Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #285076   PANCC
 28 Geg 2011 14:14
praeitą šeštadieni buvau vėl dvariukuose nuo 4:00 iki 11 val. 15 karosu ir vienas apie 500g ešerys. o karosai tai be galvos ir uodegos peleko per delną, išilgai pirštams. Gal po kokius 300-400g. Nors keli buvo ir šiek tiek mažesni. viskas su fideriu ant slieko. plūdę gal koki pora valandų pamirkiau ir surinkau.
 #286650   atomaxas
 04 Bir 2011 15:41
Gal ir pasenusios žinios, bet man buvo naujiena apie karjera už klevečkinės. Žuvies ten tikrai nėra. Sargas sakė: latviai atvažiavo ir su elektra išgaudė. Viską susirinko ir išvažiavo. Sargas nieko nedarė nes ten latvių karjeras.
 #286676   tidass
 04 Bir 2011 19:47
negali buti :) ten pakankamai gilus ir didelis telkinys. neimanoma ten taip zuvies isrinkti. reikejo bent pazet ar mailiaus yra - tai butu irodymas, kad sargelis norejo tik ramybes, ir zvejam pasakoja, kad nebera zuvies, o besimaudantiems, kad cia super duper uzterstas vanduo.. :)
o uz bernatoniu karjere tragedija, ten neriau si pavasari, radau negyvu 19 lydeku iki 2kg, 2 karosus ir keleta karsiu. turbut krito po sunkios ziemos. ir cia tik tiek as maciau, kazi kiek ju dar krito. na, bet sako zvejai dar kartkartem pagauna zuvies, gal kiek ir linksmesnes zinios. pavasari buvo labai ten neskaidru, bet uzteko, kad inerti ir pamatyti tai.
 #288653   jinetau
 14 Bir 2011 13:42
Na lėvenyje lydekų tikrai buvo galima šiemet pagauti..

2,1 kg.

Paveikslėlis

Kolegos tame pačiame ruože ir 3 ir 3,5 kg. užgaudė.. Pagrinde kilograminės, ir begalė begalė peiliuku..

Bet neilgai teko man ten pasidžiaugt, greit viskas užėlė.. Gal kam teko lėvenyje su museline šapalu pagaudit, butu idomu išgirst kaip kas..
 #288850   tidass
 15 Bir 2011 11:17
cia kuriam kampe? prie paliuniskio, ar prie bernatoniu?
 #288910   atomaxas
 15 Bir 2011 16:26
Vytautas88 rašė:Na šiais metais dar nebandžiau, bet mano akimis, tai miręs tvenkinys.
Na kad mires tvenkinys nesakyciau, nes zveju pilna. O jei nebutu zuvies, tai zveju irgi nebutu.
tidass rašė:cia kuriam kampe? prie paliuniskio, ar prie bernatoniu?
Tidass pats niekad nesakai kur zvejoji, taip kad ir neklausk; pats ieskok, nes jei pasakysi, tai baisu kad neissaudytum.
 #288935   Vytautas88
 15 Bir 2011 19:44
Na praeitais metais kiek esu ten važiavęs (o važiuodavau gana dažnai, tačiau bergždžiai), tai žvejų matydavau minimaliai. Nepalyginsi kaip kad keli metai atgal. Nemažai ten išduso žuvies per užpraeitą žiemą.
 #290179   tidass
 21 Bir 2011 22:44
molainiuose visuose trijuose ezeriukuose pasigauna zmones, ir dar neblogu.. ;) reikia tik gera vieta pasiserti
 #290182   tidass
 21 Bir 2011 22:48
tidass rašė:cia kuriam kampe? prie paliuniskio, ar prie bernatoniu?
Tidass pats niekad nesakai kur zvejoji, taip kad ir neklausk; pats ieskok, nes jei pasakysi, tai baisu kad neissaudytum.[/quote]
gal geriau bijok kad su meskere kiti neisgaudytu zuvies, nes didesne tikimybe, nei su sautuvu nusaut. jei netiki galim susitikt, duosiu sautuva, galesi nert ir nusaut lydeka ir dar 3kg. pamatysi kaip tai lengva padaryti, net masalo naudoti nereiks, tiesiog uzplauksi ant jos, ir nusausi. '''bum
 #293305   atomaxas
 09 Lie 2011 10:16
Buvau šį ir praeitą savaitgalį Liberiškio tv. Praeito savaitgalio laimikis 1.5 kg karšiukas. Šį savaitgalį 1.5 kg karosiukas. Niekaip nepavyksta Lyno pagauti, bet manau šiais metai pavyks, bent jau nusiteikęs tam esu :-). Karšio foto deja neturiu, nespėjau fotiko susiorganizuot, o mama jau jį išdarinėjo. O čia karoso foto:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

O kažkas sakė kad ten žuvies nėra...
 #293391   tidass
 10 Lie 2011 12:20
atomaxas, nera aplink panevezi tokio dydzio tvenkinio be zuvies, jos visur yra! tik zmones jos pagauti nebemoka. ;)
nervuoja mane tokie vietiniai.
pvz, buvau prie vieno ezero unguriu paieskoti.. senis rekdamas man irodinejo kad cia unguriai visi isdvese, ir ju cia nerasiu! mhm.. kita diena lipau i kranta su dvejais unguriais. o seniui ju nerodziau, tegu jis su savo durnom teorijom svaigsta toliau.. ziuriu ir panevezio zmones jau masto, kad liberisky ner zuvies.. :D
 #293634   Dolmeris
 12 Lie 2011 12:42
atomaxas rašė:Buvau šį ir praeitą savaitgalį Liberiškio tv. Praeito savaitgalio laimikis 1.5 kg karšiukas. Šį savaitgalį 1.5 kg karosiukas. Niekaip nepavyksta Lyno pagauti, bet manau šiais metai pavyks, bent jau nusiteikęs tam esu :-). Karšio foto deja neturiu, nespėjau fotiko susiorganizuot, o mama jau jį išdarinėjo. O čia karoso foto:
Paveikslėlis

O kažkas sakė kad ten žuvies nėra...
jei nepaslaptis kurioj vietoj sedi siuo metu laiku, nes apžėlimas tai nerealus. Birželio pradzioj viena gyvuli buvau ikabines, bet terp mauru ilindes nutruko (lynse).

Vaziuojant atgal pro užztvanka , vietinis mužas sedejo (dar šiltas) sako nesitikejau kad cia tokiu zuvu yra, parodo karsi nu toki 1,5kg. Tikrai nustebau. Idomu dabar eitu su donkem pasedet ten nuo cemento? Ar valti imt?
 #293649   TailDancer
 12 Lie 2011 13:31
ten prie užtvankos su donkėm nelabai išeis pasėdėt, labai jau apžėlę. Aš asmeniškai žinau tik vieną vietą kur gali normaliai su dugnine pasėdėt. http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=507 ... tops,zebra
O dėl karšių, tai porą metų jie nebe naujiena, dažnai jau jie pakliūna, ypač jų gerai pagaudavo pavasarį.
 #293699   atomaxas
 12 Lie 2011 16:29
Anksciau toje vietoje gaudydavau, bet db jau ten lb uzimta daznai buna. O zvejoju visad uz zoliu, kur gylis apie 70 cm (tikrai ne daugiau). Kai karosa traukiau tai ir jis man i zoles ivare, galvojau sakes. Bet netraukiau, palaukiau truputi pats isplauke na ir tada i graibsta iskart. Kai zvejoji uz zoliu daznai tai buna...
 #294024   atomaxas
 14 Lie 2011 08:37
Visada prasom :-) aisq butu taip pat smagu kokia diena kooperuotis ir nuvaryt kartu.
Beja, buvau Pnv. Mzd ir idedu foto apie Pnv tvenkiniu izuvinima per pastaruosius metus. Tikiuosi gal kam ir pravers.
Paveikslėlis

#294159   Dolmeris
 14 Lie 2011 15:54
Susitikt pamekeriot visada gerai, tik ar susitiksim su žuvim tai va klausimas, seniai jau ant kablio rimtesnio egzemplioriaus neturejau 'viarkt .

6tadieni po pietu reiks numaut jei grazus oras. -:saliut
 #294169   atomaxas
 14 Lie 2011 16:49
Na taip, bet vaziuoji su tikslu pagaut zuvi, o kokia ji nera jau labai svarbu (aisq didesne ir traukt maloniau ir paciam ant sirdies geriau) :-)
Oras su lietum nusimato, bet iki savaitgalio dar pora dienu, gal pasikeis kas :-) Jei oras geras manau gal is valteles reiketu pagaudyt, manau priejimas daug patogesnis ir kadangi atokiau nuo prieinamu vietu tai gal zuvies daugiau butu ;-)
 #294262   Dolmeris
 15 Lie 2011 08:14
Tai pats irgi galandi danti ant savaitgalio? Kur geriausia valti nusileist nuo priekabos? As tik viena karta nusileidinejau, tai ten ties ukininko sodyba, nors bijojau kad neisvaziuosiu.

Butu gerai su valtele, kokia duobyte surast..... !yeee!
 #294313   atomaxas
 15 Lie 2011 10:39
Toliau pavaziavus (zvyrkeliu) vanduo praktiskai prie pat kelio, tai problemu nera. Aisq galima is pusiasalio, jei zveju nepasitaikys. Bandysiu, jei oras leis. Kiek ziurejau prognozes sekmadienis be lietaus. Matai, kaip ten dumblo laaabai daug, sunku su tomis duobemis. Mano manybu, ju buvimo vieta, kur jie maitinasi ir panasiai...
 #294323   TailDancer
 15 Lie 2011 11:14
Dolmeris rašė: Kur geriausia valti nusileist nuo priekabos? As tik viena karta nusileidinejau, tai ten ties ukininko sodyba, nors bijojau kad neisvaziuosiu.
!yeee!
Jeigu nuo priekabos tai tik prie salos, priešais sodyba ar ten ųkininko ar kieno, nes daugiau nėra privažiavimų prie vandens.
 #294355   Dolmeris
 15 Lie 2011 13:24
atomaxas rašė:Toliau pavaziavus (zvyrkeliu) vanduo praktiskai prie pat kelio, tai problemu nera. Aisq galima is pusiasalio, jei zveju nepasitaikys. Bandysiu, jei oras leis. Kiek ziurejau prognozes sekmadienis be lietaus. Matai, kaip ten dumblo laaabai daug, sunku su tomis duobemis. Mano manybu, ju buvimo vieta, kur jie maitinasi ir panasiai...
Oras geras ir 6tadieni ir sekmadieni, vejukas bus nedidelis 2-4m, P/V.
Del vieto tai daugtaški padėjai.....hmmm , :!erzina:! nu bus matyt kas kur ir kaip...... ir ziurint apie kokia ryba tu mastai? Nes kur karšiai tame tven. tai tikrai nzn, kur lynai numanau... :lol:

Kelis metus atgal vyriokas su vandens dviraciu sedejo, taip toliau nuo kranto koki 30-35m , pagavo neblogai ir didesniu, nes tipo sake vaga eina. Buvo ir monstru, bet ju nepaeme, nes uzsisuka uz leliju ir sudie..... Kiek tiesos nzn.
 #294358   martiz-zz
 15 Lie 2011 13:30
atomaxas rašė:Visada prasom :-) aisq butu taip pat smagu kokia diena kooperuotis ir nuvaryt kartu.
Beja, buvau Pnv. Mzd ir idedu foto apie Pnv tvenkiniu izuvinima per pastaruosius metus. Tikiuosi gal kam ir pravers.
Paveikslėlis

kur toki radai? butu idomu musu krastu suzinot ar vyksta kas ar ne :roll:
 #294361   giedriuzzz
 15 Lie 2011 13:37
Taigi nueini į MZD ir sakai: Davai rodot ką žuvinat už ką aš jum babkes moku '''bum
Ištrauks iš stalčiaus popiergalį aptriušusį su skaičiukais ir vsio.
O įrodymų ar jie ištikrųjų žuvis suleidžia į telkinius ar į savo giminių sodo prūdūs nieks nepateiks ;-)

Beje jei esi MŽD narys gali reikalaut, kad tave kviestų į įžuvinimo procedūras, tipo padėt jiems it t.t. Bet netikiu kad pakvies :lol: :lol: :lol:
 #294363   Aurumas
 15 Lie 2011 13:40
martiz-zz rašė:kur toki radai? butu idomu musu krastu suzinot ar vyksta kas ar ne :roll:
martiz-zz, virs nuotraukos parasyta, jog buvo panevezio medziotoju zveju draugijoj, ten ir rado. ant lango, pro kuri isdavineja visiems bilietukus, uzklijuotas visiems matamoj vietoje ;-)
 #294770   Vijūnas
 19 Lie 2011 11:44
Sveiki, kolegos, norėjau pasiteiraut pas panevėžiečius gal kam teko žvejoti Raguvos "smėlio karjere"? http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra - asmeniškai man neteko, bet pastaruoju metu gan dažnai pro tą kelią tenka važiuoti, tai galvojau, gal kas pasidalins informacija/patirtim? ;)
 #294784   Aurumas
 19 Lie 2011 14:32
giedriuzzz rašė:Iš jūsų kas nors esate žvejoję Paįstrio karjere? Kokios ten žuvies yra?
Kaip ir daugelyje kitu lt vandenyse: aukšlę, kuoją, raudę, plakį, karšį, lyną, ešerį, lydeką gali ten rasti. o gal ir ivairesnės :roll:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 37
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė