Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #236513   Xrapas
 29 Lap 2010 13:38
SauliusM rašė:...Dar Quantum firmos muilinyciu yra, apie tas kazkaip as isvis nuli info matau...
Buvo sudominus savo laiku, bet realiai pasukiot ar juo labiau pabandyt galimybių nebuvo :donknow' , teko ieškot "rašytinės informacijos" :ks> ...na ir tokio pobūdžio atsiliepimai nelabai įkvėpė :? :
"...I am somewhat skittish to weigh in on this. It's easy to offend folks by bashing their favorite brand. That being said, I would recommend that you look in another direction. I keep in contact with several reel repair guys around the country and participate in several reel repair forums. I also have contacts with a lot of dealers. Quantum has been having a lot of problems for the last few years. Poor design and cheaply made parts are causing a mess. I often buy damaged reels from an ebay reseller. They get all of the returned merchandise from some of the big name stores. A lot of these returns are quantum reels. I recently bought a PT 570 that was described as locked up. I got it cheap and thought it might be a simple problem. When i opened the reel< I was shocked to see what looked like a rats nest of plastic shavings. They were everwhere and had all the gears jammed. Turns out that a poor design lets the pinion gear slowly eat away at the nylon/plastic pinion Carrier. I replaced the carrier and sanded all the sharp edges off the pinion. I hope it lasts the new owner a long time. I have since talked to several people that have had the same problem with various models , including the KVD reels. A friend of mine works the reel counter at a BPS and has told me that Quantum KVD reels are the second highest return they have. The first is the Daiwa twitching reels. Run as fast as you can from those reels. All that being said, I know several guys who have the Quantum reels and love them. They have not had any problems at all. So if you love your Quantum, don't get mad at me for this post. I know they have a lot of great reels, but they seem to have a lot of lemons mixed in. I have a lot of faith in Abu reels. They are built strong. Abu is also great about keeping a parts supply for discontinued reels. I can get oem parts for 30 year old Ambassaduer reels. I love most Shimano reels, but hate the fact that they don't keep making parts for discontinued reels. BPS has some great reels and they are decent about having parts for the reels. Stay away from other store brands. BPS is the only store brand that has a parts department. Daiwa makes some of the best reels out there, as long as it doesn't twitch, but they also discontinue models and make design changes frequently, and then the parts supply drys up. Plueger makes some good reels and seems to have parts for some older reels. I don't have much experience with other brands to comment on them. These are just my experiences and opinions, hope I don't offend anyone..."
 #236515   SauliusM
 29 Lap 2010 13:46
keli Quantumai pasukiojimui berods Romadoj metesi, gal dar ir dabar metos.
siaip tiek tokios tiek visokios info forumuose pilna, bet kazkaip sunku is jos vienareiksmiskas isvadas daryt.
o va del paskutinio Quantum Smoke komentaru tai nebezinau ka ir begalvot. neskaitant to, kad kaikam ji pagal forma rankoj laikyt nepatogi, daugiau nieks nieko blogo apie ja ir neraso...
 #236519   Ryts
 29 Lap 2010 13:55
SauliusM rašė:keli Quantumai pasukiojimui berods Romadoj metesi, gal dar ir dabar metos.
siaip tiek tokios tiek visokios info forumuose pilna, bet kazkaip sunku is jos vienareiksmiskas isvadas daryt.
o va del paskutinio Quantum Smoke komentaru tai nebezinau ka ir begalvot. neskaitant to, kad kaikam ji pagal forma rankoj laikyt nepatogi, daugiau nieks nieko blogo apie ja ir neraso...
Quantum tour edition pt sezona atsukiojiau ir jokiu defektu per ta laika neislindo, guoliai kuo puikiausiai toliau sukasi, tuo labiau kad db Romadoj 50% nuolaidos, o kad kazkam rankoj nepatogi nemanau kad tai argumentas...
 #236522   SauliusM
 29 Lap 2010 13:59
Ryts rašė:Quantum tour edition pt sezona atsukiojiau ir jokiu defektu per ta laika neislindo, guoliai kuo puikiausiai toliau sukasi, tuo labiau kad db Romadoj 50% nuolaidos, o kad kazkam rankoj nepatogi nemanau kad tai argumentas...
tai gal gali pasidalint patirtim, kokius lengviausius svorius su ana metyt komfortiska?
 #236526   Ryts
 29 Lap 2010 14:07
SauliusM rašė:
Ryts rašė:Quantum tour edition pt sezona atsukiojiau ir jokiu defektu per ta laika neislindo, guoliai kuo puikiausiai toliau sukasi, tuo labiau kad db Romadoj 50% nuolaidos, o kad kazkam rankoj nepatogi nemanau kad tai argumentas...
tai gal gali pasidalint patirtim, kokius lengviausius svorius su ana metyt komfortiska?
as ja komplektavausi daugiau upetakiu zuklei nedideliuose upeliuose, tai atstumai man neaktualus, tarkim 2nr sukre tai drasiai skrieja zvimdama, maziausias turimas vobliariukas LC pointeris 48, sveria viso labo 2.8g su juo tai taip yra problematiska, savavaliskai pora bugnelio stabdziu esu islupes kad maziau stabdytu. pora zukliu buvau isitempes ja lengviem dzerkam 30-50g tampo be vargo bet manau ne tam ji skirta...
 #236528   Antas
 29 Lap 2010 14:11
SauliusM rašė::-D ane? o tos brangios rites gal netycia papus turi ar ciulpt moka, kad tiek kainuoja? ar gal bent jau zuvi pacios gaudo blogiausiu atveju? :roll:

p.s.: atsiprasau, gal biski grubiai issireiskiau :oops:
minti supratai :-D
 #236529   Ryts
 29 Lap 2010 14:14
SauliusM rašė:nu pointeri 48 su muiline metyt tai man biskiuka mistika. o antro nr sukre berods ~6 gr sveria? tai kaip suprantu apatine komfortiska riba kazkur per viduri? ta prasme ~4 gr?
gal nuo 5g, bet pas mane kotukas trumpas 1.70cm tai metimai nepertoliausi ir letesnes akcijos tai jis kazkiek "iskatapultuoja"

pries tai turejau ekonomine iki 200lt muiline, va ten tai visiskas vargas ir su 10g
Paskutinį kartą redagavo 1 Ryts. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #236531   Xrapas
 29 Lap 2010 14:19
Ryts rašė:...pries tai turejau ekonomine iki 200lt muiline, va ten tai visiskas vargas ir su 10g...
Būtų gerai pavadinimas, modelis...vis šiokia tokia statistika :roll:
 #236532   DainiusM
 29 Lap 2010 14:21
taJ SaulenaJ... zmogus upelyje meto... vienas dalykas kai reik 10m numest ir ribota erdve, visai kitas kai is valteles ezere. Kazkaip kitaip tie atstumai atrodo. :roll: O su trumpu kotuku tai zjbs tarp krumuku nedideliais atstumais pichingu uzsijaminet. :)
p.s. as su savo light komplekteliu visai pusetinai ta tavo baby grifona ezeriukyje svaidziau.
 #236534   Ryts
 29 Lap 2010 14:23
SauliusM rašė:nu as ne apie metimo nuotoli, o tarkim apie svori kuri metyt komfortiska klausiu. daba ziuriu, 2nr aglia tik 4,5gr tesveria... :roll:
sukres balistika geresne nei voblerio, ir ju svoriu tiksliu tai net ir nzn, pvz 2nr blue fox lygtais gal sunkesnis uz 2nr mepps xd, tikrai neekspertas esu, o is megejiskos patirties tai situos meto maloniai
 #236538   Xrapas
 29 Lap 2010 14:36
Ryts rašė:...pora zukliu buvau isitempes ja lengviem dzerkam 30-50g tampo be vargo bet manau ne tam ji skirta...
Dantratukai labai delikatūs- aliuminis :? . Tikrai ne tam skirta :lol: :
Paveikslėlis
 #236577   DainiusM
 29 Lap 2010 18:08
SauliusM rašė:
DainiusM rašė:as su savo light komplekteliu visai pusetinai ta tavo baby grifona ezeriukyje svaidziau.
cia su chronarch 101 D ta prasme? tas pusetinai kiek metru mazdaug?
Nu nematavau zinok, stovinciam vandeniui pilnos akys, nemune man butu per arti. :roll:
 #236582   Taacis
 29 Lap 2010 18:16
SauliusM rašė:o tu pigiu multiku yra gi. va abu garcia black maxas, negi nieks nebande ir papasakot negalit kaip anas meto?
Meta nuo kokiu 6g, upelyje, pakankamai komfortishkai- upetakiavau- visai patiko... Bet va ant ezhero kranto pora kartu shvystelejau su Linko Chronarch 51 :v-ar ir Premjeru (PC60MLF2 atrodo ;-var-var. )- ir nebemechiau daugiau su BlacMaxu :roll: .
P.S.: tiesa nemechiau daugiau su BlackMax, nes pasibaige upetakiu sezonas :). Bet vistiek- skirtumas pasijuto... Zhodzhiu sau pasidariau ishvada- nereikia zhvejoti ant "ribinių įrangos svorių"- zhvejot ymanoma, bet nera komforto/relakso (nesvarbu ant kurios ribos masalai naudojami, ar persunkus, ar perlengvi).
 #236586   SauliusM
 29 Lap 2010 18:38
DainiusM rašė:Nu nematavau zinok, stovinciam vandeniui pilnos akys, nemune man butu per arti. :roll:
nu viskas aisku. znacit chronarch atpuola kaip kad atpuola ir quantum tour edition pt(nes pagal tackletour kebra jis biski prasciau uz sita chronarch meta). teks ieskot kazko biskiuka geriau metancio.dar jei pridet,kad butu bronziniai o ne aliumininiai dantraciai,tai panasu, kad pasirinkimas susiaureja iki shimano scorpion (fig gausi kur pirkt) ir daiwa sol (jabajuj dar metos viena kita). nu dar daiwa px68 bet as ja del kainos kosmines kaip ir conquest 51 atmetu...

ar dar kokiu variantu isivaizduojat?
 #236642   Taacis
 29 Lap 2010 20:54
SauliusM rašė:Taaci, nu tas linko premjeras kiek pamenu tai berods dvidalis iki 14gr uzmetimo.kai ciupinejau, man labai smagus pasirode.
Taip, taip- pats tas castui- "neAvidas" ;-var-var.
 #236676   Rimasx
 29 Lap 2010 21:27
Ryts rašė:
SauliusM rašė:
as ja komplektavausi daugiau upetakiu zuklei nedideliuose upeliuose, tai atstumai man neaktualus, tarkim 2nr sukre tai drasiai skrieja zvimdama, maziausias turimas vobliariukas LC pointeris 48, sveria viso labo 2.8g su juo tai taip yra problematiska, savavaliskai pora bugnelio stabdziu esu islupes kad maziau stabdytu. pora zukliu buvau isitempes ja lengviem dzerkam 30-50g tampo be vargo bet manau ne tam ji skirta...
jeigu apie si maluneli kalba eina http://www.quantumfishing.com/products/ ... on-PT.aspx tai te keturios stabdzio padetys ,viena padetis kiek suprantu is vis nestabdo ,sekanti ijungia tris ekscentikus ,i taip toliau,atu islupai ,tai ant kokios padeties ,kas kaip gal smulkiau :donknow'
 #236773   Ryts
 30 Lap 2010 09:29
Rimasx rašė:
jeigu apie si maluneli kalba eina http://www.quantumfishing.com/products/ ... on-PT.aspx tai te keturios stabdzio padetys ,viena padetis kiek suprantu is vis nestabdo ,sekanti ijungia tris ekscentikus ,i taip toliau,atu islupai ,tai ant kokios padeties ,kas kaip gal smulkiau :donknow'
kiekviena stabdymo padetis turi po tris ekscentikus, tai is kiekvinos padeties isemiau po 1 ekscentika ir db tarkim ant antros pedeties stabdo ne 6, o 4 ekscentikai
 #238243   okuma
 05 Gru 2010 02:16
ziuriu castingistai atostogu neplanuotu pasieme :neutral: ,tai daros nuobodu,todel sugalvojau isigyt daigta metymui juroj,aisku aktualiausias dalykas-uzmetimo nuotolis. Pasirinkimas susiaurejo iki ABU C3 backute vs ABU Inshore muiline. pinigai-skirtumas 200 litu.Pinigai ,taip sakant.....bet.... Tikiuosi nediskutavot sia tema? Metysiu (bandysiu metyt) 3 metru castinginiu kotu. Papildomai butu gerai suzinot koki rinktis-Fast'a??
 #238265   okuma
 05 Gru 2010 14:40
Na metyt ruosiuos tarkim nuo 17 gr. (cia is mano turimo jurblizgiu arsenalo) iki...
Ant backutes tiesa sakant,man kazko ranka nekyla..Reik kazkaip persilauzt ir pasistengt i ta reikala paziuret objektyviau..
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė