Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #229642   Angler
 31 Spa 2010 12:38
blazer rašė:Sveiki, buvau atitrukes savaitelei Lietuvon. Kas gero bekimba cia?
Sweikas sugrizes :/braj;,kaip turbut jau pats pastebejai veiksmas vyksta visur ;uolrait
 #229643   oli
 31 Spa 2010 12:43
blazer rašė:
Angler rašė:Menke jega :gutgut ,turbut nera skanesnes zuvies kaip svieziai pakepta menke :-ou-je
as pats zuvies nevalgau, bet zmona dievina sviezia menke. tai ir galvoju, kur cia butu galima keleta pasigaut.
nu ash tos zuvies irgi nevalgau,nebent rukyta ar dziovinta,bet vat gaminu visokiariopa ir visokiariopai tai vos ne kasdien darbe :v-ar
 #229655   petriukas
 31 Spa 2010 16:51
tai va po vakar puikaus ryto virginijoj siandien velgi buvau... variau anksti nes pagalvojau kad reikia vieta uzsikalti geresne, ir ka jus manot atvarem mes prie ezero ziuriu jau masinos dvi greit susirinkom manatkes ir i vieta o paskui prasidejo privare chebros nerealiai nebebuvo jau vietos nes zmones atvaro pasiziuri ir isvaro.... dviese diedai buvo kieti atleke su M3 bmw atvare ir kai pradejo trauk yranga nezinau kur jiem ten ir tilpo ten visa...:DD tai jie vare ant dugniniu su saldyta zuvim bet ant tiek kieti kad net uzmesti jiem nereikia turi toky kateriuka specelu ideda ten masala visi ir su distanciniu vos ne i vidury ezero nuveza isvercia ir va lauke kliovo tai jie pora paeme dar kiti senei irgi pora paeme bet paskui kai nurimo tai juodai ir niekas nebepagavo tai mes metem metem savo blizges ir voblerius ir gumeskas ir ant pludziu uzmete buvom saldytos zuvies ir tik viena kliova apturejom ir tuo neilgai pasidziaugiau nes atsikabino greit.... kalbejom mes su tais vietineis sake greiciausia kad vejas labai jau silpnas ir ne is tos puses pucia... na va buna kad ir virginijoj nekimba....:DDDD gal kita kart :DD
 #229697   zekisLT
 31 Spa 2010 20:50
petriukas rašė:net uzmesti jiem nereikia turi toky kateriuka specelu ideda ten masala visi ir su distanciniu vos ne i vidury ezero nuveza isvercia ir va lauke kliovo
tokius kateriukus karpininkai naudoja, nemazai gi jie kainuoja, maciau tokie rimtesni apie 600 svaru eina :shock:

oli ziurek tau keletas kaip jurininkui klausimeliu :) ant ko gaudei tas menkes? ar lugu dar eina prisikasti? pazystamas planuoja lekti i jura artimiausiom dienom, tai prase paklausti taves, nes tu cia turbut patirti didziausia turi juroje ;-)
 #229702   meskute
 31 Spa 2010 21:26
Na gi sveiki zvejokliai,na matosi is susijaudinusiu rasmenu,kad savaitgalis buvo neblogas,oli pavare menkiu,petriukas -lydeku manau daugelis si savaitgali buvo patenkinti rezultatais.Taigi ir as palikes siltus patalus ketvirta ryte islekiau lydeku jieskoti.Su biciuliu dar tamsiai pravaziavom paskutitiu metu garsinama savo laimikiais virginija,ir po keliolikos minuciu pasiekem keliones tiksla.Ezeriuko pavadinimo nei as nei biciulis nezinom ,nes ji atradom ne bede pirstu i zemelapi ,o syki dibdami tose apylinkese.Taigi,dar neprasvitus jau buvome vietoje ,ir kaip taisykle buvome ne vieni.Porele airiu jau sukinejosi,ir mus uzmate greitomis uzeme pozicijas ant tiltuku.Manes tai nenuliudino,nes buvau pagrinde nuspredes zvejoti dugninemis ,masalui naudojant negyva kuoja ir upetaki.Taigi issitraukiau savo jurine sunkiaja artilerija ir susimetes pradejau laukti.pirmas rezultato sulauke airis ant tiltuko-lydeka kokio 1 kg.Po kokio pusvalandzio,biciulis istrauke panasia.
http://postimage.org/image/1jlyetlpg/
Dar p[o keliolikos minuciu panasu rezultata pakartojo airis,neuzilgo prisistate gamtos apsauga,ir patikrine musu ir taip legalu statusa isvaziavo.Na tuo metu prakalbo mano elektroninis signalizatorius - rezultate :
http://postimage.org/image/24w3eeldw/
Po pusvalandzio kolega paeme 1,5 kg
http://postimage.org/image/1jkwdgmck/
Galiu drasiai sakyti ,turejau maziausiai 10 nerealizuotu kibimu,Vienas tarp ju ant spiningo ( atitruko kirmele...),na o zvejyba kolega baige trukusiu valu,kurio dalis liko lydekos nasruose,o man kiek daugiau nuskilo
http://postimage.org/image/1jlq54v8k/
5,6kg
tai gi visai neblogai ir kas idomiausiai tai kibo visa diena,( buvom gal iki 2 val) ir bet kokiu atstumu nuo kranto....
 #229704   meskute
 31 Spa 2010 21:30
tiesa pamirsau imesti sita 3 kg
http://postimage.org/image/1jrxeopwk/
ant sono matosi visai nesenas suzeidimas ,jog tai buvo lydeka monstras - mazai tiketina,greiciausiai ji jau buvo pagauta,ir kadangi atkabinant spurdejo,tai ir zvynai nuo sono nusilupo.....
 #229714   meskute
 31 Spa 2010 22:04
Na oli sudavei menkem ,sekancia zvejyba butinai skirsiu sitai graziai ir skaniai zuvytei
 #229716   Angler
 31 Spa 2010 22:06
Nu ka cia daugiau galima pasakyt :?: Maladec Meskute :gutgut
Tik man klausymas cia toks iskylo :klasta!: ,kaip tu budamas uzketejes jurininkas jau du savaitgalius is eiles lydekas gaudai :) .Juk dar neseniai cia tiek visiem apie jura pripasakojai lyg koks neptunas butum :-D
 #229717   meskute
 31 Spa 2010 22:12
na jau baik tu jura - labai gerai tik ji neatleidzia aplaidumu.Reik rimtai pasiruosti ,tam neuztenka pasiimti meskeres ir lekti 100 km i viena puse.Praktiskai reik dvi dienas tam skirti,kuriu pastaruoju metu nera,na o lydekos ,pavasariniai lynai...pagauti pludine juk smagumelis nesakyk Angler ane??
 #229718   meskute
 31 Spa 2010 22:13
ir dar pridursiu as neesu uzkietejes jurininkas ,o tik mokausi juo buti ,juk ir pats greit leksi zmonikei menkiu parvezti ;-var-var.
 #229719   Angler
 31 Spa 2010 22:14
Kas tiesa tas tiesa ;uolrait
 #229721   oli
 31 Spa 2010 23:16
zekisLT rašė:
petriukas rašė:net uzmesti jiem nereikia turi toky kateriuka specelu ideda ten masala visi ir su distanciniu vos ne i vidury ezero nuveza isvercia ir va lauke kliovo
tokius kateriukus karpininkai naudoja, nemazai gi jie kainuoja, maciau tokie rimtesni apie 600 svaru eina :shock:

oli ziurek tau keletas kaip jurininkui klausimeliu :) ant ko gaudei tas menkes? ar lugu dar eina prisikasti? pazystamas planuoja lekti i jura artimiausiom dienom, tai prase paklausti taves, nes tu cia turbut patirti didziausia turi juroje ;-)
nu taip jau,taip...mano patirtis sulyginus su kokiu Okuma tai kaip shchenoko su avchiarka paseniete kuri narkatos ieshko pas jamaikiechius aerouostose :lol: (tiesa turiu ir ash pora shunuku :grin: )
menke gaudziau ant razorfish...
lagu dar eina prisikast,eis ir veliau tik sulenda jie giliau kai shalchiau,nu bent jau praeita ziema kasem...
 #229722   oli
 31 Spa 2010 23:17
meskute rašė:Na oli sudavei menkem ,sekancia zvejyba butinai skirsiu sitai graziai ir skaniai zuvytei
chia daugumoj bratkos nuopelnai,ans ten jas ishsijuoses lupo :lol:
 #229725   zekisLT
 01 Lap 2010 00:22
aisku oli, dekui uz atsakymus, perdasiu draugeliui ;) apie okuma legendos vos ne sklando, taciau kad kol cia esu, nebuvo jis apsireiskes :neutral:
o lydekai grazus meskutes, ir kas lb mane sudomino, kad ant dugnines, o man toks budas patinka ''plot ''plot na kita savaitgali tikiuos jau off busiu, tai reikes kazka sugalvoti ;uolrait
 #229726   dalius1984
 01 Lap 2010 02:56
tai kaiii diduma :) mldc meskute :gutgut jei netycia nopresi nupasakot kaip iki to ezerioko nukakt tj busiu didzium dekingas:) e,o kur fot kur zuwis paleidineji? juk paleidot,ane?ka?a?m? :lol: jei rimai tai kaip nukakt iki to ezeriuko nes as 2dieni zdu in virginija lekt tik i koki kita ezerioka but smagu pamegint ;-var-var. petriukas mazu prisijunkt noresi?
 #229803   zekisLT
 01 Lap 2010 19:00
meskute rašė:Manes tai nenuliudino,nes buvau pagrinde nuspredes zvejoti dugninemis ,masalui naudojant negyva kuoja ir upetaki
ziurek meskute, kokia sistema naudoji zvejojant ant dugnines lydeka? panasiai kaip paternoster? tik ant galo svoris ir auksciau pavadokas su trisakiu? nes galvoju visai taip idomu butu pazvejot, tik nesu taip gaudes, tai nzn kas per sistema naudojama, cia va viena radau, gal taip darai? http://www.youtube.com/watch?v=LMxQWaKK ... re=related
nors cia sakyciau lb jau blatnai :shock: gal ka paprasciau patartum? ir kokio dydzio zyvi naudojai? nes esu girdejas kad net airiai siulo deti skumbres gabala :?: :neutral: nelabai bent jau man patraukliai atrodo, o kaip lydekui tai tikrai nzn...

tiesa pamenat kai sakiau kad cia toj upej prie droghedos pleksniu yra? tai va..dar didesne sensacija...ten net ir ruoniukas plaukioja :superšokas ir ne pirma karta jau ten draugeliai mato ji, varksas pasiklydo, arba kazkas kazkur paleido, bet gyvena jau nuo pavasario tai tiksliai :neutral: pats ten nlb galejo patekti, nes slenksciu yra per akmenus aukstyn nuo juros..nors ka cia zinai, pleksnes ir kazkaip persoko juos :?: :?: :lol:
 #229821   meskute
 01 Lap 2010 19:52
zeki kas liecia ta filmuka,tai is jo galeciau panaudoti du momentus :
1 - ikisti kokia nors plude zuviai i vidurius,na lidle ju budavo pirkti visokiausiu .
2 - tai kaip kabina kablius.
as visada kabindavau pirma kabli uz burnos ,antra segdavau i nugara,bet esu ne syki pastebejes minusus:jei kydeka giliai iryja masala yra gan sunku ji saugiai istraukti,jog zuvis liktu gyva,ir dar buna nemazai tusciu kibimu.Kas liecia kibimus,taigali buti,jog mazos lydekaites tampo,nes esu kelas pgaves ,kurios visa diena rode kibimus.Arba pajaucia kabli kuris buna isegtas galvoje zuvies apsukimo momentu.Taigi gali drasiai naudoti taip kaip ten parodyta.As tik apsuku visa zuvi gumite ,nors taip filmuke nedare,ypac jei naudoju balta zuvi.Skumbre daug kietaesne ,nors visos ir nenaudoju.Pjauk per puse,ir naudok uodega,tikrai geras masalas.Kas liecia sistemele,tai as darau svori apacioje,o pavadeli virsuje ir slankiojanti,bent man atrodo jog tai pasiteisina,ne taip susuka.Ir dar vienas pastebejimas,cia airijojlabai trumpi pavadeliai ,tai di patarciau prie lydekinio pavadelio prisektita kuri naudoji spiningaudamas,tai tikrai bus garantija ,jog monstriukas nenukas valo.naudoju elektroninius signalizatorius,nes jie ne taip pririsa prie meskeriu - garsas girdisi is toli.Kai signalizatorius parodo pirma kibima,visada stebiu vala.Lydeka pagriebus zuvi nesa i saugesne vieta ir sustoja.Sustojus ji ja apsukineje taip ,kad zuvis i pilva lystu galva i pruieki ir kai vel pajuda tada kertu.na gal kiti zvejai ir nesutiks su mano zvejybos budu,aisku ira gal ir nemazai klaidingu veiksmu,bet gaudau ir tau sekmes zeki
 #229848   meskute
 01 Lap 2010 20:34
lydekas paleidom ,tik viena atsidute mano saldytuve,bus kaledom...biciulio zmona pasidaro nelaiminga ,kai jis zuvu atveza,tai gi jis neeme..berods as siame forume jau rasiau savo nuomone ir dar pasakysiu karteli:niekada neimu visos pagautos zuvies,ir juo lab parsivezes namo nejieskau kokiam kaimynui atiduoti.Visi gauna pajamas ,ubagu cia nera.Taip,kad visi turi galimybe nusipirkti meskeres ir ismokti elgesio kulturos gamtoje.Zuvies paimu tiek ,kad butu porai kartu pavalgyti,o baltos zuvies tik max 4 vienetus,as kalbu apie 300-400g zuvytes jos idealiai tinka mano zuvienes recept
http://postimage.org/image/2d20it0w4/
http://postimage.org/image/2d2c3kgck/
http://postimage.org/image/2d2vy0m9w/
http://postimage.org/image/2d3che37o/
http://postimage.org/image/2d3t0rk5g/
 #229861   zekisLT
 01 Lap 2010 21:01
tai kiek jau supratau is paskutiniu foto tai didzioji atkris ant stalo kaledinio :grin: jokauju, ne mano ir ne reikalas :grin: :grin: svarbu paleidineji, o tas grazu ir teisinga... :gutgut
aciu is issamu tekstuka tau, na pludes neturiu tokio tipo nieko... tai tu pats kisi plude kokia ar ne? ar paprasciausiai pora pavadoku su trisakiais ir svinas zemiau? ir zuvis gaunasi grinai ant dugno guli, ar kiek ore? nes galvoju kokiu atstumu reiktu risti svina nuo pavadeliu :ks> pas mane tu pavadeliu yra ir trisakiu, ir spiniginiu, ir isvis be nieko...kazka surasiu :) o kokio ilgio tie trisakiai net nzn db, na bet cia isprendziama ;uolrait
 #229867   meskute
 01 Lap 2010 21:23
ne as pludes nenaudoju,bet tai 100% gerai ,as zinau ,kad buna tokiu sistemeliu su plude ,bet ju neaptikau.O pludes reik nebutinai kaip parodyta tokios.Imk kokia trumpa,be burbulo ir ikisk i pilva ,kad nesimatytu,ir jokiu budu nedek dvieju padeliu tik svinas ir virs jo vienas pavadelis,geriau slankiojantis.O naudojant plude zuvis kiek pakyla nuo dugno ir daug geriau matosi tai gi megink.O kas liecia DIDZIAJA ,tai ir ji yra nuotraukoje.Toje vietoje kur gaudem tai geriau visai neimti,nes salimais airis gyvena,kuris priklauso to ezero klubui ir jis visa diena seke mus ,tuo paciu ir airius.Neatmetu tikimybes,jog jis ir zuvu apsauga iskviete,kad jau istisai mano signalizatoriai reke :roll:
PS.. ir butinai naudok specialia gumyte,as visa diena zvejojau su tom paciom zuvytem ,ir didziaja pagavau jau na ant zuvies ,o ant to kas is jos buvo like.Mesa prilaike tik gumyte,neblogas saslykas buvo.... :mėlynvarla
 #229883   Angler
 01 Lap 2010 22:06
Saliut lydeku siaubai :/braj;
Nepamirskite keliu svarbiu dalyku zvejodami ant saldytu masaliniu zuvelioku :!::
POTVARKIS DĖL LYDEKŲ APSAUGOS NR. 809, 2006
• Draudžiama naudoti arba bandyti naudoti gyvas žuvis kaip masalą žvejojant gėluose vandenyse;
asmeniui draudžiama turėti daugiau nei 12 verslinių smulkių žuvų, masalui gaudant lydekas.
jeigu asmuo turi daugiau nei 4 verslines žuvis, skirtas masalui gaudant lydekas, atsižvelgiant į žuvies, kurios norma yra viršijama pagal skirsnį (1) privalo:
• būti įsigijęs šia žuvį iš žvejybos reikmenų pardavėjo arba masalo tiekėjo, registruoto tame regione, kuriame pardavėjas arba tiekėjas yra įregistravęs savo veiklą, ir
• turėti bei saugoti pirkimo kvitą.

Kitu atveju ateis koks piktas Patrickas,isegs viena trysaki i lupa kita i nugara ir imes i ezera :-D
 #229888   meskute
 01 Lap 2010 22:39
musu inspektoriai net neklause kiek zuvu turim tik parodziau maiseli ,antkurio buvo visokiausi mandri uzrasai ,jauciu jei buciau naudojes savo paties pagauta zuvi tai butu beda uzklupusi,
 #229934   zekisLT
 02 Lap 2010 10:06
zveju pardei pirkai saldytos? na as planuoju is tesco pora skumbriu pasiimsiu, ir prie lydekines, uzsimesiu paprasta dugnine del smulkmes, tai ka pagausiu ir panaudot galesiu, kol ant kranto pagules jau negyva bus, gi neturi saldyta but, ka ten kas zinos, atsiveziau saldyta, atsileido jau :tia-tau nu svarbu is tesco skumbres rasti ;-var-var.
 #229974   Angler
 02 Lap 2010 13:22
Del sventos ramybes nuvaziuok i zukles parda ir nusipirk tu zuvyciu juk ne milionai kainuoja(pasiimk ceki).Busi ramus kaip belgas,tuo paciu pabendrausi su zvejais,pasisemsi naudingos info,ir visi bus happy :grin:
 #230111   petriukas
 02 Lap 2010 21:03
na ziuriu visur tie lydzei eina... maladiec chenryte.... na o mes va siandien vel buvom isvare i virginija ir pagavom tris bet ne neilgai buvom nes oras oras prastas labai buvo ziaurei didelis vejas bet svarbiausia kad ir vel pagavom.....:DDDDDD
 #230116   zekisLT
 02 Lap 2010 21:32
Angler rašė:Del sventos ramybes nuvaziuok i zukles parda ir nusipirk tu zuvyciu juk ne milionai kainuoja(pasiimk ceki).Busi ramus kaip belgas,tuo paciu pabendrausi su zvejais,pasisemsi naudingos info,ir visi bus happy :grin:
ne i parde tai tiksliai leksiu, matysiu kiek ko pirksiu, bet lekt reikes, nes noriu pakalbet biski su vietiniais, kaip ten del musu upes per situacija, leidimai ir t.t. o ir dzyku reikes pasiimti, nes dugnine dar bandysiu, o salia viena lydekai uzsimesiu, matysiu kaip kas, kad tik orai leistu, o ir kur vaziuot dar nlb apsisprendziu :?: gal kas savaitgali is mano krasto kur palekt nori?
 #230119   zekisLT
 02 Lap 2010 21:42
o kas virginijoje gaudes yra su dugnine? ir zino kokiu vieteliu, nes as noreciau dar ir su dugnine kazka pagauti -liežvis . nera man lb toli ta virginija jusu pamegta, bet tingiu vienas tiek trenktis :roll:
 #230126   dalius1984
 02 Lap 2010 23:19
wa kiek mes ten lydzius gaudem tai su spinu karmuskiu istrauktu matem ant kranto woliojosi,tai jauciu kazka jie gaude. ma rods ir karsiu paimtum ten be problemu paimtum. bandyt belieka ir pranest kaip sekes :)
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė