Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #284531   Vegys
 25 Geg 2011 15:37
Aj .... nėra ką pasakot .... Pirmadienį oras keitėsi, mėnulio fazė ne ta (daugiau pasiteisinimo nesugalvoju), tai per 3 val tik vienas karpiukas apie 1,5 kg ...
 #284663   Vegys
 26 Geg 2011 10:08
Keletas priežasčių aš įvardinčiau :
- pasirinkta bloga vieta (nors pernai ji veikė ok). Rudenį žuvys ėjo į tvenkinio vidurį, pavasarį (bent jau kai gaudžiau) - žuvis buvo palei krantus. Reikėjo sėst ten kur tu sėdėjai. O aš gaudžiau kitoj pusėj ant iškyšulio.
- masalai - nepasiruošęs buvau. Sliekų / kukurūzų turėjau, bet ant jų nekibo. Namie neradau tinkamų makaronų, kurie prastai laikėsi ant kabliuko. Sugauta būtent ant makarono+pūsto kviečio.Vien ant pūstų kviečių - rezultatų nedavė. Masalus dipindavau tutti fruti arba crayish kvapuose.
- oras tikrai buvo pasikeitęs ir manau, kad labiausiai įtakojo rezultatus.

Aš pats šėriau Gutgieviz (ar kaip ten) karpiniu pašaru + 2 kukuruzų + perlinės kažkiek + pakvėpinau Sensas'o Carpix.
Kitas žmogus (buvm tik dviese) per tą patį laiką sugavo irgi tik vieną karpioką ...
 #284706   Dmitri
 26 Geg 2011 13:24
Sveiki, planuoju važiuoti i Arvydu tvenkinius. Važiuosiu pirma karta, tai net net nežinau kur geriau atsistoti. Gal kas gali patarti kur šiemet geriau kimba. Ar vieta reikėtu ieškotis kad galima butu užmesti arčiau žuoliu ar šiemet geriau mesti toliau nuo kranto. Gal kas galėtu smulkiau aprašyti ta 20 tvenkinį. Kaip žinau šiemet kol kas tik 20-tam ir galima žvejoti. Bučiau labai dėkingas ir laukiu patarimų.
 #284714   Rapalas
 26 Geg 2011 13:47
Vegy atsakau tau i klausima. Iš to kyšulio laisvai galima damesti i viduri kur ir musu buvo kabliukai, o pašaras pats geriausias tai tas paprastos kombikormas, nes juo ten šeria ir nereikia jokiu ten depexu ar kokiu kitokiu š. Bet aiku priklauso labai nuo oro ir panašiai. bet vieta tikrai nebuvo prasta es kur mes metem drasiai galima imesti ir iš kišulio.
 #287743   Skridžas
 09 Bir 2011 08:24
Vakar buvau pas ,nu jus žinot pas ka :-D

Žodžiu 4 dugnines 1 plūdinė pastatė i vieta,pažįstamas su plūdine 2 karpu gražius ištraukė,ir aplinkui kas žvejojo netoli kranto gražiu karpu pagavo,o va aš sąžiningai atsėdėjau 4 val ir tik i pabaiga dašuto kad reiktu arčiau kranto mesti,tai vienas neužauga užkibo :) Žmoniu daug,buvo TV ir krepšinio žvaigždžių,kurie irgi bandė pagauti :-D
 #288237   Pavelasss
 12 Bir 2011 14:02
Šiandien buvau nelėkęs pas Valinską pažvejoti karpiokų. Kibo pakankamai vangiai, per maždaug 4 val. – 5 karpiai, 1 karosas, 1 kuoja ir 1 plakis, dar keli karpiokai atitrūko. Karpai: 1 ~ 4kg :gutgut , du po ~ 1kg ir du mažiukai ~ 0,5 kg. Pabaigoje irgi turėjau nebloga kibimą, bet kaip visada didžiausia žuvis nutrūksta, spėju buvo 4-5 kg :e:e . Trumpai apie naują, bet tikriausiai tik šios dienos tvarką :-D :

1. Galima žvejoti tik 2 meškerėm, šiaip žvejoju visada tik max 2 meškerėm, bet šiandien, kaip tyčia, nusprendžiau užmesti ir plūdinę, bet priėjo „apsauga“ ir sako: „Galima tik dviem“. Na gerai, ištraukiau ir gerai padariau.
2. Sakė žuvį paleisk ir nelaikyk tinklelyje, aišku jei imsi ir jei sužeista tada nepaleidinėk.
3. Bet svarbiausiai pirmą kartą man davė ČEKĮ ''plot .

Matyt, kažko laukė arba kaip sakė vienas politikas: „Tvarka bus“ ;-var-var. .
 #288528   Shtulas
 13 Bir 2011 21:28
Hmm... Užvakar skambinau ten dirbančiam Kęstui ir klausiau ką daryt jei pagaunu daugiau žuvies nei man reikia. Liepė jokiu būdu nepaleidinėt, o nešt pas juos į būdkę, ir jei žuvis bus gyva jie paleis patys. Kad su 2 meškerėm galima žvejot žinojau jau priš kokius 2 metus. Šiemet sužinojau, kad žuvies į metalines sietkas dėt negalima, kad be graibšto žuvį traukt taip pat negalima.
Beje, prieš kokias 3-4 savaites užsiminiau, kad paleisiu žuvį nes man jos nereikia, tai gerokai gavau velnių, kad paleidinėsiu be jų žinios.
 #289656   Skridžas
 20 Bir 2011 11:23
Ten vienas yra kur karpai tik o kitas kur mišrus karosai karpai linai...Tai žiurėk pagal situacija,aš paskutiniu metu banžiau mišriame,tay ten jeigu reikia mėsos koki karosai pasigauti možna.Karpai irgi aršus jame :)
Tik va reikia daug eksperimentuoti kol juos surandi nes viena diena jie kimba už 30-40mėtru o kita diena jau ziurėk už 10-20m. Viena diena su pludine pagauti lengviau nei su dugnine kita diena atvirkščiai..Nu nuvažuosi pažvejosi viskas bus aišku.Tik stabdi nepamiršk susireguliuoti,o geriausia išvis atsuk jeigu meškerės nelaikysi ;-) Paskutiniu metu kibo ant kukuruzo..
 #290841   biofizikas
 26 Bir 2011 04:00
o nemezio tvenkiny niekas negaudot? Teko paciam kelias lidekas pagaut deja nedideles, vietinis maciau ima viska kas juda nesvarbu ugis :( vietiniai ir su dugninem ir su pludem maciau gaudo tik neaisku ka pagauna?
 #290846   Antas
 26 Bir 2011 08:58
vakar pazvejojau pas valinska 5 val, zvejojau 3 tvenkinyje, kita karta eisiu i 4, nes jis kvadratesnis, galima labiau apeit, krantai ne tokie status. 3-me krantai status, ne visur imanoma pazvejoti. pagauta 5 karsiokai, 1 kuoja ir nuejes linas prie kranto, neiskeliau, graibstas buvo paliktas namuose. viskas kibo ant musiu lervu. karsiokai ant raudonos ir naturalios, linas ant 6 lervu pakibo. 3 tvenkinys nepatiko, kad nevisur galima zvejoti, puse tvenkinio krantu apauge nendremis, o vejas buvo toks baisulinis, kaip tik ramu buvo, ten kur negalima prieiti.
zmoniu tai pilna. Patiko tvenkinukas misrusis kuris yra pries budka, va ten reiktu su fideriu pasedeti, tik atsargiai reiktu mest, kad kaimyno kitame krante nepamust :-D :-D
kaip supratau, ten zmones neseria, uzmeta ir laukia pyyyp pyyyp pyyp :-D
be to misrus yra 3, 4 ir mazasis pries budka. vienas karosinas, o kiti 2 yra karpiniai
3 tvenkinyje gylis 1,7 - 1,5m, tai ikritus paskesti sunkoka.
 #291028   Dusia
 27 Bir 2011 07:35
Buvau ir as su seimyna vakar vakare nulekes keliom valandom.Zmona laike meskere antra karta gyvenime :-D tai zvejojo tam tvenkinuke pries budka,ant muses lervos pagavo 33 karosiukus ir du lynukus,veliau pradejo zvejot ant kukuruzu tai sugebejo isprasyt du karpiukus po kilograma.Zodziu patiko :lol: As meginau berods 7 tvenkini,tiesiai uz budkos.Ant pludines kuojos uzkniso,o ant dugnines du karpiukai,vienas beveik 2kg kitas mazesnis. Zmoniu nerealiai daug,bet papramogaut su seima,visai gerai .
 #292658   Vegys
 05 Lie 2011 13:52
Rapalai,
ryt išeiginė. Jei važiuosi - važiuok anksti. Atvažiavus vėliau, lieka tik prastos vietos, ko pasekoje lieki "it musę kandęs". Anksti - bent jau 7-tą :) Jei reik patarimų dėl vietų - rašyk. Dabar krepšinis, tai nenoriu plėstis.
 #292735   Vegys
 05 Lie 2011 18:05
Shtulas,
dauguma gaudo makaronais. Arba - pūstais kviečiais su medumi (OHO arba pan). Ant kukurūzo kiek bandęs - nelabai. Nors bandyt galima. Ant boilių nesu matęs/girdėjęs jog ten gaudytų.
Plūdinė nelabai, vis tik žmonių daug, triukšmas, toliau reik užmest.
Geriausios vietos :
http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra
Taip sakant vietos, iš kurių galima mest į vidurį ( http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra )
Beje, berods jau didysis tvenkinys turi būt atidarytas. Tik kad ten kainos visai nedraugiškos ...
 #292738   Shtulas
 05 Lie 2011 18:16
Hmm... Nesekasi man ant makarono gaudyt, o ant pūstų kviečių išvis nebandęs :(
O kas tam didžiąjam tvenkiny, kad kainos nedraugiškos? Karpiai kaip išprotėję kimba? :)
 #292740   Vegys
 05 Lie 2011 18:23
Kainų didesniam tvenkinyje šiemet metais nepamenu, pernai metais 3 val 50 Lt kainavo. Šiemet kiek žinau brangiau. Ten gal šiek tiek daugiau jų yr, didesni karpiai (vidurkis 2.5 kg vs 1.5 kg mažesniam). Ale bent jau pernai tik viena meškere ten leisdavo gaudyt (kai mažesniam - 2 meškerėm). Šiemet berods nuo liepos 1 d ten žadėjo leist žvejot ...
Arvyduose nekimba karpiai kaip išprotėję. Manau pas Valinską turėtų būt jų daugiau (nors pas Valinską karpių negaudęs). Arvyduose pliusas tik tas, kad už žuvį mokėt nereik.
Makaronus svarbu mokėt išvirt (aš nesu geras jų virėjas, nepatarsiu kaip gerai išvirt, ale svarbu nepervirt). Ant "OHO" - mauni ant kablio ir tiek žinių. Ale man daugiausiai ant makarono kibo. Tiesa, aš makaroną dipindavau. Kiti to nedaro.
Bet kaip minėjau, Arvyduose mano manymu svarbiausiai vietą užsiimt ...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 27
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė