Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #249739   SauliusM
 19 Sau 2011 22:37
linkaz rašė:itariu piatras turejo minty ne standartines, o tiuningines (tipo avail, yumeja ar pan.) - tai papildomas kaifas ir nemazos islaidos :-D .
nu gal, bet yra zmoniu kurie giriasi, kad ir netiunintom ritukem 4gr meto... aisku tas meto irgi matyt kiekvienam savo. va net 4gr nesverianti piatro megiama strike pro pigmy joint as ir su cormorano muiline metyt bandziau. aisku stabdzius visiskai isjunges. tai jau kaip ir galeciau rasyt kad meciau. bet tai komforto nulis ir tas uzmetimo nuotolis toks taipsakant... bet kitas sazines neturedamas gal ir paraso, kad tipo metau...
 #249743   linkaz
 19 Sau 2011 22:45
as irgi nemetes su tiuninginem spulem - tik ,kiek suprantu, privalumas ju - ne tiek mazesniu svoriu metimas (cia jau daug nenusileisi apacion, koki 1-2 gramus), bet komfortas ir atstumas.
O su standartine light rite (kokybiska) zemiau 4gr. pilnaverciai nelabai pametysi , ypac neaerodinamisku masalu:roll:...yra isimciu ir su standartinem spulem, kiek suprantu - (conguest 51 S), bet kaina jo kaip suprantu - kaip kokios :gutgut shimano ar daiwos su availu ..yumea :roll:
 #249746   SauliusM
 19 Sau 2011 22:54
nu del conquest 51 tai rasiau jau. kazkaip mazute backa su atsijungianciu vedikliu man kazkoks nesusipratimas. priedo labai negeru gandu apie conquestu ilgaamziskuma esu girdejes... o del 2gr zemyn nuleidimo, tai jei nuleidi nuo 6 iki 4gr tai jau yra gana rysku.
 #249751   linkaz
 19 Sau 2011 23:03
sunku pasakyt...lenkuose is ranku i rankas (tuoj bus is kartos i karta :-D ) jos vaiksto...svarbu turbut nemetyt sunkiu masalu, nedzerkaut...spule nera plati, vediklis gal dar kritinio kampo su spules krastu nesudaro :roll: , ir atsitraukes jis kiek toliau nuo spules , kaip pas nekuriuos sunkesnius kolegas :/nek ... dauguma dziaugias kad tvirtos, kai paskaitai, kas ten zino :roll:
 #250016   DainiusM
 20 Sau 2011 14:46
SauliusM rašė:
DainiusM rašė:Sauliuk... gimtadienio proga isduosiu paslapti ;) Shimano Chronarch 101D7 spule 1:1 kaip Core 101, tik spalva skiriasi... (11-12g jei gerai pamenu). O va dantraciai skitingai nuo Core BRONZINIAI ;-var-var. Svoris berods 230g bendras... vnz, ka as zinau, man tai patinka... :ruko
Dainiau, taigi pats kazkada ir atkalbejei mane nuo sito chronarcho. dar paieskojus sitoj temoj ir rastume rudeni tavo rasyta, kad tau kaip Nemune tai neuztenka kiek anas baby grifona meta... o tas grifonas tai ne is lengvuju/mazuju toks...
Tai as ir daba ta galiu pasakyt, ka nemunui su baby gridonu neuztenka, o grifonas 4,7g berods. Va trout tune nuo jacksono (6g berods) skraido gerai. O stovinciam vandeni eseriam ir grifono uzmetimo pakanka atstumo. BET!!! kurioj vietoj atkalbinejimas ir ikalbinejimas? As tik pasakiau ka is principo uzmetimo prasme core = tas chronarch modelis kuri ivardinau, tik brangesne ir slabnesne gerokai. :ruko
 #250090   SauliusM
 20 Sau 2011 16:13
Dainiau, tai tavo pasakymas, kad 5gr pakankamai nemeta, tai man ir buvo lygu atkalbejimui. Ir dabar dar kart patvirtinai, kad ner ko svaigt visokiais core ir chronarchais jei ten tiuninginiu bugniuku kist nesiruosi. nes va kad ir su tuo paciu Daiwa exceleriu kur Vegys siandien rase, tai yra internete atsiliepimu, kad zmones upetakius gaudo ir 4,6gr meto (berods cabelaso klientu atsiliepimuose). tik anas kainuoja 80$ o ne kaip core ar chronarchas.
 #250182   DainiusM
 20 Sau 2011 19:32
SauliusM rašė:Dainiau, tai tavo pasakymas, kad 5gr pakankamai nemeta, tai man ir buvo lygu atkalbejimui. Ir dabar dar kart patvirtinai, kad ner ko svaigt visokiais core ir chronarchais jei ten tiuninginiu bugniuku kist nesiruosi. nes va kad ir su tuo paciu Daiwa exceleriu kur Vegys siandien rase, tai yra internete atsiliepimu, kad zmones upetakius gaudo ir 4,6gr meto (berods cabelaso klientu atsiliepimuose). tik anas kainuoja 80$ o ne kaip core ar chronarchas.
Tai matai... upetaki gaudyt kur pakanka 10m uzmest daznai ir sapala Nemune kur reikia... nu ilgesnio metimo tai biski skirtingi dalykai. O nubettaciau... tai ar mes cia pinigais matuosim malonumus, imi koki no name uz 30Lt beinertsa ir pakaks tiem 3-5g masaliukam Nemunui, uzsimeta toli ir laikys pakankamai (nasezona bent jau, ale tai pigiau bus gerokai). O konkret tas chronarchius man patinka, nes jis meta visai pusiau su beda tuos 5g ir salia galima lengva dzerkiuka svystelt karta kita- visgi bronza yra bronza... va del to ir dziaugiuosi. Ir crank`a pratraukt leidzia, kad ir su didesniu liezuviu. Nu vnz... patinka universalumas ir tiek. :roll:
p.s. seip as gi neikalbineju "na vkus i cvet..." tep sakant. ::hai-bai
 #250198   SauliusM
 20 Sau 2011 19:49
DainiusM rašė:...tai ar mes cia pinigais matuosim malonumus...
tikrai ne, kaip supratai, pats as daiwa sola nugrioviau ir irgi visai ne uz 80$... nu manau ne blogesne uz chronarcha rite bus. kol kas tiek chronarcha tiek sola tik rankose sukiojau. tai man solas teisingesnes rites ispudi paliko taip besukiojant. nu aisku, ateis pavasaris, isbandysiu ant vandens, bus konkreciau kalbet galima.
 #250212   piatras
 20 Sau 2011 20:42
Lengviausia (11,9g) iš Daiwų Presso špūlė 0,5g sunkesnė net už Core originalią ir apskritai Daiwos špūlės negali būti lengvos dėl primontuoto mag.stabdžio inkaro (lygiai taip pat kaip ir DC sistemų). Dėl to aš ir paminėjau "mistinę" 10g ribą :-D Dėl bronzos tai jooo aš irgi svaigstu (dėsiu ir į Core), bet įtariu kad veltui, nes bronzinis pinjonas vistiek sparčiau susiėda... viskas pareina nuo kilometražo :-D kaip automobilyje... Taigi siūlau kaupt atsargines dalis kol jų dar yra ::hai-bai
 #250331   SauliusM
 21 Sau 2011 10:18
piatras rašė:Dėl bronzos tai jooo aš irgi svaigstu (dėsiu ir į Core)
kur tu cia tokia bronza rada i Core tinkama? :shock: ar radai kas pagamins? :roll: bet tai viena vnt gaminant kainuot jauciu turetu...
 #250409   pasminde
 21 Sau 2011 13:56
Norejau jusu pasiklausti del multiplikatorines ritukes Daiwa 300L Millionaire PROTEUS , kaip niekad negaudes su multikais net nezinau kur ja panaudoti . Jura iskarto atkrenta , nes permaza ir visa metaline o dzerikavimuj hrenznajet didis butu geras , bet sunkus ir vediklis turi kilpa kaip jurinis.
 #250620   piatras
 21 Sau 2011 23:19
SauliusM rašė:...kur tu cia tokia bronza rada i Core tinkama? ...
:-D Na ką tu, Sauliuk, čia paprasčiau žymiai negu Šredingerio lygtį išvedinėt... eini pas amerikosus ir perki, perki, perki a vot numeriukus "stebuklingus" reikia pačiam susjieškoc... ;uolrait
 #251742   Vitolis
 26 Sau 2011 21:00
Na va. Bandau ir ash insirashyt i kastingistu partija :)
Ka tik parsiveziau ish "Koto" http://www.mitchell-fishing.co.uk/catal ... ,6992.html
Pagal Xrapo rekomendacija. Jis man pasirode visishkai limpantis mano rankai. Tuo labiau, kad nuolaida gera padare :gutgut Malaciai bernai. Ir shiandien parsisiunciau ish Femos Muilinuke Daiwa Vento 100L
Pradziai bus turbut gerai? Pabandysiu. Gal prilips?
Dabar patarkit koki FK vala (marke, diametras)man vyniot.
O gal vistik pintuka. Jei taip, tai rgi koki?
Ir ka jus protingieki kurmiai naudojat bekingui?
Ydomu ar su shiuo komplekteliu patogiai jausis pvz. 65, 78 Pointeriukai? (turiu raumeny del uzmetimo)
 #251852   Vitolis
 27 Sau 2011 00:12
Airis rašė:vaziuosiu ryt ir as padabot un sita kotu
Jei paskubinsi, tai gal da ir rasi. Kai emiau, tai buvo likes tik tas kur stende. Bet yr da ABU Garso pora koteliu. Vis sprendziau kuri jamt. Bet ans xolera 2dalis. Vien zo kai busi, pakratyk keleta yr ten ish ko rinktis. Ir brangesniu zymiai ir pigesniu.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė