Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#26480   Vitolis
 15 Kov 2007 21:01
Vital,
Turiu progos nupirkt Yo-zuri voblikus. Noriu patarimo kurie topiniai. Ar siaip neblogus rezultatus galima isgauti. Kokiu spalvu geriausi? Sios firmos dar neturiu nei vieno, nors su UL zvejoju jau senokai, o voblikai mano nemazam arsenale daugiasiai Salmo ar Rapala. Kai padarysiu foto, ka turiu arsenale, pasistengsiu permesti bendram ivertinimui.
Yo-ZuriPin'sMin.Fres.F196 50mm M37
Yo-Zuri Pin's Magnet R732 50mm HOAY
Yo-Zuri L Minnow F198 33mm M100
Yo-Zuri ArmsCrankMic F315 50mm GSKM
Yo-Zuri ArmsCrankMic F315 50mm AM
Yo-Zuri ArmsCrankMic F315 50mm OK
Yo-Zuri Sea Fox F754 50mm OK
Yo-Zuri Stoop MR F741 50mm HSYM
Jei galesi, tai pliz.. patark, nes kaip sako sik.... niekas nelaukia ir as galiu ju neberasti kol apsispresiu

#26483   vital (vilnius)
 15 Kov 2007 21:17
Taip pradesim
Sea Fox 50-suspenderis,mano megstamas voblas.Imkit negalvodamas eserei,lideka valgo gerai ;-) Tik reike pravedimo parinkti,po to papasokosiu ;-)
L-minnow33-cia jau vobreris tapusi "klassika",sapalai,eserei ir.tt. nereike labai "mandru" pravedimu
Stoop Mr- irgi imkit
Pins'minnow-nu man jis nelabai patiko :? ,bet zmones gauduo.Tai grinas "tvicinginis" vobleris
Arms-micro-nebandziau bet atselipimai is zmoniu nebluogi :)
Del spalvu tingiu dabar eskuoti kataluoge :neutral: Arba imkit kokies patiks paciam,turesit daugiau pasitikejima isitus masalus.As tai labai megstu "naturalus" :)

#26579   Vitolis
 16 Kov 2007 13:30
Jei turi galvoje dziga su dviem kilpom, tai zymiai geriau pasiteisina, nes masalas mazai priklauso nuo galvutes padeties. Pvz. gaudant (dzigaujant)su poroloninem zuvytem, ar ir guminukais. Svoris nusileidzia ant dugno, o pati primanke lieka kaboti ir vis dar pamazu juda ar leidziasi i dugna nepriklausomo sukabinimo deka. Stai tuo metu neretai ir kliovas. Ypac jo didenybes Starkio. Uztektinai placiai ir jau seniai pas mus irgi taip gaudoma. Tik gal neteko paciam isbandyti? Pabandyk - patiks. Ypatingai geri rezultatai su mikro masalais. Taciau galvutes priversti gamintis patys, nes parduotuvese neteko tokio tipo matyti.

#26583   Vegys
 16 Kov 2007 13:38
Tas pats efektas itariu butu mikrika kabint ant paprasto kabliuko ir uz keliu cm det svinuka - kaip ka kazkurioje vitol berods duotoje nuorodoje buvo pavaizduota.

Del UL kotu - Rovanoj ziurejau yr Sert 1.8 m, 0.5-3 g ismetimo kotuks. Sveria 105 g. Kaina 88 Lt. Siaip gal ir nieko visai :) Nors as iki tiek dar nedaaugau :)

#26597   vital (vilnius)
 16 Kov 2007 14:33
Vitolis
Malonu isgirti kad ne as vienas gaudo su "mikro-ceburaskemis",megstu dar nauduoti mikro-texaso sistemele kur daug zacepu.Foto mano mikrodziginio arsenalo
Paveikslėlis
Paveikslėlis
mikro-texass
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 vital (vilnius). Iš viso redaguota 16 kartus.

#26614   tuomahaukas
 16 Kov 2007 14:57
Čia... eee... čia pradžia ../;nzv :

Paveikslėlis

#26620   vital (vilnius)
 16 Kov 2007 15:02
Cia neuskikabinantis kabliukas liaudei vadinamas "offsetiniu" gauditi kur daug zacepu.Pvzd nauduojamas "Texxaso" sistemoi.tvisteris kabinamas at sito kablio taip(cia pavaizduota su "ceburaska")su "texasu" slivute laisvai slankanti ir "offsetinis" kabliukas
Paveikslėlis

#26644   Xrapas
 16 Kov 2007 15:48
../;nzv ../;nzv ../;nzv
Paveikslėlis
nusimato šioks toks papildymas "grynaveisliais" :roll:

#26720   vital (vilnius)
 17 Kov 2007 07:29
Taip, kam reike "pipisonu" :?: :-D
Zmogus vazioja i Maskva,reike suderinti sarasa :roll: ,kam kuo reike prasau i P.M. rasiti.
Planuojami tokie naujena
Tai "Poonton 21" 40f,demokratiska kaina kaskur 25lt.
Paveikslėlis

#26775   vital (vilnius)
 18 Kov 2007 20:11
Nuoreciau pakalbeti apie valus UL-te :roll: ,naujui ritei jau turiu pintuka,ant kita bugneli galvoju paimti fluorkarbonini vala :roll: Deja su fluorkarboniniai valai praktiskai nekada negaudziau :neutral: Gal kas nuors turi patertes nauduojant fluorkarbonini vala :?:
Butu iduomu isgirti kokies valus nauduosit gaudant su UL sia sezona :?:

#26943   zuviuks
 20 Kov 2007 16:30
vital (vilnius) rašė:Ira gi auksaranku meistru :shock: nu kaip tokie vabala sapalas praleis ;-)
Paveikslėlis
noriu paklausti kuriame straipsnyje radote sita foto, noreciau paskaityti kas apie sivobleri rasoma,
jai galima kokia nuoroda :)

#26945   vital (vilnius)
 20 Kov 2007 16:37
Sito foto radau vienam rusu forume(jau nepamenu kokiam :oops: ),ten buvo tik foto, straipsnio nebuvo jokiu :?

#27102   vital (vilnius)
 23 Kov 2007 17:51
Su mono viskas gerai,o su minkstu pintuku ne visi rites draugauja :neutral:
Pvzd.Pas mane buvo Shimano Technium1000fa tai reikejo nedaeiti iki bugnelio krasto kaskur 1,5mm. ir ziureti kaip uzdarai lankeli kad valas pataikitu ant bugnelio,bet sita problema budavo tik "tvichingojant" ar su popperiu gaudant.Eigu darai atvirksciai tai rite "numeta" pintuko nuo bugnelio ir "barzda.Kazkodel tokie "liga" neserga "Daiwa" rites,o Shimano (iskirus Stella kurie kainuoja$)nelabai draugauja su m.pintuko.Zinokit tai :)Bet mano "Ryobi Zesteris"1000 gerai draugavo su Salmo Elite Braid 0.10,problemu nebuvo :)

#27203   Vitolis
 24 Kov 2007 19:57
Pagaliau atidariau sezona UL. Viename is Aukstaitijos upeliu. Tik gaila kad ne sezonas. Yreminau ir atgal keliavo abu nuostabaus grozio jo didenybes Kirsliai. Pagauti abu tuo paciu vobliku. Vienas-39 cm antras ne ka mazesnis 38,5cm. Tuo paciu isbandziau nauja pintuka. Man patiko. Ir stebuklas, bet si karta nepalaidojau nei vieno vobliko, nors kelis kartus buvau yseges i sakas.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Ryl leksiu i kita upeli. Siandien Upetakio taip ir neteko matyti. Buvo dar vienas tikrai neblogas kliovas, taciau kas ar taip pat kirslys ar Upetakis neaisku. Vanduo skaidrus, neaukstas. Turbut kaip kuriame upelyje. Ryt pabandysiu kitoje Aukstaitijos puseje ir matysim kaip ten vanduo.
Gaila, taciau UL naujo koto taip ir neatveze. Uzsake ir kitoj savaitej parves is Rygos. Isbandziau YO-Zuri voblika, nezinau, taciau man nepatiko jo darbas. Gal per stipri srove. O sis dirbo idealiai.

#27269   Vitolis
 25 Kov 2007 14:15
Taigi, ka tik is vieno upelio Aukstaitijoj. Vanduo normalus. Uztektinai skaidrus. Turejau 4 kliovus ir visus paemiau. :/brazasista ''plot ''plot Tik trofejus atiteko tam paciam upeliui. Man liko nepakartojami ispudziai ir keletas foto.
Paveikslėlis

Mano svajoniu zuvis. Butu zinoma ydomiau susikauti su solidesniu priesininku, taciau malonuma apturejau.

Paveikslėlis

Mane si savaitgali lydejo sekme. Vakar kelis kartus ikabinau voblika i sakas ir nepraradau nei vieno. Siandien jau tris kartus buvau atsisveikines su masalu. Pintukas kelis kartus apsisuko apie saka ties upelio viduriu. Na pamaniau batai. Bet ir siandien lydejo sekme. Nepraradau nei vieno. Kartais per diena prarasdavau iki 4 vobliku. Stebuklas ir tiek. Turbut valas tikrai geras. ''plot

#27280   vital (vilnius)
 25 Kov 2007 17:09
Sandien ir pas mane iduomus dienelis buvo ;-)
Nuo 8- 11v. nuvariau i viena upeliuka netuoli Vilniaus :cool: Vanduo pikilies bet skaidrus,pagavau 3 "nelegalus" visem laisve ir buvo 4tuscius kibimus.Pagavau ant vobleriuko "Tsuribito Baby 30f" ir "MM38f" visi "kislontos" spalvos
Va video,kokybe ziuriu nelabai :evil: per "Yotube" :evil:
http://www.youtube.com/watch?v=JYuFyrYEwJI
foto
Paveikslėlis
Po to atvazivau namo ir kaskur 13v nulekiau i Krizovkes prudus pabanditi sugauti eseriuku .Bet eseriukai man paruode siandien !:fak! Bet per "polaroidus" pamaciau kad mano vobreriuka vejasi raudes :) Aha prikabinau pats mazesnis vobleriuka "Anglers Republik Bug Minnow"20f 2cm. 0.9gr.Pirmas pravedimas bums ira :) po to kaskur dingo.Pamaciau kad nendrese viksta kaskuoks "veiksmas" uzmeciau trupuciuka pajudinau "bums" kaip muse nuime is virsau ;-) Koroce taip pagavau as kaskur apie 7raudes ir viena plotke,o kiek dar buvo nerealizuotu kibimu :roll: :-D Tas atsitikimas mane privede pre to kad jau reike pirkti SuperUL kuoto iki 3-4gr. :roll: :-D

Paveikslėlis

#27286   Denas
 25 Kov 2007 18:18
Pirma blinas nepresvilo :lol: :cool:
Paveikslėlis

#27288   Denas
 25 Kov 2007 18:27
Dar toks laimikis,tik nesmerkit aisku kad buvo paleista atgal ;-)
Paveikslėlis
Jo Vital tvicingu tas vobleris kitaip nedirba beveik :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 Denas. Iš viso redaguota 25 kartus.

#27781   vital (vilnius)
 30 Kov 2007 15:40
Sendien gavau siuntuuka is Japan ;-) Atsiunte pintuka "Unitika" 0,104d. 4lb. 150m. tik 76 lt. ;-) ,rankuose palaikiau "pipec pasaka" :shock: :-D apvali,slidi,diametras labai panasus kaip mono ;-) .Dabar supratau kodel rusai ji tai gire :)
Laimingas kaip dramblis :-D siunta vaziavo 8 dienos :)

Paveikslėlis
Paveikslėlis

#27785   tuomahaukas
 30 Kov 2007 17:43
"maisto papildai" nuo vital:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Porelė nuo Alex "ritmo" (apatinis jau spėjo būt palaidotas ir atpirktas... kartu su auksinuku į kompaniją)
Paveikslėlis

Čia mano metų viltis. Kažkodėl didžiausias tikėjimas būtent šia vobla ("dorado")
Paveikslėlis

#27795   ALEX
 30 Kov 2007 19:09
Sveiki vyrai!
Manau pats laikas reziumoti kalbos apie kainos.
Europije 841 teoriskai gali kainuoti 270 euru, bet bus truputi brangiau 270 x 3.46 = 934.20 lt.
Anglijoje kaina bus ne maziau 270 svaru. 270 x 5.09 = 1374lt.
Nuolaidu, ne duoda ir ten ir ten.
Amerikoje 270 doleriu, na ir + butinas mokestis TAX nuo 6 iki 15% .
Gaunasi 270 + 8%= 291.6 x 2.61 = 761 lt. Kana labai grazi ir ten ir benzinas yra 2 kartus pigesnis.
Pries 3 savaites, man atsiunte is ten vieno spiningo pavyzdi, kuris buvo ivertintas 150 doleriu x 2.61 = 391.5 lt. Transportavimas gavosi labai nebrangus 33 doleriai.
Takso nereikejo moketi, nes spiningas vaziavo is gamyklos.
Gaunasi jau 150+33= 183 doleriu x 2.61 = 469.8 lt, na o toliau ponai Europeciai, stai taip + prie sito muitas 3.7% 469,8 +3.7%= 487.18 lt. + pvm 18% 487.18 +18% = 574.87 lt.
Skirtumas akivaizdus 391.5 ir 574.87 lt.
Eigu pirkti is Amerikos ir is jusu ne paims mokesti TAX, gaunasi stai taip
270 +33 = 303 +3.7% =314.21 + 18%=370.76 x 2.61lt = 967.70lt
Pinigu pavedima as ne skaiciavau-.
Europa- teoriskai, ne maziau - 934.20lt
Anglija - 1374lt.- cia ne tik pinigine uzsikirs!
Amerika - 967.70lt.

Stai va tokia situacija!

#27851   vital (vilnius)
 01 Bal 2007 04:41
Gera naujena UL vobleriuko megejams :!:
Vilniaus parduotuvese pasirodo vobleriukai "MasuMasters" labai daug modeliuku ir spalvu.
Kaina tik iki 23lt :shock:
Ir dar super pintukas UL-ui "SasameSamuline" 0,04.
Skubekit dal kol ira :)

#27870   Vitolis
 01 Bal 2007 14:35
Ka tik nuo upelio. 6 kliovai. Buvau atsivedes iki koju 4. Teko parusyt tiktai du is ju. Visi tokio paties dydzio. Vien zo nedarostki. Taciau Balandzio 1 aja praleidau puikiai. Nors jau niekas neapstume kad ir su voblikais ar pintuku.... :grin: :je-heh
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Trofejai keliavo atgal i sio upelio prieglopsti, man padovanoje atsiminimus. ;-var-var.

Paveikslėlis

#28210   Vitolis
 05 Bal 2007 21:39
Nors gaudau su UL jau senokai, taciau ir as pritariu, kad ezere, kur gylis daugiau kai du metrai, su voblikais beveik negaudau. Ir vien todel, kad su mikrikais ulovas kur kas solidesnis. T.y. eseriai zymiai galingesni. Tiesa sakant didziuosiuose ezeruose praktiskai su voblikais ir negaudziau. Pagrindas -mikro tvisteriukai. Paskutiniu metu naudoju gana dideli tvisteri, tik galvute iki 3 gr. o ant pavadelio auksciau, mikrika ant paprasto kabliuko. Labai gerai pasiteisino Druksiuose, Tauragne ir kituose dideliuose ezeruose. Vobliku stihija Upes, upeliai, karjerai, mazos vandens saugyklos. Pernai padariau atradima. Visa savaitgali vaziavau i Kupiskio marias ir bandziau savo zinomose ir pries keles dienas perspektyviose vietose suvyliot Starki. Ko tik nebandziau -0. 'viarkt Kaip visada turiu su savimi mikrodziga. Pabandau su juo, sakau gal koki eserioka suviliosiu. Ir smugis. :superšokas Negaliu nuo dugno atplest. valas 0,14. neforsuoju. Pagaliau iskilo Starkis. Geras Starkis. Svere apie 2 kg. Ta vakara paemiau dar 3 panasius. :stop-; Bandziau netampyt fortunos uz usu ir pakeiciau iprastu spinu ir masalu. Nieko. Taip kad mikrikai tikrai geras masalas. ;-var-var.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė