dar koks neblogas pasirinkimas is daugiaspalviu pintuku ? Zinau dar yra "Spiderware Camo Ultracast " , bet jo ryskioji dalis labai jau blanki ... Pas japonus kiek zinau daug tokiu valu yra , bet kaip is "nippon" parsisiust Vital arba Piatras turbut geriausiai zino ?
Pirkau vyniojamą metrais "Kote", atsiėjo kažkur 0.49 Lt/m.
Gaudau su būtent tuo, dažytu "punktyru": salotinė/juoda. Dabar tos spalvos nebe tokios ryškios, greičiau gelsva/pilka. Tiesą pasakius kažkokio tokio dažymo privalumo nepastebėjau. Kas dėl geresnio matomumo- vienspalvis, ryškiai geltonas matosi žymiai geriau, o Tracerio pastovus mirgėjimas netgi kartais erzina. Dar reklamuojama, kad taip nudažytu valu patogu suskaičiuot metimo nuotolį, bet ir čia labai abejotinas privalumas.
O šiaip savybės tikrai neblogos. Valas, lyginant su maždaug tiek pat pratarnavusiu Spiderwire mažiau "apsidaužė", ne taip apsiplaušavo, tyliau eina per žiedelius.
 #223591   henyte
 29 Rgs 2010 13:00
Aciu vel , kaina gera . Aplankiau kelias Kl parduotuves niekur nemaciau , tikejaus rast "hobio-centre" vyniojamo , bet ir ten 0 ...
Pagal spalvu atkarpas skaiciuot uzmetima ar isleidima tikrai , kad keistas ismislas ar privalumas ... Pats zvejodamas geltonu valu ( su tamsiu markeriu uzdazau pirmus pora metru ) pastebejau , kad prie tam tikro apsvietimo tas mano geltonas nesimato , o matosi tik tamsus ir atvirksciai . Todel pamates ta "traceri" nusprendziau , kad labai gerai jis man padetu . Tik , kad jis brangesnis uz iprastini "fireline" ir net internete sunkiau ji rast ( jei butent "tracer") . Radau uz mazdaug 130 lt - 300 yd , tai matyt ir reiks siustis ... O lyginant su "spiderwire" kainas , tai jau tikrai , kad "braid" turetu but visa galva auksciau , nes uz savo "spiderwire" buvau mokejes tik 80 lt - 300 yd .
 #224907   Eris
 06 Spa 2010 15:37
Kur Klaipedoje nusipirkti gero pinto valo 0.2-0.25mm? ir kokio? vyniosiu ant jurinio spiningo menkems zvejoti.
 #228967   Tanius
 27 Spa 2010 15:37
Pasidalinkit kokios firmos mono vala perkat mikrikam, kelinta karta brieda nusiperku :x
 #228976   Skumbrotas
 27 Spa 2010 15:48
Mikrikam tik ploniausią pintą naudok, arba bent fluorakarboninį, juk kartais tokie atsargūs kibimai būna, kad su mono net nepajusi :!: :roll:
 #228992   SauliusM
 27 Spa 2010 16:18
Tanius rašė:Pasidalinkit kokios firmos mono vala perkat mikrikam, kelinta karta brieda nusiperku :x
va su mono valais ir man problemos siemet buvo, bet teisingi zmones sitam forume papasakojo ir ma labai patiko DAM Imperial:
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?categoryID=976
man geriausias mono valas is to ka sugebejau atrast siemet Lietuvoj.
antroj vietoj po jo statyciau shimano antares silk shock:
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?categoryID=974
 #229012   ansanas
 27 Spa 2010 17:12
As nuo vasaros atradau Mistral AMUNSON buna suviniotas ne kaip visi valai,bet ant gerokai didesnio "bugno" patiko,nes praktiskai neturi atminties neblogai laiko mazgus ir tikrai yra tvirtas :)
 #229047   ramkis
 27 Spa 2010 18:41
Skumbrotas rašė:Mikrikam tik ploniausią pintą naudok, arba bent fluorakarboninį, juk kartais tokie atsargūs kibimai būna, kad su mono net nepajusi :!: :roll:
Polnas briedas :ks> Tokiu pievu dar neesu skaites, leiskit paklaust tamstele kur zvejojat su mikro masalais, kokias meskeres naudojat?
Matai vienomis salygomis reikia naudot pintuka, ir jis buna nepamainomas. O kitais atvejais tik mono. Reikia pripazinti, kad su pintuku jauciasi geriau, o bet taciau, nesileisiu i aprasymus kur ir kada naudoti viena ar kita vala. Bet kategoriska nuomone, kad tik vienoks ar kitoks valas, tai visiska nesamone ir sapaliojimas. Vienos rusies valas gali buti panaudojamas tik labai siaurai, kaip ir valo storis.
 #229083   Tanius
 27 Spa 2010 20:16
ansanas rašė:As nuo vasaros atradau Mistral AMUNSON buna suviniotas ne kaip visi valai,bet ant gerokai didesnio "bugno" patiko,nes praktiskai neturi atminties neblogai laiko mazgus ir tikrai yra tvirtas :)
Ziauriai nepatiko man sitas :neutral:
 #229104   Skumbrotas
 27 Spa 2010 20:52
ramkis rašė:
Skumbrotas rašė:Mikrikam tik ploniausią pintą naudok, arba bent fluorakarboninį, juk kartais tokie atsargūs kibimai būna, kad su mono net nepajusi :!: :roll:
Polnas briedas :ks> Tokiu pievu dar neesu skaites, leiskit paklaust tamstele kur zvejojat su mikro masalais, kokias meskeres naudojat?
Matai vienomis salygomis reikia naudot pintuka, ir jis buna nepamainomas. O kitais atvejais tik mono. Reikia pripazinti, kad su pintuku jauciasi geriau, o bet taciau, nesileisiu i aprasymus kur ir kada naudoti viena ar kita vala. Bet kategoriska nuomone, kad tik vienoks ar kitoks valas, tai visiska nesamone ir sapaliojimas. Vienos rusies valas gali buti panaudojamas tik labai siaurai, kaip ir valo storis.
Mikromasalais žvejoju gan senai, ir meškeres (taipogi rites) naudoju gan geras, ponuli :!: Paprasčiausiai pačią sistemėlę rišu iš mono arba fluorokarbono, o pagrindinis valas pintukas - ir nieks neįrodys man, kad mono yra kažkuo kažkuriais atvejais jautresnis ir pranešesnis už pintuką, bo išbandyti visi varijantai :!: :lol:
P.S. tiesa, atsiminiau - kai su kotuku iki 3g užmetimo mėtau žiemines avižėles tai tikrai naudoju tik 0,08mm - 0,10mm storio mono, bo pintukas jau per storas... :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 Skumbrotas. Iš viso redaguota 27 kartus.
 #229105   savas
 27 Spa 2010 20:54
Tanius rašė:Pasidalinkit kokios firmos mono vala perkat mikrikam, kelinta karta brieda nusiperku :x
Man kazko "Stroft"as patiko. nesu daug kitu bandes, bet kiek susiduriau su kitu zveju variantais - pranoko. 0,12 ar 0,14 man pavasario zuklei vieno ritinuko uztenka, tik i pabaiga aisku ano nebelieka normaliam uzmetimui... Aisku, jei geram pintukui surinkt pinigo striuka...
 #229140   ansanas
 27 Spa 2010 22:39
Tanius rašė:
ansanas rašė:As nuo vasaros atradau Mistral AMUNSON buna suviniotas ne kaip visi valai,bet ant gerokai didesnio "bugno" patiko,nes praktiskai neturi atminties neblogai laiko mazgus ir tikrai yra tvirtas :)
Ziauriai nepatiko man sitas :neutral:
o kodel? As pradzioj irgi parduotuvej mazga uzrisau patampiau truko,bet ant spiningo susiviniaujau tai kai gaunasi ilga valo atkarpa tai neblogai lyg ir laiko.. Nebent nepatinka,kad tamprus jis? Anksciau naudodavau Mikado Fishfinder tas tai isvis gerai mazgus laiko, bet pas mane mieste parduotuvese tik stori belike ir nauju partiju neatveza.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė