Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#28214   vital (vilnius)
 06 Bal 2007 05:49
Del mikriku tai gal ir tiesa :roll: ,kaskada ir as buvau uzsicillintas ant "mikrodzigo" po to gavau japonisku vobliku pabandziau "tvicingu" metodu ju traukti ir pagauti :) kaskaip ant mikrodzigo atsilo nuoras gauditi.Nuors zinau kad pagausiu maziau negu su mikrodzigu man ant voblu iduomiau kolkas zvejoti,bet buna momentu kad traukia pre gumos,sukriukiu.Bet pasakisiu kad "mikrodzigas" mane oi kaip daug ismoke ;-) Gal semet grisiu pre to "stillio" :-D
Sutiksiu su Vitoliu kad UL vobleriukai tai nedideliu prudeliu,ezeru(gilis iki2m.) upeliu "ginklas" :) Logiskai ;su UL vobleriuku ant 3-5m nieko gero nepaseksi !nea!

#28292   Vitolis
 06 Bal 2007 16:17
Edosiui,
Viskas vyko ties vadinamais tiltais prie salos (ten tokios zvirduobes yra buve)..
Vot tose buvusiose zvirduobese esu geru eseriu paemes.Bet tai buvo gana seniai. Kazin ar jie ten tebesigano? Gal Starkiokai juos is ten isfutbolino. Tuo metu gaudydavau tiesiog ant volframines avizos su kuoksteliu ivairiaspalviu plunksneliu. Tuomet dar apie mikro masalus nebuvo net svajota, nekalbant jau apie voblikus. Susirisdavau kazka panasaus i strimeriuka ir sukuodavau. Buvau turbut tame kraste vienas is pirmuju tokio tipo zveju. Po to 1980 m. dedule is JAV parveze Zebko spiningeli 1,80m su dengta Zebko ritele ir dezute yvairiu masalu. Tai guminukais tikrai pirmas pradejau gaudyti ne tik Kupiskio mariose, bet ir apie Utena. Prisimenu visi kas pamatydavo toki masala, nustebdavo. Dar ir dabar tebeturiu ir koteli ir rite, tik is masalu liko pora sukriukiu.

#28303   Skumbrotas
 06 Bal 2007 16:58
vital (vilnius) rašė:Meistro is Maskvos A.Vjunov(UL-Gavrila) UL sukriukes
grazei padaritos ;-)Reikes kada uzsakiti is jo :roll: :)
http://astanov.narod.ru/photoalbumMN4.html
Vital, šiandien kelias pabandymui pajėmiau:
Paveikslėlis
Lietuviškos. Ir pigiau grybo. Kokie tavo būtų komentarai :?: :roll:

#28304   vital (vilnius)
 06 Bal 2007 17:00
Cia "Aise" 4lt.,deja nebandziau :( kiek norejau nusipirkti bet kaskaip nenusipirkau :?

#28316   spiridonas
 06 Bal 2007 17:39
Skumbrotai, tas su propeleriuku mazytes turiu 3 nuo senu laiku. AISES gaminys, kiek esu bandes (labai nedaug) nieko nepagavau. bet ir meciau si masaliuka ne su tokiems masalams metyti, skirtu kotu.

#29018   blight
 16 Bal 2007 17:09
Pasipildziau:
Paveikslėlis
O kazhi ant tu baby pro isheis shapalu suviliot :?: :twisted:

#29030   Vegys
 16 Bal 2007 18:29
Butinai parasyk kaip seksis gaudyt ant rebelio ziogo ! Ir virs ziogo - rapa vobleris ar ne ? Parasyk kaip ir ant jo kibs. Norejau pirkt, ale persigalvojau ... Nusvilau su Byron vobleriu su sparneliais - ta ssrovej nedirba ....

#29033   vital (vilnius)
 16 Bal 2007 18:41
Mano naujas pirkinis UL spinningui ;-) atsiusta is japonu e-shopa rite "Daiwa Presso" 195gr. , valo talpa 0.14-100m..Grinas UL-ito aparatas ;-)
Paveikslėlis

#29035   blight
 16 Bal 2007 18:52
Vegys - taip Rapa. Shiaip man kazkaip nelabai skaniai tie rapos atrodo, ale shits labiausiai apetitnas pasirode, nusprendzhiau pabandyt...

#29051   vital (vilnius)
 16 Bal 2007 19:53
Vakar nuvazivau patikrinti ;supermikro--upeliuka :-D Plotis nuom 1,5iki 3m :cool: galvojat kad ten nera givibes :roll: :?: klistat ten maciau apie 4"hebros" kirsliuku kokies 7-6 upetakiuku ir net vienas nelegalas kibo ant mano vobleriuko ;-)
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#29068   tuomahaukas
 16 Bal 2007 22:12
Sekmadienį išbandžiau Sert "hexane". Nei euforijos didelės, nei galiu sakyt kad visai :/nek - imho padabnas ekonominis produktas, ką iš jo spaust ? ;-) . (Tiesa, žvalgiausi į kiek brangesnį grey mamouth- deja, neprilipo)
Parduotuvėje pirkau visai nebūdinga sau maniera- mėnesį aplink neslankiojau, nesiseilėjau, info nerinkau, 10 min "pasismaukiau" ir prie kasos.
Ryobi "stamina" 1000 prie jo pasirodė sunkoka. Vietoje bandžiau su shimano catana 1000 ritele- padabniau. Kotui, sveriančiam 105 g skirtumas ~70 g ženklus (tai tik mano nuomonė).
Kotas greitas, super duper neprikimštas, "užaugti" iki jo tikrai nereikia ;-) :pradedančiajam/besidominčiam/neįsitikinusiam ar toks žūklės būdas patiks ateityje regis padabnas kainos atžvilgiu :roll: (86 lt ,"Rovana").
Neįpratusiam iš pradžių kiek sunkiau buvo- pas mane botagavoti kotai, kitokie metimo įpročiai, teko apturėti neskausmingų valo trumpinimui barzdu. Prasčiau sekėsi žaist mažutėm gumom. Gerai suėjo dirbant su vital rekomenduotais vobleriukais bei 0-1 sukriukėmis.
Paveikslėlis Paveikslėlis

#29289   Vitolis
 18 Bal 2007 08:54
Xrapas:
Šiandien Shimano Technium DF 270cm 3- 15 gr spiningo rankena patrumpėjo 13 cm. Tuo pačiu švitriniu popierium pasitiuningavau viršutinę dalį (užsukimą).

Na nezinau, as su vienu spinu irgi paeksperimentavau, tai paskui greit pardaviau. Juk gamintojas rankenos ilgi ir pacio blanko ilgi suderina, kad butu balansas. O tu ta balansa sugriauni. Nemanau, kad tiek pritrumpines spino rankena ir bandydamas skirtingu svoriu rites atstatytum balansa. O be jo, kotas praranda bet koki "naravuma". Ar ranka vargsta (kaip mano atveju) ar prarandamas jautrumas. Turiu viena koteli Magna SPro dzig Balzerio. tai jo rankenos gale yra toks uzsukamas antgalis ir ji nusukus galima nuimti ar uzdeti reikiama kieki saibu. Naudojant skirtingu svoriu rites, as sekmingai jomis manipuliuju, kol isgaunu koto balansa.

forca rašė:tada reiktu paklaust paprasciau- ar kas zvejojat ezere is gumines valties su UL vobleriais? Koki spininga parekomenduotumet?
Is valties tavo atveju, kai sedi zemai, naudoju spina ne ilgesni kaip 2.10. Nors ir 1.80 uztenka pilnai. Su mikro voblikais ezere zvejosi tik priekrantes zonoje, ar sekliuose vandenyse,zolese. Daugeliu atveju geriausias masalas tokiose vietose buna Minou tipo voblikai. Tvicingas cia pagrindinis masalo pravedimo budas ir jam naudoti pasirenku UL klases 2-10 gr. spiningeli greitos akcijos. Tureciau dar lengvesni - naudociau ji.
Tai mano patirtis ir as jos nepersu niekam.

#29300   Edosius
 18 Bal 2007 09:43
Truputi apšviekit mane su tuo tvičingo metodu.. Kaip vyksta? Mano supratimu taip - užmeti, šiek tiek voblika patrauki ir palauki kelias sekundes, po to vėl tokia pati ceremonija? Ar taip? Ar voblika pirma paskandini iki tam tikro gylio, ir zaidi kaip minėjau.. ?

#29305   Vitolis
 18 Bal 2007 10:03
Vital siame forume buvo nurodes ir rusiskus puslapius kur galima pasiskaityti apie tvicinga. As paprastai irgi niuniuoju kokia nors melodija, ir pagal ja trukcioju masala. Panasiai gaunasi kaip morces abeceleje :-.-..--.-...--.-- ir t.t. Gal ir keista atrodys, taciau pabandyk ir pamatysi, kad prie tam tikru pravedimo amplitudziu ar tai pauzes ilgumas, ar ilgesnis patraukimas po jo sekantys keli trumpi truktelejimai tau atnes sekme. Eksperimentuok ir gausis. O del vobliko panardinimo, tai cia kaip noresi, taip. Cia konkretaus recepto tikrai tu negausi. Reikia bandyti visaip.

#29307   Xrapas
 18 Bal 2007 10:29
Vitolis rašė: ...Juk gamintojas rankenos ilgi ir pacio blanko ilgi suderina, kad butu balansas. O tu ta balansa sugriauni. Nemanau, kad tiek pritrumpines spino rankena ir bandydamas skirtingu svoriu rites atstatytum balansa. O be jo, kotas praranda bet koki "naravuma". Ar ranka vargsta (kaip mano atveju) ar prarandamas jautrumas...
Matysim po kelių žvejybų. :roll:
Dabar turiu patogiai rankoje gulinčią rankeną, jeigu labai pasigesiu to nupjauto galiuko svorio (apie 15 gr.), bet kada drūtgalyje galiu kokį nors svarelį įstatyti...O dėl "naravumo"- kaip jį įtakoja gabalėlis išimto kamščio?
Techniumo atžvilgiu išvis nepastebėjau gamintojo mėginimo kažką derinti: 240 - 270 ilgio ir 3- 15 - 10 - 20 gramų užmetimo spiningai komplektuojami identiškomis rankenomis :roll:
Drūtgalyje irgi nieko neradau: blankas pratęstas iki pat galo, viršuje kamštis ir jokių papildomų balansų. Kas link akcijos- patrumpinus rankeną ir tuo pačiu sumažinus svertą lygtai gaunasi staigesnis mostas, bet šitą reikia praktikoje patikrinti.

#29383   vital (vilnius)
 18 Bal 2007 18:36
Per paskutine zvejiba prisiminiau kad pasaulei dar ira mono-valai. :cool: Uzejau i parda ir isrinkau "Salmo" valo http://www.salmoru.com/catalog/d7c/x264/11093/
Kainavo 16lt. zalios spalvos,gan neblogai save paruode gaudant ant vobleriuku ir 00-0n sukriuku. :) Ten kur as gaudziau galima zvejoti ir be pintuko;upelis gilis iki 50-70cm.,eigu uzkabinsi tai beproblemu uzeisi atsikabinsi brangu vobleriuka ;-) Man patiko visai neblogas valas ;-)

#29551   vital (vilnius)
 19 Bal 2007 18:31
Trupuciuka dar sukriuku pagaminti A.Vjunovu is Maskvos,jau kartuojusi bet sitie fotkes man daugiau patiko;) mlia trauke mane pre metalo vis daugiau :roll: Eskojau parduose lapeliu kad pagaminti "mikrokolebalkes"taip ir neradau.Gal kas nuors mate kur Vilniui lapeliu iki 3gr.?
www.primetech.ru/img/fish

#29575   Xrapas
 19 Bal 2007 21:49
vital (vilnius) rašė:... Eskojau parduose lapeliu kad pagaminti "mikrokolebalkes"taip ir neradau...
Pas Iną buvau matęs, net pirkau prieš porą metų, kai su šitais bandžiau žaisti:

Paveikslėlis

Beje, ešeriai smarkiai šituo išmislu domėjosi, ypač kai guminį slieką užmaudavau :roll:

#29690   Denas
 21 Bal 2007 17:16
Sveiki senden tevuka pasiseke pagaut :grin:
Paveikslėlis

#29704   Denas
 21 Bal 2007 18:41
Nuka cia jum papasakosi,vobleriukas MM minnow 38F ,pravedimas tvicing.Tvenkenis netoli jonavos,dar cigaretiniu pagavau koki desetka,
Paveikslėlis
ir dvi legalios lydekos(lydeku nefotkinau nes foto patis matot koke,fotikas remonte, tenka telefonu) ant Y-Z L-minnow 33.Visos zuvis paleistos atgal ;-)

#29717   tuomahaukas
 21 Bal 2007 19:41
0,14 mm Gamakatsu valas BV kanaluose man pasirodė smagiau nei 0,10 mm Salmo EB- greičiau nuskandinamas, nedaro tokios laumės juostos ant vandens ir ji greičiau ištaisoma (tądien šuorais vėjas buvo). Gamakatsu valą buvau nupurškęs fairy (pora lašų į spray su vandeniu).
Pradėjau abejoti plono pinto valo pranašumu dėl jautrumo ir ne tik :roll: Dėl matomumo- aš jį matau pritraukdamas, mono- ne. Ešerys dažniausiai pasikerta savaime arba trūksta trumpo timpt :roll:
Kodėl mokėti brangiau ?
Rimtai klausiu, be ironijos. Atmetus trūkčiojimą vobleriuku ar lieka prasmė pirkti ?

#29719   vital (vilnius)
 21 Bal 2007 19:53
Mano imho; tvicing,poping-pintukas :!: . Kitiems pravedimams -pilnai uztenka ir "mono" :!: pats dabar grizau pre mono gaudant upeliose ant sukriukiu ir vobleriuku. :cool:

#29750   Xrapas
 22 Bal 2007 10:19
Dar viena "mikroturbinos" konstrukcija:

Paveikslėlis

Iš pastebėtų privalumų: lapeliai sukasi į skirtingas puses, neturėtų susukti valo. Užsiveda labai lengvai. Kabliukas prie turbinos jungiamas per mikrožiedelį, galima jį pakeisti į vienšakį tvisteriukui arba užkabinti muselę.
Aptikau turguje, pasiėmiau pabandymams.
Svoris apie 2,5 gr., ilgis be žiedelio ir kabliuko 3 cm.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė