Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #248854   mepps
 16 Sau 2011 20:15
uztenka zvejo bilieto.
 #253898   andzej1984
 04 Vas 2011 12:36
sveiki, gal kas zino kaip ten vanduo musu vilnelej??? jauciu mutnas kaip kava
 #255648   Rafal
 11 Vas 2011 18:42
mepps rašė:uztenka zvejo bilieto.
O kiek tas zvejo bilietas kainuos ?
 #255685   vava
 11 Vas 2011 21:48
Rafal, metinis zvejo bilietas kainuoja apie 20 lt.
 #259184   EdgaBoy
 23 Vas 2011 14:49
Sveiki, broliai žvejai, kol, tikiu ne man vienam, visiems ima "lomkės" :-niak' dėl žvejybos mūsų mėstamoje upelėje, tai paidskutuokim.
Nežinau, kaip iš tikrųjų yra, bet laikau save tokiu žveju, kuris dažnai žvejoja Vilnelėje ir gan gerai žinau visus ruožus ir kibias vietas (bent jau man).
Tai va, o diskusijų tema, norėčiau tokią užvesti ar pastebėjote, lyginote, užsirašinėjo gal koks skropus žvejas mūsų tarpe, savo praeitos vasaros (2010 m.) rezultatus ir lygino juos su 2009 metų vasaros rezultatais? Būkštauju, kad mano pastebėjimais pagal žvejybų rezultatus Vilnelėje sumažėjo žuvies ir taip pastebimai. Skaičiau praeitam temos puslapį ar kur, kur kažkas spėja, kad gal elektrikai pasidarbavo.. Nžn, bet gali ir taip būti. Nors kitų parašytuose postuose atsispindi didelis kiekis laimikių, kaip kad rašė "kas trečiu metimu, o didesnėje duobėje 100% kliovas". Žinau šį jausmą, esu taip sėkmingai žvejojęs..bet nea praeitą vasarą. Aišku mano vieno pastebėjimai ir rezultatų palyginimas nėra statistiškai patikimas, nes reikia didesnės imties, tai ir prašau kas netingi, atsiliepkit į šią diskusiją...ir šiaip laikas greičiau praeis iki pirmos ribkės margių, kirkšlių :koliorava
 #259185   lemba
 23 Vas 2011 14:59
shiaip as vilnelej gaudau nuo 96 metu mazdaug ir praktishkai visa ja zinau kaip nulupta.uzrasiukus ypac seniau vedziau nuosekliai, tai del zuvies populiacijos tikrai galiu pasakyti kad buvo ji didesne ir laimikiai stambesni, aishku yra ir dabar ten jos, bet stambesnio kazko pagauti sunku tiketis. nesakau kad negalima.
tik va tuose ruozose kur seniau sunkiai praeinami buvo dabar praktishkai takeliai asvaltuoti, o kad per diena kazko nesutiktum - apie tai sunku net pasvajoti. :( seniau tai praktishkai visus pazinojau kas ten gaudo, nes susititinki, pakalbi, aptari ir t.t. o dabar apsiverte viskas 100 proc.
 #259407   andzej1984
 24 Vas 2011 09:51
Sveiki. As tai 2010m vasara pastebejau kad ant akmenu beveik zoles nebuvo is kurios pamegtuose ruozose dazniausia islizdavo upetakiai, 2009m akmenys buvo zolem apauge ir kliovas buvo daug geresnis, o del elektriku tai visko gali but.
 #259466   EdgaBoy
 24 Vas 2011 11:23
Ka as norejau pasakyti, lemba, tai kad as ir nekalbu apie isimintinus laimikius, per mano zvejybos laika vilneleje tokius tik du sawo akim maciau, viena pats paemiau, kita draugas, kazkur dar fotke esu ikeles, berods upetakis skiltyje. bet as apie ta pacia "mielaciofke". jeigu 2009 sezona budavo per zvejyba maziau nei 5-6 kliovai tai skaitydawai kad blogas kibimas, ar uztaikei ant jau praeito ruozo, kaip kad sakai, nes ten autostrada :lol: bet 2010 tai net tycia esu waziawes zwejot anxti, kad bent nuo wakaro nebutu ruozas kosiamas zweju, ar net widury sawaites, wisgi darbo dienomis maziau zweju. buvo kai sawaitgali pliaupe istisai, speju nieks tokiu oru nesimaude wilneleje su meskere, tada 1dieni drumsta buvo kaip kakava, o 2dieni as jau sedejau prie upeles, tikejausi kad ruoze bent upetakiuku tai bus daug ir nepragasdintu ar ant kablio sedejusiu, bet wienintelis kliowas buvo... :roll: ir ne viena zwejyba tokiu rezultatu baigesi ar net visisku zero.. tai wat, man ir pasirode, kad net to didziojo potencialo upetakiu, kuri sudaro 13-23cm upetakiai Vilneleje sumazejo smarkiai per praeitus metus..
 #259826   mepps
 25 Vas 2011 08:34
sveiki, prisijungsiu ir as prie diskusijos. Na ka galiu pasakyti del zuvies Vilneleje tai jos tikari mažiau, su upetakiais mažai turejau reikalu, bet su kita zuvimi pvz: eseriais tai seniau zymiai geriaus budavo. Nueidavai po ziemos kai jau ledas budavo nuejes, gerai pagaudydavau eserioku su velniuku ant vasarines meskeres. Seniau ir kuoju pavasari budavo ganetinai daug nes vietom zveju nusetos pakrantes budavo.
Siemet meginsiu rymciau su upetakiais uzsiimti, gaminuosi savos gamybos voblerius reik bandyt ka gero jie atnes.
O jei ne paslaptis kur geriau zvejoti upetakius, zemiau uztvankos ar auksciau?
 #259935   EdgaBoy
 25 Vas 2011 14:12
O jei ne paslaptis kur geriau zvejoti upetakius, zemiau uztvankos ar auksciau?[/quote

Speju tu eserius ir kuojas gaudai auksciau uztwankos.. Nzn kaip ten su zuvim, nes Vilneleje as tik upetakius gaudau kai nea galimybiu kur toliau i rimtesne upe palekt staigiai.
O upetakiu ruozas prasideda nuo N. Vilnios uztvankos iki pat santakos su Nerimi :)
Nors gal ju ir auksciau yra.. niekad nebandziau toje dalyje upes gaudyt..
 #265082   EdgaBoy
 16 Kov 2011 14:49
sveiki vilnios myletojai :lol: wakar prazondawom vilnele ties markuciais tai miesto ribose jau imanoma uzmesti, bet esmine problema tai kad vanduo lb drumstas. tad kliovu nulisl tik ismeginti nauji irankiai ir masalai. beje, be laimikio visgi negrizome :D ties markuciu posukiu kitoje puseje uzpelengawome voblika medy.. nepatingejom nuwaziavom ir nusikabinom, tai kieno ten alex vobleris prisipazinkit :D:D?
 #265124   andzej1984
 16 Kov 2011 16:32
as uzvakar buvau vanduo kaip kakava, valanda pavaiksciojau kibimu nulis. Ner ka veikt toj vilnelej kol vanduo mutnas.
 #265243   iusegun
 17 Kov 2011 00:17
andzej1984 rašė:as uzvakar buvau vanduo kaip kakava, valanda pavaiksciojau kibimu nulis. Ner ka veikt toj vilnelej kol vanduo mutnas.
pasirinkit ryskius masalus ir pirmyn (dar galit bandyt barskancius). tikrai yra ka veikti. rega ne pagrindinis zuvies pojutis. o po ziemos jos alkanos ir lengvo grobio tikrai nepraleis...
 #265382   Rafal
 17 Kov 2011 15:06
Skaiciau internete kad upetakiai labai agresyvus pavasari, todel kad jesko noaujos teritorijos ir kovoja uz ja. Tai manau kad dar ne viskas prarastaa... ''plot
 #265406   andzej1984
 17 Kov 2011 16:52
Rafal rašė:Skaiciau internete kad upetakiai labai agresyvus pavasari, todel kad jesko noaujos teritorijos ir kovoja uz ja. Tai manau kad dar ne viskas prarastaa... ''plot
kiek zinau tai kad didesnis upetakis visa laika gina savo vieta nou isibroveliu, ir nesvarbu ar vasara ar pavasari ar ziema.
 #265451   pensininkas
 17 Kov 2011 19:58
Rafal rašė:Skaiciau internete kad upetakiai labai agresyvus pavasari, todel kad jesko noaujos teritorijos ir kovoja uz ja. Tai manau kad dar ne viskas prarastaa... ''plot
as tai girdejau kad esi sliekininkas ...
 #265652   EdgaBoy
 18 Kov 2011 13:11
as tai girdejau kad esi sliekininkas ...[/quote]
cia siaip smeizi zmogu ar tikrai mes kazka apie ji zinot turetume?
 #265659   Rafal
 18 Kov 2011 13:38
Galiu viska papaskoti, kazkada forume ul spiningas parasiau zinute kad is matimo pazistu toki viena siena zmogu kuris kazkokiame mazame upelyje sekmingai gaudo upetakius sliekais. Bet pats nekada nebandziau nes skaitau MZ taisykles. As pats spiningistas. O dar kai ta zinute parasiau net nezinojau daug apie ta upietaki ir MZ taisykles, o padare cia afiora pats kazkada zvejojo su sliekais kai dar nebuvu tu spiningu ,museliniu , o dabar visi mandri pasidare.Dar tik pradejau zvejoti o cia jau kazka sako. Jei kas tai man 13 metu ir neseniai tik pradejau spiningauti.
 #265958   mepps
 20 Kov 2011 09:32
gal kas si savaitgali buvo prie vilneles, kaip ispudziai?
 #266210   andzej1984
 21 Kov 2011 14:35
praeita savaite buvau nieko nepagavau, vienas kibimas buvo. manau kad dar ankstoka vilnialei zvejoti
 #266342   Trukt
 21 Kov 2011 21:42
Buvau sekmadienį, bandžiau ir sukres, ir voblerius - tuščia.., bet pamiklinau rankutę, nes po žiemos taikiklis nusimušęs buvo. Truputį nervavo neigiama temperatūra, užšalinėjo žiedeliai. O šiaip, vanduo labai nedaug pakilęs, nedaug drumstas, ledo virš Vilnelės nebėra, tik nuo kranto dar neištirpęs.
 #266393   EdgaBoy
 21 Kov 2011 23:37
O šiaip, vanduo labai nedaug pakilęs, nedaug drumstas, ledo virš Vilnelės nebėra, tik nuo kranto dar neištirpęs.[/quote]

Trukt, cia miesto riboje (tarkim nuo markuciu ir link istaku) gaudei ar ir pries belmonta vilnele jau nusitraukus ledu skraiste? nes kiek as buvau tai tik miesto ribose kazkodel ledu nebebera, o nuo N. Vilnios tai dar upe sukaustyta lb smarkiai ledais :cry:
 #266408   Rafal
 22 Kov 2011 07:08
Buvau as po Belmonta, tai ledo jau nera tik pakrantes truputi sukaustyti ledu (nuturejau ne vieno kibimo)Manau dar per anksti Vilnelei zvejoti.
 #266414   Trukt
 22 Kov 2011 08:29
EdgaBoy rašė:O šiaip, vanduo labai nedaug pakilęs, nedaug drumstas, ledo virš Vilnelės nebėra, tik nuo kranto dar neištirpęs.

Trukt, cia miesto riboje (tarkim nuo markuciu ir link istaku) gaudei ar ir pries belmonta vilnele jau nusitraukus ledu skraiste? nes kiek as buvau tai tik miesto ribose kazkodel ledu nebebera, o nuo N. Vilnios tai dar upe sukaustyta lb smarkiai ledais :cry:
Nuo Markučių iki Belmonto.
 #267094   EdgaBoy
 24 Kov 2011 15:19
Na va, wakar orelis geras, darbelio nera, tai praniuchinom su Mindkiller Vilnia.. ogi tikrai ledu jau neberasta upeje.. nors pastaraji karta atrodo visa uzsalus dar buvo kai meginom. :shock: greit nutrauke. zveju pedsaku aisku pilna jau, matos mina trasa :lol: nzn kaip jiems, ale mums nekibo, nors vanduo neatrodo visiskai beviltiskas. tad dar ankstoka Vilneles neuzaugoms ;;yel
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė