Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #294930   Angleris
 20 Lie 2011 14:26
Vijūnas rašė:Sveiki, kolegos, norėjau pasiteiraut pas panevėžiečius gal kam teko žvejoti Raguvos "smėlio karjere"? http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra - asmeniškai man neteko, bet pastaruoju metu gan dažnai pro tą kelią tenka važiuoti, tai galvojau, gal kas pasidalins informacija/patirtim? ;)

Man irgi rupejo sis karjeras, buvau pries 3 sav., su mikrikais, ieskojau eserio, pagavau, bet smulkus, labai smulkus. :) Kalbejau su vietiniais, sako cia visko yra, plius dar maciau kai kazkoks "monstriukas"vertesi pora kartu. Vanduo labai skaidrus, gylio vietomis labai daug, vietomis labai mazai, kalneliai. Labai daug kilbuku pakrantese, da tiek nebuvau mates, kai uzeini, tai tuntai ten ju... :) Jeigu vaziuociau antra karta, imciau valtele + echolota, tada gal ir rimciau kazka is plesrunu butu galima sugauti. Buvo dar vienas vietinis, sedejo su meskerelemis, bet nieko neturejo. Tai tiek...
 #294932   Vijūnas
 20 Lie 2011 14:46
Kadangi pačiam tenka pažvejoti nuo tos vietos panašiai ~ 7km bet jau apleistame karjere, o ne veikiančiame kaip šis. Kalbinau vieną vietinį žmogelį, tai pasakojo, kad gylis Raguvos karjere vietomis siekia apie ~ 15m. (Sakyčiau pakankamai didelis ir iššūkių turėtų būti nemažai). Na bet čia kol kas tik prielaidos, kai jau "įmerksiu" - būtinai pasidalinsiu jausmais. :)
 #295183   tidass
 22 Lie 2011 13:34
15m? isties smagu butu kaikada nuvykti paziureti, ar rimtai toks gylis.. kazkaip apie panevezi niekur giliu vietu nerandu, apart ekrano marios, taciau ten nardyti nesmagu giliau, labai tamsu del neskaidraus vandens.. na o ten kur skaidru, tam karjere, idomu butu 15m pasiekti, pasizymeti, kad ten buvau! :) nardom i gylius be balionu.
 #297375   tidass
 05 Rgp 2011 11:16
pakodzupiu prudai, daug nardydavau, na, pries menesi tai dar labai daug rasdavau placiaznypliu, bet toookio dydzio, kad jau yra ir ko paragauti.. ;) diena sulinde urvuose, nakti islenda. mazasis tvenkinys.
 #297377   Tukas
 05 Rgp 2011 12:02
Tu cia kalbi apie prudus, kurie yra tarp sodu? Ar apie tuos "karjerus" vienas salimais kito? Mes vadinam tamsusis ir sviesusis :)
 #298883   tidass
 16 Rgp 2011 14:33
jo, donce neklysta. mes ten irgi rinkom, man 5-7 veziu pakakdavo, kad normaliai paskanauti :) bet jie ne tokie skanus, kaip tie is upes, mazieji.
o cia is molainiu vidurinio tv:
Paveikslėlis
1.76kg
 #298918   atomaxas
 16 Rgp 2011 18:51
tidass rašė:jo, donce neklysta. mes ten irgi rinkom, man 5-7 veziu pakakdavo, kad normaliai paskanauti :) bet jie ne tokie skanus, kaip tie is upes, mazieji.
o cia is molainiu vidurinio tv:
1.76kg
Jeigu yra tik du tvenkiniai: Molainiu I ir Molainiu II, taip kaip gali but viduriniame?
 #299067   tidass
 17 Rgp 2011 17:16
Paveikslėlis

si vakara dar pora papuole didesniu.. siaip daug mazu pagaunam, tokiu virs delno, nervuoja, jie pasarus ir isdauzo visus, todel geriausia sert - perlinem kruopom sumaisytom su pirktiniu pasaru. nu as cia apie ta molainiu tvenkini, kuriame vieninteliame ir yra karsiu.. :) tas apvalus su mazuciu pusiasaliuku. zvejyba vyksta arciau krantu, prie uztvankos (ten truputi giliau nei kituose krantuose). ;uolrait
maniau kad neturiu ju fotkiu, bet vis delto pusbrolis padare pries nudarinedamas viena, lieva, bet nors viena ant irodymo :)
tiesa, svoriu nezinau, nu, mazdaug ~1.4kg, abu labai panasus :)
 #299084   tidass
 17 Rgp 2011 18:01
bobi, zinok jau geriau ant streles, negu ant tinklo kaip pats megsti ;-) tik jau nesakyk kad as klystu, nes tuomet tikrai kazkuris is musu bus suklydes. :/brazasista
 #299226   tidass
 18 Rgp 2011 11:22
dugnines meskeres, gaudem ~4 valandas, per mus abu tik sie du grazuoliai ir papuole, masalai kukuruzas ir trys muses lervos, arba mesliniai sliekai. o vakar nieko nepagavom apart kuojuksciu.
 #299572   tidass
 19 Rgp 2011 23:08
gal kas zino apie Liberiskiu uztvankos gyventojus?
ko ten gero yra? ar yra karpiu, amuru?
 #300407   AurimasB
 24 Rgp 2011 11:59
taip pat gal turite naujienu apie Dubuliu tvenkini? Vaikysteje daug ten zvejodavau bet su metais zuvies eme mazeti, o pastaraisiai metais nieko gero ten nebepagaunu.:((
 #300522   atomaxas
 24 Rgp 2011 22:28
AurimasB rašė:taip pat gal turite naujienu apie Dubuliu tvenkini? Vaikysteje daug ten zvejodavau bet su metais zuvies eme mazeti, o pastaraisiai metais nieko gero ten nebepagaunu.:((
Vasara naktimis neblogu egzemplioriu pasitaikydavo, kitu laiku nlb kas :-)
 #301604   Danis
 30 Rgp 2011 21:01
Buvau siandien vakare molainiuose 1 (tam kur apvalesnis,nes vieni ji vadina 1-u, kiti 2-u) pazaist su spiningeliu tai tik 5 eseriokai ir vienas peiliukas sprindinis. Kibo tik kol biski vejelis ardesi, tik vejas aprimo baigesi ir kliovas.
 #307156   tidass
 25 Rgs 2011 11:18
kimba molainiuose :) lydziukas 4.2kg.. nerekordas :)
pazistamas paime pora - 2.2kg, ir 1.4kg. + 1 starkis 1.5kg. ant gyvos zuveles.
 #307410   Fiskius
 26 Rgs 2011 15:06
Grazus laimikis, Tidai :gutgut

Kaip leveny, prie pusbrolio, nebandet? Isvalyta upe, ale dabar kazkaip tuscia atrodo, reiks laiko, kad viskas i naujas vezes stotu :roll:
 #307896   tidass
 28 Rgs 2011 11:26
toje upeje patys matydavot - kiek zvejodavau, visuomet pagaudavom, rasydavau apie kibimus.. dabar ten spiningelis rankose gali tik sugraudinti zveja.. visos geros vietos isvalytos, gyliai iki keliu, smelis.. jokios priedangos lydekom, visos kazkur patraukusios toooli.. :/ upe sugadinta..
na, cia pries pora savaiciu bandziau prie vienos zoliu kuokstes masala pravesti - pakibo lydziukas ~600g :) bet daugiau tokiu vietu nera..
kalbejom su valdzia sio plano, tai minejo, kitais metais pasibaigus lydeku nerstui tes darbus - upe gilins iki ~2m. na, mes nesnausim, iversim keleta medziu, kai viskas bus padaryta, gal nors ten lydekos ras prieglobsti ;uolrait
 #307988   Fiskius
 28 Rgs 2011 16:41
As sugavau lydekiu 1.2kg prie nendriu, ciut auksciau kur skersai upes lynas istemptas :-D Turbut vienintele vieta nepaliesta :roll: Dar turejau silkutes ciuptelejima siek tiek zemiau, palei pat kranta. Kiek pastebejau visos zuvys, iskaitant maliu, palei krantus trinasi. Vis siokia tokia priedanga :roll:
Na jei pagilins iki 2 m. jau bus neblogai. Tiesa sakant man labai patiko vieta, kur baige darbus, pusinelyje pries posuki. Upe plati, grazi palikusi, jei dar pagilins bus is viso liux.

Tiesa nustebau, kad ir sanzile tvarkoma :shock: Nukabintas mano mylimas pusiasaliukas zamiau viaduko uztvankos... :?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 37
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė