Šį savaitgalį skyriau vėgėlėms. Šeštadienio dieną gavau info, kad penktadienį visai šalia Kauno vienas pažįstamas pagavo 6 vnt. Didžiausia apie 2 kg, kitos irgi jamamos. Tikslios pagavimo vietos nežinojau, tai važiavau "maždaug", t.y. apie 300-400 metrų įsivaizduojamam ruože. Žmonių ir čia jau buvo. Stojau ne ten kur norėtųsi, nes jau buvo užimta. Teko gaudyti apie 100 metrų nuo tos įsivaizduojamos ale "gerosios" vietos. Nuo 17.00 iki 21.30 trys barkštelėjimai, sliekai nutampyti, vienai varlei kažkas odą nuskuto. Tuščia. Gaudymo sąlygos žiauriai sudėtingos. Stipriai šalo ir ore buvo daug drėgmės. Meškerės visiškai baltos nuo šerkšno, valai šala, masalai šala. Visa laimė, kad vėjo nebuvo. Vanduo per tas valandas krito gal 30 cm. Važiuodamas atgal stabtelėjau pasiklausti kaip kliovas. Kibire 4 vėgėlės. Trys tokios "ant ribos", viena iš akies 1,5 - 1,7 kg. Kiek žinau, vakar toje vietoje nieko nepagavo.
Taigi vakar, t.y. sekmadienį, 12.30 val. pajudam iš Kauno. Šiek tiek susivėlinom, todėl neramu ar gausim padoresnę dambą. Iš ryto išvykęs Kamštis su kompanija užsiėmė dambas po Rambynu, dar ir Saciokui su kompanija užėmė. O mano su kolega tikslas - Nausėdai - Vėžininkai. 14.30 val. vietoje. Stebina tai, kad visai nėra žmonių. Matyt išsigando šalčio. Be mūsų per visą ruožą dar dvi kompanijos. Kaip dideliausi ponai išsirenkam tarpudambį. Kolega sėda uždambyje, o aš okupuoju darpudambio vidurį. Nuo tos vietos vieną meškerę galėsiu ir iki priešdambio švystelti. Ramiai įsikuriam, išsipjaunu visas žolytes, pasiruošiu vietą, kad tamsoje būtų patogu gaudyti. Vėjas šniokščia kažkur viršuje, o mums jį užstoja priekrantės skardukas. Visai nešalta. Vanduo krenta. Apie 16 val. jau sumestos meškerės. Masalai - sliekas, varlė, gružlys. Kolega kabina sliekus ir varles. Jis dar vieną meškerę nuneša į aukščiau jo esantį priešdambį ir užmeta visai prieš dambą. Aš taip nemėgstu. Pas mane visos meškerės vietoje, visi skambaliukai ir švieselės prieš akis. Menkiausias įtartinas krustelėjimas pastebimas. Sėdim, laukiam. Vanduo krenta. Apie 18.00 man staigus barkštelėjimas ir toks stiprus, kad išmuša iš vytelės valą. Kertu. Meškerė perlinksta. Smūgių nejaučiu, bet po truputį pompavimo būdu pavyksta vynioti valą. Prie kranto pritraukiu dideliausią šaką

. Ta užstringa priekrantės žolėse, niekaip nepasiekiama, todėl tenka ir sistemėlę nutraukti. 18.50 val. tolimoji kolegos meškerė, esanti kitame priešdambyje, barška taip, kad per tris dambas girdėti. Tas nubėga, šaukia, kad yra. Pribėgu su graibštu pačiu laiku. Tenka tik jį ištiesti ir įprašyti vėgėlę vidun. Vėliau pasvėrus - 1,8 kg. Griebė varlytę. Sėdim, laukiam, permetam. Vis susiskambinu su Sacioku, bet jie prie Rambyno neturi kuo pasigirti. Vanduo krenta. Jau kibiriuką su gružliais tenka antrą kartą perkelti, kad iki pusės vandenį stovėtų. Gal 22 val. ant tos maniškės, užmestos į priešdambį, keli paskiri smūgiai. Kertu - tuščia. Masalas lyg ir neliestas. Sėdim, laukiam. Vanduo krenta. Visai prieš dvyliktą, kelei staigūs barkštelėjimai ant tos pačios. Net nespėju pakirsti. Vėliau ištraukus, nors nebuvo jokio kliuvinuko, ant kablio nerandu varlės. Iš žemiau esančios dambos vis ateina pašnekėti žūklės kaimynas. Turi pagavęs vieną. Daugiau kibimų nebuvo. Dar viena damba žemiau irgi pagauta viena. Taigi, per visas tris kompanijas ruože Nausėdai - Vėžininkai iki 24 val pagauta po vieną vėgėlę. Pakuojamės ir važiuojam namo. Vanduo krenta. Manau, kad atviro vandens sezoną šiemet uždariau. 90 atviro vandens sezono žūklių - beveik apvalus skaičius. Geras (nors ir nelabai žuvingas) buvo sezonas.