Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #270690   carllos
 04 Bal 2011 22:17
tai kada skumbre jau pasirodo fjorduose? ir galim gaudyt nuo kranto? kalbu apie tronheima ar sundelsora
 #271037   Ignelis
 05 Bal 2011 22:09
Siandien vel nepagavau ne vienos plekshnes...!!!!!! :mad: :mad: ar gali buti taip kad pas mane ju ishviso nera? o jeigu yra tai labai labai mazhai..?? gyvenu va cia...., http://maps.google.lt/maps?hl=lt&biw=13 ... a=N&tab=wl"]http://maps.google.lt/maps?hl=lt&biw=1...sa=N&tab=wl jau beveik visas idomiausias vietas mano akimis ziurint apvazhinejau... :wacko: sakyciau kad nemoku ju gaudyti, nu bet nesu zalias, lt lv papludimiai mano sptrypti... sistemos patikrintos nu viskas taip kaip turi but. negi ta plekshne tokia neimanoma misija norvegijoj pagaut?? ash halibutu daugiau cia pagaunu negu tu siknaakiu :D :D :D, snd piktas grizhau labai net. gal 7/9menkes ir sraige kazkokia. Tiesa masala naudodavau tik krevete. gal per 6/7 zhukles tik viena plekshne pavyko pagauti. ir ka darau netaip...????? nebeisivaizduoju, dar pora kartu nuvaziuosiu, ir sekanti karta plekshne matysiu per akvalango vamzdeli pasmeigta ant shakes...! :-ug :-ug :-D nes vasara esu mates sekliuose, tik nezinau halibutukai ten ar dar kokios plokscios zuvys prashmirineja.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Jei lietuvoje i papludimi daznai jo net neimdavau, naudodavau vamzdzius, tj cia be stovo ne ish vietos, tiesa ateityje imciau netoki gremezdishka, ishviso norgej surfus rinkciausi visishkai kitokius negu lt...
 #274630   okuma
 15 Bal 2011 20:21
Ignelis rašė:... ishviso norgej surfus rinkciausi visishkai kitokius negu lt...
..
nu va as kraunuosi daiktus tai deduosi toki lengvesni 3.60 m surfa iki 150 gr. ir dar spiniga iki 60 gr uzmetimo galvoju isimest saidom ir lasiam prie progos..manau kaip ir uzteks ,bet gal ka paporinsi is savo kiemo? Kodel kitokius surfus rinktumeisi?
 #274634   Ignelis
 15 Bal 2011 20:55
nes fiorde banga kitokai nej musu juroj, zholiu tokie prie kranto nebuna suneshta, metimu tokiu tolimu nereikai, tad tas 4.2/4.5 ziauriai perilgas ir persunkus. juolab kad ir pats krantas nevisada smeletas, td tenka shale stovo ant uolu isikurti, o tj spoksot galva uzrietus, arba seip kurnors tolyn lb nepatogu ir dar galios tokios kaip 200+ nereikia..., kadangi retai kada priesh veja metyti reikai ir pasirenki kranta kur palankesnis vejas + multikas patogiau butu man, nereiktu kaskart pries metima stabdzio uzversinet, po metimo atleidinet, vel perreguliuot ir t.t.. :mėlynvarla
apie lasius jeigu galvoji butinai isimesk mono valo 0.28/0.3. Ishsiaishkinau kodel as ju nifiga per atostogas nepagaudavau, nes pasirodo baidosi skaidriam fiordo vandenyje jie pintuko ir nkas jo lasiam nenaudoja. saidos nesibaido :gutgut nezinau kaip ten pas tave su halibutais? bet as i rekordinius nesitaikydamas, tj ant riperiu juos dziginu gana sekmingai ;uolrait 10/12cm ilgio, oranziniai melyni, 40gr galva, gylis iki 15/30m smelingas dugnas ir pirmyn... ;-) :gutgut :ruko didziausias koki pavyko istraukt apie7/8klg buvau tokiam gylyje pasikabines ir kaip puse valties :lol: tik valas lb greit baigesi :roll: ant blizges ir pilkeriuku otu nebuvo teke pagaut, tik ant gumu. na kaip ir viskas... daugiau kazhkokiu pastebejimu nebeturiu. viskas kaip ir visur.

P.s o tj upetakiu neuzhsimanysi po kurio laiko..? lengvesnio spiningelio nepriglausi..?
 #274638   okuma
 15 Bal 2011 21:05
aisku.. nu dekui uz info...
a upetakiu bus matyt,kolkas netraukia,reik su didesniais ruoniais pasigalinet :lol:
 #274644   meskute
 15 Bal 2011 21:34
ma tai Igneli,tau menke prabanga ,o ash visa ziema jas vaikiausi ir tik keleta paemaiu,tau menke nepageidaujama ,matyt tik menkes kepeneles pasilieki.Noreciau ten pas jus pazvejoti.....
 #274661   Ignelis
 15 Bal 2011 23:34
uztat man plekshne deficitine zuvis ;-) o tjp tj paleidziu as visas tas menkes, nesinori nej tu kepeneliu, nej kotletu. yra juk palijos upetakiai, otai, eseriai, slakiai, lasiai, skumbres, galu gale saidos... :roll: jos uzh menke ;uolrait
 #274710   meskute
 16 Bal 2011 10:12
taigi ,jei ilgiau bedarbis pabusiu,sutaupysiu pinigu,ir atvaziuosiu pas tave pazvejoti,kaip tau tokia mintis,gal ir daugiau is airijos norinciu butu.zmones is lt i norvegus vaziuoja,ir sumos gaunasi neispudingos ,kodel gi mums pas jus nenulekus.man rododosi,jog vasara pas jus sezonas zvejybos atsidaro
 #276238   ciongs
 20 Bal 2011 21:45
Matau cia aptarinejat visokiu zuvu zvejyba norvegijoj. Gal galetumet patart ka nors konkreciau apie lasisu gaudyma juroj spiningu. t.y. kokie masalai, vietos, taktika, paros laikas ir t.t. Neturiu visai patirties ju gaudyme, bet manau kad butu daug smagiau nei lupti standartines menkes del mesos
 #280880   andrius88
 11 Geg 2011 18:42
sveiki, norejau paklaust gal kas zvejojat oslo fiorde? drobake ar kur apylinkese nuo oslo iki drobako. kaip cia sekasi su menkem, pleksnem?
 #281869   Džiunglių Šniūrs
 15 Geg 2011 10:40
andrius88 rašė:sveiki, norejau paklaust gal kas zvejojat oslo fiorde? drobake ar kur apylinkese nuo oslo iki drobako. kaip cia sekasi su menkem, pleksnem?
Zvejojam :-ou-je
Dazniausiai Tofte arba Seatre. Menkes dabar kimba pilnu tempu. Praeita savaitgali prigaudziau 2 Kiwi maisus menkiu. Kaimynai apdalinti, kamera prisaldyta. Pleksnes irgi kelias pagavau, bet kazkaip neina jos dar gerai siemet.
 #281895   Ignelis
 15 Geg 2011 13:55
tureciau ryshkesniu verzhliu ant ju gaudyciau... ;-) sejp specealiai ju negaudau, dabar laikas nuo laiko papludymiuose su guminuku pametau oto tikedamasis..., :roll:
 #281906   Džiunglių Šniūrs
 15 Geg 2011 15:54
marciusko rašė:Ant ko gaudot tas menkes? krevetes? ar su spinu?
Krevete dazniausiai, kartais zuvies gabaliuku kabinu ant sistemeles. Spiningu kazkaip retesni kibimai nei dugnine, bet didesnes zuvys pasitaiko bent jau man.
Galvoju i pavakare eit i upe pametyt ( Drammenselva pro namus teka ), ziuresim kas kaip ;-)
 #283782   Ignelis
 22 Geg 2011 15:30
jeigu saidas spec gaudai, megink vobleri det... ;-) maxrapa ar koki kitoki gerai uzhsimetenti, minnov iki 1.5m nerianti... :gutgut deda visas blizges i vieta ;-) o ir menkes kyla nuo tu barskuciu gerai patvichinus, beje naktis yra geras laikas saidom... :gutgut
 #283796   Ignelis
 22 Geg 2011 16:42
ar kas esat vasara palijas gaude is valties...? nes upetakius begaudant ezher maciau lyg buvo atsivijusios blizge kelis kartus... :roll: ar man ten pasivaideno ir jos tepa slides vasaros metu ish ezeru...
 #283893   Džiunglių Šniūrs
 22 Geg 2011 23:09
Ignelis rašė:ar kas esat vasara palijas gaude is valties...? nes upetakius begaudant ezher maciau lyg buvo atsivijusios blizge kelis kartus... :roll: ar man ten pasivaideno ir jos tepa slides vasaros metu ish ezeru...
Aš ir buvau pastebejas praeita vasara, g
alvojau kad man vaideas (-: Beje gal kas apie Drammen Oslo ar dar koks +- 100 km zinot kas valti nuomuoja?
 #283897   Ignelis
 23 Geg 2011 01:35
snd buvau isitikinau.... ;-) pagavau ir tris palijas, ciupo balta mepsa.... :roll: reiskias jos niekur nedingsta, tik ne tokios grazios dabar kaip ziema..., ruzhavos ne raudonos :-vimt su dzikiukais ir ziemine ish valties jauciu eitu gerai pagauti...
 #284504   Džiunglių Šniūrs
 25 Geg 2011 11:57
Kilo mintis su draugais pabandyti zvejyba kalnu upese. Gal kas bandete zvejoti Evje, Svarstad, Vagn, Nesbyen, ar Ringerike? Kiek maciau ten galima apsistoti nakciai kempinguose, reklamuoja lasisu, upetakiu zvejyba. Ir kokia tvarka ten galima zvejoti, ta prasme vietoje isigyji licenzija vienkartine ar kaip?
 #284510   Skumbrotas
 25 Geg 2011 12:43
Pasiskambink į tuos kempingus ir pasakys kaip ten kas, jei jau reklamuoja. Įvairiai ten būna. Man vienam kempinge pats šeimininkas pardavė leidimą vienai dienai, kitam kempinge parodė už puskilometrio stovinčią ūkininko sodybą ir pasiūlė ten kreptis, nes jis nuomoja šalia esantį upės ruožą. Beje tas ūkininkas tik akis išpūtė, sako kad dar lašišų nėra, anksti. Aš sakau kad man ir upėtakiai ar kiršliai sueis, tai tas tik pečiais patraukė ir sako eik ir žvejok, tos sušaros negaila :lol:
 #285198   oli
 29 Geg 2011 17:04
bande ishjunkti blizge kaldamas ish galvos? :lol:
 #285249   Džiunglių Šniūrs
 29 Geg 2011 21:06
oli rašė:bande ishjunkti blizge kaldamas ish galvos? :lol:
Jo, panasiai :lol:
O kas idomiausia pagavau kokius turbut 100 panasaus dydzio eseriuku, bet sitas buvo pats pirmas ir pagautas uz galvos.
Jei yra daug mazu turetu buti ir dideliu, tik kalusimas kaip juos pagauti... Kita savaitgali vel sturmuosim sita ezera :cig.
 #285789   Džiunglių Šniūrs
 01 Bir 2011 00:01
Siandienos pirkiniai
Paveikslėlis
Kazkaip vietinej zveju parduotuvej ant akciju neblogu uztaikiau, pvz. valas 150 nok. X-RAP 49 nok. ( tik spalva tokia belikus buvo ), STORM guminukai isvis 9 nok. berods.
Laukiu ketvirtadienio iseigines, isbandysim vietiniasm ezere :grin:
 #285795   Ignelis
 01 Bir 2011 00:48
kainos tikrai.... :gutgut :gutgut o spalva sueis jei ne vasara tj kai vanduo atshals... :) ;-) as snd ir shmirinejau po zhukles parduotuves irgi gera akcija uzhtaikiau, polarteko apatinius apsiemiau su beveik 500noku nuolaida.... :cig. tiesa kas man ikrito i aki, tj tiek pover pro tiek firelainas suvyniotas po 250metru... :roll: o kainos nuo 400iki 600noku... :roll:
 #285797   Ignelis
 01 Bir 2011 01:43
rimta zhuvi zadi traukti su 0.25 :grin: :gutgut pas mane ant jurines tokio diametro.... :? tiesa snd ciupinau sufixa832 kazkaip rankose jis man nepasirode tox super duper kaip ishreklamuotas ir forma neypatinga.., ar teko jau kam naudotis? nu jo su kainom tai tikrai tau pasiseke.... ;uolrait pas mane kazhkaip tik nesezoninems prekems akciju padoresniu buna... :roll:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė