Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #265763   Airis
 19 Kov 2011 06:39
sekiau ta situacija ir maciau Tavo pozicija,kad stengeisi padeti.
Visgi sukele nuostaba,kad sneko galva pritvirtinta tik su dviem varzteliais ir palyginus foto 130ir 110 skiriasi galvos laikiklio privirinimo vieta.ant "naujojo" 110 svarke savo vietoje, o ant 13 ji kitur ir tiesiai ant atplysusios vietos. ir su tuo apsalimu kazkas negerai. bus progos gamintojams pasukti galvas.
Butu malonu, jei parasytumet,kaip viskas baigesi.
 #265892   HIPIS
 19 Kov 2011 20:09
Na nieko amzino nera..ir svedas gali pahalturint..Va man galas kur tvirtinas juodoji galva, tarp vietu kur sriegis grasto virintas, eme rudyt kotai..Aisku estetika daugiau cia, bet ant balto fono tai kaskaip blogai ziuris..Gal todel dauguma graztu ir yra raudoni..
Bet seip viskas su Nova ciki...grezia jomajo kaip..Pas mus ledas 80cm. tai desimt eketeliu sugebu ir tokiam, vienu ejimu isvirvint..
Beto visa grazta, kol dar naujas isardziau ir vel surinkau :oops: :-D
Net ta mazga kur rankena lankstos, perziurejau..idomu vizgi kaip ten viskas vartos :lol:

O jei del vartotoju tai buna ir totaliu debilu..
Va hebra i mares su novom isvare..taip apsala jos, kad grezt buvo daugiau nei problematiska. O dauzyt samteleis brangu daikta irgi ranka matyt nekilo..Ir įvyko racionalizacija ir tikriausei ne be karciosios įtakos..bet ir sugalvok tu man toki finta, peiliu atitirbdimo buda...
Mat nesumaste kaip elgtis tai paeme koki tai brendi ar dar ka ugninio, stikliuke padege ir taip ugnimi nutirbdinejo leda nuo grazto peiliu ir galvos :mėlynvarla :shock: ..Kai hebra papasakojo, tai vos is klumpiu neisvirtau is juoko..O paskui dar pasiskunde, kad peilei tu Novu kotai atsipo greit...Itariu, kad ir tas plastikas konfiguracija galejo pakeist..o peilei tai simtu procentu atsigrudino '''bum
Kaip cia neprisiminus naujalietuvius, kurie su amerikoniskais..NESULAUZOMAIS..kotais, bandydavo tai patikrint..

Visokiu buna.. ir zveju bato aulu ir pardaveju praradusiu zmogiskuma o su juom ir kijentus..
 #266090   rolandas99
 20 Kov 2011 21:47
Tai dabar susimutinau kapitaliai, perskaičiau ten to vyruko nelaimę, galvoju, kad ir man gali panašiai nutikti. Žvejoju sekančiai, išgręžiu tris eketes, ketvirtoje įgrežiu iki puse ledo ir palieku grąžtą, einu tikrinti. Ateinu iki grąžto vėl kartoju tą patį, dabar, kai nėra šalčio tai apie įšalima nėra ko galvoti, bet žvejoju ir kai būna per -10. Radus ešerių užsibūni ilgiau prie ekečių, bet ,kad užšaltų nėra buvę. Šiemet isigyjau novą iki tol sukau leningracką, kai perskaičiau ir uždrefinau.
Gal Makaule keliais žodeliais galėtum apie jo eksplotaciją, keli sezonai su nova, turėjo pasirodyti pliusai ir minusai, prašau.
 #266164   makaulė
 21 Kov 2011 10:53
nzn,ka cia ir patarti,nutiko zmogui yvikis ir viskas.As nieko nebijau,ir ygreziu ir grezhiu,aishku viena,pasidarius serija ekeciu ner ko metyt grazto ant ledo,as visad ygreziu.Dar,ishgrezus ner ko tampyt grazto eketej tuda-siuda,neva sniega-leda ishvalyt,tam samtelis skirtas,o tas tampymas dazniausiai bruzhina peilius i eketes sieneles ir bunka jie.Ishgrezhes ekete,visada yspiriu grazhtui peilius laikydamas virsh ledo ore,taip ishkrenta tarp ju pasilikes sniegas,kuris veliau ir gali prishalt.
 #266273   Airis
 21 Kov 2011 17:20
http://fion.ru/rating/items/505/
cia rusu zveju atsiliepimai apie nova system. kiek supratau,tai didesniu diametru,net tos plastmasines galvos skyla! vienam zmogui skilo greziant 4 ekete! 110 laiko geriau,nes matyt nera tokios jegos greziant.
 #266286   rolandas99
 21 Kov 2011 18:24
Mercy Makaulė,sugrąžinai pasitikėjimą :/brazasista .Dar kartelį žvilgtelėjau tavo laidas,kaip nuo ledo gaudai,kaip greži,o tas хлёсткй прямои,į gražtą,mastersono veiksmas,nekitaip ;-var-var.
 #266313   Tironas
 21 Kov 2011 19:45
Airis rašė:http://fion.ru/rating/items/505/
cia rusu zveju atsiliepimai apie nova system. kiek supratau,tai didesniu diametru,net tos plastmasines galvos skyla! vienam zmogui skilo greziant 4 ekete! 110 laiko geriau,nes matyt nera tokios jegos greziant.

kalba apie 2009 metu ziema. poto ten is esmes keite medziagas ir konstrukcija galvos. tai ka lietuvoi parduodame jau 2 metus yra "naujas" modelis. bitei minetas yra vienintelis atvejis, o dauguma pritarianciuju yra tiesiog barnaulu fanai. nors aisku triuxmas didziulis.
Gamintojo nuomone tai neatsargus elgesys. o ir as manau kad yra zmoniu kurie is esmes linke lauzyt. na pasitaiko tokiu ir kogero istikruju jiem geriau naudoti pigesnius daiktus, paprastesnius, atsparesnius - rusiskus. nes yra tokiu kurie per sezona sugeba sulauzyt kelis lumiso spiningus. yra tokiu kurie sugeba SAGE muselini kota sulauzyt 4 kartus ( 3 kart gamintojas keite, o paskui nafig pasiunte). ir nieko cia nepakeisi
 #267624   ksarinis
 27 Kov 2011 01:23
Gal zinot ar numanot, kur butu imanoma isigyti Mora Ice Pro 110 grazta? Perklausiau daugeli zveju parduotuviu, niekas nieko...
 #267631   vava
 27 Kov 2011 03:06
Ateis Tironas ir pasakyt turetu. Bet lengviau butu, jei zinotume miesta, kur gyveni
 #267641   Dziedas
 27 Kov 2011 09:09
Vakar oficalei ir taip ,kaip reikia uždarem ledo sezona.Dabar apie gražta. Turiu 100 Barnaula.Jokios bedos.bet koki lega praeina be užstrigimu,nat su mano pagedusiais sanarais. O ir kaina -80lt -jokinga.Jau du sezonus nauduoju,peiliu dar keist nereikia,o je tik 12lt kainuoja.Informacija pamastimui....
 #267644   Vegys
 27 Kov 2011 09:25
Dzedai, bet ar aš klystu ar pats vistik sėslesnės žūklės mėgėjas ? Jei taip - ko gero daug ir negreži ?
Aš turiu barnaulą 130. Man jo kaip kad gana, nes daug ekečių negręžiu, mėgstu sėslesnę žūklę.
 #267687   Jurginas
 27 Kov 2011 13:55
Vakar dienos žvejyba, 4 žvejai, 4 grąžtai. Barnaulas 130 (peiliai po ~10 žvejybų, gręžia kaip nauji), barnaulas 130 vienrankis (peiliai po ~30 žvejybų, jau pagyvenę), barnaulas 100 (antra žvejyba pačiam grąžtui) ir Mora Ice Pro 130 (peiliai keisti praeitą sezoną, spėju po ~30 žvejybų, bet pagal patį savininką, gręžia lygiai taip pat kaip su naujais), nu va šitas http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=12948.
Ir kų aš jum galiu pasakyt - man įspūdžio tas Ice Pro visiškai nepaliko. Labiausiai patiko dešimtuku barnauliniu gręžt. Trylikiniu dvirankiu ( savu ) irgi labiau patiko nei Mora gręžt. Vienrankis yra b**is vien dėl to, kad jis vienrankis. Kas "pyp" su ice pro, tai tas ŽIAURIAI lėtas gręžimas. Pats švedo savininkas sakė, kad prieš pirkdamas galvojo kad bus viskas kaip per sviestą, bet liko nusivylęs. Ir žvejybos metu su mora gręžė tik tuo atveju, jei po ranka nebuvo barnaulo dešimtuko.
Pats per sezoną turėjau bent kelias žūkles, kai gręžiau su savo 13-iniu barnaulu po ~ 100 ekečių. Nesakysiu, kad nepavargau. Po žvejybos jaučiausi pavargęs, bet pačios žvejybos metu tikrai nejaučiau diskomforto dėl to, kad reikia gręžt. O ešeriaujant, bent jau šioks toks nuovargis man atrodo yra natūralu :grin: Su mora gal ir pavargčiau mažiau, bet abejoju, ar per dieną išgręžčiau tiek ekečių, kiek su barnaulu, vien dėl to, kad "pyp" pats gręžimo procesas. Nežinau, gal su nova system ir geriau, negi veltui jis tokius pinigus kainuoja. Bet deja, kol kas man tokie pinigai yra per dideli.
Tai va, o jau buvau rimtai sumąstęs kitam sezonui tą Ice pro pasiimt. Nežinau, nežinau, reikės gal apie rapalą pagalvot... O gal 100-inį barnaulą pasiimt :grin:
 #267691   Dziedas
 27 Kov 2011 14:42
Vegys rašė:Dzedai, bet ar aš klystu ar pats vistik sėslesnės žūklės mėgėjas ? Jei taip - ko gero daug ir negreži ?
Aš turiu barnaulą 130. Man jo kaip kad gana, nes daug ekečių negręžiu, mėgstu sėslesnę žūklę.
ant pirmo ledo megstu palakstyt,o veliau tai jau kaip išeina-kimba sedžiu,ne ,pirmin. Buna kad apie 50 ekečiu .... bet pas manes sanarai surudijo tai jau joks gražtas nepades. :grin:
 #267693   Dziedas
 27 Kov 2011 14:47
O gal 100-inį barnaulą pasiimt ......
Per 100 dveju kilo lydeka pralenda....
Paskutinį kartą redagavo 1 Dziedas. Iš viso redaguota 27 kartus.
 #267696   Airis
 27 Kov 2011 15:03
Jurginas rašė: ....su barnaulu, vien dėl to, kad "pyp" pats gręžimo procesas. Nežinau, gal su nova system ir geriau, negi veltui jis tokius pinigus kainuoja. Bet deja, kol kas man tokie pinigai yra per dideli.
.....:
Kramtykite,ka rasot...Ne vieni mes skaito, bet ir jaunimas
 #267717   Cyrius
 27 Kov 2011 18:10
Jaunuoli Jurginai, esi viešoje vietoje, taigi savo emocijas pasilik sau, arba eik į tualetą ir ten vemk. Manau forumo valdžia turėtų atkreipti dėmesį į tokias rašliavas.
 #267722   ksarinis
 27 Kov 2011 18:40
Matau del Mora Ice Pro 110 grazto jokiu minciu... Klausimas dar turintiems Ice Micro. Dabar po sezono jie papige. Gal vertetu pasimti... Esu 190 ugio, ar nebus jog greziant kiek storesni leda reiks jau dvilinku susirietes grezt? Gal kas is patirties atsakytu? Aciu.
 #267727   Donatelo
 27 Kov 2011 19:01
Liorenas su anuo Ice Micro grezioja ;-) Rubikiu Pypkej antra diena kartu su juo ejom pazvejot,, tas graztukas ipatingo lengvumo ir minimaliai uzimantis vietos,, bet vat as taip pat esu 1.93m ugio,, a dar turiu isvarzikiu stuburo pora ,, tai zinok su Micro net nepajegiau isgrezti storo Rubikiu ledo.. Jis astrus, lengvas,kokybiskas, viskas su juo tvarkoj, bet mano atveju reikejo arba praktiskai atsitupt norint dasigrezt iki vandnes, arba susilenkt visiskai (ko padaryti as negaliu del stuburo) O ir kaip pats Liorenas minejo, stora leda reikia grezti per du kartus...
 #267737   Airis
 27 Kov 2011 19:51
su tokiu ugiu tikrai keliais eketes greztum su mikro. reikia pro. pats esu 184,tai ilgio pakanka.
 #267847   liorenas
 28 Kov 2011 10:50
Na man siaip irgi uztenka to Micro...mano ugis irgi apie 180 sukasi..tai 45-55 cm leda kai reik pragrezt, tai jau tenka stipriai pasilenkt...kaip Donatelo minėjo, toki leda jau reik per 2 kartus grezt, t.y. isgrezus iki sneko pabaigos reikia istraukt grazta kad ir eketes pasalinti drozles, nes greziant toliau neistraukus drodliu, jos nebeissivercia ant ledo ir spausdamos sneka apsunkina grezima...kadangi nematau didelio sunkumo istraukt grazta su drozlem, tai man tinka ir taip kaip yra...
patarciau visgi Ice Pro rinktis...jis tiek sneko ilgiu tiek savo ugiu didesnis, tad nereiktu "dvigubo" grezimo...
 #268020   Airis
 28 Kov 2011 19:10
Airis rašė:su tokiu ugiu tikrai keliais eketes greztum su mikro. reikia pro. pats esu 184,tai ilgio pakanka.
truputi netaip parasiau,nes pas mane ice pro modelis. mikro per trumpas
 #270478   Romka_
 04 Bal 2011 12:23
kitamet bandysiu 100 barnaula ivaldyti, manau nsigailesiu ;-)
 #284140   ksarinis
 23 Geg 2011 19:03
Ieskau Mora Ice Pro 110 grazto. Gal kas zinot kur kokioj parduotuvej uzsilikusi?
 #313994   grfd
 25 Spa 2011 21:49
Gal kas turit Barnaulo ? :) Kaip graztas? Ruosiuosi pirkti.
 #314001   vava
 25 Spa 2011 21:57
tu geriau paklausk, kas ner grezes barnaulu :)
 #314006   Wytux
 25 Spa 2011 22:04
Kaip uz tokia kaina labai neblogas graztas.
 #314025   aidas32
 25 Spa 2011 23:10
Sveiki pastebėjau kad RAPALA gražtai buna 2 spalvų raudoni ir melyni. Tai kokį būtų geriau rinktis, ar jų kokybė abieju vienoda :?: nes girdejau šnekas esą melyni geresni nei raudoni :(
 #314055   Dziedas
 26 Spa 2011 08:36
Pirk Barnaula,tikrai laimesi...Pjauna gerai ir kaštoja žmoniškai... :gutgut
 #314056   Agis
 26 Spa 2011 08:41
JUk pasaulis jau nužengė toliau negu Barnaulas ir guminiai batai :lol: plius kiekvienam skirtingas kainos žmoniškumas :lol:
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė