Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #294080   SauliusM
 14 Lie 2011 11:16
ygk ir pontoon21 yra vienas ir tas pats pintukas tik i skirtingas spules isvyniotas. jei imt plona tai vienareiksmiskai PE vbraidas ir visokiais power pro ar spiderwire nekliedek, nes anie kaip dratai yra palyginus su PE valais ir as juos naudoju tik dideliu storiu 30Lb ir daugiau. pvz dzerkui, jurai menkem ir panasiai. nu dar is biednumo juos gali pirkt nes 2x pigesni (perkant is amerikos, pas mus kaina nesiskiria nes uzbranginti jie smarkiai).
aisku gali ir kokia unitika ar dar ka pirkt, nebutinai YGK valas PE turi but, bet bus brangiau, gerokai...
 #294081   SauliusM
 14 Lie 2011 11:19
Vegys rašė:O ką keičia valo išblukimas ?
Power pro ir spiderwire stealth atveju tai keicia vala minkstuma. nes jis isblunka, kai is jo visi tie teflonai ir dar visokie kitokie impregnantai issiplauna issitrina ir valas pasidaro minkstesnis, kas mano asmeniniu poziuriu yra tik privalumas ir panaudotas (prisitrynes) PowerPro ar Spiderwire stealth koks mano poziuriu yra zymiai geresnis nei naujas ka tik is spules su visu tuo teflonu ir kitokiu brudu sudetyje.
 #294095   Rapalas
 14 Lie 2011 12:20
O vilniui kur tu perki Sauliau ar siuntiesi? Kokioi parei ieskoti ir kokio butent modelio? Ir ta kaina dvigubai tai 100 Lt pinto valo spule?
 #294166   edmundaxx
 14 Lie 2011 16:42
SauliusM rašė:
Vegys rašė:O ką keičia valo išblukimas ?
Power pro ir spiderwire stealth atveju tai keicia vala minkstuma. nes jis isblunka, kai is jo visi tie teflonai ir dar visokie kitokie impregnantai issiplauna issitrina ir valas pasidaro minkstesnis, kas mano asmeniniu poziuriu yra tik privalumas ir panaudotas (prisitrynes) PowerPro ar Spiderwire stealth koks mano poziuriu yra zymiai geresnis nei naujas ka tik is spules su visu tuo teflonu ir kitokiu brudu sudetyje.
Jei tau geriau, jog valas būtų minkštesnis, tai kam tau pintas? :) Kodėl nesirenki mono? Juk jie ir yra "guminiai". Didžiausias pinto valo pliusas ir yra tas,kad jis nesitampo, yra kietas ir standus (bent man).
 #294168   Vegys
 14 Lie 2011 16:44
Ne apie tai Saulius kalba. Kalba kad valas ne toks kietas patampa. Nuo spalvos pakeitimo tamprumas neatsiranda.
 #294179   DainiusM
 14 Lie 2011 17:22
edmundaxx rašė: Didžiausias pinto valo pliusas ir yra tas,kad jis nesitampo, yra kietas ir standus (bent man).
Kietas ir standus tai yra visiskas minusas, esminis pliusas, kad jis netamprus... ir aisku dar gerokai stipresnis prie to paties diametro uz alternatyvas. :roll:
 #294185   edmundaxx
 14 Lie 2011 18:22
Netamprus ar standus, tai čia tas pats, na bent aš sakydamas "standus", turėjau omeny ir nesitampantis. O pinti vis tiek kažkiek kietesni būna, bent pradžioje naudojimo, kai naują susivynioji. :)
 #294189   DainiusM
 14 Lie 2011 19:16
edmundaxx rašė:Netamprus ar standus, tai čia tas pats, na bent aš sakydamas "standus", turėjau omeny ir nesitampantis. O pinti vis tiek kažkiek kietesni būna, bent pradžioje naudojimo, kai naują susivynioji. :)
Standus yra standus (dratas), o netamprus yra netamprus. O jei minskto pintalo neturejai tai vadinas ne tuos perki... :ruko
 #294190   edmundaxx
 14 Lie 2011 19:23
DainiusM rašė:
edmundaxx rašė:Netamprus ar standus, tai čia tas pats, na bent aš sakydamas "standus", turėjau omeny ir nesitampantis. O pinti vis tiek kažkiek kietesni būna, bent pradžioje naudojimo, kai naują susivynioji. :)
Standus yra standus (dratas), o netamprus yra netamprus. O jei minskto pintalo neturejai tai vadinas ne tuos perki... :ruko
Na dabar naudoju "Sufix 832" 0.13mm ir jis man geras. :roll:
 #294228   SauliusM
 14 Lie 2011 22:43
edmundaxx rašė:Na dabar naudoju "Sufix 832" 0.13mm ir jis man geras. :roll:
eilinis dratas. uzteko parduotuvej paciupinet, kad suprasciau, jog tokio man nafig nereik...
 #294809   SauliusM
 19 Lie 2011 19:29
siandien ciupinejau ciupinejau, maigiau visaip, lanksciau ir finale nusipirkau Gamakatsu G‐Power Ultra Braid X8 Multi‐Color.
http://www.spro.nl/uk/nieuws_gpower_ultrabraid.asp
nu jei ne ta visiskai nedemokratiska kaina, tai gal tiek ilgai maiges ir nebuciau to valo. ale bet kad valas ant vienos katuskes pasibaige praeitoj zvejyboj, tai kazka pirkt reikejo. o sitas baisiai jau smagus pasirode valiukas tai reikejo biskiuka ana pamaigyt parduotuvej, kol radau kompromisa tarp savo sazines ir kainos... dabar reiks testuot X8... priedo ryzos spalvos, tai dar ir savo psichologija teks persilauzt...

o siaip del ko rasau. kas nors kur nors internetiniam folklore kokiam ar kur neuzmatet kokios legendos. kas tiem gamakatsu valus gamina? nebus cia koks YGH Ultra Jigman X8 i gamakatsu spule suvyniotas? :roll: kazkaip nesitiki, kad kabliuku gamintojas pats valus gamint dar pultu...
 #294872   SauliusM
 20 Lie 2011 09:37
vistiek niekaip nesurisu, kaip tai susije su tuo, kur tas valas gamintas. kas ana pardavineja ir kokiais kanalais. ar i kokias babynas vynioja ir kokius lipdukus ant tu babynu klijuoja tai man kazkaip monopenisuliai...
 #294883   Tironas
 20 Lie 2011 10:43
spro yra gamakatsu atstovas europai. paprastai japonai dirba tokiu principu kad padaro viena atstova ir is jo visas regionas perka.
gamakatsu valo patys negamina, kazkur vynioja o kox jis yra ir kur pagamintas tai - kox nafig skirtumas. 8x valus kolkas nedaug kas vynioja o gamina turbut daz maziau gamyklu. bent jau kitaicai daar kazkaip nepsireiske sitam fronte
 #294911   piatras
 20 Lie 2011 12:57
Sauliukai, tau kaip lazerių korifiejui jau būtų laikas suprast kad, tas kas suvyniojama dėl USA kažkodėl visiškai nepanašu (kokybine prasme) į tą kas užmatojama senajam kontinentui ir Sufix 832 kokybė šitą įrodė (gali patvirtint patys mūsų pardavėjai pvz.: Omar) Beje paspaudęs čia http://www.gamakatsu.com/ nesunkiai rasi naująjį pasaulio padalijimą :-D Paveikslėlis
 #294915   Tironas
 20 Lie 2011 13:08
na jus man pasakykit ka zinot apie VARIVAS valus. ju kataloge valu rusiu tiek kiek sudejus sufix, gamakatsu ir dar 15 firmu. speju kad gaminasi patys. Tik va lietuvoi niekur neteko apie juos girdet ir skaityt.
 #295322   OMar
 23 Lie 2011 06:46
Varivas ir japuose labai brangus. Ubagu krastuose nepopuliarus. Yra kas turi tai nelabai apie tai raso. Daug pazystu kas ji naudoja (apie pinta kalbu). Vat ir nera otzyvu. Nes skaitytoju daugiau nei rasytoju ...
 #295626   Marius1
 25 Lie 2011 20:17
Šiandien nusipirkau Pantoon 21 Extreama pintala 0,148 mm skersmens, pirkau šapalų žūklei. Pirmas įspūdis susidarė teigiamas dėl skersmens ( atrodo gerokai plonesnis už 0,08 kokį Fireline ) ir svorį panašu kad realų rašo, o dar tas išmarinimas :gutgut
Žodžiu gal yra atsiliepimų iš bandžiusiūjų?
 #295698   Marius1
 26 Lie 2011 09:25
Evaldas Z rašė:
Marius1 rašė: nusipirkau Pantoon 21 Extreama pintala 0,148 mm skersmens
o gal Pontoon 21 Exteer ?
Vat būtent Extreama , jis daugiaspalvis mokėjau 60 Lt.
Gali būti, kad jūsų nurodytas toks pats tik vienspalvis
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė