Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #283752   basmacius
 22 Geg 2011 10:05
laba diena,
domiuosi pastoviai spiningavimu, ir pastebiu jog daznai kartojasi tie patys klausimai del spiningo issirinkimo, ty : kokio man reikia, ir pranesimai buna tokio tipo :trukt uz vadziu ir vel is pradziu.
taigi pabandom apibudint kiek imanoma glausciau koks ir kam.
jei manote jog tokia tema nerieikalinga, trinam.
 #283776   Vegys
 22 Geg 2011 14:38
Aiškumo dėlei - basmacius buvo sukūręs atskirą temą, aš temą panaikinau, jo pranešimą permečiau čia. Priežastis - kaip Jurginas sakė "Bet gi kiek žvejų, tiek ir nuomonių..." Standarto neįvesim ;-), vėl bus ginčai / skirtingos nuomonės / etc. Tai yra bus viskas tas pats, kas ir šioje temoje diskutuojama.
 #283822   Vitolis
 22 Geg 2011 19:02
Vegys rašė:Aiškumo dėlei - basmacius buvo sukūręs atskirą temą, aš temą panaikinau, jo pranešimą permečiau čia. Priežastis - kaip Jurginas sakė "Bet gi kiek žvejų, tiek ir nuomonių..." Standarto neįvesim ;-), vėl bus ginčai / skirtingos nuomonės / etc. Tai yra bus viskas tas pats, kas ir šioje temoje diskutuojama.
Manau, kad naujokai turėtų pirma pasiskaityt viską toje temoje ir klausimų būtų daug mažiau. Paskutiniu metu matau, kad mus pamilo jaunimas. Tai jiems kai visad, duok gatavą ir da sukramtytą, jam tik praryt belieka. Jei domisi, rimtai, tokie mažai ir klausia. Susiranda ko nori ir patys pasiskaito. Tuo labiau, kad veikia paieškos sistema. Gali susirast. Žinoma būna rimtų, kartais neatidėliotinū klausimų ir nėra laiko jieškot. Čia kitas dalykas. Man kai kada irgi prireikia. Klausiu :-D Bet dažniausiai per PM pačiam orakului :)
 #284046   Tadunce
 23 Geg 2011 14:51
Kažkaip bręsta laikas, kai reikės užsisakinėti UL spiningėlį.

Šiaip viskas būtų paprasta - nueičiau į fabus, papurtyčiau Lunakia, apsiverkčiau, kad dar neturiu vaikų, kuriuos galėčiau parduoti ir nusipirkčiau avidą.

Bet padėtį truputi komplikuoja, tas, kad man reikia triumph serijos spiningėlio, 4 dalių, kurias sudėjus, jis tilps į kelioninį lagaminą. Dar vienas variantas yra darytis kotą, bet už tą sumą nusipirkčiau Lunakia ir sumokėčiau už nestandartinį bagažą.

Jeigu prie reikalo. Yra 2 man tinkantys kotai tos serijos:

5'6 pedos su užmetimu 1/32 - 3/16
6 pėdos su užmetimu 1/16 - 5/16

Fabuose pardavėjas mane įtikinėjo, kad triumph blankas yra toks šlangavotas, nors ir fast akcija. Su tokiu užmetimu neabejoju.
Gaudžiau su wildriveriu 10'6 pėdos 1/16 - X, tai jau ir tas buvo baisi šlanga, keista buvo gaudyti.

Light spiningėlį aš turiu, kuriuo gaudau iki cheerful'o 40mm

UL bus tokiem kaip cheerful 34, crakjack 38, tiny, lm33 ir panašiems dar plika akimi įžiūrimiems masalams.
Maximum norėčiau patampyti xrap6, jeigu leis galimybės.

Todėl dabar norėčiau tų, kurie mėgino bent vieną iš šių kotų, kad parašytų realiai kaip jie.
Na, manau, kad Mr. SM pareikš kurį derėtų pasirinkti.

Reikia užsisakyti, nes jei taip tempsiu, tai ir žiema praeis, ir bus basta...
 #284067   GinTavas
 23 Geg 2011 15:42
Sweiki ar geras spiningas king firma o pavadinimas cobra of desert.
 #284075   DainiusM
 23 Geg 2011 16:02
Neblogas, bet spiningas Queen su pavadinimu anaconda of afternoon snack yra zymiai geresnis...
 #284078   Marius1
 23 Geg 2011 16:14
DainiusM rašė:Neblogas, bet spiningas Queen su pavadinimu anaconda of afternoon snack yra zymiai geresnis...
;-var-var. ;-var-var. ;-var-var.
Gintavas tikiuosi supratai, kad čia džiaukas buvo ''plot
 #284275   OMar
 24 Geg 2011 08:01
;-var-var. :-D ''plot
 #285007   Kairys
 27 Geg 2011 21:28
Dainiau, tu žiaurus. :-D :-D :-D :v-ar
 #285178   SauliusM
 29 Geg 2011 14:47
Tadunce rašė: Jeigu prie reikalo. Yra 2 man tinkantys kotai tos serijos:

...
sorry, savaitei uzsienin islekesbuvau tik,dabar zinute pamaciau.
bet negaliu patart, nesu situ ciupinejes, nes lyg ir neveze anu fabai, ta prasme trumpesniu nei 6'6'', nu bent jau nebuvau pastebejes.
o ta 5'6'' dvidali tai ir man paciam idomu butu paziuret, gal net ir nupirkciau, jei vertas dmesio pasirodytu, nes ir pats kazko tokio ilgio ziurinejuos.
 #285208   gogis
 29 Geg 2011 18:47
Sveiki, norėjau paklausti jūsų patarimo renkantis spiningą. Kaina iki 300Lt, žvejojama stovinčiuose vandens telkiniuose nuo kranto, masalai pagrinde vobleriai ir sukriukės (2-4 nr.). Ritė numatyta ryobi zauber. Valas pintas (dar neišsirinktas taip pat). Užmetimas iki 17-21 g., ilgis manau optimalus renkantis tarp retkarčiais patvičinant ir žvejybos nuo kranto turėtų būti 240cm (jei klystu pataisykit). Dėl akcijos patarkit, kuris labiau tiktų prie naudojamų masalų. Visiško kuolo nesinorėtų. Ačiū už patarimus
 #285212   Jurginas
 29 Geg 2011 19:02
Imk kuolą ir nesigailėsi. Ir trumpesnio koto nebijok. Stipriai mažiau neužmesi, na o bet tačiau daug kitų privalumų gausi. Pernai upėj didžiąją dalį sezono pražvejojau su 11' šlanga. Svaigau kaip man gerai. Šiemet įsigijau 7' fastą, tai į tą šlangą net žiūrėt nenoriu. Pradėjau jaust, kad žvejoju. Ir galvoju apie kitą kotą panašaus ilgio, tik kitos gramatūros. Gal kada užsimanysiu vobleriukus paplukdyt, tada ir pasiimsiu tą 11-inį...
Jeigu iki 300, tai gal šitas http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3107
Bet aš tai stipriai siūlyčiau suskaupt, dasidėt porą šimtų lituoklių ir pasiimt avidą... Turėsi rimtą daiktą su rimta garantija už visai žmonišką pinigų sumą.
Išvis, kažkaip pagalvojau, tai Lietuvoj dabar su kryžiais mažais kas gali lygintis kainos ir kokybės santykiu.
 #285247   Vegys
 29 Geg 2011 21:02
gogis rašė:masalai pagrinde vobleriai ir sukriukės (2-4 nr.)
Jurginas rašė:Imk kuolą ir nesigailėsi
Kuolas su sukrėm gaudyt tikrai kad :/nek
 #285299   DainiusM
 30 Geg 2011 08:09
fastas ir kuolas du skirtingi dalykai...
 #285343   Tadunce
 30 Geg 2011 11:11
SauliusM rašė:
Tadunce rašė: Jeigu prie reikalo. Yra 2 man tinkantys kotai tos serijos:

...
sorry, savaitei uzsienin islekesbuvau tik,dabar zinute pamaciau.
bet negaliu patart, nesu situ ciupinejes, nes lyg ir neveze anu fabai, ta prasme trumpesniu nei 6'6'', nu bent jau nebuvau pastebejes.
o ta 5'6'' dvidali tai ir man paciam idomu butu paziuret, gal net ir nupirkciau, jei vertas dmesio pasirodytu, nes ir pats kazko tokio ilgio ziurinejuos.
O aš kaip tik linkstu prie ilgesnio, nes kalbėjau su liorenu, kuris turi dar trumpesnį (~150cm) vienadalį, tai sakė, kad šlanga, nieko panašaus į tvičingiuką net neišgausi.. Todėl pabijojau, norėtusi cheerful'us ar cracjack'us 38 patampyt dar.. Todėl manau, kad man užteks 6 pėdų..
Guli dėžutė paruoštų minnow iki 5cm, bet taip ranka ir nekyla jų su 10'6 wildriveriu mėtyt :roll:
 #285364   SauliusM
 30 Geg 2011 12:34
Tadunce rašė:O aš kaip tik linkstu prie ilgesnio, nes kalbėjau su liorenu, kuris turi dar trumpesnį (~150cm) vienadalį, tai sakė, kad šlanga, nieko panašaus į tvičingiuką net neišgausi..
vienadalis ir dvidalis bus visai skirtingi kotai, mane tas trumpas del savu priezasciu domina.
jei tau neperilgas tai imk tada 6'6'' ir neprasausi. ten ir UL ir L dvidaliai ir vienadaliai labai padorus avidai.
paziurek pats i fabus nuejes ir issirink ta kuris labiausiai prie rankos prilips.

apie tvicinga su 3,2m kotu tai taipsakant... net nezinau kaip cia tau pakomentuot... gal tiekto...
 #285367   SauliusM
 30 Geg 2011 12:37
Vegys rašė:Kuolas su sukrėm gaudyt tikrai kad :/nek
manyciau, kad jau geriau kuolas sukrem, nei slangas tvicingui, o kad jau zmogus tvicint nori, tai nekazka ir bepapaisysi cia.
 #285372   Tadunce
 30 Geg 2011 12:45
SauliusM rašė:
Tadunce rašė:O aš kaip tik linkstu prie ilgesnio, nes kalbėjau su liorenu, kuris turi dar trumpesnį (~150cm) vienadalį, tai sakė, kad šlanga, nieko panašaus į tvičingiuką net neišgausi..
vienadalis ir dvidalis bus visai skirtingi kotai, mane tas trumpas del savu priezasciu domina.
jei tau neperilgas tai imk tada 6'6'' ir neprasausi. ten ir UL ir L dvidaliai ir vienadaliai labai padorus avidai.
paziurek pats i fabus nuejes ir issirink ta kuris labiausiai prie rankos prilips.

apie tvicinga su 3,2m kotu tai taipsakant... net nezinau kaip cia tau pakomentuot... gal tiekto...
Aš ir nerašiau, kad tvičingas su juo gausis, rašiau, kad mėtyt net nekyla ranka :)

Man išvis KETURDALIO reikia, o avid'ų nėra tokių.. Premierai yra, bet jie daug brangesni, o čia pasitenkinsiu ir ekonominiu variantu.
Kadangi norisi truputi kietesnio, todėl sakau, kad tas pirmas labiau į EUL neša, iki to dar tikrai nepriaugau :)
 #285892   Džiunglių Šniūrs
 01 Bir 2011 11:39
Ikisiu savo trigrasti ir as, gal kam pravers renkantis spininga ;-)
Kadangi megstamiausias mano zvejybos budas spiningas tai turiu 3 savo arsenale.
Mano megstamiausias ir mano lukescius labiausiai atitinkantis tai Berkley Lightning Rod IM6 2,7 metro uzmetimo svoris 10 - 30 g.
Privalumai: ziedukai metaliniai, labai patogi kamstine aukstos medziagu kokybes rankena, ilgas uzmetimas ( lyginant su kitais mano turimais ir turetais kotais ), o didizausias +traukiant zuvi jauti kiekviena judesi ;-var-var. Sis kotas tarnauja 2,5 metus. Retkarciai pametau ir fiorde, surus vanduo itakos nepadare.
Toliau sektu Shimano Catana kaip ir pirmoji 270 cm. Privalumu dideliu neastebejau, buvo pirkta kaip atsarginis spiningas. Zuvi traukti ne taip malonu kaip su Berkley, uzmetimas prastesnis ( lyginau uzdejas ta pacia rite ABU GARCIA cardinal 103 ir valas 0,22 Berkley Trilene ), rankena ne taip limpa prie rankos. Atrodo siek tiek tvirtesne nei Berkley, bet cia galbut tik atrodo :roll: Kaip atsarginis kotas neblogai, zvejoju tik gelame vandenyje. Naudoju gerus metus.
DAM emotion spin 25 Ilgis 240, uzmetimo svoris 5 - 25 g. Gant smagus spiningelis traukti nedideles zuvytes, labai jautrus. Naudoju 3 metus tiesa gant retokai, dideliu nusiskundimu nera neskaitant, kad buvo iskrites 1 ziedukas ir vienam sutrukinejo keramika. Bet kazkaip jis man nelimpa ir antrakart jo tikrai nepirkciau.
 #285897   Xrapas
 01 Bir 2011 11:52
Džiunglių Šniūrs rašė:...Privalumai: ziedukai metaliniai...
:shock:
Kuom šitas privalumas pasireiškia?
 #285901   Džiunglių Šniūrs
 01 Bir 2011 12:05
Xrapas rašė:
:shock:
Kuom šitas privalumas pasireiškia?
Tuo kad nepamesi keramikos ar ji nesueizes.
 #285905   SauliusM
 01 Bir 2011 12:14
Džiunglių Šniūrs rašė:Tuo kad nepamesi keramikos ar ji nesueizes.
pratesiant sita logika, tai geriausias automobilis - be ratu. nes nera rizikos padangas pradurt ant vinies uzvaziavus...
 #285911   Džiunglių Šniūrs
 01 Bir 2011 12:35
SauliusM rašė:
Džiunglių Šniūrs rašė:Tuo kad nepamesi keramikos ar ji nesueizes.
pratesiant sita logika, tai geriausias automobilis - be ratu. nes nera rizikos padangas pradurt ant vinies uzvaziavus...

Kiekvienam savo, man tai pliusas, nes pvz. jei retkarciais zvejoti fiorde kur surus vanduo keramika jei ji neatspari druskai ( o cia jau reikai spec. jurinio koto ) po keliu sezonu tikrai eina saibom.
 #285914   SauliusM
 01 Bir 2011 12:40
nu as tokiu isvadu pagal DAM emotion nedaryciau, kur ziedai is grindinio plyteliu keramikos... gal nusipirk kota bent jau su fuji alconite ziedais, gal nuomone pasikeis. o siaip tai surus vanduo keramikai neturi absoliuciai jokios itakos. nebent remas metalinis kuriam ta keramika ideta nuo suraus vandens isrudyt gali. bet tada ir i rema nerzaveikini ar titanini ziuret reik. bet betkokiu atveju drystu spet, kad tavo atveju istrupejusios keramikos priezastis buvo ne suriam vandeny. numetei gal kota ant akmenu kur, ar siaip koki metalini suktuka susivyniojei per ziedus, va tada jo, keramika gali pareit...
 #285953   henyte
 01 Bir 2011 15:24
Jo metalas gerai, jei nuluz, nauja galima is "nerzaveikines" vielos islankstyt ir su "izolenta" prisukt :gutgut :idea: ...
Džiunglių Šniūrs rašė:......dideliu nusiskundimu nera neskaitant, kad buvo iskrites 1 ziedukas ir vienam sutrukinejo keramika...
:-D gal ir nedidelis nusiskundimas... Nors turiu spina, kuriam apie 15 metu, apatine dalis kompozitas, virsus anglis, ziedai keramika ("fuji" net nekvepia) ir nei islekusio, nei suskilusio ziedo neturejau, o spinas turbut apie savaite paskandintas buvo, ir suraus vandens per save ne viena litra praleides, ir smugiu nevaikisku atlaikes, bet nieko, nei luzta, nei ziedai trupa...
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė