Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #275263   varnenas
 18 Bal 2011 14:53
meskute rašė:to varnenas:kur konkreciai gaudei,kokius masalus naudojai ,kokia sistemele,ar toli metei,is kur vejas pute,na aisku jei ne paslaptis.seip man viskas ydomu...
zvejojau nuo plezo, temn kiek bandes tai jokios itakos is kokios plezo vietos gaudysi neturi..... gaudziau ant skumbres ir raginio slieko, tai dogai tik ant skumbres visiem eme, o pleksnes ant rago.... vejas rytu, veliau tapo pusryciu.... kai tik apvaziavom vanduo buvo aukstas, tai ir kibo, veliau vanduo nuejo, tai kliovas, kai kirviu... pasivartem pleze, pasideginom pries menuli, bo oras tai buvo pasaka, jokio vejeliu....
treciadienoi varau lydekas pakalbiint....
beje girdejau, kad inny penktadieni lietuvaicius su karsiais priciupo gamtos apsauga, baudu prirase, nugi prisipazinkit kas ten dalyvavot?
 #275329   robertascv
 18 Bal 2011 18:01
na seip buvau inni ben nieko negirdejau ir seip sakant tai nie vieno kliovo per visa nakti, na is ryto kal kokia 10 eseriu ir tiek tos zvejybos:)
 #275557   oli
 19 Bal 2011 10:48
vakar "meshkos dziausmo pliaze"-bratkus:3-bassai,ash:2-bassai...

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #275558   oli
 19 Bal 2011 10:50
meskute rašė:oli kokiose vietose pagauna apie dublina ar zemiau????seip jei viskas gerai tai planuojupo velyku pirmadieni nakciai vaziuoti,apie dvylikta dienos bus zemiausias vanduo,prisikasiu kirmeliuir leksiu ,gal dar ir kompanija susidarys jei po velyku jegu ir noro tures
nu kiek suprantu tai apie dublina,nerasho jis tiksliai...
 #275683   meskute
 19 Bal 2011 14:23
cia kaip tai labiau panasu i parselius gerai atsertus ,o ne i zuvis.Varot ten jus kap reikalas.Geriau sakyk kada vaziuosim pas Grazvyda link donegalo uotu gaudyt????
 #275685   varnenas
 19 Bal 2011 14:52
meskute rašė:cia kaip tai labiau panasu i parselius gerai atsertus ,o ne i zuvis.Varot ten jus kap reikalas.Geriau sakyk kada vaziuosim pas Grazvyda link donegalo uotu gaudyt????
vo cia reikalas rimtas, ir as pasijungciau....
 #275891   miegas
 19 Bal 2011 23:39
meskute rašė:cia kaip tai labiau panasu i parselius gerai atsertus ,o ne i zuvis.Varot ten jus kap reikalas.Geriau sakyk kada vaziuosim pas Grazvyda link donegalo uotu gaudyt????
ir as oli ta pati sakiau, ale labai sunku suderint laisvas dienas :?
 #275893   zekisLT
 20 Bal 2011 00:28
grazuoliai basai ;) na o airiukas man sake, pats berods sekmadieni gaude laytown, tarp droghedos ir ballbrigano, per pora valandu sugebejo paimti pora basu, vienas apie 5kg ir 3kg :shock: pats mazesni maciau saldytuve, o didesni sake atidave draugeliui, kuris jau antra savaite beveik kas nakt gaudo ir nieko :lol: taigi tiek ka zinau apie basus tam gale ;-)
o man vel pravalas su zvejyba, niekuo pasigirdi nera, keletas maziuku zuvelioku ir tiek, i kas per vels cia daba yr :roll: :lol: :lol:
 #275894   jmotejunas
 20 Bal 2011 02:24
zekisLT rašė:grazuoliai basai ;) na o airiukas man sake, pats berods sekmadieni gaude laytown, tarp droghedos ir ballbrigano, per pora valandu sugebejo paimti pora basu, vienas apie 5kg ir 3kg :shock: pats mazesni maciau saldytuve, o didesni sake atidave draugeliui, kuris jau antra savaite beveik kas nakt gaudo ir nieko :lol: taigi tiek ka zinau apie basus tam gale ;-)
o man vel pravalas su zvejyba, niekuo pasigirdi nera, keletas maziuku zuvelioku ir tiek, i kas per vels cia daba yr :roll: :lol: :lol:
girdejau kad airiukai traukia basus prie donabeito bet tos kalbos buvo pries pora menesiu... o tiksliau negaletum suzinoti tos vietos?jei rasciau laisvo laiko lekciau pameginti
 #276013   meskute
 20 Bal 2011 11:33
priesh pora menesiu gaude....gal kiek ir keistai skamba ,o va,kad dabar pagauna ir net aukshciau dublino tai jau kiek yra tiesos ,vadinasi kai tik bus laisvo laiko taip ir i jura shausiu.lynai palauks.
 #276018   oli
 20 Bal 2011 11:43
miegas rašė:
ir as oli ta pati sakiau, ale labai sunku suderint laisvas dienas :?
manau visu pirma reiktu su Grazviu derinti,a paskui jau ziet kaip ten mum kas gaunas...
 #276075   arvydka
 20 Bal 2011 14:26
Norėjau paklaust "bassistų" ar toli reikia sviest masalą žvejojant basus pliaže, ar užtenka kokių 20-30 metrų? T.y. panašiai ant antro stalo, nu tipo už antros bangos? O kaip naktį orientuotis kur skrenda masalas?
 #276079   oli
 20 Bal 2011 14:40
arvydka rašė:Norėjau paklaust "bassistų" ar toli reikia sviest masalą žvejojant basus pliaže, ar užtenka kokių 20-30 metrų? T.y. panašiai ant antro stalo, nu tipo už antros bangos? O kaip naktį orientuotis kur skrenda masalas?
metimo atstumas keichiasi su besitraukenchiu ar kylanchiu vandeniu,geriausiai taikyk i tolimiausiai beluztanchia nuo taves banga,nu aishku jai ji ne uz kokio kilometro :lol: tarkim pliaze kur dabar zvejojam jai vanduo ramus tai ant aukshto uztenka kokia 30-50m,ant zemo reik ir tolekiau shvystelt,kai jura gerai banguoja uztenka tikrai arti uzmest,bet irgi visatai ne faktas,buna visokiu varijantu,gerai ishsibandyt visus atstumus,tam padeda zvejyba dviem surfais,greichiau atrandi kur jie....a nakti tai ka,nu jauti kiek lekia shvinas ir tiek...
 #276172   miegas
 20 Bal 2011 19:48
as tai svysteliu is jegos, na tik kartais nulekia valas i sona, bet tai buna ir geriau :-D
 #276264   meskute
 21 Bal 2011 00:23
Jei kam idomu,tai siek tiek info :praktiskai zuvis vidaus vandenyse perejo i vasaros maitinimosi rezima.Tai yra kimba vakare,nakti ir ryte.Be abejo gali pasitaikyti ir diena laimikiu,bet jau retai.Vanduo pakankamai susiles.sendien susikloscius nepalankiom aplinkybem (darbo atzvilgiu) po pietu palekiau su lynais pasibovyti.Taigi pirmas lyno kibimas buvo tik pries pat devynias vakaro ir aktyvejo sutemus.Per 45 minutes 5 kibimai - 3 realizuoti,tai pat kitiems zvejams temstant kibo hibridai,o lynai ju pludes aplenkdavo .Gal todel ,kad kiek girdejau jie zvejybai naudojo kobinukus. ;-)
sitas bene siemet mano pats didziausias priesinosi tikrai gerai,malonumas buvo ne tik man ,bet ir ziurovams.
Paveikslėlis
 #276266   arvydka
 21 Bal 2011 01:08
Meskute maladec! Ant ko gaudei? As pernai vasara susiradau toki neblogai apzelusi ezera ir internete rase kad nemazai lynu esti. Nu pirmu metimu uzmeciau ant dugno prie zoliu masalas kukuruzai. Ziuriu lesa! Pakirtau, istraukiau - kuoja. Paskui vel kuoja, paskui vel kuoja... Paskui uzmeciau ant slieko vel kuoja! Vienu zodziu pritusiau as kuoju neblogai, tik ne vieno lyno, nes lynui tikriausiai kuojos nedave prieit prie kabliuko... Ir kaip su tokiom kovot? Ir kabli buvau uzdejes nemaza bent su penkiais kukuruzais vistiek kuoja. LT pamenu jei masalas ant dugno, visada lynus gaudydavom ant mazo slieko, tai arba lynas arba mazas eseriukas. Gal rytoj reiks padaryti match-revanch. :)
 #276267   zekisLT
 21 Bal 2011 01:16
meskute rašė:Jei kam idomu,tai siek tiek info :praktiskai zuvis vidaus vandenyse perejo i vasaros maitinimosi rezima.Tai yra kimba vakare,nakti ir ryte.Be abejo gali pasitaikyti ir diena laimikiu,bet jau retai.Vanduo pakankamai susiles.sendien susikloscius nepalankiom aplinkybem (darbo atzvilgiu) po pietu palekiau su lynais pasibovyti.Taigi pirmas lyno kibimas buvo tik pries pat devynias vakaro ir aktyvejo sutemus.Per 45 minutes 5 kibimai - 3 realizuoti,tai pat kitiems zvejams temstant kibo hibridai,o lynai ju pludes aplenkdavo .Gal todel ,kad kiek girdejau jie zvejybai naudojo kobinukus. ;-)
sitas bene siemet mano pats didziausias priesinosi tikrai gerai,malonumas buvo ne tik man ,bet ir ziurovams.
Paveikslėlis
kam cia ''kandi'' del tu ''kobinuku'' ? :lol: :lol: :oops: grazus lyniokas ;) svoris koks? 1.5kg kazi ar virsys ne? hmm...reiks matyt i kanala lekt kita kart patikrint :) nors tiesa sakant kai labai nori taip ir S.... gaunas :lol: :lol:
 #276268   robertascv
 21 Bal 2011 01:36
meskute rašė:Jei kam idomu,tai siek tiek info :praktiskai zuvis vidaus vandenyse perejo i vasaros maitinimosi rezima.Tai yra kimba vakare,nakti ir ryte.Be abejo gali pasitaikyti ir diena laimikiu,bet jau retai.Vanduo pakankamai susiles.sendien susikloscius nepalankiom aplinkybem (darbo atzvilgiu) po pietu palekiau su lynais pasibovyti.Taigi pirmas lyno kibimas buvo tik pries pat devynias vakaro ir aktyvejo sutemus.Per 45 minutes 5 kibimai - 3 realizuoti,tai pat kitiems zvejams temstant kibo hibridai,o lynai ju pludes aplenkdavo .Gal todel ,kad kiek girdejau jie zvejybai naudojo kobinukus. ;-)
Paveikslėlis

na o kur tus lynus gaudei jai nepaslaptis? ;uolrait
 #276307   meskute
 21 Bal 2011 08:48
Niekam nekandu del kobinuku,paprasciausiai tie vaikinukas taip kalbejo ir is tikro paziurejus ju sistemeles - tai buvo kobinukai.Tai yra visai nedideli kabliukai. As naudoju maziausiai 6 nr. galima ir dar didesnius, ir muses lervu maunu visada pilna. Mazas kablys - maza zuvis. Del svorio tai negaliu nieko konkretaus pasakyti,nes neturejau svarstykliu. Link 1,5 turetu traukti. Tikslas buvo padaryti filmuka kaip kimba lynas,kaip traukiu ir panasei.Nieko nesigavo ,nes kaip jau minejau kibimai prasidejo sutemus .Filmavau,bet snipstas gavosi ,kad ir su tipo naktiniu filmavimu.Todel ir nesedejau ilgiau .Vistiek nieko nebutu gavesis.
 #276328   jmotejunas
 21 Bal 2011 09:09
:shock: vakar nezinojau kad prie kanaliuko sedejo meskute! rimtas zvejys savi pasarai savas gaudimo supratimas... o del kobiniu tai galiu net labai papriestarauti nes seriausi tik 4 mazus kukuliukus sumeciau per visa laika matei vaiksciojau ir nesedejau prie pludes atvaziavau tik suda pamalti tai pramazinau gal 4-6kibimus ir tai ikaliau viena nediduka lyniuka. o del kabliuku dydziu kiekvienam savo pvz lietuvoi karpinius beveik dedavau ir bedos nematydavau bet cia kai pamaciau kaip airiai isvis vos ant matomo kablio 1.5kg-2.5kg karsius lupa ir lynu geru istraukia tai mano nuomone pasikeite...
 #276342   meskute
 21 Bal 2011 09:28
as kabliukus naudoju trumpakocius,su placiu islenkimu,kad kuo daugiau tilptu kirmeliu suverti.Be abejo kiekvienas savaip pripranta gaudyti.Ir tai normalu.Ir as maciau kaip airiai gaudo - mazas kabliukas,o i zvejyba nesasi puse kibiro muses lervu.....o i kanala as vargu ar daugiau atvaziuosi nes neidomu man ten ,zmoniu daug sedi kaip baloi ir zinai kad pagausi,nebent oras jau labai netinkamas.Prasidejo juroj sezonas.....
 #276351   jmotejunas
 21 Bal 2011 09:41
meska reikejo sakyti kas esi butume normaliai pasnekeje o i jura kai leksi tai pasiulik ir man gal prisijungsiu
 #276388   miegas
 21 Bal 2011 10:43
vakar ir plezas ir oras buvo nedekingi, as 2 pleksniai ir basas, oli pleksnius...
 #276427   varnenas
 21 Bal 2011 12:25
as vakar lough dee vel lydeku milijonas....jau net pabodo, reik ieskot kur pludes, karmuskes, ir ir fyderiai suslepti. o tai ziuriu cia vyrai nejuokais isisiautejo....
 #276526   dalius1984
 21 Bal 2011 17:36
as katik nuo aughrim prudo pargryzau:) zodziu mes atwaziawom ir cisternasu zuwim atwaziawo :) tai as per 2wal 10 upetakiu jemiau ir tiek pat pabego....zodziu smagu buwo,tikrai neeiline zwejyba :) beje sake ta pruda isawaite 2 kartus yzuwina tai jei kas pamirsot upetakio skoni-waziuokit. geriausiai dirbo saulasares imitacija,toks permatomas twisteriukas su blizguciais viduj..
 #276537   meskute
 21 Bal 2011 19:39
jmotejunas rašė:meska reikejo sakyti kas esi butume normaliai pasnekeje o i jura kai leksi tai pasiulik ir man gal prisijungsiu
Gerai kai kita syki zvejosiu ,tai shalia saves ismeigsiu kuoliuka su lenta .Ir uzrasha (gal kas reklamos srityje dirbat) "CIA ZVEJOJA MESHKA" uzrashysiu. Manau juokingai atrodys ane??? O pashneket .....ir taip atrodo persimetem keliais zodziais.O kas liecia zvejyba juroj ash praktishkai visada forume paklausiu kas noretu prisijungti.Su bendraminciais smagiau ir kelias pigiau atseina.
 #276540   jmotejunas
 21 Bal 2011 19:47
meskute kai vaziuoju toliau pasiemu 1.4tdi tikrai pigu! :) sendien vel leksiu i kanaliuka pasedeti ant lynu bet dabar jau nebejuokausiu o zvejosiu :) o sendien tikrai gera zvejyba uzturejom su dalium tik gaila kad mano metimai su museline nekokie tai nepasiekiau zuvu... begu sutaisysiu upetakius ir reikia ruostis kitai ribalkei :)
 #276563   meskute
 21 Bal 2011 20:34
labai abejoju ar tu paciu metu 1,4 tdi pigiau nei 2,0 tdi aisku cia gal kiek ir ne i tama......
 #276570   jmotejunas
 21 Bal 2011 20:59
na ziurint koki optimalu griti pasirinksi statistikoje raso kad uzmiesti 3.9l bet kad mieste 1.4 pigiau tai 100%
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė