Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #275061   iusegun
 17 Bal 2011 22:10
vegy, vietoj to, kad palikinetum voblerius neptunui tokiame upelyje, geriau susirask ilgesnius cebatus - pigiau atseis ;)
 #275069   Vegys
 17 Bal 2011 22:27
Bijau kad ten kur įkabinau masalą ir bridkelnės nepadėtų - didelė ten upė ir gili ... O Neptūnui duoklę reik atiduot karts nuo karto - niekur nedingsi :)
 #275197   sunnuva
 18 Bal 2011 11:09
Trukt rašė:Tikrinau sekmadienį Bražuolės upėtakių populiaciją.
Vakar ten buvo tiršta nuo žvejų, vos per kelias valandas 6 praėjo
 #275417   EdgaBoy
 18 Bal 2011 21:10
Joa.. mano nuotykiai su draugu ir buvo su tokiais pats laimikiu rezultatais kaip jusu.. vienas nelegalas zukles pradzioje, nors zukle buvo daug zadanti, oras kaip uzsakytas, kelione masina, blevyzgos :-D upe pasirinkta tikrai gerule ir ne kokia Vilnele, civilizacija liko toli, beje si upe pirma karta musu tikrinta, vaizdas atvykus nerealus, tik nusileidus dar be irankiu prie upes, zveju pedsakai sviezut sviezuteliai sujauke nuotaika :neutral: kaip sakant kas anstyvesnis tas gudresnis :-D padarem isvada kad savaitgalis, ner ko cia noret.. tada dar kaip tycia atbego is kazkur suo prie upeles, is paskos seimininkas su meskerykociu rankose.. aisku kaip tycia pries mus, matyt uztychino nuo kalvos, aplenke miskeliu ir prasides vies per kita begiojimai.. ne :stop-; mes pass, susirenkam daiktus, "smartphonas" i rankas, google maps, ziurim kur cia privaziavimas prie upes kitas, randam isvis miskuose "kaimuka" is 4 sodybu, kelias ten vedantis :superšokas bet vistiek, trinam rankas, galvojam mazai kas tiek trenksis, nuosali vietele, gal upetakiai ten net kablio nemate :grin: prie upes atsidure apsizvalgom, pedsaku nulis :gutgut jamam reikala, draugui rapala prasibrauke po vandeniu uz sakos uzkibes su liezuviu, antinksciai vos neiskrito, sako galvojau kliovas, pirmu metimu, masalas sonan slyst.. ziuriu nebemeto, sakau kas yra? sako negaliu paziurek, rankos dreba lankelio neatlenkiu :lol: :lol: kiek isiaudrinom nuo tiek daug zadejusio vaizdo bet trumpinant, buvo praeitas pasakiskai nuostabus ruozas (koks 1,5- 2km) upe, patikrinta begales 100% vietu ir baronkos skyle :e:e galiausia neteke jegu ir nukritus azartui savim sudvejojom.. beje, cia zukle, kurioje meginom voblikus, kaip pagrindinius masalus, tai is pradziu galvojom gal su jais nemokam zvejot :-niak' bet legendines sukres ir tik nelegala padovanojo..
P.s. lb noreciau pasidalinti nerealiais upes vaizdais girioje, jeigu Mindkilleris netinges, maz imes is susukto filmuko, pora iskirptu kadru :gutgut
 #275425   Trukt
 18 Bal 2011 21:22
sunnuva rašė:
Trukt rašė:Tikrinau sekmadienį Bražuolės upėtakių populiaciją.
Vakar ten buvo tiršta nuo žvejų, vos per kelias valandas 6 praėjo
Žmonių populiacija prie Bražuolės man irgi nepatiko, daugiau ten nevažiuosiu. Aišku neūžaugų ten pilna, bet ne tokie laimikiai mano tikslas lėksiu toliau, nuošaliau.
 #275467   Sokratas
 19 Bal 2011 06:18
aš vakar vakarop jau į tokią glūdumą Latvijos miškuose buvau nusitrenkęs, nepadėjo.
Irgi smėlyje šviežutėliai pėdsakai 43-44 išmieros :evil: Ir nei kibimo
 #275490   arabas
 19 Bal 2011 08:12
bobis rašė:... į tokią glūdumą Latvijos miškuose buvau nusitrenkęs...
irgi smėlyje šviežutėliai pėdsakai....
Vietas reikia žinoti ;-)
Bobi, palauk dar porą dienų kol visi sulys į ežerus gaudyti lydekų. Prie upelių bus ramu ir tuščia. Tik tu ir bebrai :grin:
Noriu priminti žvejojantiems LV. Leidžiamas jamti margojo upėtakio dydis - nuo 30cm iki 40cm. Tiek mažesnį, tiek didesnį reikia paleisti. Bauda už upėtakį- 100 latų (beveik vienas Kudirka), žvejojant be makškerešanas karte bauda indeksuojama iš trijų ( upėtakis brangsta iki trijų Kudirkų). :superšokas
Laikas ir ant LT padaryti tokius baudų dydžius.
 #275492   Vegys
 19 Bal 2011 08:17
O su makškerešanas karte ten visose upėse galima ? Ar yra išimčių ?
 #275503   arabas
 19 Bal 2011 08:50
makškerešanas karte -tai analogiškas popieriukas kaip ir mūsų. Be jo ne iš vietos. Bet kokiu atveju jį privalai pirkti. Kai kuriose vietose reikia pirkti dar papildomus leidimus. Kainuoja makškerešanas karte 3 mėn. - 5 latai. Parduoda beveik visose žvejybinėse parduotuvėse, ir nereikia jokių bankinių pavedimų. Įsirašai savo vardą, pavardę, seksualinę orientaciją ir ramiai žvejoji. Visos surinktos babkės eina į zivju fonds, o ne į bendrą katilą.
O dėl upių tai labai panašu į mūsų taisykles. Yra kažkokių ruožų, kur visai negalima, rudenį tas pats draudimas lašišinėse upėse ir t.t. Kai kuriose vietose, kaip minėjau, reikia papildomai bašliuoti už dienos žvejybą.
 #275545   Sokratas
 19 Bal 2011 10:14
jo, teisingai, kaina šiais metais nesikeitė, 5 latai-3-ims mėnesiams. Bet geriau jau mokėt 10 latų už visus metus. Nesvarbu kada pirksi, pvz kad ir dabar, galios tik iki naujų metų.

O baudikes dėkui kad priminei, to, kad virš 40 cm upėtakio negalima imti, tai tikrai nežinojau. nors aš tokio ir nesu pagavęs Latvijoj :)
 #275552   arabas
 19 Bal 2011 10:37
Baudos geros :gutgut .
Jei gaudoma su nelegaliais įrankiais bauda auga 5 kartus.
Man patinka tokia aritmetika. :gutgut Ir be kalkuliatoriaus gali pasiskaičiuoti ir gerai pagalvoti, ar verta pažeidinėti taisykles. ;-read!
Sliekininkas turėtų už vieną papėtakiuką pakloti 2500 lietuviškų. :-niak'
 #275626   Sokratas
 19 Bal 2011 12:34
gerai čia. kai tokios baudos, gal visi latviai žino, kiek tektų suplot. Ne taip kai lietuviai, kai tik sužino kad upėtakių pagaunu, tuoj seka klausimas: ant ko juos žvejot, ant slieko tikriausiai geriausiai?
 #275694   ramass
 19 Bal 2011 15:25
Buvom siandien su draugeliu prie upelio. Vos ne pirmu metimu salmo hornetuka paragavo nelegalas , is paziuros kokiu 28 cm , po to ka nekeitem , ko nedejom , nei barkst. Na oras superinis , tai nors smegenines pravedinom.
 #275724   Sokratas
 19 Bal 2011 16:52
kitaip ir būt negalėjo.
 #275771   Rukis
 19 Bal 2011 18:57
Siandien tikrinau viena intakeli,per 4 valandas 3 kibimai-visi realizuoti. Du nelegalai,o vienas biskiuka i mada-plaukioja visi toliau. Pora valandu gaudziau vobleriais ir pora valandu sukremis,kaip nekeista vobleris gavo i vienus vartus. Vanduo geras,gal jau kiek ir per zemas,upetakiai dar nelabai sportiski-sulyse tokie visai.
 #275876   Mykolas
 19 Bal 2011 21:43
Sendien pazvejota vienam neries intake. Du istraukti ir paleisti, dar keturi nenorejo y kranta but istraukti tai kabliuko atsikrate betraukent. Grazus oras, smagu pasivaiksciot ir galva pravedint. upe atgijus grazesnei vieto gyvybe buvo, ir tai dziugina
 #276190   Vegys
 20 Bal 2011 20:30
Neries intakas. Ten, kur vasarą vanduo per akmenukus ritasi, dabar vandens pakankamai. Ne metras aišku, bet žvejot galima. Žvejota visą laiką Hornet'uku. Per 1,5 val. 1 nelegalas + 3 kibimai (2 tai tikrai mazgiai, trečio nemačiau) + apdujus lydekaitė kokia ~ 45 cm. Nežinojo ji kad iki draudimo pabaigos likę dar 4,5 valandos :) Aplipus visas dėlėm buvo. Net nuplaukė atgal iš lėto.
 #276255   Zafas
 20 Bal 2011 23:16
kalbant apie bebrynus tai juose pagauti mano didziausi upetkiai. 2 kg ir 1 kg ,
 #276282   iusegun
 21 Bal 2011 07:20
kalbant apie bebrynus, kartais jie atrodo kaip mini ezereliai tvenkinukai, nieko neissiskyriantys savo nei kranto linija, nei kokiu ivirtusiu medziu, o ir vanduo juose dazniausiai tamsus buna, nematai dugno, kliuviniu. kokia taktika juose naudojat? tiesiog droziat centimetras po centimetro ar kaip?
 #276288   Sokratas
 21 Bal 2011 07:53
an tai baugu ten, Tido įrangos neturint, užkliuvus, nei masalo beišsiimsi nei ką ...
 #276303   arabas
 21 Bal 2011 08:43
Geriausia taktika bebrynuose - dinamitas. Antroje vietoje elektra, trečioje - sliekai. Gaila, kad uždrausta. :? Lieka tik spiningas... ech...
Vakar darbo reikalais buvau kažkokiame užkampyje. 17:00 jau kulniavau prie upės. Metu, metu ir vėl metu ir ... pyš. Visokios durnos mintys lenda apie upių elektifikavimą. Pradedi galvoti, kad gal nemoki gaudyti. Pamažu darosi nyku. Bet dievulis, matyt, nusprendė atlyginti už atkalumą ar užsispyrimą. Vienas kibimas - viena žuvis. Ištraukiau kažkokį negrų rasės +40cm upėtakį. Nors dabar negalima taip sakyti, reiktų - afroaukštaitis. :grin:
Afroaukštaitis ir jo kelmas:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #276310   Vegys
 21 Bal 2011 08:51
Zafas rašė:kalbant apie bebrynus tai juose pagauti mano didziausi upetkiai. 2 kg ir 1 kg ,
A koks ten gylis būna ? Ar teisingai suprantu kad ten tokios ramumos susidarę būna, beveik stovintis vanduo ... ?

Arabas - žiūriu be geros žuvies negrįžti. Ar tik man atrodo ar vis tik vandenėlis drumstokokas / tamsokokas ?
 #276318   arabas
 21 Bal 2011 08:59
Velniai žino. Vanduo dar galutinai nenuskaidrėjęs, bet su poliarizuotais akulioriais prasimuša labai gerai. Ir vandens lygis :gutgut . Dabar gaudyti pats gazas: vanduo ganėtinai žemas, pakankamai skaidrus, žolių nera... Vienu žodžiu, Amerika! ;-var-var.
 #276319   Vegys
 21 Bal 2011 09:00
Hmz ... geras. Kaip jau rašiau - Neries intake vandens per akis.

P.S. Kažin, baidarių sezonas dar neprasidėjęs ?
 #276327   arabas
 21 Bal 2011 09:09
A nu juos na... tuos baidarastus, kai aš žvejoju. :-byta:
Tuoj išlys. :piktaz Kaip kimba?
O vandens lygis labai priklauso nuo to, iš kur upės maitinasi. Tarkim, beveik visos Žeimenos baseino upės ima vandenį iš ežerų, todėl vanduo seda labai lėtai, bet ir kyla lėtai. Tokia kaip Širvinta, kuri maitinasi paviršiniu vandeniu, po gero lietaus pučiasi kaip ant mielių, bet ir nusenka greitai.
 #276426   Mykolas
 21 Bal 2011 12:23
Šendien vėl tikrintas nNeries intakas, kiek kibimų tiek ir žuvų, iš viso 8 , 7 plaukioje toliau nes nelegalai, o vienas gerokai viršines 36 cm bus paragautas. Kaip nekeista vis aptinku tik savo petsakus, niekas be manes koleikas nevaikščioje. Upėtakiai kimba tai smagu, tik galetu but didesni. nieko šių metų norma įvykdyta, kad ir kiek pagauta bus visi bus paleisti, per metus uztenka vieno paragavimui
 #276452   Donis
 21 Bal 2011 13:37
bobis rašė:aš vakar vakarop jau į tokią glūdumą Latvijos miškuose buvau nusitrenkęs, nepadėjo.
Irgi smėlyje šviežutėliai pėdsakai 43-44 išmieros :evil: Ir nei kibimo

Nereik tu pedu bijoti,taigi nenurenka,neisbaido visu :)
 #276461   Sokratas
 21 Bal 2011 13:57
tai jau taip, ne meškos gi pėdos :lol:
 #276632   krioklis
 22 Bal 2011 01:28
Na ir as islekiau papetakiauti, oras liuks saulute sveit, pauksciukai pypaun, PAVASARIS :yes: . Vieta zemaitijos krastu upelis vanduo aukstokas bet svarus :yes: , Jei anksciau vasara reikdavo pritupti kad kunkolus atvesinti :lol: , Tai dabar ziurek kad nenugarmetum vietom ir prabristi neimanoma :!: Dedu fobleriuka keli palidejimai ir atsargus gribstelijimai. Totalus 0, dedu sukre meps boruze vel atsargus lyg ko issigande gribstelejimai bet vienas neuzauga pasikabino, mastau reik maziau agresijos dedu juoda su geltonais taskais, 2 nelegalai ir keli pabuciavimai atsargus kaip celkos :evil:. Reik kazka keisti dedu vobleri salmo hornet zalia su raudonu pilvu, pora metimu su keistu kibimu kaip koks karsis be smugio o tesiog pasikabino bet savo klaida istaise nes tarp medzio kliuviniu teko pakovoti bet nedidelis 35 cm staigi foto ir atgal i vandeni, paejus koius 20metru kita duobe metimas ir jauciu kad vel kovotojas, islupu i kranta 37cm. Bet anie tokie kudi kaip silkes vargsai visa ziema badavo :mrgreen: .Tai va du upetakiai per 5 min. 20metru atstumu :oho: , po to nei bakstelejimo pradejo leistis saule griztu atgal prie masinos. Puikiai praleistas laikas ir gan nebloga zvejyba iki sekancio :hi:

Paveikslėlis

Paveikslėlis
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė