Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #288900   mindaugasmzk
 15 Bir 2011 15:05
Bobi o ta kirmele neskesta??? :))) siandie as irgi prisirinkau visokio velnio ir tokias kirmeles 3 pasiemiau :)) galvojau pabandysiu,bet ziuriu tu jau isbandei :))prisirinkau ir ziogu, ir kamaniu ir dar betkokiu gyviu kurie tik buvo didesni ir judejo :)))
beda viena karkvabaliu nei su ziburiu nerasi :(
 #288952   mindaugasmzk
 15 Bir 2011 20:35
cesius rašė:Jai karkvabalio su ziburiu nerasi, tai kaip manai kuom mint sapals :ks>
tikrai ne vien karkvabaliais jie minta :) vakar gaudziau :) ir jie tikrai gaude bikoki velnia i vandeni benusileidzianti,bet tikrai ne karkvabalius.o ciupo puikiai ir mano pernykscius saldytus karkvabalius, ir pernykscius saldytus ziogus ''plot ;-var-var.
 #288998   Sokratas
 16 Bir 2011 04:49
Jo, jo, net pagalį karts praryja, sumaišę su kirminu :)
O ta kirmėlė, tik sušlamp ir skęst, bet nuo to nėr blogiau man...

o šiuo metu šapalų pilai net sprogsta nuo žolės. Bet su ja jau žvejyba turėtų būt šiek tiek kitokia. Bet tam reikale aš ne specas. Pirmiausiai riekėtų teisingą tą ,,žolę" pasirinkt, kitas reikals, nesu ant jos žvejojęs, nelabai galėčiau uždėt ant kabliuko...Bet yra čia kažkas pasakojęs, kaip tai daryt, gaudant kuojas....
 #289110   Evaldas Z
 16 Bir 2011 14:28
bobis rašė:o šiuo metu šapalų pilai net sprogsta nuo žolės
sapalus zudai... :-D siaip tai kiek zinau, kuojas gaudo ant tokiu "siuliniu" zoliu, kur srovej draikos tarsi zali plaukai. uzvynioja ant kabliuko palikdami keleta cm laisvai kadaruot ir leidzia pasroviui padugniu. sapalo skrandyje rastos buvo ne siulines, o lapines. buna tokios ilgais minkstais sviesiai zaliais lapais krumeliais augancios. kuojas zole gaudantys teigia, jog sapalai irgi susigundo siuo masalu, bet manau, kad yra geresniu masalu tikslinei sapalu zvejyba. ypac parenkant pagal metu laika.
 #289143   Sokratas
 16 Bir 2011 18:36
Jo jo, tų fotkių Fiskiaus laukiam ar tik ne nuo pernai... :lol:

Tenka kartais kokį didesnį paskanaut. Būtent tokių "siūlinių" žolių ir būna prikišti jų skrandžiai... Dar kažkada galvodavau, kad čia ta žaluma nuo tų laumžirgių, bet dabar įsitikinęs galutinai, kad būtent žolė...
 #289216   Evaldas Z
 16 Bir 2011 22:14
Evaldas Z rašė:sapalo skrandyje rastos buvo ne siulines, o lapines
bobis rašė: Būtent tokių "siūlinių" žolių ir būna prikišti jų skrandžiai
:-D as tai ne siulines esu rades, o "suceckavota" lapu mase.
 #289233   Sokratas
 17 Bir 2011 05:00
man lapinių neteko pastebėt. Gal priklauso, kurioj vietoj gyvena, ką pamėgęs. Iš kitos pusės paėmus, juk ne dažnai aš juos skerdžiu :)
 #289988   Sokratas
 21 Bir 2011 13:31
tokio natūroj net nematęs, ką jau kalbėt apie jų prsirinkimą žvejybai :)
 #290031   MariusM
 21 Bir 2011 16:56
bobis rašė:tokio natūroj net nematęs, ką jau kalbėt apie jų prsirinkimą žvejybai :)
panašūs miškuose prie kritusių gyvūnų ir puvančių grybų būna,tik kiek atmintis veža, ten melsvos spalvos, bet zdaravi tokie :)
 #290307   tench
 22 Bir 2011 15:05
Beveik offtop'as: kažkada mačiau kaip vienas murzius :-D gaudė karšius (sakė reguliariai taip daro) ant kolorado vabalų. Kažin ar skanūs anie šapalams?
 #290380   Sokratas
 22 Bir 2011 20:11
tikrai įdėją pamėtėjai. reiks stabtelt kur prie bulvių lauko važiuojant pas šapalus :)
Bandžiau ant blakių, tokių kietų, raudonų, smirdinčių kaip kažin kas-neėmė :/nek
O karšius jis gaudė gal ne ant vabalų kolorado, o ant jų lervų?
 #290419   Evaldas Z
 22 Bir 2011 21:17
kai kazkada namuose ropinedavo tarantulai ir panasus gyviai, jiems maitinti buvau uzsiveises svirpliu. tai visai nesudetinga, o ir veisiasi gerai. taigi, po ranka visada budavo neblogo masalo :-D :idea:
Paveikslėlis
 #290426   tench
 22 Bir 2011 21:41
bobis rašė:O karšius jis gaudė gal ne ant vabalų kolorado, o ant jų lervų?
Ant vabalų. Jei sklerozė manęs neapgauna - iš valties su žiemine meškerėle.
Tik va, galvoju, jeigu jie būtų purkšti su trūčizna kažkokia tai... labiau patyręs šapalas greičiausiai mandagiai atsisakys, ne?
 #290464   Sokratas
 23 Bir 2011 00:04
jei bus tručyti, tai tų vabalų ir nebebus.

O užsiveisti svirplius ar žiogus-irgi gera idėja. Ir naminiu gyvunėlių turi ir masalas po ranka :)
 #290560   sunnuva
 23 Bir 2011 13:53
Šitie bananiniai svirpliai (taip juos vadina, nežinau ar tikras pavadinimas) nedideli gan auga ir yra minkšti, žvejybai gal labiau tiktų tamsūs kietesni svirpliai, irgi būna pirkti zooparduotuvėse kaip maistas vorams ar driežams. O tas žalias tai yra Paprastasis Auksavabalis, ir tikrai, kaip minėjo barbus, jų reiktų ieškoti pievose ant žydinčių skėtinių augalų.
 #290583   Evaldas Z
 23 Bir 2011 15:23
sunnuva rašė:Šitie bananiniai svirpliai
taip, "bananiniai" ir viskas, ka rasai - tiesa. turejau ir juodu, tie labiau tinka. jeigu jau pradejom augintiniu aukojimo del aukstesniu tikslu tema, tai is turetu vabalu, labiausiai stambiam sapalui tiktu "blaberus cranifer" :-D
Paveikslėlis
 #290650   Sokratas
 23 Bir 2011 22:31
gerai būt tokius svirplius pabandyt, bet pas mus nėr šansų gaut...
 #292900   Sokratas
 06 Lie 2011 19:53
kol nepamiršau :)

Vakar pradėjau šapalų žvejybą žiogais. Kaip ne keista, nėmė. Užmoviau dar ir kirmėlę storą (lamžirgio lervą). Stoviu ant upės skardžio, svaidau svaidau- tuščiai . Traukau pečiais, nieko nenori. Nepamenu, kada taip buvę .

Kairėje, truputį žemiau , stiprus srautas, negilu, akmenys ir žolės Ten didesniai žuviai sunku būtų išsilaikyti, o ir masalą pravest praktiškai neįmanoma. Žvejoju, kaip visad , prieš tą srautą. Ten ,,stovi" šapalai didieji.

Už kokių 10-15 min nuo žvejybos pradžios, žiūriu: iš lėto, prieš srovę, oriai, visai netoli to kranto, ant kurio skardžio stoviu aš, ,,pareina" šios upės karaliai. Matyt, pasižiūrėt, kas gi čia pliaukši, po galais.
Vienas turėtų būt netoli 2-jų, kitas stipriai visr 2-jų kg.

Tuo metu, kai pamačiau juos, masalas buvo užmestas ir plaukė pasroviui priešingą upės puse. Pradėjau sukti ritę, kad kuo greičiau masalą partemt į šią pusę. Atrodo pavyko. Kai iki stambiausio šapalo liko keli metrai, nieko nebedariau, kad nepabaidyčiau.
Matau, kad masalą pastebėjo, truputį pakeitė plaukimo kryptį, pasisuko kairiau ir pradėjo nert gilyn, nes masalas plaukė giliau, nei plaukė Jisai. Pradėjo plaukt tiesiai link jo, link kirmino . Man žadą užtraukė, kas dabar bus .... Masalas jau buvo apie 10-20 cm nuo karaliaus burnos...

Deja deja, nebuvo nieko. Kažkas nepatiko. Nepanorėjo jo paragauti, paliko plaukti toliau, ir už dar kelių sekundžių jų, tų galiūnų, nebemačiau.

Paskui dar ilgai žvejojau. Tai šen tai ten pasigirsdavo bulkavimai , o kartais , ir labai galingi, bet nekibo net mažesni, kaip jau rašiau anksčiau, kol nepradėjau braidyt ir neužtikau jų susikaupimą seklumoje. Bet ten jau ne tokia žvejyba, ne tie ,,gabaritai" :), nors irgi smagu, kai kimba.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė