Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #228237   Skumbrotas
 24 Spa 2010 15:03
zzzubarruu rašė:as tai tik uz neskestanti kostiuma. manau kas yra issimaudes, su manim sutiks :grin:
Mano kostiumas irgi buvo "neskestantis", laimei ta dalis buvo išsegama, tai kaip išsegiau taip ir atgal nebedėjau. Voliojasi kažkur, galiu kam perleist :ruko .
Sveikintinas noras save apsaugot :gutgut , bet manau kad tam dalykui žymiai patogiau ir racionaliau naudot įprastinę gelbėjimo liemenę. Einant - apsivelki, jei sustoji kažkurioj pasirinktoj vietoj ir matai kad ten ledas patikimas - nusimeti. Be to visi tie integruoti neskestantys elementai stipriai kausto judesius, o saugumo atžvilgiu yra prastesni už pačią paprasčiausią liemenę :!:
 #228256   zzzubarruu
 24 Spa 2010 18:37
ne integruoti neskestantys elementai o paties pamusalo struktura, ne tik liemene bet jis visas turi siokia tokia keliamaja galia.
o gaug judant ledu, kaip tik padideja tikimybe uzsirauti ant silpno ledo.
del judejimo laisves, tai bent maniskis kostiumas jokiu nepatogumu nesukelia.
 #228429   dainiuška
 25 Spa 2010 18:51
Vaidis rašė:Ieškausi sau žieminio kostiumo, tai žiūrau visokius variantus ir akys nušvito šitą pamačius http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=2992 :) , gal kas turit kokių komentarų šiuo klausimu, nes pvz Extreeme II toli gražu iki tokių duomenų, o kaina ne ką ten ir skiriasi :roll: Na žinoma spalva jo man truputį kliūva, tokia nežvejybinė, nors murzius nesu didelis ale vistiek :roll:
Man pernai jį siūlė, tačiau šiek tiek atbaidė kaina, ėmiau pigesnį kostiumą. Šiaip Daiwa už savo vardą atsako, bent jau man ;-) Kita vertus, ši tinklapyje pateikta kaina - tik pradinė. Derėkis su Fema, ten labai maladec savininkas, tikrai išmuši nuolaidėlę ;uolrait
 #228431   dainiuška
 25 Spa 2010 18:59
Pernai pirkau tokį pat, mokėjau panašią kainą. Naudojau pirmajam ir paskutiniam ledui, t.y. ne itin dažnai, tik kai būdavo pavojus įlūžti. Užkliuvo, jog labai prastos siūlės - kai kur prairo, viena kišenę nuo kelnių aplamai nulupau... Šiaip lengvas, nėra ko lyginti su mano prieš tai turėtu neskęstančiu Shakespeare firmos. Tačiau šis En Tec nėra šiltas, rimtam šalčiui jis netiks.
 #228446   Vaidis
 25 Spa 2010 19:39
dainiuška rašė:Man pernai jį siūlė, tačiau šiek tiek atbaidė kaina, ėmiau pigesnį kostiumą. Šiaip Daiwa už savo vardą atsako, bent jau man ;-) Kita vertus, ši tinklapyje pateikta kaina - tik pradinė. Derėkis su Fema, ten labai maladec savininkas, tikrai išmuši nuolaidėlę ;uolrait
Tai kad ten tilptų trys tokie kaip aš :lol: XXL dydis, o man M arba L, vieną teeturi, kai skambinau savininkui prieš kelias savaites, tai sakė šiais metais jau nebegaus, o kitam sezonui jau turėtų ir kitų išmierų gaut :)
 #228503   amberiss
 25 Spa 2010 21:09
::hai-bai Kantriai perskaiciau visas zinutes apie zieminius kostiumus net galva istino :ks> susidare nuomone, kad reiktu rinktis tarp Norfino active ir exteem.O vis delto zvejojant stintas kuris labiau tiktu.P.s.pernai teko zvejot ir zemiau-20 C.Ka dabar turiu, susalau...ypac, jei dar vejas.Brrrr...
 #228526   vava
 25 Spa 2010 21:48
Pasakytum, kaip rengeis pernai, butu lengviau patart.
Nes ne tik virsutinis kostiumas viska lemia. Pakankamai svarbu, kokius apatinius rubus naudoji, kokius tarpinius (kazkur Skumbrotas deliojo kokius jis sluoksnius rengiasi). Ir tikrai ne paskutinej vietoj avalyne. Nes jei kojom salta, tai pofig, kokiais tu norfinais apsirenges.. :)
 #229426   Agis
 29 Spa 2010 12:43
tunelyzzz rašė:Parduodu nauja žiemini kombinezoną vientisas(žvejybai,slidinėjimui,darbui) neperšlampantis,garina prakaitą yra įvairiu dydžiu nuo mažiausio iki 3x kaina 150lt skambinkit nr.863184932 foto---> http://www.biteplius.lt/lt/2club.club_f ... ..-=%28187
8755487
A tai kodėl nerašai, kad parduodu įvairių dydžių kombinezonus :?:
 #229443   zzzubarruu
 29 Spa 2010 14:19
siaip yra atskira skiltis skelbimams
 #230534   kalvis
 04 Lap 2010 15:52
Sveiki, :ks> visų forumo dalyvių pasysakymus norėčiau profesionaliai kritiškos nuomonės ir galbūt patyrimo su šiais kostiumais, http://www.aprangagamtai.lt/product_inf ... {txt_2}195 , http://www.arcticoutdoor.co.uk/shop/sui ... od_79.html ,šiaip priėjau nuomonės kad rudens - šlapios žiemos -pavasario žūklei reikia vėjui atsparaus, garinančio, nepralyjamo kostiumo. Reikia protingos kainos rėmuose išsirinkt drabužį reikia.

Na vertinant kitų dalyvių ilgalaikį patyrimą linkstu prie nuomonės.
Skumbrotas

"Apatiniai iš poliesterio, arba poliamido, arba merino vilnis, arba bambuko pluošto > toliau jei reik mikrofleesiniai kalconai ir džemperiukas > toliau polartecho ar panašaus fleeso bliuzonas ir pagal poreikį kelnės > toliau viršutinis kostiumas. Jei kostiumas pašiltintas, tai šitas komplektas bus tinkamas ir prie -30C.
Su šitu paminėtu komplektu ir ant viršaus užsivilkus neperpūčiamą / neperlyjamą / kvėpuojantį nepašiltintą ( :!: ) kostiumą man nešalta prie -20C ir pučiant vėjui :!: Varijuojant šitais tarpiniais rūbais lengvai atsitaikau komfortą visom sąlygom nuo +5C iki -20C. Žemiau -20C paprastai jau nebežvejoju, bet einant pasivaikščiot ir prie didesnio šalčio nėra šalta."

Dėkoju
 #230539   vava
 04 Lap 2010 16:09
parametrai tai tikrai neblogi. ir kaina visai nieko, iskaitant, kad apatiniai i komplekta ieina.
primetus, kad geri apatiniai parduotuvese kainuoja apie 200lt (komplektas), gaunasi , kad kostiumas kainuoja apie 350 lt. Nu nebrangu... Tik vot jis man labiau rudeninis - pavasarinis, o ne zieminis
 #230554   Vegys
 04 Lap 2010 18:07
Vava, Kalvis juk rašė, kad jam priimtinas Skumbroto variantas, kai perki gerą "neperpūčiamą / neperlyjamą / kvėpuojantį nepašiltintą kostiumą", o žiemą rengiesi šildančiais megstiniais (fleece ir tt)

Skumbrotai, nepamenu klausiau pas tave ar ne. Jei klausiau, nepyk ir nepatingėk atsakyt dar kart :) Man vot neaiškumas. Tarkim aš naudoju XL. Taigi, perku gerą "neperpūčiamą / neperlyjamą / kvėpuojantį nepašiltintą kostiumą". Pavasariui / rudeniu - super. Pavasarį rudenį man po apačia kaip kad nieko per daug nereik. Ty užtenka plono apatinio sluoksnio + plono fleesiuko. Ateina žiema. Plono apatinio sluoksnio + plono fleesiuko nebeužtenka. Reik prisirengt po kostiumu žymiai daugiau. Ar tilpsiu į XL dydį ? Ar nebūsiu suvaržytas ? O gal perki šiek tiek didesnį kostiumą ? Žiemai tiktų, ale pavasarį / rudenį bus per didelis. Ar .... ? Ar galėtum papasakot kaip ten su tais dydžiais ?
 #230557   Skumbrotas
 04 Lap 2010 18:22
Tie fleesiniai drabužiai tikrai tiek nepastorina kaip kad naudojant vilnonius megztinius ir tradicinius kalconus, plius žymiai geriau priglunda prie kūno. O pačio kostiumo neįsivaizduoju aptempto, juk ne slydinėti ruošiamės, jis visad turi būti laisvokas. Žiemą, kai prie eketės susirietus reik tupėti gal būtų ir ankštoka, bet tą problema išsprendžia nuo abiejų galų veikiantis užtrauktukas - atsisegi nuo apačios biškį kad skvernai nesiraukšlėtų ant pilvo ir viskas OK.
 #230564   Vegys
 04 Lap 2010 18:44
Dėkui.
O megztiniai ko gero jau turi būt kokybiški, kad šalta žiemą nebūtų ar ne ? Kiek kokybiškas megztinis kainuoja ? (nežinau, nes žiemai norfin extreeme naudoju, tai apsieinu su eiliniu fleesiniu).
Šiaip idėja gal ir nieko ... gal ir nieko ...
 #230592   Skumbrotas
 04 Lap 2010 21:02
Aš savo visiono polartechinį kombinezoną ir džemperį pirkau prieš porą metų, tad negaliu pasakyti kiek anie dabar bekainuoja, bet manau kad kaip ir seniau yra žymiai pigesni nei vaistai nuo reumatų ir sąnarių uždegimų :neutral:
 #230915   zzzubarruu
 06 Lap 2010 13:13
psiziurek autovegoi
 #231542   Vegys
 09 Lap 2010 15:27
Kaip žinot kuris polartekinis džemperis geras kuris blogas ? Kaip atskirt ? Pvz va toks http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 1b2166becc Cabela's Polartec® Classic 300 Hooded Jacket – Tall už 65 Lt (vietoje 183 Lt) - blogas ar tinkamas? Kaina aišku labai maža ...
 #231584   zzzubarruu
 09 Lap 2010 16:21
-pasistojo klausimas :?
-turiu norfin apatinius(storus) 100%sintetika, su jais gan silta prie nedideliu salciu.
-galvoju nusipirkt audimo merino vilnos plonus apatinius
ir jei salta diena sugalvosiu uzsidet merino vilnos apatinius o ant ju uzsimaukslint sintetinius norfino,
tai ar nepradesiu as elektrintis , kibirksciuot, ir ar nereikes izeminimo lenciugo man tampytis?
gal eserius tada tesiog elektra galesiu must :-D
 #231588   Vegys
 09 Lap 2010 16:26
Cosy line užsivilkus ant paprastų Audimo apatinių (sintetikos) - nesielektrino. Merilo vilnos nežinau ...
 #231729   makaulė
 09 Lap 2010 21:57
Vegys rašė:Kaip žinot kuris polartekinis džemperis geras kuris blogas ? Kaip atskirt ? Pvz va toks http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 1b2166becc Cabela's Polartec® Classic 300 Hooded Jacket – Tall už 65 Lt (vietoje 183 Lt) - blogas ar tinkamas? Kaina aišku labai maža ...
Cabelasas dar 45proc.gausis,pas juos viskas oficialu,muitai,siuntimai ir t.t,o ish clasiku jau nieks nebegamina,kaip ir atgyvena priesh kitus polartec audinius,todel ir ishsiparduoda.Stebuklo nebus.
 #231730   Vegys
 09 Lap 2010 21:58
Tai vistik, kaip atpažint vertus dėmesio ? Pagal kokius krtiterijus ?
 #231755   sonca
 10 Lap 2010 08:22
makaulė rašė:Cabelasas dar 45proc.gausis,pas juos viskas oficialu,muitai,siuntimai ir t.t,o ish clasiku jau nieks nebegamina,kaip ir atgyvena priesh kitus polartec audinius,todel ir ishsiparduoda.Stebuklo nebus.
O tai tikrai audinys jau toks blogas :?: Sukūrė žymiai geresnį :?: Ar tik negamina jau tokio fasono, pasikeitė mados, ir šitas siuvimas jau blogas paliko :?:
 #231762   SatanKlaus
 10 Lap 2010 09:01
Na, yra tiesiog naujesni polartec'o audiniai, jei aš ieškočiau džemperio (būtent iš polartec), rinkčiausi tik iš Polartc Windbloc arba Polartec Wind Pro.
 #231767   sonca
 10 Lap 2010 09:30
Bet jei reikalingas žiemai pasirengt po striuke, ar tada būtinas windblock, ir kaip tas pakeičia drėgmės išstūmimą :?:
 #231768   Vegys
 10 Lap 2010 09:34
Taip, aš kalbu apie pasirengimą po Extreeme žiemą. Ir namuose, kai šalta :)
 #231853   SatanKlaus
 10 Lap 2010 14:47
Na, aš nešioju Wind Pro, ir namuose, ir slidinėjant, ir žvejybai žiemą po viršutine striuke - super, garina prakaitą tik daina.
 #233891   Bratka
 17 Lap 2010 18:33
Pusbrolis toki turi,tai patenkytas
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 56
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis