Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #278649   vk
 02 Geg 2011 13:05
SauliusM rašė:nemaciau niekur tokiu dalyku pirkt, gal kokia nuoroda galima kur pirkai ir kieno produkcija?
Maždaug tokie: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k1886.html
Tiesa, man tos pasiteisinančios 2 g galvutės konstrukcija truputį kitokia - joje švinas įtaisytas ne prie kabinamos blizgutės, o kitam gale prie pavadėlio. Blizgutė kabinasi ant iš korpusinės vielutės išlankstyto segtuko.
Šiaip Rovanose pilna "pasunkinimų", padarytų iš spalvotų rutuliukų su segtuku, kartą bandžiau tokiu pamėtyt, tai nelabai pasiteisino, kabliai dažnai persimesdavo.
 #280405   Rafal
 10 Geg 2011 10:33
Satan rašė:Nu ką gi jūs nusišnekat vyrukai su tais švirkštais:D Išduosiu aš jum savo paslaptį kaip aš darau.

Taigi, TAM,KAD SUKRIUKĖ NESUKTŲ VALO TIESIOG REIKIA PALENKT TRUPUTUKĄ VIELUTĘ VIRŠ LAPELIO,TIES KILPUTE.
Valo susukimą mažina šimtu procentų.
Šiam reikaliukui nereikalingos net replės,tiesiog žvejybos metu pirštais suimi ir vos vos palenki,vienintelis svarbus dalykas į kurį reik atkreipt dėmesį yra tas,kad svarbu palikt tiesią vielutės atkarpą ten,kur sukasi lapelis,kitaip sukrė sunkiai užsives.
Foto,kad būtų aiškiau.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Šitą būdą sugalvojau jau gan senai,kažkada po tolimo metimo sukrė nusileido ant upėj kyšančio akmens,kuris deformavo vielutę... Valo sukrė nesuka net traukiama prieš stiprią srovę gaudant upėtakius.
Toks jausmas,kad turėtumėt atvažiuot į Varėną pavaišint dabar mane,nes tai ką paskaičiau aukščiau,be žodžių :/nek ...
Labas, skaiciau as ''rybachte s nami'' zurnala ir ziuriu sukres korpusas beveik taip pat islenktas kaip tavo. O sukres firmos eppinger ju asortimente ne suradau tu sukriu bet duosiu interneti psl. kur galima atsisiusti ta ''rybachte s nami'' zurnala 67 psl ir pamatysite reklama kur ta sukre. Tai vat ne tu pirmas jau sita isgalvojai ( o gal tu dirbi tuoj firmoi? :lol: tada jau kitas reikalas...) :/braj;
http://fishingfilms.ru/2247-rybachte-s- ... -2010.html atsisiusite ta zurnala, 67 psl. paziuresite i reklama ir pamatysite ta sukre..,.(su islenktu korpusu) :/braj;
 #283821   Vitolis
 22 Geg 2011 18:54
GinTavas rašė:Sveiki.Ka galite pasakyti apie aglia mepps 2nr tiks lydekoms dabar balta spalva.
Nu balta kažkada turėjau vieną. Bet dažai nusitrynė, tai dabar sidabrinė liko. :-D Lydekoms tiks. Tik gal didesne truputį pasirink. 2 Nr. daugiau ašeriams.
 #283825   GinTavas
 22 Geg 2011 19:29
Vitolis rašė:
GinTavas rašė:Sveiki.Ka galite pasakyti apie aglia mepps 2nr tiks lydekoms dabar balta spalva.
Nu balta kažkada turėjau vieną. Bet dažai nusitrynė, tai dabar sidabrinė liko. :-D Lydekoms tiks. Tik gal didesne truputį pasirink. 2 Nr. daugiau ašeriams.
O kada labiausei jos pasiteisina lydekoms sroveje ar prie kranto sroviu suletejemuose?
 #283830   suiluas1
 22 Geg 2011 19:52
GinTavas rašė:
Vitolis rašė:
O kada labiausei jos pasiteisina lydekoms sroveje ar prie kranto sroviu suletejemuose?
cia praejo kindziulis ir pasake,ezeruose ;-var-var. o jai rimtai tai reikia bandyti paciam nes vieniem ji vienose vietose kibesne kitiem kitose taip kad gali tokiu patarimu sulaukt kurie tavo zvejybos saligom visai nepasiteisins ,as asmeniskai tik eseriu esu pagaves ant 2nr baltos
 #283832   Vitolis
 22 Geg 2011 19:57
Gal galit foto tos jūsų tipo "Baltos" sukrės inmest. Jaučiu, kad nesusikalbama.
Ir dar. Jei pasakysiu, kad sroveje geriau, tai tu tik ten ir gaudysi :mėlynvarla O kur ramu net nebandysi? Nupušot visai. Geriau imk spiną į rankas ir varai žvejot. O ten viskas ir pačiam bus aišku.
 #284058   Vitolis
 23 Geg 2011 15:21
GinTavas rašė:Tai ar ji gera sukre? kokius pravedimus naudojate ar pns.
Tvičingu :-D Koks klausimas. Sukrė ir yra sukrė. Svarbu kokiame gylyje nori žvejot. Giliau, trauk neskubant. Jausi, kad dugną kabina, paspartink. O šiaip, tai trauk kiek galima lėčiau. Klausimų dar turi?
 #284160   Satan
 23 Geg 2011 20:11
Rafal rašė:
Satan rašė:Nu ką gi jūs nusišnekat vyrukai su tais švirkštais:D Išduosiu aš jum savo paslaptį kaip aš darau.

Taigi, TAM,KAD SUKRIUKĖ NESUKTŲ VALO TIESIOG REIKIA PALENKT TRUPUTUKĄ VIELUTĘ VIRŠ LAPELIO,TIES KILPUTE.
Valo susukimą mažina šimtu procentų.
Šiam reikaliukui nereikalingos net replės,tiesiog žvejybos metu pirštais suimi ir vos vos palenki,vienintelis svarbus dalykas į kurį reik atkreipt dėmesį yra tas,kad svarbu palikt tiesią vielutės atkarpą ten,kur sukasi lapelis,kitaip sukrė sunkiai užsives.
Foto,kad būtų aiškiau.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Šitą būdą sugalvojau jau gan senai,kažkada po tolimo metimo sukrė nusileido ant upėj kyšančio akmens,kuris deformavo vielutę... Valo sukrė nesuka net traukiama prieš stiprią srovę gaudant upėtakius.
Toks jausmas,kad turėtumėt atvažiuot į Varėną pavaišint dabar mane,nes tai ką paskaičiau aukščiau,be žodžių :/nek ...
Labas, skaiciau as ''rybachte s nami'' zurnala ir ziuriu sukres korpusas beveik taip pat islenktas kaip tavo. O sukres firmos eppinger ju asortimente ne suradau tu sukriu bet duosiu interneti psl. kur galima atsisiusti ta ''rybachte s nami'' zurnala 67 psl ir pamatysite reklama kur ta sukre. Tai vat ne tu pirmas jau sita isgalvojai ( o gal tu dirbi tuoj firmoi? :lol: tada jau kitas reikalas...) :/braj;
http://fishingfilms.ru/2247-rybachte-s- ... -2010.html atsisiusite ta zurnala, 67 psl. paziuresite i reklama ir pamatysite ta sukre..,.(su islenktu korpusu) :/braj;
Pastebėjau,kad ne aš pirmas,kažkuris jau lazdavojo prieštai :D
 #284582   Evaldas Z
 25 Geg 2011 20:10
sunnuva rašė:Gal matėte kur dar būna pirkt tokių? Nežinau kaip kitiem, bet man šitas modeliukas yra numeris vienas ešeriams, tik kad niekur nebematau pardavime.
maciau sian DAM effzett minnow kazkoki ten... zodziu va toki.
Paveikslėlis
cia tam nacnyke, kur prie Zirmunu ir Kareiviu sankryzos salia makdonaldo. 11.99lt berods.
 #284682   HIPIS
 26 Geg 2011 11:37
To tandemo veiksmingumas,LBAi priklauso nuo vandens telkinio..
Trumpai apibendrinus..jis rodo ,,stebuklus,, skaidriavandeniuos, gan negiliuose telkiniuose,,..Kur daznai matai kaip seka zuvis o negriebe..
Upei jis nepasiteisina visai...kaip ir ,,purvinuos,, drumzlinuose, mariu tipo ezeruos..
O salotiniuose, samaniniuose..net labai veiksminga :gutgut :gutgut :gutgut ;-)
 #284716   sunnuva
 26 Geg 2011 13:56
Nu šituo bybuku ešerių esu pagavęs daugiau negu bet kuo kitu, tiek ežeruose prie upelių ištakų arba seklumų (plynuose vandenyse spiningauti nemėgstu), tiek upėse, pernai Širvintoj ant jau minėto bybuko vėlai rudenį ištraukiau 2,5kg lydeką. Teko žvejoti Danijoje, nedideliam ežere šalia Kopenhagos, tai ten visiška beprotybė, draskė šitą mepsą kas tik netingėjo, kol galų gale gyvas rastas palindo po valtim su juo ir valą nupjovė. Tad dabar visada dėžutėje bent vieną tokį nešiojuos, tik kaip minėjau parduotuvėse jau jį išstūmė naujesni modeliukai, gal ir geri, bet išliksiu konservatyvus, ir paieškosiu būtent tokio.
 #288080   vk
 10 Bir 2011 10:02
Gal galit patarti, kur (internete arba Vilniuje) rasti nusipirkti mažų gerų trišakiukų :?: Domina 18 dydis, panaudočiau juos turbinėles gamindamas. Labiausiai Owner trišakius rekomenduoja. Kokia maždaug Owner trišakiuko kaina?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė