Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #229632   zzzubarruu
 31 Spa 2010 12:04
martiz-zz rašė:o nutiko taip, nuluzo meskere graziai giai sprindis ties sujungimu, nunesiau sutaisyti ir idejo i vidu vamzduka ir gal meistras nepamate, ar nepagalvojo '''bum kad gali buti skiles ir toliau,,, na taip ir nutiko buvo skiles tuputi uz ten kur jis pridejo kliju ir tas jo vamzdukas suskalde vel spina pirmu metimu... spinas atrodo dabar va taip Paveikslėlis ir kreipuos i jus. ar eitu ji dar kaip sutaisyti, skilimas manau jau iki 2 ziedo, tikuos toliau nera. gal kas zinot kas galetu klaipedoi sutvarkyt?
siaip idomu butu suzinot, kiek kainavo pati meskere ir kiek remontas :cool:
zinoma jei ne paslaptis ;-)
 #235166   Tanius
 23 Lap 2010 18:42
beeeda, gal kas turit suluzusia rite butinai su sliekiniu mechanizmu ? :neutral: Pameciau detale jungiancia slieka, su pagrindine asim, ta kuris y griovelius butent ilenda "cibuka" :evil:
 #259143   Xrapas
 23 Vas 2011 12:14
Menke rašė:... Kai baigesi shimaninis orginalus multiko tepalas guoliams, koky tepala guoliams perkate?..
Mano dar nesibaigė :lol:
Dantračiams galima drąsiai naudot SKF LGLT 2 arba NESTE mp grease NLGI 2
 #259144   Xrapas
 23 Vas 2011 12:20
Menke rašė:Ir ar yra glimybe y Citica ykist shimano A-RB guolius? Gal kas bandet?
Aišku galima...svarbu, kad būtų to paties dydžio.
Ir Citicai šiaip jau vertėtų plastikinę įvorę po rankenos ašim pakeist į guoliuką...
 #259145   Menke
 23 Vas 2011 12:21
Xrapas rašė:
Menke rašė:... Kai baigesi shimaninis orginalus multiko tepalas guoliams, koky tepala guoliams perkate?..
Mano dar nesibaigė :lol:
Dantračiams galima drąsiai naudot SKF LGLT 2 arba NESTE mp grease NLGI 2
Dantraciams tai as tirsta cormoran naudoju. O va del guoliu ir kilo mintis, nes atseit labai kokybiskas tepalas turi but ... :)
 #259146   Menke
 23 Vas 2011 12:22
Xrapas rašė:
Menke rašė:Ir ar yra glimybe y Citica ykist shimano A-RB guolius? Gal kas bandet?
Ir Citicai šiaip jau vertėtų plastikinę įvorę po rankenos ašim pakeist į guoliuką...
pirmadieny uzsakiau, nes nebuvo Kaune :shock: tai siandien jau turetu but atvestas ir vakere uzsiimsiu
 #259241   henyte
 23 Vas 2011 16:32
Xrapas rašė:Dantračiams galima drąsiai naudot SKF LGLT 2 arba NESTE mp grease NLGI 2
Situ kaip suprantu "autodalyse" ieskot ? Kazin ar kokios tech charakteristikos "uzpeckiotos" yra ? Greiciausiai ne, kaip ir ant kitu "burzujisku" tepalu... Gal tas "neste" ir paprastom beinercinem sueitu ? O geriausiai butu, jei kas zinotu ir papasakotu kur rusisko "ciatim221" gaut :idea: ...
 #259284   Menke
 23 Vas 2011 19:51
Xrapas rašė:
Na stai, mano citica jau su 5 guoliais ;-var-var. Dekui xrapai :gutgut
 #259383   blight
 23 Vas 2011 23:52
henyte rašė:
Xrapas rašė:Dantračiams galima drąsiai naudot SKF LGLT 2 arba NESTE mp grease NLGI 2
Situ kaip suprantu "autodalyse" ieskot ? Kazin ar kokios tech charakteristikos "uzpeckiotos" yra ? Greiciausiai ne, kaip ir ant kitu "burzujisku" tepalu... Gal tas "neste" ir paprastom beinercinem sueitu ? O geriausiai butu, jei kas zinotu ir papasakotu kur rusisko "ciatim221" gaut :idea: ...
LGLT 2 tepalo galima rast "Narvijoj", 180g ~90lt. Apie jo charakteristikas galima pasiskaitinėt daugiau čia
NESTE mp grease NLGI 2 taip, reikia ieškot prie auto prekių (jis ir skirtas transporto priemonėms). Daugiau apie jį čia.
Šiaip labai neblogas yra (dažniausiai jį ir naudoju) Shimano aerozolinių Oil/Grease rinkinukas. Shimano ritėms tai galima nebijant maišyt su esamais tepalais jų neišvalius/neišplovus (beinertinėms ir pro "greitaslykę" ("Easy Maintainance Port'ą"))... (buvo apie juos jau ir angsčiau čia rašyta). Multikų guoliams dažniausiai naudojų būtent šitą tepalą. Naudoju dar irgi ir Rocket Fuel'ą, bet kad kažkuo bent kiek skirtūs guolių darbas - nepastebėjau :-D :
Paveikslėlis
Kalkutikės dantračius šymet pamėginau sutept Daiwa grease tepalu. Iš pažiūros neblogas tepaliukas, atrodo toks "sausesnis" nei kiti, bet labai gerai limpantis prie dantračių dantukų ir griovelių paviršiaus... nors atsiliepimų internete visokių radau, na bet parodys lauko bandymai :roll:
Ciatim 221 nebandžiau, bet žiūriu mechanica'oj yra. O ką jie geri? :-D
 #259405   henyte
 24 Vas 2011 09:45
"LGLT 2" atrodo labai neblogas, bet kaina nelabai... "NESTE" perskaiciau pdf'a, toks jausmas, kad jie patys nezino is ko ji sumaise, ar jis inertiskas aliuminui, gumai ir plastmasei matyt reik paciam nustatinet bandymo budu :( , 95% pdf'o prirasineta, kad reik plaut rankas ir pasikeist tepalinus drabuzius :-D ... "Ciatim 221", rusu rybokai labai giria, zinau, kad darbines temp -50+150, inertiskas aliumui, gumai ir plastmasei, naudojamas ir aviacijoj. Buvau viena savo rite sutepes "Abu Garcia grease", prie 0-lines temperaturos "klinija", toks jausmas, kad surenka paprasciausius vandens garus ir "pipiec" tam tepalui (uztat ir "biogradable" matyt :-D ), sutepiau susenusiu "ciatimu" - jokiu bedu su rite, viena beda, kad tas mano "ciatimas" turbut kokiu 20 metu senumo... Yra ir "ciatim 202" tepalas, savybem labai panasus i "LGLT 2", skirtas taip pat guoliams, elektros varikliukam ir kitokiai greit besisukanciai smulkmei, kainuoja 100 kartu pigiau nei "LGLT 2", bet problema, kad jo radau tik vienoj vietoj ir pagamintas jis 2004 metais, o garantinis laikymo terminas tik 3 metai :( ...
 #259408   Taacis
 24 Vas 2011 09:52
blight rašė:Ciatim 221 nebandžiau, bet žiūriu mechanica'oj yra. O ką jie geri? :-D
hren zhino ar geras tas Ciatimas. Bet primena man tuos laikus, kai dar buvau drasus ir su atsuktuvu y fotikus lindau '''bum
O shiaip, tai toks kultinis tepalas storgo obrazca
http://rangefinder.ru/club/viewtopic.ph ... 0%F2%E8%EC
http://rangefinder.ru/club/viewtopic.php?t=10251
 #259416   Xrapas
 24 Vas 2011 10:11
Taacis rašė:... kultinis tepalas storgo obrazca...
"...Я думаю сейчас есть зарубежные смазки, вполне подходящие для применения в узлах аппаратов. Не стоит заморачиваться на поиске старых смазок в надежде что они лучше..." :lol:
 #259417   SauliusM
 24 Vas 2011 10:16
Xrapas rašė:
Taacis rašė:... kultinis tepalas storgo obrazca...
"...Я думаю сейчас есть зарубежные смазки, вполне подходящие для применения в узлах аппаратов. Не стоит заморачиваться на поиске старых смазок в надежде что они лучше..." :lol:
a jooo... taikliai cia... :lol:
as tai senais laikais nevskas katuskes va tokiu tepdavau i labai gerai budavo:
http://www.senukai.lt/index.php?&shp=1& ... 0050907287
:-D
 #259449   blight
 24 Vas 2011 10:55
henyte rašė: Buvau viena savo rite sutepes "Abu Garcia grease", prie 0-lines temperaturos "klinija", toks jausmas, kad surenka paprasciausius vandens garus ir "pipiec" tam tepalui (uztat ir "biogradable" matyt :-D )
Šiaip tai ta Abūškės grease daug kas peikia, nors aš juo sutepęs Ixorne muilinę, tai teko irgi kelis kart gaudyt prie minusinės - man viskas normaliai, kad "klinitų" nepastebėjau :roll: Bet šiaip tai ne multiku prie minuso gaudyt :-D Naginės mygom nušąla, o ir apledėjęs valas metimo metu prilaikant nykštį pjausto, malonumo jau nelieka :roll:
 #259454   SauliusM
 24 Vas 2011 11:00
blight rašė:Bet šiaip tai ne multiku prie minuso gaudyt :-D Naginės mygom nušąla
nereik ne minuso, mazo pliuso gana , kad nagines nusalt. skaityk slapia ir salta metalo smota delne laikai...
 #259474   henyte
 24 Vas 2011 11:38
SauliusM rašė:...Я думаю сейчас есть зарубежные смазки, вполне подходящие для применения в узлах аппаратов. Не стоит заморачиваться на поиске старых смазок в надежде что они лучше...
a jooo... taikliai cia... :lol:
o kazin ar taip netaikliai butu ?
...Я думаю есть старыe временем провереные смазки вполне подходящие для применения в узлах аппаратов. Не стоит заморачиваться на поиске зарубежных смазок в надежде что они лучше...
Na ir gal nelabai korektiska lygint "salidola" su "ciatim"...
Eksperimentatorium but aisku idomu, galima ir viena ir kita uzsienietiska tepala bandyt, jei laiko ir pinigu negaila, bet kur garantija, kad nebus kaip su minetu "abu grease" ir nereiks grizus po pirmos zvejybos, ardyt rite ir vel tept senu isbandytu tepalu (kuriu niekur nebera 'viarkt )...
 #259479   SauliusM
 24 Vas 2011 11:48
henyte rašė:tept senu isbandytu tepalu (kuriu niekur nebera 'viarkt )...
tai kuom tu tepsi jei nebera? margarinu rama gal? ar lasiniais pamozosi (mano senelis amzina atilsi jam, taip duru vyrius kaime tepdavo). a teip sunku tepalo uz 20 Lt nusipirkt, nu bus blogas kita nusipirksi, dievuliau mano, nepilni 20lt...

nors bendrai tai solidolo senukuose yra, galit tept.
 #259503   Taacis
 24 Vas 2011 12:31
henyte rašė:Eksperimentatorium but aisku idomu, galima ir viena ir kita uzsienietiska tepala bandyt, jei laiko ir pinigu negaila, ...
As tai manau taip- jeigu dabar turi kazhkoky tepala- tai jy ir naudok, o jeigu visis tepalai pasibaige- tai galima ir paexpermentuot. O kad expermentas nebutu 'viarkt tai ir verta pasidiskutuoti forume- kad bent jau teisingos pakraipos tepala ysigyti...
P.S.: shiaip tai man kitkas ydomu- visi ritems rekomenduojami tepalai- licio muilo pagrindu. Dviratizme- licio pagrindu tepalai nerekomenduojami- lity ishplauna vanduo... bet daug kur rasho, kad atsparus vandeniui :v-ar Vat atradau darbe tepala kalcio pagrindu- kai mozosiu rite bandysiu jy panaudot (kiek atradau skirtumu, tai kalcio tepalas draugishkesnis plasmasems negu licio).
 #259657   henyte
 24 Vas 2011 19:38
Taacis rašė:... verta pasidiskutuoti forume- kad bent jau teisingos pakraipos tepala ysigyti...
Tai ir bandau infos rast diskusijose, teisingos pakraipos tepala zinau, tik reik atrast is kur ji parsibogint ir ieskau gal kas zinos... O is diskusiju ne visada teisybe gimsta, matai net solidolu ar margaru tepti siulo :shock: :grin: ... Aciu visiems padejusiems :roll: .
 #264628   klzvejys
 14 Kov 2011 19:11
Na pabandyti reikės, bet pas mane ne visai pati galūnė, o ir antrosios sekcijos dalis. Žodžiu žiūrėsim, o gal gali ką rekomenduoti iš meistrų, kad ateičiai žinot?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 35
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė