Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #251463   Wytux
 25 Sau 2011 19:04
tukasG rašė:
Skumbrotas rašė: Beje, Europos sąjunga, kaimo vietovėse steigiantiems ar plečiantiems mikro įmones žada ženklią paramą ;-) . O ir žmonės tokiose vietovėse įpratę dirbt už minimumą. Žodžiu, variantų yra galybė. Svarbu, kad razumnas žmogus to imtųsi ir viskas bus :gutgut .
Tai kad jau neliko pinigu kaimo vietovems, nes viska surijo/rezervavo vejo jegainiu pletra, na nebent yra kazkoks antra pinigu 'zahodas' sitam reikalui :?
Zmones gal ir dirba uz minimuma, o bet taciau, ar bandei ju ieskoti kaimo vietovese? Kad dirbtu normaliai, rankas turetu ir visaka ? :-D
 #251473   tukasG
 25 Sau 2011 19:20
Tai, kad kiek girdėjau, tai nė vieno projekto su jėgainėm taip ir nepatvirtino. Užstrigo ten kažkas pas biurokratus. Beje, kaimo vietovė gali būt kad ir 5 km nuo Vilniaus ar Klaipėdos ;).
Plačiau apie paramą verslui: http://www.nma.lt/index.php?2482013837
 #251476   Bratka
 25 Sau 2011 19:33
E kovotojai su vejo malunais,jums neatrodo,kad nuo graztu temos jau labai senai ir toli atitrukot...
 #251477   dainiuška
 25 Sau 2011 19:37
rolandas99 rašė:
dainiuška rašė:Gal kas žino, kur galanda Mora sferinius peilius?

Pagaliau :grin: , kažkas ir :morai" atsitiko, ėmė ir atsisuko varžtelis ,su visomis tolimesnėmis pasekmėmis.
Nenamau,kad tau Dainiau ims ir ims pasakys adresą, kur galanda "morą" sferinius peilius,galvočiau,kad tokių nėra Lietuvoje 'viarkt . Dabar neužteks pagaląsti tą "nukentėjusį" peiliuką,reiks procedūros ir antram, jei pirmas nukentėjo pakankamai daug, tai ir antrą teks nugaląsti tiek pat :e:e . Su deimatine dilde, tai padaryti kokybiškai nemanau,kad pavyks, nors oponuojančių tam mano pasakymui, atsiras. Belieka taupyti :babkės: ,eiti ir pirkti,nors...
Yra Lietuvoje keletą firmų kurios užsiima medžio-metalo įrankių prekyba,servisu. Turiu jos "navarotnų" įrengimų galandimui,pagaląstu ir "mora" sferinius peilius, tik vienintelis trūkumas,hobis pas galanditojus ne poledinė žūklė, jei būtų kitaip,tai tikrai žinočiau ar būčiau girdėjęs.
Nešokiravo tas "moros" atsisukęs varžtelis, nedingo noras įsigyti grąžtą, bet jei nerasiu kas galanda :-niak' tai ir toliau suksiu "pyterską"
Draugas minėjo, jog kažkur Kaune galanda - bandysiu pasiaiškinti rimčiau, jeigu pasitvirtins - parašysiu čia kontaktus. Naujus peilius jau turiu, kadangi labai skubiai reikėjo, ant nosies kabojo varžybos. Mokėjau 63 Lt - nėra jau tiek daug kai pagalvoji. Užtat du metus atidrožiau tiek savo malonumui, tiek varžybose ir neturiu jokių pretenzijų ;uolrait
 #251483   Tadass
 25 Sau 2011 20:11
Skumbrotas rašė:.........
del moros galvu kaip komplektuojanciu - vis delto abejoju ar neuzprotestuotu tokio dalyko. Manau, kad ta galva yra pardavinejama, kad vartotojai galetu pasikeisti, o ne kad kas nors naudotu kaip komplektuojancia dali (nors abiem atvejais Mora gamykla uzdirba :roll: ) Tas pats butu jei pvz LADA, be leidimo, savo dizaine ir gamyboje panaudotu BMW priekinius/galinius zibintus, groteles (juk galima ju nusipirkti kaip atsarginiu daliu :lol: ) Grazto galva tinkanti TIK vienam konkreciam graztui nera kazkoks standartinis varztelis ar fyderio galune.
Na sita visa reikala reiketu su teisininkais prasikonsultuoti. Arba pardavineti grazta be galvos, kuria vartotojas pats gales nusipirkti :-D
 #251561   Kleckas1978
 25 Sau 2011 23:13
Klaipedos KOTE galanda ir moru peilius - siandien kaip tik kalbejau su tuo vaikinuku - sake jei peiliai nebuna beviltiskai suvaryti - imanoma pagalasti - sake 15-20 lt galandimas kainuoja ;-)
 #251563   HIPIS
 25 Sau 2011 23:35
Pats sau ir draugam virs 10 metu..gal ir 15...galandu sferinius..
Tiesiog kai i lietuva ivaziavo pirmi Moros, peiliu kelis metus gaut buvo... :-niak'
Zodziu emiau galas ir viskas :gutgut ..ir hebra nesiskundzia, gaudo su mano galastais iki siol..
Raso.. kalba.. apie kampo atitaikymo negalejima, negalejima pagalas ir ttt...fignia visa tai..
Tai aktualu po kokio 5 galandimo, kai visai viska dudrocini..ir viskas uzsiapvalina..
O taip...
Imi peiliuka..im poliravimo elektrini diska -tekela, slifuokli, poliruokli ar kaip ten...tepi zalia poliravimo pasta..ir is vidines puses perleidi per poliruojanti pavirsiu..kol ima nuo rankos plaukus skust, vos palietus..
Ir greziam, vargo nematom.. :ruko
 #251619   Antas
 26 Sau 2011 12:52
Tironas rašė:nova system manau turi kruva patentu, kuriu kopijuot tikrai niekas neleis naudoti xaliavai.
jei del gbrangia galva ant pigaus sneko ir lievos rankanos tai kaionau bus nepakankamai maza , o prekine isvaizda jau abejotina. juk neidesi brangaus variklio i lada .

bet jus stenkites, darykit. malaciai
tai imesk nors pora patentu :-D :-D ar zinai nors kaip jie atrodo :-D ir kas yra patentuojama :-D
 #251776   rolandas99
 26 Sau 2011 21:47
[quote="Kleckas1978"]sake jei peiliai nebuna beviltiskai suvaryti

[quote="HIPIS"]
Tai aktualu po kokio 5 galandimo, kai visai viska dudrocini..ir viskas uzsiapvalina..

Tai va čia ir yra visi "pikai". Nėra Lietuvoje,kas pagaląstu sferinius peilius.
 #251812   vava
 26 Sau 2011 22:39
o jei tiksliau. nes idomi info, kas kokybiskai daro tokius darbus.
aisku, man aktualiausia Vilnius :)
 #251832   rolandas99
 26 Sau 2011 23:27
Čia tikriausiai Tironas mane ant "muškės" ima, anksčiau rašiau,kad pirksiu morą grąžtą jei žinosiu kas galanda sferinius peilius :grin: .
 #251865   Tironas
 27 Sau 2011 07:51
zmogau, jau sitoi temoi 2 kartus rasiau kas galanda :)
 #251880   Rapalas
 27 Sau 2011 09:19
http://ulovistaya.ru/1474.html

Naujas rusų grąžtas, gal ir nenaujas, bet kita spalva, kitas tvirtinimas sujungimo, kitokie peiliai, bet rankenos tos pacios, naujas gražtas o jau jos išsisketusios, pasididinkit foto. Manau brangesnis jis už barnaula bet bus tas pats š*
 #251935   Vylukas
 27 Sau 2011 12:50
Tie peiliai tinka ir barnaului.Tik Lietuvoj,kiek suprantu,jų nėra.Latvijos e-prekyboje mačiau.Reikės kada prie progos,ten būnant, paieškoti.Kaina panaši,kaip ir kitų rusiškų.
 #252266   fanatikas
 28 Sau 2011 16:25
ka galit patart esu dideles zuvies fanatikas.isigyjau barnaulo grasta 18cm. tai atlaike 2 men.nebegrezia,nors peiliai astrus.norisi kasko stipresnio kad greztu ir slapiaim ir kietam ledui.mazesnis diametras kaip 15cm. nedomina.
 #252710   crazypapa
 30 Sau 2011 23:59
Turiu kazkoki ledo grazta net nzn kaip vadinasi pirkau pries 3m atrodo melynas su raudonom rankenom tai pardoj teiravausi tai man sake kad gali buti vos ne kiniskas peiliukai tai tokie uzapvalinti, tai patykekit keiksmazodis ne graztas nesvarbu nauji peiliukai ar seni niekuom nesiskyria grezimas jei ledas 30cm tai 2 eketes uzsiknystum grezti :DDD o va pazystamas nusipirko barnaulo 130 tai patyket negalejau kaip jis puikiai grezia net ax..jel to zodzio prasme :D Tai zinokyt nesu as kazkoks turtuolis ir reklamu visokiu auka tai kad siai dienai mano FAVORYTAS yra BARNAULO graztas kainaves 90lt ir jokio vargo su juo nematau lakstydamas ir grezinedamas :)

P.S. koks tu vyras jei negali pasinesioti 3kg nesveriancio grazto

Re:

#252711   crazypapa
 31 Sau 2011 00:04
žVYNAS rašė:As siuo atveju galiu pasakyt tik tiek "Akys bijo - rankos padaro"nieko nera neimanomo, garantuoju, kad patys svedai kurdami peilius ir negalvojo, kad kazkoks tulas rusas ar lietuvis dar sugalvotu juos galast, jiems bepigu o va mazesnes pajamas gaunanciam ir geresni daikta norejusiam isigyt zmogeliui tai tikrai nemazi pinigeliai, tuo labiau, kad ir per sezona intensiviau pazvejojus galima sudrozti ir trys poras peiliu taip ir atsiranda visokiu mitu paneigimai, tipo jie negalandami, nes mes tokie isradingi todel, kad gyvenimas privercia, as niekam nieko neirodinesiu, tik pasikartosiu, man juos galanda ir as esu labai patenkintas, netodel as juos galandu, kad nebegaliu nusipirkt naujo peiliu komplekto o todel, kad ilgai ir normaliai galasti peiliai laiko, kalbu cia is asmenines praktikos ir patirties ;-)

Paveikslėlis

cia turetu matytis, kad pagalasti ir vel uzdrozti peiliai
pas mane tokie peiliukai ant grazto tai nzn nauji ir seni tas pats ssss :(
 #252729   Bratka
 31 Sau 2011 09:31
crazypapa rašė:Turiu kazkoki ledo grazta net nzn kaip vadinasi pirkau pries 3m atrodo melynas su raudonom rankenom tai pardoj teiravausi tai man sake kad gali buti vos ne kiniskas peiliukai tai tokie uzapvalinti, tai patykekit keiksmazodis ne graztas nesvarbu nauji peiliukai ar seni niekuom nesiskyria grezimas jei ledas 30cm tai 2 eketes uzsiknystum grezti :DDD o va pazystamas nusipirko barnaulo 130 tai patyket negalejau kaip jis puikiai grezia net ax..jel to zodzio prasme :D Tai zinokyt nesu as kazkoks turtuolis ir reklamu visokiu auka tai kad siai dienai mano FAVORYTAS yra BARNAULO graztas kainaves 90lt ir jokio vargo su juo nematau lakstydamas ir grezinedamas :)

P.S. koks tu vyras jei negali pasinesioti 3kg nesveriancio grazto
KOks tu vyras jei su savo senuoju nesugebi dvieju ekeciu isgrezti :?:
 #254407   Rapalas
 07 Vas 2011 10:37
Vakar buvau ant elektrėnų marių ir išvykstant padarėm varžybėles grežimo, dalyviai barnaulas 130, rapala 135 ir mora spiralen berots irgi 130. Tai va grečiausiai pragrežė barnaulas, sekantis mora trečias rapala. Bet barnaulas grežia sunkiau. Ledas buvo sausas, visu svorio kategorija labai panaši. Tik barnaulas jau kraiposi i visas puses, tai grežti su tokiu malonumo 0.
 #254510   Jurginas
 07 Vas 2011 18:44
Rapalas rašė:Vakar buvau ant elektrėnų marių ir išvykstant padarėm varžybėles grežimo, dalyviai barnaulas 130, rapala 135 ir mora spiralen berots irgi 130. Tai va grečiausiai pragrežė barnaulas, sekantis mora trečias rapala. Bet barnaulas grežia sunkiau. Ledas buvo sausas, visu svorio kategorija labai panaši. Tik barnaulas jau kraiposi i visas puses, tai grežti su tokiu malonumo 0.
Reikia daryt kas bent 10 ekečių iškart išgręš :)
 #255939   fanatikas
 13 Vas 2011 19:00
norejau paklaust kuris grastas geresnis- mora ar rapala.
 #255941   Vegys
 13 Vas 2011 19:01
Mercedes ar BMW ? Kalbėk apie modelius, o ne apie firmas :)
 #255950   Vegys
 13 Vas 2011 19:08
Nemanau, kad ginčai blogai. Blogai, kai žmonės užsiciklina "xxx geriausias, nes aš tokį naudoju", nepateigdami jokių argumentų.
Aš manau kiekvienas grąžtas geras - tik reik atsirinkt kuris kuriam geresnis. Nesiginčiju pvz kad gera Mora ar Rapalos patogesni už rusiškus. Ale vėlgi - jei esi sėslus žvejas ir gręži 10-20 na max 50 ekečių per žūklę - ar verta pirkt už 500 lt grąžtą, kai su rusišku tokį kiekį ekečių lengvai išgręši ? Apie karšių žvejus iš vis nėr net kalbos - jiems ir peikena tiktų :) Daug ekečių gi negrežiama (daugumu atvejų).
 #255957   fanatikas
 13 Vas 2011 19:20
bmv ir mersas? man labiau patinka bmv.o tiksliau 15cm.skersmens grastas.tai koks tas geriausias.pastaba;nesuprantu ko naujas temos lievos.kad kupiskis- siet tai as is pa utenas.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė