Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #290275   SauliusM
 22 Bir 2011 12:41
cia va dar i tema apie gydymosi metodus:
http://www.technologijos.lt/p/spausdint ... psnis-9855

man tai sitas momentas uzkliuvo:
VU Chemijos fakulteto Organinės chemijos katedros mokslininkai jau nuo 1956 metų (prof. J.Degutis) kryptingai dirba sintezuodami ir tirdami fiziologiškai aktyvias medžiagas, kurių didelę dalį sudaro įvairūs azotą turintys organiniai junginiai.

Tam tikslui VU buvo įkurta ir 1960-1992 metais veikė Vaistų sintezės ir tyrimo probleminė laboratorija.
nu cia po visu situ parasymu:
...ar pavirs tariama „švente“, ieškant malonumų kokaino milteliuose, aguonų ekstrakto tirpale arba spalvotose amfetamino ir extasy tabletėse...
manau laboratorija ne veltui pavadinta "problemine" ir pasirodo zmones jau virs 50 metu kryptingai dirba... :donknow'
 #290866   arvydka
 26 Bir 2011 13:29
Norėjau pasidalinti savo istorija, bet niekur neradau tinkamos temos, kurioje galima būtų papasakoti įdomias istorijas nutikusias žvejybos metu. Manau čia esantieji žvejai turi papasakoti daug įdomių istorijų.
Aš savo ruožtu pradėsiu viena istorija, po kurios ilgą laiką blizgei mirtinai užkibus už kokio nors dugno kliuvinio man pradėdavo drebėti rankos. Spooooky... :superšokas
Kai buvau 16-os metų paconas išsiruošiau į eilinę rybalką paspiningauti. Buvo vėlyvo rudens apsiniaukusi diena. Atėjau prie ežero, sėdau į valtelę ir pradėjau irstytis šian bei ten. Kibimo kažkaip nebuvo. Vakarop priplaukiau prie vieno tiltelio. Pradėjau mėtyti spiningą. Mėčiau mėčiau kol užmetus valas ant ritės nesusipainiojo į "barzdą". Kol išsipainiojau blizgė nugrimzdo į dugną. Pradėjau traukti - blizgė užsikabino už kažkokio kliuvinio. Tampiau tampiau, blizgė nė iš vietos. Nu ką, sėdau į valtelę priplaukiau virš kliuvinio vėl tampau ir taip, ir anaip, visviena neatsikabina! Valas pagal anų laikų standartą buvo 0.5 mm taigi nutraukt netaip paptasta. Nu galvojau reikia traukt jėga. Pradėjau išsijuosęs traukti valą, jaučiu kliuvinys pakilo nuo dugno. Traukiu traukiu vadinasi, jau pritaukiu gal pusė metro iki vandens paviršiaus ir žiūriu kas ten kabo ant blizgės? Pirma mintis jog mašinos padanga, antra kad lėlė, bet iš kur tokia didelė lėlė?.. Trečia mintis kirto kaip žaibas. Mano blizgė buvo užsikabinusi skenduoliui už marškinių. O jis savo ruožtu kabėjo ant ant jos išskietęs rankas.
Nu čia aš paleidau jį atgal. Nuplaukiau iki kranto, nupjoviau valą, pririšiau jį prie stulpelio. Ir tekinas nubėgau namo. Tėvui sakau taip ir taip. Tas "nevieriju, negali būt, gal pasrodė", nu bet sako "reikia patikrint prieš skambinant mentūron, o tai da pamislys kad belaja gariachka Alpukui (mano tėvo vardas) prasdėjo nuo gėrimo". Nu tėvas patikrino, mama iškvietė policiją. Anie atvažiavo atsipalaidavę, pradėjo juokaut tipo "kokį ti lydį ištraukei, pacone, kad raikia padėt trauktc?". Bet juokai baigėsi kai į paviršių iškilo lavonas su visu savo kvapu. Vienu žodžiu išvilko jį ant kranto. Ant nugaros kabėjo dvi blizgės, manoji ir dar vieno žvejo, kuriam laimikis tikriausiai nutrūko. Mano tėvas išsitraukė peiliuką ir nupjovė blizges nuo marškinių "o, nebloga blizgelė".
Va tokia istorija.
 #291256   Vegys
 27 Bir 2011 23:20
http://www.lrytas.lt/-13088344591308266 ... -video.htm :
"Mus vėl veš tas pats šmaikštusis svanas su savo dešiniavairiu automobiliu. Keista, bet čia tokius registruoti leidžia. Klausiame, ar kalnų keliais patogu tokį vairuoti? O koks skirtumas, atsako. Tik štai žmona nepatenkinta, juokauja jis, nes vairuodamas esu pripratęs spjaudyti per kairį langą ir atprasti negaliu."

:)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 144
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė