Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #282889   SauliusM
 18 Geg 2011 14:26
Vegy, pralinksminai, visose tavo nuorodose rasoma apie ji kaip "one of" ka isvertus galima butu suprasti kaip "vienas is" (daugelio).
kazkaip "the best" niekur neparasyta.
ir siaip tos tobulybes paieskos ir diskusijos kas yra geriausia yra lengvai komiskos ir turi labai abejotina prasme.
 #282890   vandenis
 18 Geg 2011 14:32
SauliusM rašė:
Vegys rašė:Nesiimu vertint teisingumo.Ale man polomar mono valams geras mazgas. Manai kitaip ? :)
manau, kad jei platil strong zmogui palomaro nelaiko, tai kazkas su tuo valu netaip... gal kokiu pasenusi vala nusipirko. arba aisku dar yra galimybe kad ta palomara kaip nors labai mandriai suriso...
Pirkau Fish On'e, dievagojosi, kad nesenas. Kad ta polomara kazkaip mandriai ir nesurisi, labai jau paprastas tas mazgas ir daugumai mono ir pintu valu laiko super :gutgut .
 #282892   Vegys
 18 Geg 2011 14:35
Sauliau, žmonės, kurie nėra kategoriški, fanatiški, retai kada naudoja žodį "geriausias" :) Juk visų mazgų niekas ko gero nėr išbandęs, tuo labiau ant skirtingų valų.

Pagal Xrapo nuorodas :
Mono : "Как вы можете видеть, первое место в группе №1 занял узел "Паломар", что, в совокупности с простотой, делает его абсолютным лидером среди всех монофильных лесок"
Pintas : "Но наш сегодняшний лидер - "Паломар" - вполне сносно справляется с поставленной задачей и здесь."
 #282896   SauliusM
 18 Geg 2011 14:39
vandenis rašė:Pirkau Fish On'e, dievagojosi, kad nesenas.
nu bliaha, ne tu vienas pirkai, kiti kazkaip nesiskunde. is savo patirties irgi galiu pasakyt, kad tai man labiausiai patinkantis mono valas.
is tokios mistikos srities dar tada. o paziuret prie ko risi nebandei? nes man viena kart buvo toks bajeris, kad kiek risu vala, tik uztempineju mazga, pliast ir nutruksta. jau norejau tada sakyt, kad valas gaidiskas visai, bet kazkaip atkreipiau paskui demesi, kad suktukas prie kurio risu mechaniskai pazeistas ir nupjauna ta vala kaip peiliu su astria atsiradusia briauna...
davai tu gal jei nesunku surisk chirurgine kilpa is to valo ir pabandyk patampyt ir paziuret ar pats valas laiko prie nieko nerisdamas:
http://www.animatedknots.com/surgeonsloop/index.php
beje, valas kokio storio?
 #282897   SauliusM
 18 Geg 2011 14:42
Vegys rašė:Sauliau, žmonės, kurie nėra kategoriški, fanatiški, retai kada naudoja žodį "geriausias" :) Juk visų mazgų niekas ko gero nėr išbandęs, tuo labiau ant skirtingų valų.

Pagal Xrapo nuorodas :
Mono : "Как вы можете видеть, первое место в группе №1 занял узел "Паломар", что, в совокупности с простотой, делает его абсолютным лидером среди всех монофильных лесок"
Pintas : "Но наш сегодняшний лидер - "Паломар" - вполне сносно справляется с поставленной задачей и здесь."
tai ka tu dabar man pasakyt nori? perfrazuojant tave pati, tai Xrapo nuorodoj irgi visi imanomi variantai nebuvo isbandyti. is kitos puses tai apie ka mes cia gincijames? sake tau kas kad palomaras blogas mazgas ar ka? niekaip nesuprantu is ko cia sita diskusija ir apie ka gavosi? malku lygioj vietoj priskaldyta kazkokiu ir tiek. :roll:
 #282903   SauliusM
 18 Geg 2011 14:57
OMar rašė:Tu SauliusM nori matau save itikinti, kad reiketu pradeti naudoti spalvota vala. :)
as ji ir taip naudoju... menkem gaudyt... ar ant surfo... dzigaujant Nemune tai irgi manau kad giliai pofig kokia ta valo spalva.
bet yra keli bet. vienas tai sapalu gaudymas skaidriam vandeny, kitas tai eseriu mikrinimas, trecias tai salaciai. nu kazkaip perdaug pas mane statistikos prisikaupe, kad buna ir neretai, kad zuvis valo baidosi. aisku buna ir taip kad tai zuviai iki lempos ir kimba belekaip ant beleko, nu bet ne kiekviena diena kliov obespecen kak na ciornych kamniach.
 #282908   SauliusM
 18 Geg 2011 15:05
vandenis rašė:tas platil tai toks vos ne juodas, tai eseriam mikrinti dar fliurika gale risti :?: :?: :?:
tai tu strong ar match platila paemei? :shock: koks dar juodas? :shock: strong yra toks rusvas skaidrus :?
 #282912   SauliusM
 18 Geg 2011 15:11
vandenis rašė:platil strong, atrodo labai jau tamsiai rudas, vos ne juodas, o ar skaidrus tai pries saule neziurejau
man jau pradeda kilt abejoniu ka tu ten nusipirkai. nu jo, rudas, nu tamsokas, nu bet iki juodo tai ten dar daleko krasyvo...
va match tai tikrai beveik juodas tik i melsvuma biski gal.
 #282913   vk
 18 Geg 2011 15:11
SauliusM rašė:tai kam tada zmones pavadokus is FC susimaste, jei nesibaido?
O tai kaip kitaip pirkėjams iškišti tokį brangų produktą? :-D Paklausk Tirono, kaip ir kam jam pavyksta jo mėgstamą FC prastumti. :)
 #282914   SauliusM
 18 Geg 2011 15:12
vk rašė:
SauliusM rašė:tai kam tada zmones pavadokus is FC susimaste, jei nesibaido?
O tai kaip kitaip pirkėjams iškišti tokį brangų produktą? :-D Paklausk Tirono, kaip ir kam jam pavyksta jo mėgstamą FC prastumti. :)
nu jo, logiskas ir viska uzmusantis argumentas...
 #282929   Jurginas
 18 Geg 2011 16:08
Raudona spalva greičiausiai dingsta po vandeniu. Dats legit. Aišku daug kas priklauso nuo vandens skaidrumo, bet faktas lieka faktu.
Netruko ilgai, kad googlės surast kažkokį šaltinį : http://www.uwphotographyguide.com/under ... ndamentals
 #282962   Taacis
 18 Geg 2011 18:01
Jurginas rašė:Raudona spalva greičiausiai dingsta po vandeniu.
Na ir- kuo gi raudonas valas pavirsta 5 metru gylyje? Mėlynu, oranžiniu ar žaliu? Gal permatomu? Taigi juodu... Aishku kitos spalvos "pajuoduos" giliau.
P.S.: bet vistik dabar sumasciau, kad vistik raudonas valas turi vyliot zuvy- bo anas yra panashus matyliu... RaudonA, ilgAAAAA matyliu... Arba sliekA.
 #282969   Rapolas
 18 Geg 2011 18:24
Taacis rašė:
Jurginas rašė:Raudona spalva greičiausiai dingsta po vandeniu.
Na ir- kuo gi raudonas valas pavirsta 5 metru gylyje? Mėlynu, oranžiniu ar žaliu? Gal permatomu? Taigi juodu... Aishku kitos spalvos "pajuoduos" giliau.
P.S.: bet vistik dabar sumasciau, kad vistik raudonas valas turi vyliot zuvy- bo anas yra panashus matyliu... RaudonA, ilgAAAAA matyliu... Arba sliekA.
Dar vienas jumoristas (šitam forume), labas :))
Aš netyčia vienoj skiltyj įdėjau sukres su "motylio" karoliukais ,bet žinai-jos žiauriai veikia ešerius ,anie pamišę kažkokie dėl jų (negaliu paaiškint efekto ).
Šiaip, valo spalva arba spiningistui, kad jį galėtų stebėti, arba derinama prie dugno spalvos...
O man pofik ta valo spalva ,nes be pavadėlio skaidraus nebegaudau :))
 #282970   Taacis
 18 Geg 2011 18:30
Rapolas rašė:Šiaip, valo spalva arba spiningistui, kad jį galėtų stebėti, arba derinama prie dugno spalvos...
Tai, mano supratimu, tai visiems kurie žvejoja, o ne internetą ir žurnalus skaito, visiškai aiškus ir suvokiamas dalykas ta valo spalva (kita kalba apie masalo spalvas).
Man irgi valo spalva pofik, jis pas mane pintas 0,51- kogero ir nakty ash jy matychiau. Ir pavadėlis iš blizgančios vielos 0,8mm storio.
 #282974   Rapolas
 18 Geg 2011 19:00
Taacis rašė:
Rapolas rašė:Šiaip, valo spalva arba spiningistui, kad jį galėtų stebėti, arba derinama prie dugno spalvos...
Tai, mano supratimu, tai visiems kurie žvejoja, o ne internetą ir žurnalus skaito, visiškai aiškus ir suvokiamas dalykas ta valo spalva (kita kalba apie masalo spalvas).
Man irgi valo spalva pofik, jis pas mane pintas 0,51- kogero ir nakty ash jy matychiau. Ir pavadėlis iš blizgančios vielos 0,8mm storio.
Bandei gaudyt su gitaros stygos pavadėliu? gali nuploninti iki 0,2 ,o laikys kaip blizganti viela keturiskart storesnė..
Jūroj žuviai pofik ir valas ir storis ir jo spalva...
Ką turėjai omeny, kita kalba apie masalo spalvas ?
 #282977   Rapolas
 18 Geg 2011 19:32
Taacis,
žinok kad aš būtent žvejoju 'per' internetą ir žurnalus skaitau (ir labiau P.Korsako laidas vertinu už bet kokias kitas, nes kiti aplamai nieko nesugeba ), ir prie vandens beveik nebūnu ,kartais pievoj pamėtau blizges su vėliavos kotu ,nu kažkas rašė apie "skrydį virš gegutės lizdo"..
p.s.: nesidiorgink ,čia aš tave diorginu :-D
 #282980   SauliusM
 18 Geg 2011 19:41
Jurginas rašė:Raudona spalva greičiausiai dingsta po vandeniu. Dats legit. Aišku daug kas priklauso nuo vandens skaidrumo, bet faktas lieka faktu.
Netruko ilgai, kad googlės surast kažkokį šaltinį : http://www.uwphotographyguide.com/under ... ndamentals
gal jus baikit su tais gugles saltiniais ka?
va uz sita teigini:
The longest wavelengths, with the lowest energy, are absorbed first.
tai laikant bet koki atomo fizikos, spektroskopijos, optikos ar kvantines optikos egza butu sesk du ir be teises perlaikyt egzamina.
nes realiam pasaulyje yra s tocnostju na oborot. t.y. kuo trumpesnis bangos ilgis ir didesne energija, tuo didesne tikimybe, kad tos energijos uzteks suzadint medziagos atoma, tai reiskia but sugertai.
optikoj galioja kitokios taisykles nei klasikinej mechanikoj.
sviesos energija yra kvantuota, kvantas (fotonas) yra nedalomas. taip kad is klasikines mechanikos atejes isivaizdavimas, kad kuo didesne energija, tai tuo toliau ja barstydama sviesa nusklis yra is principo neteisingas. nes dar kart kartoju, fotonas negali barstyt energijos, jis nedalomas, jis arba yra arba jo nera.
nors ka as cia aiskinu kvantines optikos pagrindus...
 #282985   vandenis
 18 Geg 2011 19:54
SauliusM rašė:
vandenis rašė:platil strong, atrodo labai jau tamsiai rudas, vos ne juodas, o ar skaidrus tai pries saule neziurejau
man jau pradeda kilt abejoniu ka tu ten nusipirkai. nu jo, rudas, nu tamsokas, nu bet iki juodo tai ten dar daleko krasyvo...
Vertinu abejojancius, t.y. mastancius...

Jei Fish On'as nepriviniojo ko nors kito ant platil strong spules, tai turetu buti tas. Del juodumo gal as cia kiek ir perborchil, sauleje jis ne toks tamsus atrodo.
Radau mazga, kuris laiko mirtinai, bet vel blogai, nes truksta ne per mazga dabar :superšokas

Improoved Ryo-shi knoot : http://www.japantackle.com/Topics/sig_knot.htm
 #282987   Davydo
 18 Geg 2011 19:55
SauliusM rašė:
Zinia deltonikams :lol:
Vandenis
Tik nepi.. proto,kad strongas polamaro nelaiko.Per kur tau truksta papasakok.
Sauliuko deka turiu visus platil valus is baltupiu.Atlikinejau testa,truksta per viduri ir strongas ir matchas.Nuo mazgo nenuplesi :!:
Sauliukas
Dar kol saule nenusileido ziuri kokia Platil Match spalva :lol: As sakau,kad tamsiai zalia.Strongas rudas.Souveran reikia spalvos? :lol:
 #282990   SauliusM
 18 Geg 2011 19:59
Davydo rašė:Sauliuko deka turiu visus platil valus is baltupiu.
dar pasakyk, kad blogai patariau...
Davydo rašė: Sauliukas
Dar kol saule nenusileido ziuri kokia Platil Match spalva :lol: As sakau,kad tamsiai zalia.
ar jis tamsiai zalias ar tamsiai melynas tai cia filosofinis klausimas, lygiai kaip ir riba tarp melynu ir zaliu atspalviu...
 #282991   Rapolas
 18 Geg 2011 20:01
eikit jus nafik fizikai ,kiek bevaldėt ,tiek pravalas ...
O jūs galit bent kartą aplinkosapsaugininką išsirinkt ne formalinu dvokiantį ..
Sauliau, čia netau, tu ligonis (ir aš dažnai sergu)
 #282994   Davydo
 18 Geg 2011 20:04
SauliusM rašė:
Davydo rašė:Sauliuko deka turiu visus platil valus is baltupiu.
dar pasakyk, kad blogai patariau...
Davydo rašė:
Ne,valas tikrai geras.Tik tu jau turi buti atlikes visus testus :lol:
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis