Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #230905   Raimis*
 06 Lap 2010 11:14
PRobe rašė: kokio jie dydžio? pas mane irgi panašios formos baigia išdžiūti.Va taip ir gaunas tipo kopijavimas :v-ar .

matuojant be liežuvio apie 6cm. Del kopijavimo - man tikriausiai kaip ir daugeliui tenka vartyti katalogus ar internete akį užmest. Po to kažkas galvoje užsifiksuoja. Gaminant gal kažkiek vaizdas atsigamina, bet tikslingai net nesistengiu pilnai atkartot. Gali padaryti įdentišką formą , bet manau darbas vis viena bus kitoks, turetu labai daug faktorių sutapti, kad padarytum tikslią kopiją.
 #230910   savas
 06 Lap 2010 12:25
Tikrai puikus darbeliai, Raimis*. Man sita forma - a la Hornet'ukai - irgi patinka. Tik su tokiais liezuviais bais agresyvus darbas gaunas, ne kiekviena zuvis isdrista griebt. Sekancius tokios serijos bandysiu daryt su liezuviu, daug maz atitinkanciu originala.
 #230929   Vegys
 06 Lap 2010 15:30
Raimi,
o kam šie masaliukai skirti ? Lydekoms ? Upėtakiui / ešeriams, gal ir šapalui didokoki. Man tas juodas gražus labai, nors ant panašaus Hornetuko nieko nesugavęs (ale kiti sugauna). O dėl agresyvumo - Hornetukas irgi agresyvus, viskas ok su juo.
 #230953   Masaidas
 06 Lap 2010 16:23
Vegys rašė:
Masaidas rašė:Visos žuvys panašios tai ir vobleriai viens į kitą užneša :grin: ir jokio skirtumo ar Jackson ar Salmo ar Rapaliukas.Na gal Zam arba Nilsas turi kažką savo. :grin:
Suprantu kad ne į karves panašūs :)
Jei rimtai, klausimas buvo daugiau toks - ar tiesiog pasiėmę originalą kopijuojat jį ar ne. Tik tiek. Kaip kad apie muziką yra pasakyta - visos dainos jau sudaonuotos, tik ne visi pinigai dar susirinkti :) Taip ir čia ... Savo modelių suprantu kad šiais laikais sukurt jau sunku, kai jų tiek yr. Ale tik va kai copy paste darai nuo originalo ir kai bent šiek tiek savo įdedi - manau skirtingas jausmas, kai žuvį sugauni.
Kaip pavadinsi ,taip nepagadinsi.Paėmi į rankas originalą ir galvoji ar išeitų tokį pagaminti ar ne,na tai ir bandai,dauguma yra kopijuotų,na bent jau panašių,o toliau darai didesnius mažesnius,žiūri kaip vandenyje juda.Iš tikrūjų tai jeigu viską proporcingai sumažini arba padidini,tai darbas panašus,mažo judesiai smulkesni,didelio vangesni.Kas liečia pagautą žuvį ant savadarbio,tai kas be ko,malonu apgauti žuvį ,juk dabar jos tiek visokių blizgučių prisižiūrėjusios,kad surasti ant kokio ji kibs visas mokslas.Senoliai sakydavo ir ant iškirptos žuvelės iš konservų dėžutės lydžius gaudydavo :grin: :grin:,o dabar mažai kas įtinka.
 #230955   Masaidas
 06 Lap 2010 16:29
PRobe rašė:Masaidai liukšiški darbai :gutgut Ale lako tai nemažai sluoksnių pavarai taip primečiau apie 10 iš viso. O kaip su folija darai, tai irgi panašus procesas ? kokiais klijais foliją užklijuoji ?
Raimi* Verinimas - :gutgut geri darbeliai, taip ir toliau.
Folija kjijuodavau su klijais skirtais (meno gaminių)restauravimui,susideda iš dviejų buteliukų ,vieni skirti folijai užklijuoti, kitas but.fojiją nulakuoti,kad nekeistų spalvos.Nelabai man patiko kažką galvosiu keisti.
 #231182   kestutis666
 07 Lap 2010 23:06
PRobe
norejau paklausti, ar man pasirode, kaip kurie turi dviguba zaidima?
Ar apkroviai vobleri svynu ir jeigu taip, tai kur. O vobleriai labai saunus ir kokybiski ::hai-bai
 #231337   Raimis*
 08 Lap 2010 18:08
Vegys rašė:Raimi,
o kam šie masaliukai skirti ? Lydekoms ? Upėtakiui / ešeriams, gal ir šapalui didokoki. Man tas juodas gražus labai, nors ant panašaus Hornetuko nieko nesugavęs (ale kiti sugauna).
Darydamas labiau galvojau apie lydeką, kiek turėjau progų matyt -veikia (apatinis buvo sudirbęs).
Juoda su taškais ešeriai vaikėsi. Dėl šapalo manau gal didoki...
 #231413   PRobe
 09 Lap 2010 09:01
kestutis666 rašė:PRobe
norejau paklausti, ar man pasirode, kaip kurie turi dviguba zaidima?
Ar apkroviai vobleri svynu ir jeigu taip, tai kur. O vobleriai labai saunus ir kokybiski ::hai-bai

Švino dėjau, prieš pat vidurinę kilpą, dedu į vieną tašką, tai yra įgrežiu skylę 6mm diametro iki pusės kūno (iki karkaso), tai kažkur apie 6gr. Dėl žaidimo, tai čia tik vonia, tikrą žaidimą parodys upė, srovė, ir kitos salygos.
Masaidas Nesu prisirišes nei prie mažu nei prie didelių masalų, kaip tuo metu šauna į galvą tokius ir drožiu.
 #231463   Raimis*
 09 Lap 2010 11:20
PRobe :gutgut geri vobliukai . Su tuo darbu vonioje tai labai apgulingai, vonioje beveik visi dirba, bet kai mėgini atviram vandenį pasirodo, kad reikia taisyti, tai kilpa reguliuoti, tai liežuvi pašlifuoti ir pan...
Įdomu kokį laką naudoji?
 #232168   savas
 11 Lap 2010 17:07
Keletas eksperimentu su akyciu darymu. Skersmuo - 5,5mm. Storis - 2,5mm, is ju 1mm isileidzia i akiduobe.

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Pardon uz ne pacios geriausios kokybes foto - viskas ant ranku... :oops:
 #232202   bigmodis
 11 Lap 2010 19:48
savas rašė:Keletas eksperimentu su akyciu darymu. Skersmuo - 5,5mm. Storis - 2,5mm, is ju 1mm isileidzia i akiduobe.

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Pardon uz ne pacios geriausios kokybes foto - viskas ant ranku... :oops:
geras kaip cia taip reik padaryt neikertu :ks>
 #232207   henyte
 11 Lap 2010 20:08
savas rašė:Keletas eksperimentu su akyciu darymu...
:shock: Nuu mle... Gal klonavimo aparata susikonstravai, ilasini kokio eserio ar ersketo DNR laseli ir jis tau aki uzaugina ? :shock: Grazumelis...
 #232208   savas
 11 Lap 2010 20:11
Viskas juokingai paprasta: org. stiklas 2mm., ikaitintas kol suminksteja, greit dedamas ant idealiai lygaus pavirsiaus ir su padaryta formele (metaline, ikaitinta) isspaudziama akute. Vienu pakaitinimu gaunasi 2-3 stukos. belieka su apvaliu graztuku padaryt milimetrini igilinima is antros puses ir bakstelet su juodu nenusiplaunanciu markeriu. Dugna kaip pageidauji: gali uzdazyt, gali klijuot folija (kompakto folija praranda savo vaivorykste). Viskas, gali klijuot i paruosta vieta.
Aisku reik dar tobulint viska, ale pigiau nei siustis "tikras" po doleri uz pora... :ruko
 #232211   BooMer1
 11 Lap 2010 20:21
Viskas is suklijuoto CD, dar nepabaigtas, siaip dariau pabandymui, gavosi greitai skestantis :) o dirba ;uolrait liko tik pagaut ka nors :v-ar

Paveikslėlis
 #232214   henyte
 11 Lap 2010 20:35
@savas
panasiai, esu girdejes ir su skaidria epoksy daro, bet pas tave matai jaucias menininko ranka ir akis, taip graziai ta fona padarei...
@boomer1
sufokusuok pries fotagrafuodamas, matos lyg, kad neblogas vobleriukas, bet pats matai, kad kaip per ruka vaizdas...
 #232225   savas
 11 Lap 2010 20:57
:lol: Paprasta su fonu - uzdejau ant vieno kampo geltonu dazu laseli, ant kito - oranziniu ir priglaudziau prie medziagos gabalelio. Pasiskirste dazai - kur daugiau, kur maziau, gavos kas gavos. Kitoj - skaidrus lakas pabarstytas variniais blisguciais. Vienzo - placios dirvos eksperimentams.
Su epoksidke jau prisibandziau. Ir ant pleveliu, foliju, ir tableciu pakuotese... Nepatiko. Plokscios, burbuliukai maisosi ir laiko daug, kol rezultatas pasirodo.
 #232270   Pelekas
 11 Lap 2010 23:12
Mano darbeliai :oops:

Melchioras
Paveikslėlis

Varis, plienas
Paveikslėlis
 #232271   Pelekas
 11 Lap 2010 23:14
Gal kas patars kokius geriausiai dazus blizgem naudot ?

Aliejiniai ?
Emaliniai ?
Purskiami ?

Kad nenusimustu ir nenukristu i vendeniu imetus :lol:
 #232423   ansanas
 12 Lap 2010 16:38
savas rašė:Viskas juokingai paprasta: org. stiklas 2mm., ikaitintas kol suminksteja, greit dedamas ant idealiai lygaus pavirsiaus ir su padaryta formele (metaline, ikaitinta) isspaudziama akute. Vienu pakaitinimu gaunasi 2-3 stukos. belieka su apvaliu graztuku padaryt milimetrini igilinima is antros puses ir bakstelet su juodu nenusiplaunanciu markeriu. Dugna kaip pageidauji: gali uzdazyt, gali klijuot folija (kompakto folija praranda savo vaivorykste). Viskas, gali klijuot i paruosta vieta.
Aisku reik dar tobulint viska, ale pigiau nei siustis "tikras" po doleri uz pora... :ruko
gal gali dar pasakyt kaip ta forma is metalo pasidarei? Jei netingi ir pafotkint gali pacia forma.
 #232432   savas
 12 Lap 2010 17:46
Pelekai, tinka bet kokie dazai, kuriuos naudojam vobleriu dazymui, bet po nudazymo reiks lakuot, kad nebutu vienkartinis darbas. Be dazymo, dar galima ir kaitint viena ar kita kampa - kartais pasidaro neitiketini atspalviai. Po to aisku, irgi reikia padengt laku, nes atkaitintus metalus labiau veikia oksidacija ir isgautus atspalvius paprasciausiai sunaikins.
ansanai, nusibaige fotoaparato akumai (nebepasikrauna). Kai tik isigysiu - pafotkinsiu. Nors ner ka ir fotkint: imi reikiamo skersmens (vidinio) vamzduka, graziai apgalandi (nereikia astriai, nes prapjaus plastika jo neisgaubdamas) ir pakaitines badineji. Tiesa, as dariau is spec varzto, kad neuzsilankstytu briaunos.
 #232461   PRobe
 12 Lap 2010 22:00
savas :gutgut liuks akytės. Man į jas žiūrint visokiausių mimčių kilo, tokio diametro aš pirktinių turiu, ale jai padaryti dvigubai ar trigubai didesnias,tai gal voblikas dar įdomiau žiurėtusi.
 #232462   bigmodis
 12 Lap 2010 22:02
o man kyla minciu upetakem darytis vobleriu tik va beda tokia kad as nzn nuo ko pradeti esu bandes drosti bet dydziai buvo normalus o cia reikia maziukus drost gal kas kokiu patarimu ka tureciau zinot?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė