Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #262626   Ovkas
 06 Kov 2011 13:08
Bandžiau :ruko ,
bet konkrečiai Shad modeliuko vat niekur ir nėra :-ug
Ten to spalvų keitimo tai nelabai matosi natūroj :lol:
Įdomu valgytu lydžiai :roll: ar basam orientuoti anie yra '''bum

Vitolis rašė:
Ovkas rašė::/braj; Noriu paklausti ligonių ar bandėt kas natūroj kaip dirba tie Yo-Zuri Sashimi ?
Konkrečiai modeliukas Sashimi Shad mane gundo :oops:
O cia nebandei ilyst?http://www.youtube.com/watch?v=FJgWruhB ... re=related
 #262736   blight
 06 Kov 2011 21:47
salatis11 rašė:Norėčiau paklausti kaip yo-zuri rattlin variantai..... Ar Lietuvos sąlygomis verti dėmesio?
Po vieną gal ir verta turėt (juolab jei už tokią kainą), bet kažkuo įpatingi tikrai nėra... Turiu Hardcore Drum, dirba atrodo grąžiai, gal pora peiliukų bus saskaitoj, bet aš kažkaip iš vis labai retai Rattlinus kabinu, nebent kai visai nieks nekimba :roll:
 #262758   blight
 06 Kov 2011 22:37
Čia ne džerkas, bet va kokie žiedukai turėtų būt ant džerkų ir rimtų velkinių voblerių ::liux
Paveikslėlis
Gavau dovanų Rapalos X-Rap Jointed Shad (13 cm) ir labai nustebau pamatęs ne "split", o "welded" ring. Gal Rapala jau į didesnio kalibro pradės visur tokius dėt? Iš mano visų pirktų voblerių/džerkų dar nei vieno tokio nepapuolė :roll:
PS. Nors galvoju, gal visai pavyks juo ir padžerkaut, mėginsim. Kas nors tokį jau prašnekinęs?
 #262826   SauliusM
 07 Kov 2011 10:41
rapala magnumai skestantys su tokiais ziedais, bent jau didieji.
 #262828   Vegys
 07 Kov 2011 10:45
Ne tik didieji. Mano gal 11 cm, žiedas toks pat. Senas tas vobleris, link 20 m, o kaip neatidaręs aš jo taip neatidaręs :( (pats kaltas nes negaudau)
 #262935   Ignelis
 07 Kov 2011 15:11
o kuom tas ziedas tox ypatingas? del to kad vienalytis, trbut stipresnis ir galingu valu kelma bus galima nuo dugno pakelti..? :) as seip kazkas ko nesuprantu?
 #263007   blight
 07 Kov 2011 17:27
Pats ir atsakei :-D :
Ignelis rašė:del to kad vienalytis, trbut stipresnis ir galingu valu kelma bus galima nuo dugno pakelti..? :)
 #263015   Gdainius
 07 Kov 2011 17:43
blight rašė:Pats ir atsakei :-D :
Ignelis rašė:del to kad vienalytis, trbut stipresnis ir galingu valu kelma bus galima nuo dugno pakelti..? :)
O ar kam nors buvo išsitiesinęs žiedelis?Man dar ne, visad plyšta valas :roll:
 #263018   SauliusM
 07 Kov 2011 17:53
smarkiai deformavesis buvo, issitieses ne...
 #263026   blight
 07 Kov 2011 18:13
Gdainius rašė:O ar kam nors buvo išsitiesinęs žiedelis?Man dar ne, visad plyšta valas :roll:
Buvo keletą kartų... kai roviau iš kelmo su atkabekliu. Išsitiesino ties kabliu, palikdamas jį rūdyti :-D Bet šiuo atveju nelaikau kaip minuso - būtų neisšsitiesinęs, tai gal būčiau visai neištraukęs :lol:
Jei rimtai, dėl voblerių nematau blogybės, bet šiaip džerkams manau ant nosies dėt jį nėra labai tinkamas dalykas, visgi smūgiai jam tenka nemaži :roll: Bet čia tik iš teorinės pusės pamąstymai, gal tiesiog pačiam ramiau :roll:
 #263038   Gdainius
 07 Kov 2011 19:15
SauliusM rašė:smarkiai deformavesis buvo, issitieses ne...

Tada kyla klausimas kam to reikia?
 #263098   SauliusM
 07 Kov 2011 21:40
Gdainius rašė:
SauliusM rašė:smarkiai deformavesis buvo, issitieses ne...

Tada kyla klausimas kam to reikia?
nu as tai tokius ziedelius naudoju kartais, bet ne del laikymo, o tais atvejais, kai tiesiai prie ano vala pririst nori. nes prie to kur susuktas kaip spyruokle tai vala tiesiai rist nekazkas...
 #263112   Jurginas
 07 Kov 2011 22:26
Ignelis rašė:o kuom tas ziedas tox ypatingas? del to kad vienalytis, trbut stipresnis ir galingu valu kelma bus galima nuo dugno pakelti..? :) as seip kazkas ko nesuprantu?
Man buvo, kad traukiant 3kg + lydeką, karabinas kažkokiu būdu sugebėjo įsispraust į kibs vartiklės žiedelį. Lydeką išpompavus paviršiun galutinai išsprūdo iš žiedelio. Nu o kas po to buvo, jau pats supranti.
 #263209   pasminde
 08 Kov 2011 11:40
Reikia su zuvim pazaist , pavargint ir ji pati i kranta parplauks. Dar neteko nei vieno istiesinto ziedelio matit o kabliu tiesiu dauk maciau , kokius ten kelmus i kranta velkat ?
 #263237   Vitolis
 08 Kov 2011 13:37
Na malkas tasyt, tai gal ir aktualu tokie ziedeliai. Per mano trumputi :-D zvejybini gyvenimeli, dar nebuvo, kad ziedelis ishsitiesintu ar del jo kas nutiktu. Tik reik dabot, kokia jo bukle priesh zvejyba. Radot problema blyn.
 #263307   Ignelis
 08 Kov 2011 16:10
pasminde rašė:Reikia su zuvim pazaist , pavargint ir ji pati i kranta parplauks. Dar neteko nei vieno istiesinto ziedelio matit o kabliu tiesiu dauk maciau , kokius ten kelmus i kranta velkat ?
ziedeliu ishsitiesinimo priezastis buna netik kuomet perjega lupi nevargindamas, bet ir tuomet kai gaudai apzelusiose vietose, ir geras lydys vala apsuka apie lelijas ir trukteli..., savo didziausia lydeka kai istraukiau po tokios leliju "sienapjutes" tj vieno trisakio net burnoj neberadau, vienas ant snargliu jau laikesi, o prikabinimo ziedas ovalus... ;-) nu bet tiesa ir voblikas uz 5litus buvo :lol: kuri dar dabar turiu, sp ir sarikiukai ir tvicinas dobrej ... :gutgut ;uolrait Paveikslėlis
 #263708   Vitolis
 09 Kov 2011 20:51
zacis rašė:Vaziavom is forumiecio Voblis "amnestuot" rites, nu tai kaip nenusipirksi "bezdiluskiu" tuo paciu :v-ar , nors ir taip pilnos dezutes :roll: , reik apeit ratu parduotuves :evil:
Paveikslėlis
O tai gal da ir dezes pilnos :-D Va toki Gagaguncika virshutini ir ashen pajamciau :grin: Gredi Gucus turiu tuos spalvinimus. Paskutinius 2 perjemiau ish DainiausM. Lyg ir da nemaudyti pas ji buvo. Viskas. Daugiau kol kas vobliku N E B E P E R K U :-D Pirma tuos reik insiulyt kad rytu. Po to atsirinkt, dali ishleist uzkuriom :-D kita dali padovanot jauniem zvejam, ir vel ish pradziu???? :e:e A ku daryt, jei vaistu nuo to ner :-D
 #263791   SauliusM
 10 Kov 2011 10:18
o dar sako pencinykai blogai gyvena Lietuvoj. blin dezem LC ir pontoono prikaupes. ne kad kaip visi pencinykai issikeptu blyno ir eitu miaksru gaudyt kota lazdyno krume issikirtes :lol:
 #263808   Xrapas
 10 Kov 2011 11:01
Vitolis rašė:...Viskas. Daugiau kol kas vobliku N E B E P E R K U ...
Na na...turbūt lengviau mest rūkyt :evil: :-D
 #263858   Ovkas
 10 Kov 2011 14:55
;-var-var. Po kiek kaštavo ?

zacis rašė:Vaziavom is forumiecio Voblis "amnestuot" rites, nu tai kaip nenusipirksi "bezdiluskiu" tuo paciu :v-ar , nors ir taip pilnos dezutes :roll: , reik apeit ratu parduotuves :evil:
Paveikslėlis
 #263886   Vitolis
 10 Kov 2011 17:53
Xrapas rašė:
Vitolis rašė:...Viskas. Daugiau kol kas vobliku N E B E P E R K U ...
Na na...turbūt lengviau mest rūkyt :evil: :-D
Gintai nenarvuok '''bum
Tiesa, turiu klausimuks.
Ar visad naudojat ziedeli, jei jis yr ant voblerio? O gal kai kas specialnai ji nukabinat? Ir pavadi montuojat tiesiog i kilpa? Jei taip, tai kodel? Del to, kad jis pakeistu voblerio darba shiek tiek, ar kad dalinai pasunkintu ar palengvintu ji??
Jei jis yra, ash niekad jo nenuimineju. O jus? :)
 #263890   Vegys
 10 Kov 2011 18:03
Skirtumo nepastebėjau. Seniau nuimdavau, dabar dažniausiai nebe. "Rišu" per karabiną (kalbant apie upėtakinius masalus).
 #263899   SauliusM
 10 Kov 2011 18:26
beveik visada nuimu ta ziedeli, jei nepatingiu aisku, kaip kartais buna su naujais voblikais.
nes mano supratimu visi bereikalingi komponentai yra bereikalingi. Tai kam ju reik isvis tada.
o del kazko apciopiamo darbo pasikeitimo tai cia matyt tik patiem maziesiem upetakiniam vobleriam tas ziedukas itakos gali turet.
 #263903   Liudovik
 10 Kov 2011 18:33
Gal kas jau esate isbande tuos Megabass'us su judanciais liezuveliais, ta prasme, metant juos jie yra vienoje pozicijoje, o jau numetus i vandeni ir pradejus traukti jie pasvyra zemyn. Rasoma, jog metant(kai liezuvelis lekscioje pozicijoje) vobleris skrieja toliau, nes mazesnis oro pasipriesinimas, kokie atsiliepimai :?: :v-ar
 #263907   Vitolis
 10 Kov 2011 18:39
Vegys rašė:Skirtumo nepastebėjau. Seniau nuimdavau, dabar dažniausiai nebe. "Rišu" per karabiną (kalbant apie upėtakinius masalus).
Jei dedu trumputi pavadeli ish stygos (gaudnt esherius, shapalus), nededu jokio karabino. O Upetakiaujant, pavadzio nenaudoju visai.Tada dedu nedideli segtuka musgaudini. Jei sukre, nu aishku... Retas atvejis tuose upeliuose lydokas.Kliuviniuose daugiau palieku... :-D
SauliusM rašė:beveik visada nuimu ta ziedeli, jei nepatingiu aisku, kaip kartais buna su naujais voblikais.
nes mano supratimu visi bereikalingi komponentai yra bereikalingi. Tai kam ju reik isvis tada.
o del kazko apciopiamo darbo pasikeitimo tai cia matyt tik patiem maziesiem upetakiniam vobleriam tas ziedukas itakos gali turet.
Na kad visai bereikalingi, tai ka ash zinau... negi gamintojai visai buki. Nedetu ir jie. Vat man ir ydomu. Jei deda, vadinasi gal reikia. Taciau kaip ir tu Sauliau, ash nepastebejau didesnio pasikeitimo nei su, nei be :-D
 #263922   iusegun
 10 Kov 2011 19:18
tie papildomi ziedeliai nuo japonu gerai sueina pigiems voblikams (arba samadielkoms) kai yra keiciami kabliai pakeiciami ir ziedeliai. nes pas pigiuosius buna prastos kokybes - minksti, blizgantys, kartais netinkamo diametro. tai va ten as juos ir sunaudoju. nes kazkaip pirkti kokybisku nelabai ir radau. gal kas zino kur ju rasti (pvz. owner)?
 #263924   henyte
 10 Kov 2011 19:37
Vitolis rašė:Na kad visai bereikalingi, tai ka ash zinau... negi gamintojai visai buki. Nedetu ir jie. Vat man ir ydomu. Jei deda, vadinasi gal reikia. Taciau kaip ir tu Sauliau, ash nepastebejau didesnio pasikeitimo nei su, nei be :-D
Kiek zinau gamintojas juos deda tik, kad valo aklinai neuzverstum ant voblerio kilpos ( tipo prarastum vobleriui pritaikyta zaidima )... Kas bijo segtuku tik tam jie reikalingi :grin: ...
 #263926   Vegys
 10 Kov 2011 19:39
Vitolis rašė:
Vegys rašė:"Rišu" per karabiną (kalbant apie upėtakinius masalus).
O Upetakiaujant, pavadzio nenaudoju visai
Tai pavadžio ir aš nenaudoju. Turėjau omenyje segtuką.
iusegun rašė:tie papildomi ziedeliai nuo japonu gerai sueina pigiems voblikams (arba samadielkoms) kai yra keiciami kabliai pakeiciami ir ziedeliai. nes pas pigiuosius buna prastos kokybes - minksti, blizgantys, kartais netinkamo diametro.
Gal ir reiktų keist, ale dažniausiai patingiu ... :oops: Kablys atlenktas ne vienas, o va dėl žiedelio masalų dar nepraradau ... Greičiau jau valas trūksta.
henyte rašė:Kiek zinau gamintojas juos deda tik, kad valo aklinai neuzverstum ant voblerio kilpos ( tipo prarastum vobleriui pritaikyta zaidima )... Kas bijo segtuku tik tam jie reikalingi :grin: ...
Neišsivaizduoju kaip ant žiedelio rišt "aklinai" :roll: Juk prie žiedelio nepririši kaip prie kabliuko (nemoku ?). Jei jau be segtuko - tada rapalos mazgu ...
 #263928   henyte
 10 Kov 2011 19:47
Vegys rašė:Neišsivaizduoju kaip ant žiedelio rišt "aklinai" :roll: Juk prie žiedelio nepririši kaip prie kabliuko (nemoku ?). Jei jau be segtuko - tada rapalos mazgu ...
Prie kilpos voblerio, ne prie ziedelio... Ka ten moket :roll: , palomaras ar paprastas dvigubas mazgas... O rapalos mazgas tam ir skirtas jei nera ziedelio ar segtuko...
 #263930   Vegys
 10 Kov 2011 19:50
Kalbėjau ne apie rišimą prie kilpos, o prie žiedelio. Pabandyk aklinai užrišt prie žiedelio - man nesiseka. :e:e
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė