Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #217619   okuma
 03 Rgs 2010 07:33
ta nuotrauka gali nelabai atitikt tikroves,reiktu parduotuvej paziuret...
 #222702   Pelekas
 23 Rgs 2010 22:41
SauliusM rašė:perleidziu estafete. netrukdysiu UL manjakam pasireikst. nes man asmeniskai UL tik su eseriu ir kirsliu zvejyba asocijuojas. viskam kitkam man ir L ar net ML labai gerai yra.
Beje, tavo Raynforestas tai ;-var-var. tvicinimui ;-var-var. ir dar rankos po zvejybos vasku kvepia :/braj;
 #222706   SauliusM
 24 Rgs 2010 00:55
Pelekas rašė:
SauliusM rašė:perleidziu estafete. netrukdysiu UL manjakam pasireikst. nes man asmeniskai UL tik su eseriu ir kirsliu zvejyba asocijuojas. viskam kitkam man ir L ar net ML labai gerai yra.
Beje, tavo Raynforestas tai ;-var-var. tvicinimui ;-var-var. ir dar rankos po zvejybos vasku kvepia :/braj;
tas kotas siaip unikalus yra. as asmeniskai ji tikrai auksciau statyciau nei lumio imx ir kroikso avidas. nusipirkai nerealu daikta uz jumoristine pinigu suma jeigu ka.
 #230918   Denass
 06 Lap 2010 14:06
Gal kas is kauneciu zino kur galima gaut tokiu galvakabliu Mustad Micro :e:e
 #230926   OMar
 06 Lap 2010 15:16
Taikos pr. 34A - ROMADA
 #244538   tukasG
 30 Gru 2010 23:56
Sveiki. Kuo toliau, tuo labiau imu susidomėt UL. Tai vienur, tai kitur tenka pasiskaityt, kad UL kai kuriais atvejais pasiteisina žvejyba masalui naudojant žiemines blizgutes, avižėles. Gal kas galėtų pasidalint patirtimi dėl panašių masalų pasirinkimo. Kas Jums labiausiai pasiteisino. Dabar gi parduotuvėse pats didžiausias šito gėrio pasirinkimas, tik vat dilema iškyla neišmanančiam naujokui į ką verta dėmesį atkreipt, o į ką ir žiūrėt neapsimoka. Suprantu, kad čia asmeninių eksperimentų sritis ir kad nemaža idomumo ir malonumo dalis yra būtent asmeninis eksperimentavimas, bet visgi... kad labai toli į lankas nenugrybaut... Dėkoju už Jūsų nuomones.
 #244543   Evaldas Z
 31 Gru 2010 00:21
Evaldas Z rašė:as cia gal ne i tema isiterpsiu, bet uzejau netiketai tokiu zaisliuku ir labai jau knieti uzklaust, ar neismeciau zvanganciu i bala...? ps. cia atviro vandens sezonui jamiau
Paveikslėlis
pasiskaityk 51 sios temos psl. man irgi buvo kile tokiu minciu - nelabai pasiteisino, mazokai bandziau, neperkandau gal, gal netoj vietoj ne tuo laiku bandziau...
 #244544   juliuz
 31 Gru 2010 00:23
man teko bandyt tik avizeles su ul koteliu , tai galiu pasakyt kad grynai pasizaidimui galima pabandyt (bent as jokios rimtos zuvies nepagavau ) ezere isvis kiek bandziau tusciai o upei kabinejasi dazniausiai auksles . gaudziau labai parastai nuo guminuko nukirpau kelis mazus silikonu gabaliukus jais papuosiau avizeles kabli ir dzigavau kaip su guminuku
 #244564   spacecow
 31 Gru 2010 09:41
Asmeniskai as naudoju avizeles vasaros metu, pasiteisina palei meldus ir lelijas gaudant raudes, kaip ir juliuz, dedu guminuku gabaliukus, visai smagu :) Upeliuke esu bandes tai istraukiau keliolika auksliu ir pora ~200 g eserioku :)
 #244862   tukasG
 01 Sau 2011 20:10
Aš avižėles esu numatęs pabandyt būtent raudėms ir aukšlėms, bet ne su guminuko uodegėle, o plikas. Kažkur forumuose teko skaityt aprašytą idėją tam tikslui naudot savos gamybos nedidukę, skaidrią vandeniu užpildomą plūdelę (kad geriau užmest būtų galima, ir kad lengviau būtų kontroliuot pravedimo gylį), ir avižėlę ar kokią dirbtinę musę, vabalą ant nelabai ilgo pavadėlio. Manau, radus vietą, kur aktyviai paviršiniuose sluoksniuose maitinasi stambesnės aukšlės ar raudės, šapalai, meknės, turėtų gautis gan smagi žūklė, tokiu spiningo, plūdinės, muselinės hibridu.
Panašiai, tik su didesne plūde, manau, būtų galima panaudot ir sklendžiančias žiemines blizgutes, ar didesnes sklendžiančias avižas. Pavadėlio ilgiu nustačius gylį iki kurio turėtų nusklęst blizgutė ar aviža, stipriais spiningo timptelėjimais būtų galima priverst masalą kilt kažkiek aukštyn ir sklęst žemyn. Manau, kad turėtų pasiteisint kokiems ešeriokams, o gal ir dar kam nors.
 #245009   Skumbrotas
 02 Sau 2011 13:32
tukasG rašė:....... turėtų gautis gan smagi žūklė, tokiu spiningo, plūdinės, muselinės hibridu.
......
Tai ką čia aprašei jau senei atrasta ir vadinasi "žvejyba sbirulino sistema" :)
 #245021   tukasG
 02 Sau 2011 14:35
Ale tai kaip aš čia tos temos anksčiau nepastebėjau :oops: . Tiek daug geros info vienoj vietoj, o aš visokius trupinius po pakampius rankioju. Paskaičius tuoj daug kas paaiškėjo :) Ačiū, kad ant teisingo kelio užvedėt ''plot .
 #245240   SauliusM
 03 Sau 2011 01:42
Donce rašė:sveiki,gal kas turit toki koteli http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3035 idomi butu jusu nuomone..
turiu ta kur 2,4m ilgio, kazkada spiningu temoj rasiau:
SauliusM rašė:Nu va, alaus puse bokalo nugeriau po kapiniu lankymo maratono. tai daba biski parasysiu. vienzo siandien is ryto pries kapiniu lankymo maratona buvau nubeges prie Nemuno pagaliau pratestuot biskiuka Norstream Ultra. 2,4m ilgio deklaruojamo 2-12gr uzmetimo. buvau siek tiek nustebes, kad komfortiskas metyt svoris uzrasytas tikrai gana tiksliai. 2gr salmo tiny ir 2,5gr pontoon21 cheerful meta neblogai. net pabandes situos pametyt smalsumo delei uzsikabinau tsuribito baby minow 1,1gr tesverianti. kazka panasaus i uizmetima galima atlikt net ir su tuo vobleraiciu. aisku meciau su 0,18mono valu (DAM Imperial) pasiploninus vala manau mikrobai skristu visai neprastai. is sunkiosios puse taip be dideles baimes is jegos galima mest kazkur iki 14gr. atsargiu balioniniu metimu meciau ir 20gr bet jau komforto ner visai. vienu zodziu deklaruota uzmetimo svori uzskaitau. o optimaliai sakyciau meta 5-8gr kazkas. nu gal 4-8gr bet 4gr nieko metomo neturejau, viskas buvo arba 3 arba 5gr deziukej kai tycia. meciau su ryobi applause 2000 rituke ir jau minetu valu. vienzo balansas su 2000 ryobiu ne pats idealiausias ir prasosi 3000 dydzio kotas arba siaip 10gr kazko sunkesnio. bet jei 3000 ryobi uzkorkuot tai jau pirmo ziedo diamtras butu mazokas ir vala stabdyt pradetu. nu vienzo reik mazdaug 290-300gr sveriancios ritukes su ~2000-2500 dydzio bugnu.

cia apie pliusus kolkas is minusu tai jau mineta blekine tulpe ir atgrubnagiskai surinktas rites laikiklis. bet zinant koto kaina, tai man labai kabinetis prie situ smulkmenu sazine neleidzia.

ir dar pabaigai. nu kazkaip radau kisenej megabass x-80 trick darter vobleruka. tai sakau pabandysiu patvicint su juo. nu tas jau ziaurokas sitam kotui. sakyciau kotas jo visiskai nepaveza. o dar valas mono.nu bet to kiek paveza uzteko kad isisegtu ~0,8kg lydekioks:
Paveikslėlis
tai za odno isbandziau ir kaip zuvi laiko ir kiek jegos turi kotas. lydekioks visai galini kabliuka uz lupos isiseges buvo ir nenusipurte. o ir jegos su tokiom silkem tvarkytis jam pakankamai.
vienu zodziu, kaip as ji pirkau sapalam, tai tam jis tiks pilnai, ir jei netycia sapalus begaudant koks salatis balamutas i svecius uzsuks, tai irgi nelabai baisu.
 #245279   Donce
 03 Sau 2011 13:31
Dekui SauliusM,kaip supratau visai nieko kotelis..As galvoju apie 2,29m upetakiam gliaudyt,o gal patartum ka geresnio uz krizine kaina?
 #245283   SauliusM
 03 Sau 2011 13:53
uz krizine kaina dar yra mitchell elite spin ir daiwu kazkokiu esu mates (nepamenu tiksliai modelio), bet siaip as pats turbut rinkciaus norstream.
 #247845   MariusM
 12 Sau 2011 18:16
Užkliuvo akis už šito kotelio DAIWA INFINITY Q JIGGER - 2.40m, 3-15g 11695-240, gal yra turinčių tokį ir kokį atsiliepimą parašyti galėtų?
Radau tik čia http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=1920 .Norėčiau už 300 lietuviškų isigyti kažką panašaus :/, gal ką patarsite iš kitų gamintojų ? Norisi iki 240 cm kotelio.
 #247921   SauliusM
 12 Sau 2011 22:42
norstream ultra pas mane 2,4m toj pacioj femoj yra. tas zymiai labiau i UL puse nei daiwa infinity. o tas daiwa infinity labiau gal kokiem salaciam gaudyt nei UL.
 #252094   Vegys
 27 Sau 2011 21:54
Catana man nepatinka iš esmės. Nors daug kas naudoja. Ką gaudysi ? Reik būtent tokio spiningo ar tiesiog reik čekį išleist ? Gal naudingesnių dalykų rastum ?
 #252095   Vegys
 27 Sau 2011 21:54
Jurginas rašė:Forcemasterį tik biški su didesniu užmetimu pusbrolis turi. Tai man nepatiko ir net labai nepatiko. Kažkas panašaus į žilvičio šaką...
Catana ne kitokia ..
 #252096   vava
 27 Sau 2011 21:59
Vegys rašė:Catana man nepatinka iš esmės. Nors daug kas naudoja. Ką gaudysi ? Reik būtent tokio spiningo ar tiesiog reik čekį išleist ? Gal naudingesnių dalykų rastum ?
as 6 men nesugalvojau, ko man reikia... :), o paskutines dvi savaites pradejau mastyt, kad gal kazka is lengvesniu spiningeliu.
tai vot, dabar paemiau ta catana (nes cekis paskutine diena galiojo), bet sutarem, kad galesiu pakeist i kazka kita.
buvo dar ten kazkoks jaxon su nedideliu uzmetimu...
 #252097   Vitolis
 27 Sau 2011 22:03
vava rašė:nu, bernai, pasakykit. ka jamtumet
Shimano force master 2,4m 3-15g
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=134
ar
Shimano Catana 2,4m 2-10g
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=76

cia su salyga, kad renkuos konkrecioj parduotuvej (Laikas zvejot), nes turiu dovanini ceki ir noriu kazko lengvesniems masalams
Jei taip tiesiai, tai nei viens i UL remus netelpa. Na gal ish bedos Catana. Turejau ji. Jo tikroji ryba tikrai ne 10 o kazkur 15 tai tikrai.
Jei nebutinai UL masaliukai, o ir truputi didesni ir piktesni, o ir mazyciu minoshkiu tvicui, manau imciau ish bedos Force. Ans turetu but kietesnis truputi. Bet irgi shlangavotas turetu but. Ash jo neturejau. o shiaip, kitokios alternatyvos neturi? Nors Shimano ir yra Shimano, bet aukshtesnes klases jau. Tie, geri irankiai. Daug metu jais zvejojau ir karts nuo karto juos paimu i rankas. ;-var-var.
 #252111   Liveris
 27 Sau 2011 23:05
Toki force turejau :/nek kaip pirmas kazkiek naglesnis kotas buvo normliai. Bet paskui supratau, kad jis man netinka. Slangavotas kaip reikiant. Tinka tik sukrem 2-3nr, gumom iki 8g, ir voblikam stop-go ir tvicui nebent iki kokiu 3-5cm.
Nzn ko yra toij "Laiko" pardei bet ieskok geriau kito koto.
 #252155   vava
 28 Sau 2011 09:56
jo... jei daugiau nuomoniu nebus, reiks nest ta kotuka jiems atgal ir issirinkinet neaisku ka..
jau vakar kokius 4 kartus parduotuve apejau.
ir sugalvok cekius dovaninis tokioj siknaskylej pirkt.. :)
 #252192   Xrapas
 28 Sau 2011 12:11
vava rašė:... sugalvok cekius dovaninis tokioj siknaskylej pirkt...
Kiek ten esu buvęs, nieko iš UL nemačiau. Stovėjo, tiesa, vienu metu kažkas iš LOOMIO, bet jau senokai.
O šiaip iš įdomesnių kotų "LŽ" esu matęs nebent porą kažkokių RYOBI, bet tie jokiu būdu ne UL !nea! .
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė