Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #266728   Vegys
 23 Kov 2011 10:39
Tu gal atidžiau paskaityk ką jis parašęs :
Berkley trūksta per mazgą ("jei nutrauki tai tik prie mazgo")
PowerPro - bilekur ("powerpro beda nutrukti belekur gali ")

Nesuprantu kas yr blogai ... Man kaip kad viskas aišku ...
 #266771   Kleckas1978
 23 Kov 2011 13:05
Vk nu nesikabinek - kas norejo tas suprato ;-)
Prisikabinai - kad parasiau ne per mazga, o prie mazgo - koks skirtumas kaip nori taip sakai - nes kai nutrauki mazgo tai nelieka ant pintuko, o lieka mazgas suristas ant voblos ar pavadelio is to iseina kad pintukas nutrukes yra priepat mazgo (nes magzgas gi celas buna ant voblos o neissiardes) o is kitos puses gali sakyti kad per mazga ir t.t.
manau cia didelio skirtumo nera tik - norisi kazkam pasipizdavot ir tiek - kad parasyta galbut netiksliai.

tai va jokio skirtumo ar prie mazgo ar per mazga, ale svarbu kad ne 10-15 metru nuo mazgo kaip su PP kelis kart man buvo - ir taip po ~10 zvejybu babina lauk pintuko nes nutraukus kelis kart po 10m s..... ten lieka ir pazvejot neina '''bum
+ PP plonesnis kaip 10lb yra plokscias :/nek

Ir niekur as nereklaminau to tracerio - cia tik mano pastebejimas ir tiek - is savo patirties parasiau (+ rusu saituose testai rodo kad labai gerai mazgus jis laiko ir t.t.)
Jo beda kad jis kietas - del to tinkamas tik su kokiu medium ar galingesniu kotu.

Lengvesniem masalam visgi reikia PE kokionors kad butu minkstas ir kad tikrai gerai mestus masalas.
 #266815   vk
 23 Kov 2011 15:22
Kleckas1978 rašė:Vk nu nesikabinek - kas norejo tas suprato ;-)
Aš nesikabinėju. Papildomai įsiterpęs Vegys veda mane prie minties, kad turbūt daugelis žvejų gyvena savo vaizdinių pasaulėliuose ir supranta pagal savo vaizdinius, o ne pagal tai, kas parašyta. ;;yel
 #266825   Evaldas Z
 23 Kov 2011 16:11
cia tik Vegys vaizdiniu pasaulelyj gyvena :lol: o siaip tai viskas aisku, ir nereik cia vezimo skaldyt is degtuko. su vienu prarandi tik masala ( ir mazga), su kitu masala + keliolika metru valo (ir mazga). gerai, kad to Powerpro ir nebuvo ten :-D
 #266826   Donatelo
 23 Kov 2011 16:19
Nu ka zinau, su PowerPro jau du sezonus atidroziau... Seip man jis vienas geresniu pintuku kuriuos turejau ar tebeturiu. Spiningauju su 0,15mm, islaikymas parasytas apie 6 kg. Rapalos vobleriu kabliai isitiesino kelis kartus i gera kelma isegus, bet valas netruko.. Ar uzstorintas labai, net nesigilinau nes 5-6g galvakablius meta uztektinai.. Beje, siunciausi is USA.
 #266833   OMar
 23 Kov 2011 17:00
SauliusM rašė:OMar foruma pasiskaite ir kaina pareguliavo :lol:
maladec ;-var-var.
Nelabai pagavau, ka paskaiciau ir pasireguliavau???
 #266866   Taacis
 23 Kov 2011 19:20
Vegys rašė:Tu gal atidžiau paskaityk ką jis parašęs :
Berkley trūksta per mazgą ("jei nutrauki tai tik prie mazgo")
PowerPro - bilekur ("powerpro beda nutrukti belekur gali ")

Nesuprantu kas yr blogai ... Man kaip kad viskas aišku ...
O tu matei trukstanty vala "prie mazgo"? Ir kiek tas prie- uzh 1mm, uzh 1cm ar uzh 10cm? Mistika kazhkokia- nemachiau, dar taip laikanchio valo, kuris truktu "prie mazgo". Bet labai tikiuosi, kad Kleckas ims ir nufilmuos (ar gyvai parodys) toky stebukla... Man jeigu jau truksta, tai "per mazga". 90% per mazga, 10% belekur per vidury.
 #266943   Kleckas1978
 24 Kov 2011 00:25
visi gi suprantam kad buvo prikibta prie issireiskimo ir tiek ;-)
Tegul buna per mazga - jei taip jum labiau patinka ;-) bet visgi abu kalbejom apie ta pati tik kitais zodziais ;-)
0,15mm PP istikro yra apie 0,19-0,2mm ir yra 10 lb laikantis kas yra apie 4,5 kg - tikrai tai nera ispudingi skaiciai.
Siaip is nebrangiu pintuku PP vienas is geresniu :gutgut
beje geri pinti valai uz PP kainuoja irgi gerokai daugiau 2x ir daugiau ir pan......
 #267040   SauliusM
 24 Kov 2011 12:47
OMar rašė:
maladec ;-var-var.
nugi buvo diskusija cia forume apie ta daiwa vala kad butu gerai, jei kaina butu tokia, o paskui pliast ir akurat tokia kaina femoj :roll:
 #267827   Ovkas
 28 Kov 2011 09:42
Dar ką sugalvokit ;-var-var. pinta valą prižiūrėti, valyti ir pan. ;uolrait
Jeigu jau š.... nusipirkai tai ir nieko nepakeisi.
Pernai pirkau pas Mikado pintuka 0,16 storio. Realiai koks 0,2 gal dar daugiau.
Atlaikė sezoną be problemų. Dar ir šį sezoną jį drošiu ;-var-var.
kaina tikrai gera 27 lt. buvo sumokėti. Šviežias ir su minimaliu antkainiu ;-var-var.
 #267833   ramkis
 28 Kov 2011 10:09
Ovkas rašė:Dar ką sugalvokit ;-var-var. pinta valą prižiūrėti, valyti ir pan. ;uolrait
kaina tikrai gera 27 lt. buvo sumokėti. Šviežias ir su minimaliu antkainiu ;-var-var.
Kas cia per stebuklas? :shock: Mokinkites is vaikino, prisigalvojat visokiu brungiausiu pradedant nuo SEB ir baigiant virkiais kitais kur po 100 virsaus kastuoj :ruko Ir kur gavai to stebuklo gerbiamasai :ks>
 #267851   Tadass
 28 Kov 2011 11:18
As romadoj rudeni, per ispardavima pora spuliu 0,12 pintuko paemiau po 12-13 lt :ruko (Agis cia pareklamavo, kaina be akcijos 26 lyg buvo). Kas per daiktas dar nebandziau, bet uz tokia kaina manau verta isigyt ir ant kokios donkes suvyniot ;uolrait
 #267900   Ovkas
 28 Kov 2011 13:31
Kaune Pas Gytį urmo bazėj :/braj;
Ten kainos palankios žvejams.
Žinoma asortimento plataus nerasit, bet valai ten neužsistovi ir šiaip dar šio bei to yra.
Aš daug ką ten perku :gutgut
 #267949   Ovkas
 28 Kov 2011 15:13
Atkato negaunu :-ug
Bet ir pats Menke gali paliūdyti kad valties laruso pigiau niekur nerasi.
O man juk negaila kad ir kiti sužinos kur tas Gytis.
Gal kada per meeta lyšna čierka inpils ;-var-var.
 #267957   Tadass
 28 Kov 2011 15:35
Airis rašė:matyt paprata siula inkiso
Nu dar nebandziau. Jei taip, tai mokinsiuos siuvinet kryzeliu :-D (kartu su Agiu :roll: )
 #268693   Davydo
 30 Kov 2011 12:54
Sveiki,
Kas ka girdejot apie 8 gyslu Pontoon 21.Kiek ciupinejau tai lyg ir labai nieko pasirode.Minkstas,svelnus,zieduose viskas turetu buti ok.Bandziau ant sudmazgio irgi ok.Is akies lyg ir neuztorintas.Viskas atrodo idealiai tik kaina eina *PYP*...
Taspats tik 4 gyslu,ne koks pasirode.Jauciasi grubus,tikrai zieduose garsas bus.Per sudmazgi truko.Abu bandziau vienodo diametro 0,8pagal japonus arba 0,148 mm.Kaina tokia pati.Nesuprantu kodel,nes valas tikrai prastesnis.150m-2stolnikai lt
Gal kam jau teko pametyt,pasukinet?
 #268698   SauliusM
 30 Kov 2011 13:13
pontoon21 pintas valas yra PE valas gaminamas YGK japonu firmos.
Pasiskaityk forume, pilna teigiamu atsiliepimu apie YGK.
Tik pontoonui jis kita spalva padazytas ir i pontoono babinkas suvyniotas.
o 4 gyslu tai berods tik ~60 tekainuoja, tai kaina kaip ir 3x mazesne nei 8 gyslu...

del storio ir laikymo tai gytis berods kazkada matavo YGK valus, tai jie tiksliai tokio storio kaip uzrasyta ir tiksliai tiek kiek uzrasyta tiek ir laiko.
 #268700   SauliusM
 30 Kov 2011 13:28
buvau ka tik i FishOn'a uzlekes. tai uzsiveze Platil monofilamentiniu valu. superinis valiukas uz labai demokratiska kaina jei kam idomu. Tik jau kruva metu jo niekur Lietuvoj pirkt nebuvo.
 #268848   Davydo
 30 Kov 2011 20:40
SauliusM rašė:pontoon21 pintas valas yra PE valas gaminamas YGK japonu firmos.
Pasiskaityk forume, pilna teigiamu atsiliepimu apie YGK.
Tik pontoonui jis kita spalva padazytas ir i pontoono babinkas suvyniotas.
o 4 gyslu tai berods tik ~60 tekainuoja, tai kaina kaip ir 3x mazesne nei 8 gyslu...

del storio ir laikymo tai gytis berods kazkada matavo YGK valus, tai jie tiksliai tokio storio kaip uzrasyta ir tiksliai tiek kiek uzrasyta tiek ir laiko.
Nu aciu,isamiai cia ''plot
 #268857   OMar
 30 Kov 2011 20:51
SauliusM rašė:
OMar rašė:
maladec ;-var-var.
nugi buvo diskusija cia forume apie ta daiwa vala kad butu gerai, jei kaina butu tokia, o paskui pliast ir akurat tokia kaina femoj :roll:
Tiesa pasakiu stengiuosi perskaityti viska, ir reaguoju i visokius pastebejimus, bet kaina pamazinta buvo visa ziema ir nemaciau apie tai nieko :) O dabar vel didele anot Jusu visu.
 #268859   OMar
 30 Kov 2011 20:52
Ovkas rašė:Dar ką sugalvokit ;-var-var. pinta valą prižiūrėti, valyti ir pan. ;uolrait
Bet Tu Ovkai jau uzknist pradedi su savo giesmelem...
 #268862   OMar
 30 Kov 2011 20:53
Ovkas rašė:Atkato negaunu :-ug
Bet ir pats Menke gali paliūdyti kad valties laruso pigiau niekur nerasi.
O man juk negaila kad ir kiti sužinos kur tas Gytis.
Gal kada per meeta lyšna čierka inpils ;-var-var.

Pijokas blin...taip pigiai pasiduodi...
 #269035   iusegun
 31 Kov 2011 13:59
gal ir nekorektiskas klausimas, bet visgi.
pontoon21 PE YGK 4 giju ir salmo seb pintas valas, kuris geresnis? zinau kad naudojamos skirtingo medziagos, pynimas, bet visgi palyginimui, katra geriau rinktis. naudojamas ul voblikams bus.
 #269048   Tadass
 31 Kov 2011 14:12
Kleckas1978 rašė: powerpro beda nutrukti belekur gali kai trauki nuo zacepo - ir kai nutruksta kelis kartus po 10-15m valo :/nek gali mest lauk kas liko nes su 50m nebepazvejoji normaliai
Patvirtinu del PowerPro - po zacepo truksta ne permazga arba nevisada per mazga. Metus atgaudziau ir is 130 m. liko gal koks 70. Siaip valas man pasirode geras, per daug neuzstorintas (turiu 0,13mm), stiprus, bet tas trukinejimas belekur tai :-niak'
 #269133   Vitolis
 31 Kov 2011 16:57
Tadass rašė:
Kleckas1978 rašė: powerpro beda nutrukti belekur gali kai trauki nuo zacepo - ir kai nutruksta kelis kartus po 10-15m valo :/nek gali mest lauk kas liko nes su 50m nebepazvejoji normaliai
Patvirtinu del PowerPro - po zacepo truksta ne permazga arba nevisada per mazga. Metus atgaudziau ir is 130 m. liko gal koks 70. Siaip valas man pasirode geras, per daug neuzstorintas (turiu 0,13mm), stiprus, bet tas trukinejimas belekur tai :-niak'

Jei golfa buksiruoji, tai gal ir truksta. Kelinti metai zvejoju ir nepeikiu. bbz ko jieshkot nepamete. Ishmandrejo jaunimas iki negaliu. O kam visokie atkabintuvai egzistuoja ka? Ar nemokat naudotis, ar niekaip neistengiat isigyt? Po 10-15 m. nutruksta. Tai kokiame gi gylyje zvejojat, tingiat priplaukt artyn o raunat. Jei nuo kranto, tai nereik i krumus svaidyt masalu. O ir nuo kranto yra daug budu atlaisvint masala. Zinoma buna visko, taciau manau tarpine cia kalciausia, o ne valas.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė