Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #286812   kamstis
 05 Bir 2011 20:18
shimano 26 rašė:
kamstis rašė:O tai kam skirtos, slankiojancios pludes,vagleriai :roll:
tai jei nzn,pasiskaityk,daug straipsniu kam skirti vagleriai...
Ne tau, mane mokyti kaip ir kur zvejoti :!:
Jei nori is valties su dugnine tai ir gaudyk ,nera cia jokio mokslo,Nemune ,ant sroves is valties karpiukus gaudydavom ir vargo nematydavom,cia atrado problema,kaip baloj is valties zvejot.
Tau zmones aiskina, kaip galima paprasciau,o jei tau reikia per kita gala tai sekmes :/braj;
 #286816   shimano 26
 05 Bir 2011 20:32
kamstis rašė:
shimano 26 rašė:
kamstis rašė:O tai kam skirtos, slankiojancios pludes,vagleriai :roll:
tai jei nzn,pasiskaityk,daug straipsniu kam skirti vagleriai...
Ne tau, mane mokyti kaip ir kur zvejoti :!:
Jei nori is valties su dugnine tai ir gaudyk ,nera cia jokio mokslo,Nemune ,ant sroves is valties karpiukus gaudydavom ir vargo nematydavom,cia atrado problema,kaip baloj is valties zvejot.
Tau zmones aiskina, kaip galima paprasciau,o jei tau reikia per kita gala tai sekmes :/braj;
cia tau atrodo paparasciau,man gal kitaip atrodo paparasciau ir nesigincysiu..kiekvienam savaip...
 #286867   kalmaras
 06 Bir 2011 00:40
Nu shimano26 duodi :lol: jei as rimtas pludininkas ir netoli kranto 4-5-6m gylio?ka man daryt jei ne wagleri naudot?aisku light feederiukas ar pickeriukas nepakenktu bet visu pirma uz pludine netolimais atstumais..o cia-fyderiukas is valties per bamgavima,nzn nzn :(
 #287036   Antas
 06 Bir 2011 18:04
kalmaras rašė:Nu shimano26 duodi :lol: jei as rimtas pludininkas ir netoli kranto 4-5-6m gylio?ka man daryt jei ne wagleri naudot?aisku light feederiukas ar pickeriukas nepakenktu bet visu pirma uz pludine netolimais atstumais..o cia-fyderiukas is valties per bamgavima,nzn nzn :(
kaip pasakecioje: ir vel atgalios ir viskas is pradzios.
Gi zmogus aiskiai parase dugnines temoje, feeder kotai ir kiti potemeje, apie zvejyba is valties su fideriu, ar kas nors zvejojo taip. Atsakymu nulis.
Jei muselininku temoje paklaustu su kokia muse geriau gaudyt upetaki, ka visi pulsit rasyti apie sukriukes ir voblerius ir zmogu desit i suns dienas, kad jus ignoruoja :lol: ? Gi zvejybos stiliu yra keli, o kaip gaudyti cia jau kiekvieno reikalas.
Jei klausia apie zvejyba is valties su fideriu, matyt zmogui ir reikia tokios informacijos apie zvejyba is valdies su fideriu.
 #287051   kamstis
 06 Bir 2011 19:14
Na taip :roll: Jei jis sugalvos su vandens slidemis su fyderiu zvejot :je-heh ,mes turesim aiskint,ar kas nebande ;-)
Reiktu pagaliau suprast,kad fyderis nera panaceja.Yra kitu zvejybos irankiu ,kurie daugiau -maziau tinkami tam tikromis zvejybos salygoms.
 #287090   Guru
 06 Bir 2011 21:20
kamstis rašė:Na taip :roll: Jei jis sugalvos su vandens slidemis su fyderiu zvejot :je-heh ,mes turesim aiskint,ar kas nebande ;-)
Reiktu pagaliau suprast,kad fyderis nera panaceja.Yra kitu zvejybos irankiu ,kurie daugiau -maziau tinkami tam tikromis zvejybos salygoms.
:) ;-var-var. ;-var-var. na zvejoja visaip ir is valties su feederiu taip pat- nieko iskirtinio tame nera tik reikia valti bandyt isslaikyt stabilesne ir kotas rankoj. As be patirties ir pas mus LT nemanau kad yra daug su patirtim :) eksperimentai belieka ;)
 #287360   Guru
 07 Bir 2011 20:38
EDVD rašė:maciau rusu filma kazkoki, ten su pikeriuku is valties zvejojo, ji laiko rankoj, tai kiekvienas prisilietimas ranka jauciamas, gal visai smagu turetu buti
As daznai federi rankoi laikau, kai netoli metu ir kai melacius kabinejasi ;)
 #287417   Agis
 07 Bir 2011 21:49
Tai su feederiu ir mepsą gali mėtyt, o su spiningu šėryklas, bet ar apie tokias žvejybas verta kalbėti.Manau nereikia užsiiminėti mozachizmu ir žvejoti taip, kokiai žvejybai tas įrankis skirtas.
 #287430   shimano 26
 07 Bir 2011 22:01
Agis rašė:Tai su feederiu ir mepsą gali mėtyt, o su spiningu šėryklas, bet ar apie tokias žvejybas verta kalbėti.Manau nereikia užsiiminėti mozachizmu ir žvejoti taip, kokiai žvejybai tas įrankis skirtas.

bet buna nenumatytu atveju,kai tiesiog nera kitos iseities,cia kalbu,kad yra lb gera vieta,kur laikosi zuvis,bet ten nera jokio priejimo prie kranto,tai belieka valtis,nebent turi kokiu kitu pasiulymu..
 #287445   kalmaras
 08 Bir 2011 01:08
shimano 26 rašė:
Agis rašė:Tai su feederiu ir mepsą gali mėtyt, o su spiningu šėryklas, bet ar apie tokias žvejybas verta kalbėti.Manau nereikia užsiiminėti mozachizmu ir žvejoti taip, kokiai žvejybai tas įrankis skirtas.

bet buna nenumatytu atveju,kai tiesiog nera kitos iseities,cia kalbu,kad yra lb gera vieta,kur laikosi zuvis,bet ten nera jokio priejimo prie kranto,tai belieka valtis,nebent turi kokiu kitu pasiulymu..
Sakyciau galima butu bandyti ir su fyderiuku ar geriau netgi pikeriuku :sh..Juo labiau galima zvejoti lengvesniu svoriu,be serykleliu,-zuvy tiesiog jaukinant is rankos ;uolrait ..bet visu pirma reikia gerai itvirtinti valti..ta prasme teisingai inkarus nuleisti,kad butu kiek imanoma mazesnis judejimas,o jis bus.. :? Nes kada valtis judes kad ir minimaliai-nebus valo kontroles,galiukas linkses ir aisku nervins :oops: Bet bandyt reikia svarbiausia i prieki ;-var-var.
 #287460   Agis
 08 Bir 2011 07:22
Žinoma, svarbiausia pažvejoti ir pagauti, o kaip čia jau kiekvieno reikalas ar normaliai atsileidus, ar atliekant visokius bandymus.Mano manymu pasirinkti įrankį pagal žūklės sąlygas yra geriau, negu tą įrankį pritaikyti pagal esamas sąlygas ;-) Čia ne tik su feederiais, antraip nebūtų tiek kitokių įrankių ir visi vargtų su viena turima meškere :lol:
 #287468   Skridžas
 08 Bir 2011 07:43
Pora metu atgal esu sutikęs toki žmogeli keista atmatoje tai jis man pakojo kad kuršmarėse yra vieta kur gerai kimba ešeriai (čia ne genocido periodu) tai va jis ten su valtimi prisiinkaruoja ir su fideriu arba lengvu spiningėliu juos vilodavo,tik dar vala tarp prištu laikydavao preido :)
 #287518   Guru
 08 Bir 2011 10:18
Turiu omenį kai negaliu padet ant stovų, vienoj vietoj tenka beveik iki keliu vandenį stovėt, tai ir laikau rankoj, užmest irgi tik soniniu imanoma nes už krūmų medžiai.
 #287573   Agis
 08 Bir 2011 13:32
Nu aš suprantu, Guru, ale galvojau, jeigu jau iki valo skendimo niuansų įsikalbame :lol: tai kažkaip keistai atrodo žvejyba feederiu visais gyvenimo atvejais :-D
Man tikrai nesvarbu kas su kuom žvejoja, svarbu pagaunat ir JUms gerai :/brazasista
 #287599   Guru
 08 Bir 2011 14:46
Nu gal nevisais :ruko vietoj spiningo nenaudoju :) bet va prisipazinsiu kad teko is valties federi i pludine perdaryt. Nebuvau pasiemes pludines :) Ir nieko neatsitiko- kotas toliau dirba pagal paskirtį :) Ziuriu musiskiai kaip kokie anglai patapo labai jau viskas turi but pagal instrukcijas ir pagal paskirtį.. :cool: neduok die kas nors netaip... tu gaunasi jau ir nebeteisingai zvejoji ir is vis koks tu federastas :!: tu juk pe..... :shock: Atsipalaidavimo ir geros nuotaikos jums visiems- bele kibtu ir gal kada nors jusų sugalvotą kai kam dabar keista zvejybos buda visi pamegs, girs ji ir populiarins :)
 #287696   Guru
 08 Bir 2011 22:08
nu... Nelabai- as griebiu kiekvieno nuomone- nes man ydomu. Tiesa sakant nelabai megstu taisykles :) Nors gyvenime ir darbe tenka ju laikytis. Turbut todel zvejyboj labiau linkes i eksperimentus. As be pykciu ar priekaistu jei ka, man tik keista kaip cia dabar zvejai (geriausi zmones pasaulyje, kiekviena gali ant zaizdos padet) bendrauja taip .. nu kaip cia dabar .. nu kazkokia paslepta gaidele :) Da neivieno ner cia super puper- visi mes zvejai megejai- tik vieni labiau megejai :) kiti maziau. Zukles juk iki mirteis mokiniesi. Žodžiu vakarinis šaltas bokalas už šiltus forumiečių santykius;)
 #287849   RamaZ
 09 Bir 2011 15:10
Pačiam fyderiu iš valties rimčiau žvejot neteko (bet bandžiau - mazochizmas kažkoks :roll: ), bet teko matyt viename ežere, kaip žmogus gaudo. Valtis užinkaruota sėkliuje. Šalimais du "kuolai" subesti į dugną. Ant jų padėtas fyderis. Metė į gilumą ir labai sėkmingai traukė kuojas ir karšius
 #287969   Shtulas
 09 Bir 2011 21:56
Labai patogus būdas žvejoti ant "kuolų". Visgi jei nėra priėjimo prie kranto, tai su valtim bet kokiu atveju prie kranto prisiirsi, o prie kranto gyliai ne tokie ir dideli. Įkalt porą ar ketvertą kuolelių užtruksi max pusvalandį, bet galėsi gaudyt sau ramiai. Po žvejybos arba ištrauksi juos (kad niekas nežvejotų ten) arba įkalsi giliau, kad kitakart pats rastum vietą.
 #288506   Antas
 13 Bir 2011 20:27
Vyrgaz as irgi maciau parduotuveje, bet as pats pasidariau anskciau laiko, nei pamaciau, svino juosta is turgaus, o viela is senuku, pyniau pyniau ir susipiniau 3 seryklas, is kuriu 2 geros, viena kaip Agio, net nebandziau su fideriu jos mest
. Siaip vielinis tinklas is pardes, pagalvoju dabar gal su smulkesnesmis akutemis reikejo imt.
maciau pas seneli miniaturines seryklas, va tokiu dar nemates.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė