Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #277163   Vitolis
 25 Bal 2011 13:41
Vaidis rašė:Šeštadienį per piet ištaikiau porą valandų ir nulėkiau prie karjeriuko išbandyt savo koplektektėlį (Citica+Crucial MH) ir naujus masalus :grin: Puolu vyniot į ritę valą, kuris labai greit baigias :mėlynvarla net trečdalio būgnelio neužpildė :? pradedu sukt smegenis kur tas valas nugaravo ir atsuku, kad ant jūrinio multiko nuo tos pačios babynos suvyniojau '''bum Kito valo vietoj neturiu, tad teks bandyt su tuom kas yra :lol: Kabinu 100 pointerį, spaudžiu "knopkę" ir leidžiu masalui nukrist vandenin laisvu kritimu ....pareguliuoju stabdį, kol būgnelis nebesisuka, kai masalas pasiekia vandenį :gutgut Metu lengvai, metimo nuotolis apgailėtinas :-D Metu smarkiau, truputi geriau, bet....veinžo, su tiek valo nėr ko ir norėt.
Dabar apie kotą....su 100 pointeriu komforto nejaučiau, kuolas kaip reikiant, su 128 jau maladiec :-D patam pasikabinau Zalt Zam'ą 16-inį, 32g berods, su tuo tai vapše kaifas jau :gutgut nu ir ant galo dar IZUMI 145, 55g pasvaidžiau :twisted: kotui jau pereboras, bet balionu gali drąsiai mėtyt :[anuol
Bet svarbiausia tai, kad krikštas ir pirmas patepimas įvyko :!: :-D Vienu žodžiu, iki 100 pointerio pasiliksiu prie WRR8400 ir mėsmalės, o didesniems šitas bus ;-var-var.
Hу вот,оказывается совсем и небольно. а ты дурочка боялась :-D
 #277167   Vaidis
 25 Bal 2011 13:55
Vitolis rašė:Hу вот,оказывается совсем и небольно. а ты дурочка боялась :-D
Abižaieš maderatora? :-byta: Šias otpravlem na neobetajemyj ostrav bananov pažrat :twisted:
 #277168   Vitolis
 25 Bal 2011 13:58
Vaidis rašė:
Vitolis rašė:Hу вот,оказывается совсем и небольно. а ты дурочка боялась :-D
Abižaieš maderatora? :-byta: Šias otpravlem na neobetajemyj ostrav bananov pažrat :twisted:
:-D Xuli nam puli, nas shtiki ne berut :grin: Sveikiju su pirmu lydokeliu ant naujo kompliekto :gutgut Raiks ir man neuzilgo stumtis valti ir kai reik prasimetyt. Tuoj gi " Vel Geguzio ziedai..."
 #277206   Xrapas
 25 Bal 2011 18:58
Vaidis rašė:...Dabar apie kotą....su 100 pointeriu komforto nejaučiau, kuolas kaip reikiant...
Vienu žodžiu, iki 100 pointerio pasiliksiu prie WRR8400 ir mėsmalės, o didesniems šitas bus ;-var-var.
Na, neskubėk... :lol: Šitas kotas tam tikro "prisišaudymo" reikalauja ;-)
Man po pirmos žvejybos dėl to "kuoliškumo pojūčio" išvis buvo kilęs noras parduot :? , net skelbimą buvau įdėjęs. Paskui pabandžiau dar trejetą kartų, na ir teko "reabilituot"- truputį prisitaikius L-minnow 66 ir Yo-zuri Flat crankai eina kaip velniai ;uolrait. Apie 100 pointer net nekalbu- "vabšče za horizont".
 #277225   Vaidis
 26 Bal 2011 07:09
Xrapas rašė:Na, neskubėk... :lol: Šitas kotas tam tikro "prisišaudymo" reikalauja ;-)
Man po pirmos žvejybos dėl to "kuoliškumo pojūčio" išvis buvo kilęs noras parduot :? , net skelbimą buvau įdėjęs. Paskui pabandžiau dar trejetą kartų, na ir teko "reabilituot"- truputį prisitaikius L-minnow 66 ir Yo-zuri Flat crankai eina kaip velniai ;uolrait. Apie 100 pointer net nekalbu- "vabšče za horizont".
A tai kak čia eto atrodo? kokios reabilitacijos jam reik? :roll:
 #277235   Xrapas
 26 Bal 2011 07:37
Vaidis rašė:...kokios reabilitacijos jam reik?...
Pamėgink daugiau pamėtyt su lengvesniais, truputį pasipraktikavus metimas visai neblogas ir su 10- graminiais, ypač jei juose yra kokie nors šratai. Tas crucial'o standumas turi ir privalumų- bent jau man su juo metimai tikslesni, nei su liaunesniu. Na ir labai patiko pernai, kai gaudžiau nedideliuose atviruose ploteliuose tarp lelijų- praktiškai ideali masalo kontrolė :gutgut .
 #277238   Vaidis
 26 Bal 2011 07:45
kaip suprantu, mostas turi būti toks platus ane, balioninis toks, visai ne taip, kaip su spiningu, nes pabandžius švystelt kaip su spinu.... :? :-D
 #277243   Xrapas
 26 Bal 2011 07:58
Vaidis rašė:kaip suprantu, mostas turi būti toks platus ane, balioninis toks, visai ne taip, kaip su spiningu...
Na, kažkas tokio, tik su pagreitėjimu paskutinėj stadijoj :lol: ...nors čia jau kaip kieno "maniera" :?
Crucialui dar patinka, kai trumpesnį valo galą palieki, ~ 1/4 koto ilgio.
 #277601   AndriusK
 27 Bal 2011 20:18
Pasiemiau clarus kota MH 6.6 pradziai tiks, kuolas kaip reikiant, bet pradziamoksliui kastingo tiks, poto eis i dzerkams..
ir salmo venture prigriebiau, dabar ixorno laukiu. bet sita salmine kaip is tokia kaina gana nebloga ispudi paliko.
 #277646   Vaidis
 27 Bal 2011 22:10
makaulė rašė:Vitoli-baijsu skaityt,niapyk.Susiviniok vala normaliai....100pointeris su mesmale :shock: kokia uzmusht ruoshies?
Čia ko gero man taikyta buvo....Šiap tai Stradic'ą užmušinėju, bet kol kas dar gyvas :lol: Buvau išsiardęs nesenai pertepimui, viskas ten gerai, kol kas :-D
O valą tai jo, laukiu parvykstant ir tuoj pat suvyniosiu, o tada pas braliukus ;;yel
 #277862   Vaidis
 28 Bal 2011 20:34
Šiandien susidraugavau su savo naujuoju komplektėliu, teisingai Xrapas porino, reik tik atrakint jį :gutgut Strike Pro 120SpJL skriejo gal apie 30m su šoniniu vėju, prieš vėją apie 15-20 ;-var-var. Na, o 100 poineris, tai ir prieš vėją 30m skriejo :grin: Viskas pasitaisė kai valo pilną būgną primatalinau, na ir metimą patį truputį pašlifavau. Per valandėlę 100m atkarpoj tris ščiupokus prakalbinau :v-ar Viens ant Strike Pro, kiti ant gosh minnow :gutgut
 #277889   Vaidis
 28 Bal 2011 22:15
makaulė rašė:;uolrait ,da ne taip praregesi,kai uziiiiiilginsi pauzes ir kals ant stovincio masalo.
Šitas jausmas jau žinomas :ruko
 #283896   Jurginas
 22 Geg 2011 23:45
Nu blyn, šiandien mėčiau su savo naujai gauta citica, tai kol kas nelabai suprantu nei kas ten nei dėl ko. Negabus matyt esu bet kam, kas aukščiau vidutinybės 'viarkt O jau buvo apsėdę mintys, kodėl iš karto kokio chronarcho neėmiau.
Tiesa kotą tik po kelių dienų gausiu, tai mėčiau su kažkokiu metriniu glamurnu kastinginiu jaxonu už 18 lt.
 #283945   piatras
 23 Geg 2011 09:33
Jurginas rašė:...Negabus matyt esu bet kam, kas aukščiau vidutinybės...
Turbūt pasivaideno kad su trusikais gimei, bet nieko baisaus... Jei manai kad metimui pakaks kokia 90 laipsnių mosto kotu - pirma klaida (reikia apie 180), ir antra dažniausia klaida: pauzė tarp paruošiamojo mosto atgal ir pačio metimo, jos išvis neturi būti. ;-)
 #283955   Xrapas
 23 Geg 2011 09:57
piatras rašė:...Jei manai kad metimui pakaks kokia 90 laipsnių mosto kotu - pirma klaida (reikia apie 180)...
Dviese valtyje, ypač su "nekastingistu" tam tikro diskomforto yra :lol: .
 #284070   Vaidis
 23 Geg 2011 15:49
Nenusimink Jurginai :grin: ,žinok ir man pirmas bandymas kazkoks nesusipratimas pasirode, bet dabar jau varau kaip master klass :-D stabziai atleisti,pries veja metau,vienzo, viskas bus gerai! ;uolrait
 #284106   AndriusK
 23 Geg 2011 17:32
Nu blyn, šiandien mėčiau su savo naujai gauta citica, tai kol kas nelabai suprantu nei kas ten nei dėl ko. Negabus matyt esu bet kam, kas aukščiau vidutinybės 'viarkt O jau buvo apsėdę mintys, kodėl iš karto kokio chronarcho neėmiau.
Tiesa kotą tik po kelių dienų gausiu, tai mėčiau su kažkokiu metriniu glamurnu kastinginiu jaxonu už 18 lt.

nieko ten sunkaus 20 metimu ir pramoksi, tik reikia reguliuot sone esancius stabdzius..
 #284247   Jurginas
 23 Geg 2011 22:59
Jau geriau būtų viskas gerai, o tai dabar gaila į vargšą mag pro laitą 500-inį žiūrėt, kai su juo chaosą prieš srovę kapoju...
Ant dienų kotelį gaut turėčiau, tai reikės vėl mėgint. Tiesa fabai nelabai ko turi, tai teks mojo bassą 7' iki 1oz jamt. Nu nieko. Dabar gi glamūras madoj.
 #284811   linkaz
 26 Geg 2011 21:17
dar vienas, eilinis (galite rinktis :-D ) ryobi ixorne, awashima, cabelas zx, kazkokio pfluegerio ir t.t. , klonas...greiciausiai su kombinuota, imantria ir ne itin lengvai perprantama, stabdziu sistema...padoriau metys ne maziau kaip nuo 10 gr., korpusas ir viduriai turetu buti patvarus, butu gan patogi rankoj, nors sunkoka.
 #285704   Vaidis
 31 Geg 2011 19:32
man jis irgi šlangas pasirodė, nesupratau visai to žymėjimo, kaip iš lempos parašyta gramatūra :neutral:
 #285802   Xrapas
 01 Bir 2011 06:21
Vaidis rašė:man jis irgi šlangas pasirodė, nesupratau visai to žymėjimo,..
Šalia crucialo daug kas "sasiskom" gali atrodyt :-D
Šiaip jau TR 12 "pirmtakas"- TR 5 210 cm 6/28 gr. visai smagus, ir liaunu pavadint negalėčiau :? - su pointer 100 tvarkosi be problemų ;uolrait
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė