Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #252848   Rafal
 31 Sau 2011 18:51
Taip, atsiprasau :oops: Ten ne dorado tik kibo jis prie dorado :lol: ir is karto ne paziurejau i ipakavima gerai.Taip ten goldy fighter upetakio spalvinimas.
 #252862   Donasssss
 31 Sau 2011 19:53
o kas girdeti apie aises malkas tas kur 80-100gr. konkreciau baltas raudongalvis?
 #254532   Vitolis
 07 Vas 2011 20:59
Baisiai knieti isigyt Megabasso Baby Griffon Zero. Shapalieciams. Koki spalvinima pasirinkt?
 #254561   SauliusM
 07 Vas 2011 22:24
Vitolis rašė:Baisiai knieti isigyt Megabasso Baby Griffon Zero. Shapalieciams. Koki spalvinima pasirinkt?
imk baby griffon bet ne zero. spalva man kolkas labiausiai teisinos NC Kinkuro, bet paskutiniji mekniecas geras nurove ir nebegaunu tokio niekur 'viarkt
 #254565   SauliusM
 07 Vas 2011 22:31
Jurginas rašė:
Vitolis rašė:Baisiai knieti isigyt Megabasso Baby Griffon Zero. Shapalieciams. Koki spalvinima pasirinkt?
Kad gi kainos jų bedieviškos tų megabesų... Ir tikrai jie nėra geresni dvigubai/trigubai negu dvigubai/trigubai pigesni buobleriai. imho
yra tu megabassu irgi visokiu. vieni taip sau, nu dirba normaliai ale nieko blatno, kad tokius pinigus uz juos moket, kaip kad prasoma. bet yra ir tokiu, uz kuriuos tikrai negaila man ta piniga sumoket, nes dirba.
is tokiu darbiniu tai galiu paminet:
baby griffon
live x-smolt
x-80
bet aisku reik su tais vobleriais susikalbet. su x-80 gera pusmeti kankinaus, kol supratau ir atradau sau as ta vobleri.
o va su vision 110 ir 95 katruos visai baisiausiai ir labiausiai giria tai as taip ir nesusikalbejau. nu kazka kazkiek pagavau, bet tikrai nieko ispudingo, kad tokius pinigus uz juos moket. aisku, gal dar pusmeti pasitampes ir su sitais buciau susikalbejes, bet jau kantrybes tampytis pritruko. vobleris ne zmona gi, gali ir pasikeist nesunkiai, kai atsibosta :-D
 #254583   Vitolis
 07 Vas 2011 23:48
Dekui uz info Sauliau. Bandysiu gal su sukalbamesniais ir pigesniais :-D O tie, tegu palauks kol kas :-D
 #254796   Evaldas Z
 08 Vas 2011 16:51
jeigu upetakiams nepatiks, tai sapalams ar eseriams sueis. geras voblikas :gutgut sito spalvinimo ir man reiktu prigriebt i kolekcija. kur emei, jei ne paslaptis ?
 #254972   Evaldas Z
 09 Vas 2011 09:36
SauliusM rašė:yra tu megabassu irgi visokiu.
renkuosi nedideliu upiu lydekaitem voblika. gyliai iki 1.5m max. lydes 1-1.5kg. zukles budas, nu toks savotiskas pravedimas, greitejantis patempimas pries srove (ne kapojimas) su pauzem ar net su atleidimu pasroviui, svelnus, flegmatiskas tvicas.
domina:
"x-80" realus darbinis gylis ir darbas
"x-70" realus darbinis gylis (raso 0.7m, kazkur kazkas rase 0.3-0.6m) ir darbas (girdejau, kad prastai metasi, bet man tai nelabai aktualu)
"step cat" realus darbinis gylis ir darbas (ar nenuluzta tas pelekiukas, jeigu nuluzta - ar pasikeicia vobliko zaidimas).
 #255032   SauliusM
 09 Vas 2011 10:50
Evaldas Z rašė:
SauliusM rašė:yra tu megabassu irgi visokiu.
renkuosi nedideliu upiu lydekaitem voblika. gyliai iki 1.5m max. lydes 1-1.5kg. zukles budas, nu toks savotiskas pravedimas, greitejantis patempimas pries srove (ne kapojimas) su pauzem ar net su atleidimu pasroviui, svelnus, flegmatiskas tvicas.
domina:
"x-80" realus darbinis gylis ir darbas
"x-70" realus darbinis gylis (raso 0.7m, kazkur kazkas rase 0.3-0.6m) ir darbas (girdejau, kad prastai metasi, bet man tai nelabai aktualu)
"step cat" realus darbinis gylis ir darbas (ar nenuluzta tas pelekiukas, jeigu nuluzta - ar pasikeicia vobliko zaidimas).
Tam kam parasei tai vienareiksmiskai imciau x-80. jis dirba ~ metro gylyje. nu plius minus kelesdesimt cm ziurint kaip trauksi. tvicinasi irgi graziai. priedo jis yra toks saldus viduriukas tarp minoskes ir cranko (tiksliau shado). toks tvicinginis shadukas ir upiu (ypac Nemune as gaudau su juo) lydekom tas labai patinka. priedo uzmetimas jo labai geras, visokie juozo magnetikai gali tyliai parukyt kampe.
cia dar sitie dedes apie ji raso:
http://www.tackletour.com/reviewmbtrickdarter.html

x-70 man nepatiko nes yra labai lengvutis kaip pagal savo dydi ir dirba gerokai sekliau nei x-80. labiau eserinis sakyciau vobleriuks kai toli mest nereik. gal kokiem upetakiam dar tiktu.

step cat dirba giliau biski uz x-70 bet sekliau uz x-80. pelekiukas tikrai nenuluzta, padarytas kokybiskai. uzsimeta irgi gerai. bet man nepatiko kaip jis tvicinasi. kadangi as turiu juozo quiet wave 100 kuri labai megstu ir kuris labai gerai tvicinas, tai brangesnio ir ne taip gerai besitvicinancio panasiu gabaritu stepcat man nereik.
sitie dedes apie ji irgi raso:
http://www.tackletour.com/reviewmbstepcat.html

gal padejau...
 #255076   Evaldas Z
 09 Vas 2011 12:53
kazkas aiskeja. tik kad tikras tvicas man nera pirmoj vietoj siuo atveju. X-70 atmetu ( ir pradzioj del jo abejojau). liko step cat ir X-80. step cat'o spalvu gama platesne ten kur ziurejau, nerimo gylis irgi turbut priimtinesnis. nors, jeigu zaidziu flegmatiskai, tai gal X-80 max 1m tenunertu... nu nzn... va, pridedu schemute, kaip turetu dirbt voblikas.
Paveikslėlis
tu, Sauliau, labiau akcentavai "A" varianta, o man reiktu labiau kazko panasaus i "B".
 #255111   Edga
 09 Vas 2011 15:38
to Evaldas Z as sita paemiau klp hobio centre po 25 lt. nepigus zaisliukas :-) dekui uz atsiliepimus reiskia neprasoviau
 #255189   SauliusM
 09 Vas 2011 21:07
Evaldas Z rašė:tu, Sauliau, labiau akcentavai "A" varianta, o man reiktu labiau kazko panasaus i "B".
gal tu turi kazkokiu komentaru savo schemutei? nes as tai nelabai vrubilsa ka tos sinusoides ten simbolizuoja. nu aisku graziai kazkoks meninyks papeckiojo. bet kuom tai pasireiskia realybej? :roll:
 #255249   cesius
 10 Vas 2011 09:23
tie breziniai vejai, A visada bus suspendingas, B bus letai kylantis ir siubuojantis vobliks :!:
 #255258   Evaldas Z
 10 Vas 2011 09:46
SauliusM rašė: nu aisku graziai kazkoks meninyks papeckiojo. bet kuom tai pasireiskia realybej? :roll:
nu gal ir prie meno kiek esu... :oops: "A" pavaizduota normalus tvichas, kai voblikas metos i sonus nevibruodamas, "B" pavaizduota kai voblikas isjudinamas greitejanciu patempimu, kurio metu, nuo didejancios tempimo jegos proporcingai dideja jo judesiu amplitude.
cesius rašė:tie breziniai vejai, A visada bus suspendingas, B bus letai kylantis ir siubuojantis vobliks :!:
gal ir vejai, bet kazkaip reik gaut teoriniu ziniu, kurias galima butu praktikoj taikyt. be to,pvz., squad minnow ir tvichinas neblogai (mano akim) ir atlieka mano norima funkcija ("B" schema), nors yra ne letai kylantis o sp. o del vobleriu darbo, tai as iki siol kazkaip maniau, kad visos vibracijos, metymasis i sonus ir pan. priklauso nuo liezuvelio formos, dydzio bei istatymo kampo, nuo pacio vobliko formos, o ne nuo jo pludrumo parametru... ale kai vejai galvoj, tai taip ir gaunas.
 #255260   cesius
 10 Vas 2011 09:57
Dar neismaste gamintojai tokio vobliko kuris atliktu b funkcija, ja turi isgaut pac zvejys kotu :ks>
 #255267   Evaldas Z
 10 Vas 2011 10:10
nu dar tiek suprantu. gi rasiau, kokiu budu isjudinu jackal'o minoske. bet vieni voblikai yra labiau tvicui, kiti dar ir gan rysku savo zaidima turi, va ir bandau aiskintis, kuris is minetu megabass'u man tiktu. panarsius net'e ir filmukus paziurejus, tai x-80 arciausiai to, ko reikia.
 #255452   SauliusM
 10 Vas 2011 20:26
gal baikite vartot pigius narkotikus o tai tuoj dar netokiu istoriju sukursite...
:roll:
 #255485   piatras
 11 Vas 2011 01:52
PaveikslėlisSauliau, išgavus variantą "C" vobleris jau visam laikui liktų naujas ir nesubraižytas (nesučiumpamas)...Paveikslėlis, o jei rimtai tai tokį "Ą" puikiai atlieka flatrapas ar vulgarus strikepro... Paveikslėlis
 #255672   SauliusM
 11 Vas 2011 20:37
flatrapo nebandziau, o strike pro jokiu panasios formos man uz akies net uzkliuve nebuvo kazkaip...
:roll:
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė