Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #276062   vk
 20 Bal 2011 13:50
SauliusM rašė:is vienos valties su kokiu kolega gaudai eserius, iranga identiska, masalai identiski. pas mane mono valas, pas kolega pintukas ir net neryskus. man kimba, kolega ruko ramiai kibimo nemates...
Kitąsyk tokiu atveju su kolega susikeiskit spiningais pabandymui :!:
 #276064   SauliusM
 20 Bal 2011 14:00
vk rašė:
SauliusM rašė:is vienos valties su kokiu kolega gaudai eserius, iranga identiska, masalai identiski. pas mane mono valas, pas kolega pintukas ir net neryskus. man kimba, kolega ruko ramiai kibimo nemates...
Kitąsyk tokiu atveju su kolega susikeiskit spiningais pabandymui :!:
cia siaip tai mintis. :gutgut
 #276066   Vegys
 20 Bal 2011 14:07
SauliusM rašė:dar siaip is praktikos esu turejes ne viena atveji, tarkim is vienos valties su kokiu kolega gaudai eserius, iranga identiska, masalai identiski. pas mane mono valas, pas kolega pintukas ir net neryskus. man kimba, kolega ruko ramiai kibimo nemates...
Yra ir man tokių atvejų buvę. O kitą kart gaudant tais pačiais įrankiais rezultatai būna atvirkštiniai. Tai fig znajiet ar čia valas kaltas ... Beje, tokių dalykų buvo ne kart ...
 #276074   OMar
 20 Bal 2011 14:26
SauliusM rašė:
OMar rašė:...tai ka blin as dabar turiu kita nicka tam susikurti? ...
uzsitrauktum moderatoriu nemalone su tokiais bajeriais jauciu... o kai isaisketu,. tai ir ne tik moderatoriu. suprantu, kad tau sunkiau bendraut del to kad esi tapatinamas su Fema, bet pats irgi suprask, kad tai ka tu rasai, irgi ne visada taip pat lengva skaityt kaip kieno no nors kito parasyta, nes nori ar nenori, bet smegenyse vistiek automatiskai filtruot pradedi, kada cia raso Omar, o kada Fema...
Suprantama, bet visada rasau kas man nepatinka ar patinka, kad ir Femos kataloge yra. As uz objektyvuma.
 #276096   henyte
 20 Bal 2011 15:33
Raudoni, geltoni ir kitokie ryskus valai - geris... Bet kaip ir OMar, is atsargumo dazau galiuka (valo) tamsiai arba (ir dar) risu fluorokarbonini pavadi... Visai kita zvejyba, kai nereikia itempus regejima (o no to palaipsniui isitempia ir visas kunas) speliot kur eina tavo valas...
 #277724   Xrapas
 28 Bal 2011 11:55
vk rašė:...Kur mūsų svarmenų kilnotojas dingo? Turbūt pakėlė svarmenį, tada valas trūko ir svarmuo ant kojos nukrito...
::hai-bai
Eksperimentą atlikau- kojos sveikos :liež-uvis :lol: .
16 kg, deja, nuo žemės neatkelia :donknow' ...
10 l. kibirą su vandeniu atkėliau, tiesa, be mazgų. Koks tiksliai buvo svoris dabar pasakyt negaliu- svarstykles buvau palikęs Vilniuj :oops: .
 #277759   vk
 28 Bal 2011 14:14
Pasirodo blogiau, nei maniau - net nuo žemės svarmens nekilstelėjei, bet turbūt tik tai ir išsaugojo sveikas kojas. :-D
Kitą kartą, kai vėl be svarstyklių būsi, žinok kad 1 l vandens = 1 kg. :-D
 #277785   Xrapas
 28 Bal 2011 15:42
vk rašė:...žinok kad 1 l vandens = 1 kg...
Na tai dar pasakyk, kiek sveria cinkuotas 10 litrų talpos viedras, kad jau toks protingas :e:e :lol:
 #277786   SauliusM
 28 Bal 2011 15:44
Xrapas rašė:
vk rašė:...žinok kad 1 l vandens = 1 kg...
Na tai dar pasakyk, kiek sveria cinkuotas 10 litrų talpos viedras, kad jau toks protingas :e:e :lol:
jei pilnas degtines, tai sveria tiek, kad "nepakelsi" :lol:
 #278498   Marius1
 01 Geg 2011 18:09
Na, o ar sasame samuline pintukas apvalaus skerspjūvio, mat galvoju isigyti šio valo 0,04 ar 0,08 storio šapalų spiningavimui Neryje, todėl labai svarbu, kad juo galėčiau tolokai užmesti lengvus vobleriukus.
 #279149   Martynas2
 04 Geg 2011 10:56
Sveiki zvejai, noreciau paklausti apie mono vala spiningui koki rekomenduotumete? :) Pries tai naudojau strofta 0.22 diametro, priekaistu nebuvo del jo, bet noretusi dabar kazko kito ispabandyt :) Zvejoju tvenkiniuose, ezeruose, laukiu patarimu ;-)
 #279150   Vaidis
 04 Geg 2011 11:03
Martynas2 rašė:Sveiki zvejai, noreciau paklausti apie mono vala spiningui koki rekomenduotumete? :) Pries tai naudojau strofta 0.22 diametro, priekaistu nebuvo del jo, bet noretusi dabar kazko kito ispabandyt :) Zvejoju tvenkiniuose, ezeruose, laukiu patarimu ;-)
Taigi informacijos šitoj temoj - daugiau negu pakankamai :!: Taigi :ks> ir rasi ko ieškai :)
 #279173   Vaidis
 04 Geg 2011 11:58
Martynas2 rašė:Ieskojau, radau kelis pasisakymus apie mono, bet daugiausia apie pintukus kalbama :)
Davydo rašė:
SauliusM rašė:o siaip jei kalbet apie mono valus tai as is savo patirties rinkciaus tokia tvarka:
1. platil strong
2. platil match (sitas siaip skirtas pludinei, bet as ana ir spinui sekmingai naudojau).
3. DAM imperial.
4. shimano antares silk shock
5. gamakatsu kazkoks lengvai tokios fluo spalvos, dabar nepamenu tikslaus modelio
6. mikado gamina tokius visai papigiajevskus bet vienkartiniam naudojimui tinkamus, tik perkant reik zinot, kad jie smarkiai uzstorinti, tai jei realiai reik kokio 0,2 tai imi koki ale 0,17...
Pasiulyciau i pirmus numerius irasyti Toray super strong
Šitie netinka?

Aš dar nuo savęs galiu pridėti, vienas geresnių Owner Broad
 #279279   SauliusM
 04 Geg 2011 20:19
Martynas2 rašė:Dekui uz rekomendacijas, o kaip siems valams su atmintim? skaiciau shimano ir DAM'as nelabai turi o kaip platil'as?
platilas tuo klausimu ne blogesnis, bet kad shimano ir DAM be atminties, tai gana drasus teiginys...
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė