Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #270230   makaulė
 03 Bal 2011 16:20
Kleckai,visas pasaulis,nuo vokieciu,olandu,anglu gaudo tuo 0,1 ir nebezda zuvy traukdami,ir ant krantiniu ir dvigubai sraunesnese upese nei Nemunas,ir nuo platformu-po kranta nelaksto ir usus,bei karpius pasikelia.Meistrishkimo stoka ir perdetas kaimietishkumas-va kur prieshas,o ne valo storis.Tiesa,dar rites stabdy turi jei ka :/braj;O apie Lietuva,tai kolega kartu gaudes 0,06 shamuka 8kg per 10 minuciu sutvarke,kaip ir as 0,14 mono 10kg ir 12,400 lydekas ishsiemiau,o kad Nemune ar Skirvytej koks karshis vala dugninei butu nutraukes is vis nepamenu,kaip ir sheryklos neesu atshoves 100gr.niekad.Mariose dar papraschiau,nei sroviu,nei zacepu.
 #270273   Juzis
 03 Bal 2011 18:29
Kleckai, suploninus vala ji maziau veiks srove, tuo paciu nebereiktu 3 unciju metyti ir kaip sakai pirstus pjaustytis :lol: tik man idomu iki kiek galeciau sumazinti metama gruza? :roll:
 #270400   Rafal
 04 Bal 2011 06:17
Juzis rašė:Kleckai, suploninus vala ji maziau veiks srove, tuo paciu nebereiktu 3 unciju metyti ir kaip sakai pirstus pjaustytis :lol: tik man idomu iki kiek galeciau sumazinti metama gruza? :roll:
Iki tiek gali sumazinti svori, kad tau nenunestu srove.(as tai visada reguliuoju jau prie vandens)Dar reikia ziureti kokia srove ir koks dugnas.
 #271274   vyrgaz
 06 Bal 2011 15:23
Sprendžiu dilemą: 3,3 m ilgio feederiukui įtaisiau ritelę ecusima 3000, o 3,9 feederiui galvoju tokią dėti:
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=29834
domina modelis 200XLM
Tik va klausimėlis, niekada gyvenime nepirkau daigto jo nepačiupinėjęs, tai neįsivaizuoju kokio ana didumo,gal mažutė, nes pagal svorį tai už ecusimą lengvesnė..O gal yra geresnių variantų už tokia kainą?
 #271287   senelis
 06 Bal 2011 15:43
vyrgaz rašė:Sprendžiu dilemą: 3,3 m ilgio feederiukui įtaisiau ritelę ecusima 3000, o 3,9 feederiui galvoju tokią dėti:
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=29834
domina modelis 200XLM
Tik va klausimėlis, niekada gyvenime nepirkau daigto jo nepačiupinėjęs, tai neįsivaizuoju kokio ana didumo,gal mažutė, nes pagal svorį tai už ecusimą lengvesnė..O gal yra geresnių variantų už tokia kainą?
Tai ne geriau butu sukeist anas vietom? pagal viska tai taip iseina :roll: Ir ecusima tvirtesne,manyciau,tai ant 3.90 labiau tiks
 #271294   vyrgaz
 06 Bal 2011 15:51
Tai kad ecusima yra mana akim per maža ant tokio koto..Ant ilgesnio ir ritelės galingesnės norisi..Per du vakarus šito forumo jau 22 psl išstudijavau, al radau tik kad makauliui prieš pora metų shimano ritelės labai nepatiko..
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 6 kartus.
 #271535   navodruck
 07 Bal 2011 12:22
Klausimas, kas su feederiais ir dugninem zvejoja :)

Noriu vasarai isigyti dugniniu, bet db labai daug akciju ir pan, Feederiams.

Ar galiu nusipirkes feederiuka ,naudoti ,kaip elementarias dugnines su signalizatoriais?
Nes sedeti ir spoksoti i virsuneles, kazkaip nesinori :)
 #271588   vyrgaz
 07 Bal 2011 14:41
Jei nenori žiūrėti į viršūnėlę tai pir teleskopą už 13 litų, kabink kamštį ir žvejok patenkintas..Feederis tam ir sukurtas kad kibimą rodytų jautri viršūnėlė, kartą su juo pažvejojęs kamščio kabint nebenorėsi..
 #271594   Vegys
 07 Bal 2011 14:54
Bet juk žvejyboje yra ne tik kibimo pastebėjimas. Dar yra traukimas, užmetimas ... Malonu bus su teleskopu už 13 lt traukt žuvį ? Malonu su tokia meškere užmetinėt ? Nemanau ...
 #271596   vyrgaz
 07 Bal 2011 15:10
Kaži kaip te ant feederio tie signalizatoriai atrodys, kamščiui irgi reikia valą itempti šiek tiek, jei viršunėlė baus jautri tai ana taipogi susilenks..Manau pirma viršūnėlė pradės drebėt o signalizoks gal net nepyptels ir kamštuks nepajudės..
 #271597   Antas
 07 Bal 2011 15:12
senelis rašė:
vyrgaz rašė:Tai kad ecusima yra mana akim per maža ant tokio koto..Ant ilgesnio ir ritelės galingesnės norisi..
A jo 3000 ine gal ir mazoka 3.90 kotui :roll:
seneli paaiskink man durnam salyti tarp ryciu ir meskeres ilgiu? As rites bandau prikt pagal fiderio uzmetimo svori, kam man pirkt 6000 rite, kai maniskis tik iki 90 gr metosi, o daznaiusiai max svoris 60gr. Kazkaip cia ne taip viska susukot, visada maniau, kad rite renkama pagal meskerykocio galinguma, o ne pagal ilgi. pats dabar ziuriu, paziurejau 3000 normaliai atrodo, o 4000 jau tokios monstriskos ......
 #271599   Antas
 07 Bal 2011 15:13
vyrgaz rašė:Kaži kaip te ant feederio tie signalizatoriai atrodys, kamščiui irgi reikia valą itempti šiek tiek, jei viršunėlė baus jautri tai ana taipogi susilenks..Manau pirma viršūnėlė pradės drebėt o signalizoks gal net nepyptels ir kamštuks nepajudės..
uzsidek tvirciausia virsune ir iseina dugnine :ruko
 #271607   renaldas
 07 Bal 2011 15:37
vyrgaz rašė: Kaži kaip te ant feederio tie signalizatoriai atrodys, kamščiui irgi reikia valą itempti šiek tiek, jei viršunėlė baus jautri tai ana taipogi susilenks..Manau pirma viršūnėlė pradės drebėt o signalizoks gal net nepyptels ir kamštuks nepajudės..
A tu kai statai kota, kad ir karpini, ant signalizatoriu, kokiu kampu vandens ir kranto atzvilgiu tu juos laikai? :roll:
 #271623   vyrgaz
 07 Bal 2011 16:34
Kadais, kai žvejodavau teleskopais tvenkinyje, statydavau juos statmenai kranto linijos atžvilgiu..Nepriklausomai nuo kranto nuolydžio dažniausiai meškerės stovėdavo horizontaliai..Tokiu pat būdu pastačius feederį ir kamščiui įtempus valą viršūnėlė bus palinkus užmestos sistemos kryptim..taigi kimbant pirmiausia virptels viršūnėlė..O dargi ir praktiškai įsitikinau kad feederio viršūnėlė nepalyginamai jautresnė kibimui nei kad propkutė pakabinta ant teleskopo kur nors antram nuo ritės žiedelių tarpe..
 #271624   vava
 07 Bal 2011 16:35
ne, nenaudoju, nes kazkada labai senai is manes issityciojo vietiniai del pipykalu. nuo to laiko skambaliukais skambinu :)
bet klausimas, kaip kota statyt
 #271629   Skridžas
 07 Bal 2011 17:38
Antas rašė:seneli paaiskink man durnam salyti tarp ryciu ir meskeres ilgiu? As rites bandau prikt pagal fiderio uzmetimo svori, kam man pirkt 6000 rite, kai maniskis tik iki 90 gr metosi, o daznaiusiai max svoris 60gr. Kazkaip cia ne taip viska susukot, visada maniau, kad rite renkama pagal meskerykocio galinguma, o ne pagal ilgi. pats dabar ziuriu, paziurejau 3000 normaliai atrodo, o 4000 jau tokios monstriskos ......
mano galva jeigu kotas ilgesnis reiškiasi su juo galima toliau nušvantalinti tavo sistema,ir jeigu tu jauti begalini malonumą traukdamas ta savo sytėma puse valandos tai ryčiu yra ir mažesnio kalibro kuros dar estėtiškau žiurėsisi :-D
 #271646   renaldas
 07 Bal 2011 18:58
vava rašė: ne, nenaudoju, nes kazkada labai senai is manes issityciojo vietiniai del pipykalu. nuo to laiko skambaliukais skambinu :)
bet klausimas, kaip kota statyt
Dedi ta pat feederi statmenai kranto linijai, tai yra kad valas ir kotas eitu viena linija ir drasiai gali naudot ji ant pipykalku, galune cia isvis netures jokios itakos, na bet kas be ko, fyderiuks ne tam skirtas yr :)
 #271707   Guru
 07 Bal 2011 21:02
Skridžas rašė:
Antas rašė:seneli paaiskink man durnam salyti tarp ryciu ir meskeres ilgiu? As rites bandau prikt pagal fiderio uzmetimo svori, kam man pirkt 6000 rite, kai maniskis tik iki 90 gr metosi, o daznaiusiai max svoris 60gr. Kazkaip cia ne taip viska susukot, visada maniau, kad rite renkama pagal meskerykocio galinguma, o ne pagal ilgi. pats dabar ziuriu, paziurejau 3000 normaliai atrodo, o 4000 jau tokios monstriskos ......
mano galva jeigu kotas ilgesnis reiškiasi su juo galima toliau nušvantalinti tavo sistema,ir jeigu tu jauti begalini malonumą traukdamas ta savo sytėma puse valandos tai ryčiu yra ir mažesnio kalibro kuros dar estėtiškau žiurėsisi :-D
Pala pala kazko nesuprantu .. :) jei kotas iki 50 gr. o ilgis 3,90...:) desi 5000 rituke??? pilnai pritariu kad nereikia ir rite reikia taikyti prie uzmetimo aisku kai mes su pinigine ant piktuju tai tenka ieskot optimalaus varianto.. mano galva tokiu atveju 3000 pats tas :-D
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė