Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #278536   atomaxas
 01 Geg 2011 20:34
tidass rašė:jau lynioka ikabinai?
Na taip :grin: Žvejyba gan smagi buvo, nors iš pradžių nepakirtau kokių 8 kibimų. Užsidėjau tada 6 nr. ( prieš tai buvo 10-12nr.) kablius tai kita kalba tada. Visi žuvys realyzuotos. Valas užstorintas, pavadėlis taip pat, nes po keletos dienų lynų važiuosiu tai iškart pasiruošiau ;uolrait
Norėjosi karpių pagaudyt, nes už nugaros kol karasikus gaudžiau visą laiką šokinėjo. :)
 #278631   pensininkas
 02 Geg 2011 11:43
Gulbinu tv. nieko gero - eilines ezeru zuvys, neperdidziausio dydzio, standartines tokio tipo baloms, kurios yra netoli magistralinio kelio ir didmiescio :) + pastovus autotransporto priemoniu keliamas triuksmas ir nezinia kada pasirodysiantys itartini su neaiskiais keslais, trumpai kirpti bachureliai, kuriu siltomis dienomis ten apstu :)
 #278788   Pavelasss
 03 Geg 2011 05:43
grants225 rašė:gegužės 1 d., Valinsko karosiniame 3 kg karosu per 3 valandas.
Tikrai smagu pakarosinti

Na aš irgi buvau 1 dieną, bet pasakyti kad labai jau kibo negaliu, smulkučiai kabinosi. Beje gal kas žino kuriame tvenkinyje geriausiai karpiokus pasigauti?
 #278813   grants225
 03 Geg 2011 08:48
Pavelai, jus gal keturiese buvot su vaiku?
Nesakau, kad labai kibo, cia kalbejo kad ir po 8kg pagavo. Karosai daug maz visi vieno standarto 200gr +/-50gr. ~15 karosu per 3 valandas, tai vidutiniskai kibimas kas 12 min. Buvo momentas kai sureagavo i pasara, tai dazniau eme. Dar uzkibo 2 eseriukai ir 4 kuojytes 6-7cm. Oras irgi keistas, atvaziuojant dar sviete saule, paskui juodi lietaus debesys ejo, atsalo staigiai. Viena gera buvau uzkabines vos pakeliau nuo dugno ir atsikabino :( .Paziurejus Atomaxo laimiki dabar galvoju gal lynukas ciupo.
 #278922   vava
 03 Geg 2011 16:29
Pavelasss rašė:
Tikrai smagu pakarosinti

Na aš irgi buvau 1 dieną, bet pasakyti kad labai jau kibo negaliu, smulkučiai kabinosi. Beje gal kas žino kuriame tvenkinyje geriausiai karpiokus pasigauti?
karpius dazniausia gaudau tvenkiny, kur iskart prie namuko
 #278942   atomaxas
 03 Geg 2011 18:11
vava rašė:
Pavelasss rašė:
Tikrai smagu pakarosinti

karpius dazniausia gaudau tvenkiny, kur iskart prie namuko
Kai ašgaudžiau karosus karpiai šokinėjo už nugaros visą laiką. Žvejota kelios valandos o jie taip kas porą minučiu iš vandes šokinjo. Jei tiksliau tas prudas kur ties sargo namo kampu prasideda ir eina link 7 tvenkinio.
 #278975   Pavelasss
 03 Geg 2011 19:34
grants225

Ne, aš žvejojau už tų vyrų, kur su mažu berniuku buvo. Žvejojau iki ~12:30. Per 4 val. tik 2,5 kg. tiesa sakant kibimų skaičiumi nesiskundžiu, bet rezultatas viską pasako.
P.S. Dėkui už patarimus dėl karpių.
 #282401   vava
 17 Geg 2011 08:21
Sestadieni Valinsko pruduose su kolega nuo 17 iki 21 val prigaudem apie 9kg karasiku. kibo neblogai, bet ne visiems. grizdami uzsukom pas seimos stomatologa ir i jo tvenkinuka suleidom gera viedra zuvelioku. gal dantys pigiau taisysis... :)
 #282531   vava
 17 Geg 2011 16:49
prasom :)
as darau paternosteri, kolega brakonieriauja :) su dviem kabliukais (karmuske slankiojanti per viduri).
Pasaras - Gutkieviciaus lynas/karosas + drekinau melasa.
kibo ant slieko+dziko arba tik ant dziko. bandziau kukuruzais, bet pilnas stilis. po kokiu 40min , kai net nepajudino meskeres, atsiprasau dzikeliu ir toliau jais sekmingai gaudziau.
Tiesa, buvo uzkibes grazuolis lynas (speju 1,5-2 kg), bet neatlaike pavadelis... ir likus kokiems 4-5 m iki kranto apsiverte, parode grazu savo sona ir nuplauke...
 #282637   Shtulas
 17 Geg 2011 21:17
Šiandien su draugu apsilankėm pas Valinską. Orelis tai oj oj... Vėjas, lietus, vėl vėjas, vėl lietus ir pnš. Rezultate: daug iššokančių lynų uodegų seilės pavarvinimui ir 3 puskaršiai, bei 2 pūgžliai ir 1 ešeriukas. Vakar būta su drauge ten, tai 1 kuoja tik (turėjom tik kukurūzą), o ant jo, kaip sakė vava, jokio bimt ar barkšt. Šiandien ant plūdės nelabai net kibimas matės per tokį vėją, o mes ne profai ant sistemų, kurioms vėjas nebaisus, tai teko tenkintis feeder'iu, ant kurio kliovas irgi nustojo gan greitai. Gaudyta ant slieko iš parduotuvės lenkiško, kuris trūkinėja kaip siūlas ir ant dziko. Beje, feeder'is irgi buvo su paternosteriu, ant jo visi rimtesni kibimai.
 #283199   Rapalas
 19 Geg 2011 13:24
Sveiki, planuoju sestadieni vaziuoti ryte pazvejoti, tik galvoju ar i valinsko vaziuoti ar i arvydus, gal zinot kaip ten arvyduose? kokios kainos kiek litu ir panasiai. Kur geriau varyti, pas valinska tai bisku durnai kad moki nedauk bet zuvies neduoda, geriau po 10 lt butu bet zuvies duotu. Gal galit koki komentara parasyti, ir jei vistik pas valinska geriau tai kuriame kimba? Karpiecai kaip matau dar nekimba.
 #283202   Vegys
 19 Geg 2011 13:28
Kainos juk buvo visai neseniai aprašytos. Arvyduose 10 lt / val. Žuvis - kiek pasigausi. Kažkuriam forume rašė žmonės apie žūklę per atidarymą (gegužės 1d.), sakė nelabai, kas 1, kas 2, kas daugiau. Šiaip savaitgalį tikrai kad turi kibt. Geras (šiltas) oras savaitgalį. Ten dar priklauso kada žuvies įleidžia ...
 #283214   Vegys
 19 Geg 2011 13:48
Pas Valinską karpių negaudęs, tai apie juos kalbėt negaliu. Todėl man sunku lygint Arvydus su Valinsku. Sau esu susidaręs tokią nuomonę, kad pas Valinską kimba geriau, ale už žuvį reik mokėt.
Arvyduose gaudęs pernai, esu aprašęs keletą žūklių šioje temoje.
Jei vis tik sugalvotum važiuot į Arvydus - pasitikslink nuo kada jie "dirba". Rudenį berods nuo 8,00 pradėdavo.
 #283400   vava
 20 Geg 2011 07:54
Rapalas rašė:Nu tai jaučiu reiks ir bandyti varyti iki arvydu, gal ka iškrapštyti pavyks. Koki pinoki apgudrauti.
savaitgali vaziuociau pas Valinska dar ir del to, kad vietos rast yra N kartu daugiau negu Arvyduose.
 #283421   revolt
 20 Geg 2011 09:50
siandien nugirdau is kitu kad arvyduose pasikeitusios taisykles. ale kad mokestis uz ivaziavima, mokestis uz laika ir uz zuvi. tiesa tai ar ne nezinau. jei kas buvot pasidalinkit info.
 #283824   Rapalas
 22 Geg 2011 19:28
Vakar išbandem arvydu prudus, be 20 aštuonios jau esame ketvirti prie šlagbaumo. Neužilgo atvažiuoja golfukas ir išlipa moteriškė kuri nuima spyna ir įleidžia mus i teritorija, susimokėjus už tris valandas užsiemam gerą vieta ir nieko nelaukiant metame meškeres, ir net nespėjus užmesti po antra meškere prasideda signalizatoriaus cypesys, kurio jau pasiilgau taip stipriai per ilga žiemos meta. Prasideda kibimas ir pradedam traukti žuveliokus viena po kito. Bet dėje tai ne karpiai, tai karšiokai delniniai, o gal ir plakiai. Bet neužilgo pasirodo ir paršiukai su riestom uodegytėm. Pradedam traukti karpiukus, ir taip per pirmą valandą ištraukėme 5 ar 7 karšiukus delninius ir draugas 2 karpiecus, aš keturis. Kibimas nurimsta. Dar po valandos įkabinu karpieca 5 bet jis nutrūksta, kadangi pamiršau, kad turiu viena kabliuka su 0.14 valiuku, kadangi pavadėlis trumpas nėra amortizacijos o traukiau gana smarkiai tai karpiecas liko plaukioti. Bet dar po pusvalandžio ikabinu tikrai jau 5 savo karpieca. Ir kibimas vėl baigiasi. Kiek pastebėjau aplinkui vienas kitas karts nuo karto pagavo po karpiuka, bet taip kaip mes traukėm, niekas netraukė. Karpiukai nedideli, nuo 1,5 iki 2,3 kg. Viso 7 kaip minėjau. Pagaude 3,5 valandos išviso susirinkome visas šmutkes ir varėm namo. Mokamų prūdelių sezonas atidarytas sėkmingai. Foto imesiu antradienį. Taip pat vakar buvom dar prie neries valandziuke, tai buvo vienas kibimas kuris stuktelėjo ir paviršiuje nuraibuliavo. Manau salačiokas nepačiupo kibsiuko. Kam įdomu karpiecai kibo ant sliekų, ir vienas ant pustų kviečių, karšiukai ant pustų kviečių ir slieko. Pašaras stadartinis kombikormas ir jokių pribumbasų, tik vėliau nustojus kibimui ipyliau braškės kvapo ir vienas karpiecas buvo suviliotas. Tai tiek.
 #283826   Vegys
 22 Geg 2011 19:33
Rapalai,
dėkui už info. Didesni karpiai ten retenybė. Manau, sėkmingą žūklę apturėjai. Sveikinu :)
Kurioje vietoje gaudei ? Toli bandei mesti ar ... ? Makaronų nebandei ?
 #284065   Rapalas
 23 Geg 2011 15:40
Kaip čia tau pasakyti kurioi vietoi, kai pravaziuoji budele vaziuoji tiesiai, ir po desinei yra pavesine, tai va ten vat, meciau i viduri, makaronu neturejau.
 #284318   Pavelasss
 24 Geg 2011 11:22
Kam įdomu.

05-15 buvau pas Valinską pažvejot karpių. Žvejojau nuo 7 iki 11, sėdėjau už sargo budelės. Pagavau 6 karpius: 2 ~ 1.5 kg; 4 nuo 0.5 iki 1 kg, dar du atsipurtė. Masalas dzikas, kukurūzas ir dzikas + kukurūzas, jaukas standartinis pirktinis „Karpis“ + melasa+ kukurūzai. Už 50 m. sėdėjusi pora sugebėjo pagauti tik 1, sakė nekimba. Aš sakyčiau kybo visai neblogai. Kitoje pusėje sėdėjusiu kompanija irgi po truputi traukė.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 27
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė