Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #272995   Tanius
 11 Bal 2011 23:26
dabar taip, kaip Larus mikro jig 2.4m. ar kas vartojat? Šiandien purčiau, lyginau su 2.7 salmo elite mikro dzigu, laruso zyymiai smagesnis pasirodė - gal dėl ilgio.. Dabar kitas, kur Klaipėdiečiai perkat mikriukam galvakablius, ir už kiek? Bo jau 0.90 ct už vieną galva nemokėsiu :evil:
 #272999   Ignelis
 11 Bal 2011 23:45
Tanius rašė:dabar taip, kaip Larus mikro jig 2.4m. ar kas vartojat? Šiandien purčiau, lyginau su 2.7 salmo elite mikro dzigu, laruso zyymiai smagesnis pasirodė - gal dėl ilgio.. Dabar kitas, kur Klaipėdiečiai perkat mikriukam galvakablius, ir už kiek? Bo jau 0.90 ct už vieną galva nemokėsiu :evil:
Dabar taip: 40/50ct su gerais kabliais, rietavo turgui pirkau rudeni :ruko :-D :gutgut mikriukai po 20ct. as tavo vietoj me :ruko ginciau gal ceburashku pasidaryt... ;-) imk mini karabina ir spausk ant jo svinuka koki nori... ;-) na gal ir brangiau, bet ant savo gaminto visada geriau kimba :-D
 #273216   giedriuzzz
 12 Bal 2011 15:12
Tanius rašė:dabar taip, kaip Larus mikro jig 2.4m. ar kas vartojat?
turiu si koteli. Bet dar tik viena karta su juo buvau pamegint pametyt.Kadangi tai pirmasis mano mikro jig kotelis tai negaliu nei su kuo palygint nai ka. Siaip pasirode visai nieko toks. Nors raso uzmetima 0-10gr. beta manau 10 gr daudoka jam. Siaip smagiausia turetu but 4-6gr. Nors gal ir su lengvesniais eitu pazais jei vala pritaikius. siaip tai as jam dar rites konkreciai neturiu nupirkes. O vala naudojau 0.12 pintuka pernyksti jau padrozta truputi.

P.s. kai orai normaliau susils reiks rimciau su tuo kotuku pazvejot, gal tatda ka nors rimciau papasakosiu. Bet manau kaip uz tokia kaina tai jis neblogas
 #273220   Evaldas Z
 12 Bal 2011 15:22
Ignelis rašė:imk mini karabina ir spausk ant jo svinuka koki nori... ;-) na gal ir brangiau, bet ant savo gaminto visada geriau kimba :-D
va :gutgut variantas. pas mane vien tik tokios ceburaskes ir like. kablius ir svorius gali susiderint kaip tik nori, kablius gerus susikabint ir pan. ir mikrikas gyviau juda ant ceburaskes.
Evaldas Z rašė:as ir jau antri metai tokiom savadarbem gaudau
Paveikslėlis Paveikslėlis
 #273223   Tanius
 12 Bal 2011 15:53
Kleckas1978 rašė: - 2,7 man kazkokia slanga drebanti pasirode :/nek
lygiai ta pati nuomone, dar plius sunkus :x

Tie savadarbiai galvakabliai man nepatiko, dariau ir as, mikriukas sonu plaukia kazkiek :/nek

Svinukus kai perkat, tai is karto dezute kur pludininkam buna? Ar gal atsikirai kur yra pajamt pvz 30 sratuku po 4gr?
 #273254   Ignelis
 12 Bal 2011 18:04
Tanius rašė:
Kleckas1978 rašė: - 2,7 man kazkokia slanga drebanti pasirode :/nek
lygiai ta pati nuomone, dar plius sunkus :x

Tie savadarbiai galvakabliai man nepatiko, dariau ir as, mikriukas sonu plaukia kazkiek :/nek

Svinukus kai perkat, tai is karto dezute kur pludininkam buna? Ar gal atsikirai kur yra pajamt pvz 30 sratuku po 4gr?
O tj kox skirtumas sonu ar atvirkscias tas apvalus mikriukas plaukia..? :-D svarbu vizga... :roll:

0.12pintukas ant mikrinio koto... :neutral: ash tokia monushke naudoju ir standartas po 4lydekiukus per zhukle ikabinu :lol: :gutgut o jei pintukas tj nestoriau 0.08/0.06 mano nuomone :mėlynvarla nes su tokiu pintuku tj jau svenciu progom tik uzhgirstum stabdi dirbanti, arba eseriai pukiliniai daznas laimikis :ruko
 #273272   Evaldas Z
 12 Bal 2011 19:04
Tanius rašė:Tie savadarbiai galvakabliai man nepatiko, dariau ir as, mikriukas sonu plaukia kazkiek :/nek

Pigiausi svinukai buna ipjauti betkur ir belekaip. ispaudus i ipjova karabincika, jis buna ne per centra, todel ir plaukia sonu. cia is savo praktikos. svinukus perku pludininkam skirtus, bet kur buna ne nuo maziausio iki didziausio, o tarkim kokiu 3 svoriu, nes kiti man nelabai reikalingi.
Ignelis rašė:0.12pintukas ant mikrinio koto... :neutral: :ruko
0.12 pinta (deklaruojama) pernai lydekom naudojau... :roll:
 #273320   Tanius
 12 Bal 2011 20:37
ne kiek švinukas kreivai, kiek laisvai kabantis kabliukas pasisuka šonu, ką norit tą sakykit, mikriukas kai plaukiai uodega statmenai grynai horizontui dirba tikrai tankesniai virpesiai, negu kažkiek pasisukus, galbūt čia yra tiesiog mano įsitikinimas..

Priešistorė: Prieš 5-6 metus gaudant lydekas, sėdėjom valty 3, visi plakėm vundeny baltai tvisteriais, 2 diedai po biški traukė, o vaiks sėdėjęs valtį - verkė, mačiau, kad tvisteris dirba kažkiek ne taip, tačiau man buvo įrodynėta, kad nusišneku, vistik buvo išreikalauta, kad tvisteris būtų užmautas išnauj ir GRAŽIAI - pradėjau pagauti. -liežvis

Dar, švinuka spausdavau net ant karabinčiko, o ant savaržėlės išlankstytos zigzago .
 #273324   Ignelis
 12 Bal 2011 20:48
mes su tanium 0.14/0.16 neuzhstorintus sitom naudojom.... :neutral: :mėlynvarla tad manau turetu buti didesnis(apciuopiamesnis) skirtumas tarp ul/l ir jurines zhukles, nes dabar 0.02mm o kur eseriukai, o kur saidos 7/8kg srovinej.
Paveikslėlis

tad giedriuzzz jaucui pasikeisk pirma valiuka i monushke, nestoresni negu 0.14. rezultatai kaip minimum 2x geresni bus..
 #273333   Kleckas1978
 12 Bal 2011 20:57
Igneli baik tu su tais 0,08 ir 0,12 ir 0,16mm sneketi ;-)
Valas valui nelygus o storiai vienos firmos 0,16mm gali buti plonesnis nei kitos 0,08 mm ir t.t.

kaip pvz galiu laisvai pateikti 0,16mm kuris tolygus vos ne 0,25mm
o 0,14mm kaip 0,2mm
o yra valu kuriem raso 0,15mm ir jie tiek ir turi ;-)

kaip pvz pardoj pradejo gincytis ir siulyti man s... kruva pintuka 0,14mm sakau istrauk mono irgi 0,14mm tai kai istrauke pats issiziojo nes pamate 2x storenis pintuka - nes tada sulyginom su 0,25mm monuske ta pintuka ir buvo pats tas o siule mikriukam :-D kaip super plona 0,14mm :-D :-D :-D
O buvo ateinu ir sakau mikriukam valo reikia - sako yra 0,15mm YGK yoz ami pe super - sakau nafik tok storas - kai paziurejau supratau kad jo storis kaip 0,16mm mono - kas zemupi pati mesa ir silaikymas realus jo ~2,5kg ;-var-var. nes eseriu po 500 kg + patirejau ne viena desimti praejusi sezona.
 #273395   Ignelis
 12 Bal 2011 23:34
jau priesh du metus tai suprates ka dabar ishdestei ir visu 100proc tau pritariu... :lol: ;-) tik nesuprantu kur tu toki pardaveja radai kuris to nezhinotu..? :roll: todel rashydamas ir pabreziau NEUZHSTORINTUS, nes dazniausiai tas uzhstorinimas matosi vien i laikomus kilogramus pasiziurejus... :lol: nera sukurta tokiu valu 0.1mm ir laiko ciut ne 10kg, juolabaiu uz tokia kaina. ;-) taspats liecia ir mono valus, brangesni, zinomesniu gamintoju valai, pagal duomenis ant pakuociu, visada laiko gerokai maziau, negu "noname" valai deklaruoja ant savo pakuociu:lol:
 #273776   Kleckas1978
 13 Bal 2011 21:13
Igneli tu visgi savo varai ir viskas, neuzstorintas 0.14 ar 0.16 mm dazniausiai laikys iki 3 kg ir dazniausiai ant tokio pintuko rasoma nuo 0.04 iki 0.15 mm ziurint kas per gamintojas.
Del to nezinodamas koks pas zvejy 0.12mm pintukas kaip tu gali sakyti kad reikia plonintis ir reikia butent vala keisti?????
 #273832   Ignelis
 13 Bal 2011 23:22
Kleckas1978 rašė:Igneli tu visgi savo varai ir viskas, neuzstorintas 0.14 ar 0.16 mm dazniausiai laikys iki 3 kg ir dazniausiai ant tokio pintuko rasoma nuo 0.04 iki 0.15 mm ziurint kas per gamintojas.
Del to nezinodamas koks pas zvejy 0.12mm pintukas kaip tu gali sakyti kad reikia plonintis ir reikia butent vala keisti?????
Suprantu ash viska, tik nesuprantu kaip man tau tai pasakyti kad ash suprantu :-D ;-) juk auksciau lygtajs normaliai parasiau, o tu parasei tapati tik kitais zodziais. minedamas diametrus, kalbu apie ju realu diametra, o ne tai kas rashoma ant pakuotes ir realus 0.12 pintukas yra perstoras betkokiu atveju. dar kart kartoju kalbu apie realu..., o jei jau naudoji mikrikam pintuka tj naudok pati ploniausia koki tik imanoma gauti, nes betkokiu atveju jo shiektiek baidosi ir jis geriau matomas.
 #273833   Ignelis
 13 Bal 2011 23:26
Kleckas1978 rašė:.
o taip galiu teigti todel, kad nera nevieno valo realiai esancio 0.06mm o ant pakuotes deklaruojamo kad jis 0.12, todel ir teigiu kad jis perstoras.
 #274945   Kleckas1978
 17 Bal 2011 18:39
deila123 rašė:tai va zvejojau paprastu spinigui esu Šilutiskis todel aktyviausiai zvejoju nemune,ir kanaluose.Gal galit patart koki pigesni? ul nes noretu isbandyti.Ir valas pintas?rite kokia mazdaug.
ka tu veiksi Nemune su UL ?????? :shock:

kanaluose su UL irgi nera ka veikti - ten gi lydekos pagrinde sedi ir dugnas zoles ir visoks s.... taip kad mikrodzigas kanaluose :/nek

Jei nori kazko lengvesnio ir universalesnio pasiziurek geriau koki laita, kaip pvz:

Mitchell elite 662L su parsiuntimu apie 150 lt iseina.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=en
Pintuka koki 8lb kaip pvz kamatsu techron 0,12mm (uz 50 lt galima gauti)
rite pagal pinigus kokia iseina - kad ir ryobi excia 2000 tiks (iki 200 lt galima susirasti)

kotas pradeda normaliau mesti nuo 3 gr.
su situo komplektu galesi metyti masalus iki 15 gr be jokiu problemu, 1-3 nr sukres, vobleriai tvicingui iki 8 cm.
 #274970   Kleckas1978
 17 Bal 2011 19:09
gerai kad tu turejai :-D

nebuciau metes su tokiu kotu nerasineciau - ir nesakyciau kad galima 15 gr metyti ;-) (beje meciau pilna jega ir vivingros pleksne 8 cm pabandymui (raso kad ji svere 20 gr :-D ) - is pradziu balionu po to stipriau ir t.t. ir galu gale sveiciau pilna jega ir matosi kad kotas meto is paskutiniuju jegu ta pleksne :-D bet neisskysta. (gerai kad kotas tik 150lt tekainuoja tai gali bandymus isdarineti :-D )

pilna jega metant iki 12 gr nebuna jokiu problemu - gali mesti belekaip ir beleka, virs 12 gr jau pradeda jaustis kad kotas stipriai apkraunamas, bet meto ir jokiu bedu :gutgut
siaip jei as deciau ant jo uzrasa - uzdeciau 4-12 gr nes 2 gr tem net nekvepe o 8 gr toli grazu ne riba.
 #274973   Kleckas1978
 17 Bal 2011 19:13
juliuz rašė:nemune su ul tikrai yra ka veikt :cool: lygiai tai pat kaip ir kitose upses, visa praita vasara pragaudziau nemune su koteliu iki 3.5gr. laimikiais nesiskundziu :ruko
Silutes rajone???? Nemuno zemupyje???? Atmatoj???? su UL ???? ir svoriais kaip tu rasai pagal kota sprendziant iki 3,5gr galvakabliais??? ir ka gaudiai???? starkius???? Lydekas????

Praejusi sezona kiek Atmatoj ir Nemune zemupyje buvau - gumai 3" eidavo 10-20 gr galvakabliai, mikriukas 5-6 gr dugno nepagauni dazniausiai - tai ka ten daryti su UL ?????

Ir koks cia UL su 5-6 gr dzigu - kai jau beveik visi Laitai jaucia toki svori :-D
 #275017   Vitolis
 17 Bal 2011 21:00
Mitchell elite 662L yra :gutgut Bet tik ne mikrikui. Voblikai nuo kokiu 5gr iki 15 eina tiktai taip. Man jis tiko ir patiko. Nors turiu, kaip kai kas sako, ne viena ir triju nuliu zonoj :-D Bet "mishutkos" tikrai neishleisiu niekur ;-var-var.
Todel ir deila123 ,pasiskaityk, insidemek ka cia kalba tie, kas toki koteli turi ir priimk sau tinkama sprendima. O pasirinkimu yra begales. Klaust daug lengviau zinoma. O va pasiskaityt ir paciam rast sprendima sunkiau. Taciau jausi didesni malonuma, kai ishstudijaves kitu patirti, pats priimsi teisinga sprendima. Sekmes
 #275064   Vitolis
 17 Bal 2011 22:17
giedriuzzz rašė:O šitas aparats ar tiktų šapaliecams? Nes mano Hunteris kaip ir per silpnas pasirodė, kai galingesnį pakabini :roll:
Kai pamaciau nuotraukoj, tai ta pati pamislyjau, kad ar ne Laruso Hunteris ti pas tavi. Zinoma poslabnis ans tam reikalui. O va "Mykolas" bus ir trumpokas ir per kietas vien del to, kad mazam voblikui netiks. Shapalieciui pastaupyk ir paimk gera irankeli ish Kroiksu, Lamiglasu ar ta pati Lumi. Pvz.GL 1141 GLX ar GL 841 GLX
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė