Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #288507   vyrgaz
 13 Bir 2011 20:33
Na reikės pasidairyt..Šiandie buvau užlėkęs romadon Kėdainių dzykelių, tai prie to pačio sumąsčiau užklausti tokio "pagaliuko" kaip pas senelį feederiui padėt..Aiškinau aiškinau kaip anas atrodo ir iš ko padarytas, tai pardavėjas man atsakė panašiai kaip kad Sabas kadais pradedančiajam žurnalistui..
 #288518   Agis
 13 Bir 2011 20:48
Antas , su feederiu aš jos ir nemetu, tam naudoju "sunkų" spiningą, nes jis tam tik ir tinkamas :lol: Švinas tai šėryklai nereikalingas, nes užmetus truktelni, kad pašaras iškristų ir viskas.Jos juk nelaikai užmetęs, o naudoji tik pasišėrimui kaip "raketą" ar kitokius pribumbasus skirtus tik pasišėrimui.
 #288807   senelis
 15 Bir 2011 08:28
Radau savo kompe issaugotas foto,kaip uzfiksuoti atstuma,naudojant tokias mazas kanceliarines gumytes.
PaveikslėlisPaveikslėlis
Visai neblogas sprendimas,kai rites klipsas astrus ir gadina pintuka. Pats nebandziau,bet gal kam bus naudinga ;-)
 #288855   Antas
 15 Bir 2011 11:44
renaldas rašė:Seneli, a ne paprasciau tiesiog guma stipriau uztemt ant pacio bugno, gaudant su lengva serykla, to bus per akis i nereiks nieko net risti :roll:
cia jau pagal save kaip tau labiau patinka. as imu ilga stambia guma, kur gale koto kabo, ir uzvynioju 4 kartus, tada uz klipso. man ji ir 100g svorius islaiko - netruksta, valas neislenda.
 #288863   senelis
 15 Bir 2011 12:10
renaldas rašė:Seneli, a ne paprasciau tiesiog guma stipriau uztemt ant pacio bugno, gaudant su lengva serykla, to bus per akis i nereiks nieko net risti :roll:
Gal ir paprasciau... as tik idejau tai,ka radau kazkokiame www :roll: gal turi ir kazkokiu privalumu ta maza gumele :roll: Na,pavyzdziui,jei nutruktu,tai ant valo liktu mazgelis ir zinotum,kurioje vietoje vel fiksuoti,kad islaikyt ta pati atstuma :roll: As irgi fiksuoju paprastai (foto is www)
Paveikslėlis
Bet labai grubiai atrodo toks budas :roll:
 #288866   giedriuzzz
 15 Bir 2011 12:20
Aš žiūriu į tuos visokius valo fiksavimo būdus ir man iškyla toks klausimas. O jei netyčia užkimba stambi žuvis ir ji paprašo valo. Kaip tada? Ar ties tuo stabdžiu netrūks valas? Jis prasisuks?
Suprantu, kad galimybė užkibt svajonių karšiui yra labai menka, tačiau o jeigu .... :roll:
 #288869   vyrgaz
 15 Bir 2011 12:39
Užkibus dideliai žuviai, ana pasjams tiek valo kiek norės- fiksavimas gumele tuom ir patogus, kad esant didesniam pasipriešinimui ana nutrūksta ir valas vyniojasi toliau..Ko tikrai nebūtų užfiksavus tiesiai ant klipso..Aš esu nutraukes gumelę tiesiog stipriau mostelėjes,o sykį net šėrykla nuo karabino suktuko nutrūko kai buvo užfiksuota tiesiai už klipso..Tiek žinių.. :lol:
 #288871   senelis
 15 Bir 2011 13:02
giedriuzzz rašė: Suprantu, kad galimybė užkibt svajonių karšiui yra labai menka, tačiau o jeigu .... :roll:
Karsis ne ta zuvis,kad taip labai valo paprasytu is kart,bet jei karpis arba stambus lynas,tai aisku strioko butu su tuo fiksavimu :lol:
 #288874   renaldas
 15 Bir 2011 13:14
As anksciau irgi guma uz klipso kabindavau, kol kelis sykius uzsimirses ciut per stipriai mostelejau, visa sistema neptunuj nugule, tai dabar tik guma apie bugna vynioju stipriau, tai is jos max kelis cm istraukia valo stipriau mostelejus. O del dideles zuvies, tai jei uzkibus, tiesiog reik atkabint guma ar vala nuo klipso ir lai ana ima to valo kiek reik, tik aisku reik spet atkabint :-D
 #288878   Skridžas
 15 Bir 2011 13:22
Aš tai kai karpis jau valo prašydavo pats nutraukdavau ta guma nes atkabinti nebera laiko.Na o atstumas bunu ant kranto išsimateves ir paskui vėl atsimeruoju ir užsifiksuoju.Tas pirmas sensleo budas geras tuo kad neriekia vaikščioti paskui vėl kol atsymeruoji,Bet susidares gumitės mazgelis gali nepralistii pro fėderio viršūne jeigu žuvis prašys daugiau valo..
 #288974   makaulė
 15 Bir 2011 21:48
Skridžas rašė:Aš tai kai karpis jau valo prašydavo pats nutraukdavau ta guma nes atkabinti nebera laiko.Na o atstumas bunu ant kranto išsimateves ir paskui vėl atsimeruoju ir užsifiksuoju.Tas pirmas sensleo budas geras tuo kad neriekia vaikščioti paskui vėl kol atsymeruoji,Bet susidares gumitės mazgelis gali nepralistii pro fėderio viršūne jeigu žuvis prašys daugiau valo..
O tai kam meruot?,ne paprasciau rites rankeneles apsisukimus susiskaiciuot ir atsimint?Tada jei nutruksta viskas,ijungi atbuline eiga ir susiskaiciuoji antraip. ::hai-bai
 #288979   Aurumas
 15 Bir 2011 21:58
makaulė rašė:O tai kam meruot?,ne paprasciau rites rankeneles apsisukimus susiskaiciuot ir atsimint?Tada jei nutruksta viskas,ijungi atbuline eiga ir susiskaiciuoji antraip. ::hai-bai
nu matai, tokiu atveju, jau reikia moketi skaiciuoti daugiau nei iki 10 :)
 #288990   Guru
 15 Bir 2011 22:49
Antas rašė:isbandykit ir parasykit, ar ta gumite gerai amartizuoja, nes toks jausmas, kad svystelt sunkesni daikta ir stipriau ir gumites nebus.
Atlikes uzmetima, prikelk staciau feederi jis suamortizuos ir gumyte liks vietoj- isbandyta- veikia.

O del valo paemimo, uzmovus gumyte ant bugno, valo pasiima tiek kiek reikia. Del atstumo kai uzfiksuosi gumyte- prabrauk vala markeriu nebijanciu vandens(is kanceleriniu prekiu, nes VLN tik clarusini temaciau tai kaina blyn...apie 40-50Lt), po pasiemimo vel galesi is naujo det gumyte ten pat, arba kaip jau rase atmatuok atstuma su kita rite ant kranto.- tik siuo atveju manau darbo daugiau..atvynioji suvynioji..atvynioji suvynioji..ir vel..at...
 #289003   Skridžas
 16 Bir 2011 07:21
Tai jeigu kaįkas turės traukti vala tai reiškiasi reikės eiti krantu tai taspats kas atsymatuoti krante atsuma iš anksto ir paskui pačiam prasieiti 60 mėtru nėra daug pasivaikščoti :-D O beto kai krante atsymatuojiu kaškaip gražiau piešiasi vaizdas vandenije :grin:
 #289090   Antas
 16 Bir 2011 12:41
Guru rašė:
Antas rašė:isbandykit ir parasykit, ar ta gumite gerai amartizuoja, nes toks jausmas, kad svystelt sunkesni daikta ir stipriau ir gumites nebus.
Atlikes uzmetima, prikelk staciau feederi jis suamortizuos ir gumyte liks vietoj- isbandyta- veikia.

O del valo paemimo, uzmovus gumyte ant bugno, valo pasiima tiek kiek reikia. Del atstumo kai uzfiksuosi gumyte- prabrauk vala markeriu nebijanciu vandens(is kanceleriniu prekiu, nes VLN tik clarusini temaciau tai kaina blyn...apie 40-50Lt), po pasiemimo vel galesi is naujo det gumyte ten pat, arba kaip jau rase atmatuok atstuma su kita rite ant kranto.- tik siuo atveju manau darbo daugiau..atvynioji suvynioji..atvynioji suvynioji..ir vel..at...
guru kalba eina apie plona maza kancelirarine gumyte, kuri ir taip tvirumu nepasizymi, o kaip nutraukt vala ir pats moku :-D :-D
 #289215   shimano 26
 16 Bir 2011 22:12
snd zvejojau skirvytej,tai 90gr serykla nese kaip pukeli,atvariau prie antros krantines sakau pazvejosiu pirma kart toj vietoj feederiu,kur tau,turbut ir 200 gr nestu.. gal kas duos patarimu,ar ten isvis neimanoma feederiu pazvejot...10 metru nuo kranto dar dar,bet 60-70 metru nese 90 gr serykla kaip lapa ant vandens..
 #289217   Guru
 16 Bir 2011 22:17
Antas rašė:guru kalba eina apie plona maza kancelirarine gumyte, kuri ir taip tvirumu nepasizymi, o kaip nutraukt vala ir pats moku :-D :-D
O as tavo manymu apie ka kalbejau? apie ta pacia kancelerine, be to apie nutraukima kaip ir nesakiau nieko.. :) :ruko
kazka ne taip perskaitei.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė